Overwinteren in Thailand EN CO2 Reduceren!

Overwinter in Thailand met onze CO2 reductiereis

€ 1.845,- P.P. Vanaf

De Reis

Indien u begaan bent met het milieu en minder CO2 wilt uitstoten is overwinteren in Thailand de oplossing. Niet alleen verkleint u uw CO2 voetafdruk maar verblijft u tegelijkertijd in een van de prettigste landen ter wereld in een perfect klimaat.

Een retourvlucht met KLM van Amsterdam naar Bangkok genereert een uitstoot van 832 kilo (bron KLM gebaseerd op de ICAO Carbon Emissions Calculator op 13 april 2023).
Maar wat stoot een woning in de wintermaanden aan CO2 uit. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals soort woning en mate van isolatie. Dat verschilt nogal en daarom gaan we uit van een gemiddeld verbruik in de winter.
In januari ligt het gemiddeld gasgebruik voor een vrijstaande woning op 386 kuub per maand. 1 kuub gas staat gelijk aan 1,78 kilo CO2 uitstoot. In totaal stoot je als je in januari in je vrijstaande woning verblijft 687,08 kilo CO2 uit. Als je bedenkt dat het in januari in Hua Hin gemiddeld 3 uur langer licht is en overdag vrijwel altijd de zon schijnt verbruik je ook veel minder elektriciteit om je verblijf te verlichten dan tijdens de donkere januari maand in Nederland. De verbruiksgrens voor het prijsplafond energie is vastgesteld op 339kWh in januari. Bij een verblijf in Hua Hin waar het veel langer licht is en waar het buiten zijn in de avonduren heerlijk is verbruik je zeer waarschijnlijk de helft minder elektriciteit. De emissiefactor van grijze stroom is 0,649 kilo CO2 per kWh. 119 x 0.649 = 77 kilo CO2 besparing.

Opgeteld stoot je bij een verblijf van iets langer dan 1 maand in Hua Hin evenveel uit als voor je vlucht. Bij een verblijf van 60 of 90 dagen kwalificeer je je voor het predicaat Eurocult-Lito CO2 reductiereis!

Aangezien dit voor iedere woning anders is maken we graag een berekening voor uw specifieke situatie! Maar concluderend kun je stellen dat een verblijf van 90 dagen voor 2 personen in Hua Hin vrijwel altijd een CO2 reductiereis is! Daar komt bij dat je door te besparen op de kosten voor gas en elektriciteit een groot deel zo niet de hele vliegreis terugverdient. Als je bedenkt dat een lokale maaltijd veelal niet duurder is dan Eur 2,- vraag je je af waarom niet meer mensen op dit idee zijn gekomen.

Als u de tijd heeft om echt te overwinteren is het qua kosten en voetafdruk een hele wijze keuze, zeker ook omdat het Koninklijke Hua Hin bijzonder veel te bieden heeft.

Bovendien ligt op de grens tussen Hua Hin en Cha am een schitterend mangrove bos. Mangrove nemen het meeste CO2 op van alle planten en bossen op aarde. Dit schitterende mangrove bos is zeer goed toegankelijk en we raden u aan hier een kijkje te nemen en eventueel een financiële bijdrage te leveren aan dit project. Daarmee helpt u het land te vergroenen en reduceert u uw CO2 voetafdruk nog verder.

Programma

Klik op een van onderstaande reizen:

90 dagen overwinteren in Thailand met CO2 reductie

60 dagen overwinteren in Thailand met CO2 reductie

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.845,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen