8-daagse reis Krakau (Polen) en Lviv (Oekraïne)

Individuele reis naar Krakau en Lviv

€ 995,- P.P. Vanaf

De Reis

Lviv ligt vlakbij de Poolse grens en is gelegen in het geografisch centrum van Europa. Het is een van de mooiste Europese steden met Joodse, Habsburgse, Armeense, Roetheense, Duitse, Poolse, Russische en Oekraïense invloeden. Het ligt ver van het front in het oosten van Oekraïne en het programma 3 op reis van BNNVARA was zeer lovend over een reis naar deze unieke stad. Wij raden u aan de uitzending te bekijken: https://www.bnnvara.nl/3opreis/lviv

We reizen naar Lviv vanuit de mooiste Poolse stad, Krakau. De voormalige koningsstad is één groot museum met het Koninklijk Paleis op de Wavel en de unieke Grote Markt met de lakenhal. Op het centrale plein tref je naast tientallen terrasjes en de levendige lakenhal ook veel voornamelijk Oekraïense vrouwen en kinderen die onderdak hebben gekregen in het gastvrije buurland.

Het ministerie van buitenlandse zaken heeft een rood reisadvies voor Oekraïne afgegeven, hetgeen er kort gezegd op neerkomt er niet heen te reizen! Het is echter wel mogelijk zoals u in de BNNVARA reportage kunt zien maar u moet er wel bewust voor kiezen. Het Calamiteitenfonds heeft geen dekkingsbeperking afgegeven voor Oekraïne maar dat wil niet zeggen dat de garantie van het Calamiteitenfonds volledig is!

Programma

Dag 1 tot 3 Krakau
Dag 1 tot 3 Krakau

Krakau is een prachtige historische stad in het zuiden van Polen en een populaire bestemming voor individuele reizigers. De voormalige koningsstad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 1.000 jaar en is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden en culturele attracties, zoals het Wawel-kasteel, het Grote Marktplein, de Joodse wijk Kazimierz en het Oskar Schindler Fabrieksmuseum! De stad staat ook bekend om zijn prachtige architectuur, waaronder gotische, renaissance- en barokgebouwen, die je kunt bewonderen tijdens een ontspannen wandeling door de charmante straten van de stad.
Krakau ligt op een steenworp afstand van de Oekraïense grens en in het centrum van de stad kun je dan ook veel Oekraïense vluchtelingen zien en ontmoeten. Polen heeft de meeste vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen en Krakau is vanwege zijn ligging de belangrijkste stad voor deze Oekraïners.

U verblijft 2 nachten in een uitstekend hotel (naar keuze 4- of 5-sterren) in het centrum van de stad.

Dag 3 tot 7 Lviv
Dag 3 tot 7 Lviv

Lviv is een van de meest unieke en minst ontdekte steden van Europa. De geschiedenis van de stad heeft vele perioden doorstaan en is de Tweede Wereldoorlog vrijwel ongeschonden doorgekomen. Het maakte deel uit van het Habsburgse rijk (Lemberg), van Polen (Lwów), de Sovjetunie (Lvov) en tegenwoordig van Oekraïne (Lviv). De verschillende perioden zijn in het straatbeeld goed te herkennen en de geschiedenis straalt je op iedere hoek tegemoet. De vele historische gebouwen in het centrum vormen een bonte combinatie van diverse stijlen zoals barok en gotiek. Het imposante operagebouw, het gezellige marktplein, de Bernardine kerk, de Lvóv-Boimkapel, de barokke Dominicanenkerk (1745-1764), de vroeg-barokke Jezuïetenkerk (1630), het middeleeuwse Farmacie Museum en de Armeense Kathedraal zijn een bezoek meer dan waard.

Ondanks het feit dat het front ver weg is, is de realiteit van het hedendaagse Oekraïne goed merkbaar in Lviv. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand maar een gesprek met een inwoner gaat al snel niet meer over de pracht en praal van de stad. Men is zeer wel bereid met een bezoeker van gedachten te wisselen. Deze zeer bijzondere reis biedt een unieke mogelijkheid om in een van de mooiste steden van het oude continent, gelegen in het geografisch hart van Europa, de geschiedenis aan den lijve te voelen!

U wordt per toruingcar naar Liviv gebracht waar u 4 nachten in een uitstekend hotel verblijft (naar keuze 4- of 5-sterren).

Dag 7 tot 8 Lviv - Krakau
Dag 7 tot 8 Lviv - Krakau

Vandaag worden we teruggebracht naar Krakau en verblijven we 1 nacht in een uitstekend hotel (naar keuze 4- of 5-sterren) in het centrum van de stad.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 995,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Toeslag eenpersoonskamer 4-sterrenhotels (€ 245,-)
    • Toeslag eenpersoonskamer 5-sterrenhotels (€ 425,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
8-daagse reis Krakau en Lviv, 4-sterren hotel € 995,-
8-daagse reis Krakau en Lviv, 5-sterren hotel € 1.295,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen