MS Volga Dream Platinum Programma

€ 4.745,- P.P. Vanaf

De Reis

Er zijn vrijwel geen echt luxe cruiseschepen die tussen Moskou en Sint Petersburg varen. Uitzondering vormt de MS Volga Dream. De cruise zelf duurt zeven dagen. In Moskou en Sint Petersburg verblijft u voor het begin en aan het einde van de cruise in uitstekende centraal gelegen 5-sterren hotels, zodat u niet telkens van de haven naar het centrum hoeft te reizen. De begeleiding op deze cruises is Engels- of Duitstalig (naar keuze).

 

De MS Volga Dream

Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de M/S Volga Dream. Dit luxe 5-sterren luxueuze schip is 129 meter lang en 16 meter breed en telt 56 hutten verdeeld over 4 dekken. Het volledig van airconditioning voorziene schip biedt ruimte aan 109 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a. receptie, kluisjes, restaurant, 2 bars, 24-uurs beveiliging, dokter, wasserijdienst, schoonheidssalon, souvenirwinkeltjes en een zonnedek. Aan boord zijn diverse activiteiten zoals maar liefst 4 lezingen van Russische professoren over facetten van de Russische geschiedenis.

Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde van het schip.  Iedere hut beschikt naast TV en minibar over eigen kluis en telefoon. De kajuiten op het benedendek hebben patrijspoorten, de ander kajuiten hebben grote vensters. Alle kajuiten hebben individuele klimaatregeling, flatscreen-tv, telefoon, kluis en minibar. De grootte varieert van 8 tot 24 m², afhankelijk van het gekozen type, het dek en de ligging.

U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Alle maaltijden worden geserveerd aan boord van het schip of in een restaurant. Tijdens de lunches en diners aan boord is tevens huiswijn inclusief. U kunt gratis gebruik maken van de 24-uurs koffiehoek. Tijdens het verblijf in de hotels zijn het ontbijt en de lunches (zonder drankjes) inbegrepen. Op de dag van aankomst is er een traditionele Russische “Brood en Zout” ceremonie met wodka en een Captain’s welkomst cocktail.

Aan boord van de M/S Volga Dream is een gratis fitness, sauna, bibliotheek en koffiehoek. Verder zijn er een restaurant, Lounge, Bar, kiosk, massage- en kapsalon en wasdienst en zonnedek.

Klik hier voor een video impressie van de Volga Dream.

Klik hier  voor foto’s en extra informatie over de Volga Dream.

Programma

Dag 1 Moskou
Dag 1 Moskou

U vertrekt in de ochtend naar keuze vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Moskou waar u in de loop van de middag arriveert. U wordt door de gids opgehaald voor een privé-transfer naar het centraal gelegen 5-sterren hotel Ararat Park Hyatt***** of St. Regis Nikolskaya***** of Mariott Royal Aurora*****.

Dag 2 Moskou

09.30 uur tot 17.30 uur: We maken een uitgebreide stadsrondrit langs verschillende bezienswaardigheden zoals Tverskaya Straat, Lubyanka Plein, het Rode Plein, we zien hoe het Kremlin schitterend is gelegen aan de Moskou Rivier, we maken een fotostop bij het Novodevitsji Klooster en vanaf de Mussenheuvel hebben we een schitterend uitzicht over de stad. De lunch wordt geserveerd in een wolkenkrabber in het modernste deel van Moskou met spectaculaire uitzichten over de stad. Na de lunch bezoeken we de Novodevitsji begraafplaats, waar beroemde Russische schrijvers, artiesten, dichters en politieke leiders begraven liggen.

Dag 3 Moskou

09.30 – 17.30 uur: het Kremlin is één van de bekendste bezienswaardigheden in Moskou. De ommuurde stad bestaat uit diverse kathedralen, musea en overige bezienswaardigheden. We bezoeken de twee mooiste kathedralen van het complex en de wapenkamer. In de wapenkamer ziet u een collectie kroonjuwelen, hofkledij en koetsen van de tsaren.
Vervolgens lopen we over het Rode Plein, zien we de Basilius Kathedraal, het Mausoleum van Lenin en bezoeken we het bekende warenhuis GUM dat gelegen is aan het Rode Plein. Tevens lopen we door het recent aangelegde park Zaryadye dat naast het Rode Plein ligt.

Dag 4 Moskou
Dag 4 Moskou

10.00 – 18.00 uur: We checken uit en gaan naar het Leo Tolstoy Huise en Museum. In dit houten huis leefde hij van 1882 tot 1901 met zijn vrouw en dertien kinderen.
Na de lunch bezoeken ze het belangrijkste museum van Moskou, de Tretjakov Galerij dat geheel gewijd is aan Russische Kunst door de eeuwen heen. We zien een collectie Russische kunst van Rublev’s 12e eeuwse iconen tot 19e eeuwse meesterwerken.Vervolgens gaan we de wereldberoemde Moskouse metro ontdekken met zijn schitterende stations diep onder de grond.
In de loop van de middag worden we naar de luxe MS Volga Dream gebracht waar we met brood en zout worden ontvangen en vervolgens inchecken. We worden uitgenodigd op de receptie van de kapitein. We varen vervolgens Moskou uit en hebben ons eerste diner aan boord.

Dag 5 Oeglitsj

Het grootste deel van de dag varen we en zien we het Russische landschap aan ons voorbijtrekken. Aan boord zijn we getuige van een Russische theeceremonie en kunnen we deelnemen aan een workshop Russisch koken.
In de loop van de middag arriveert u in Oeglitsj, één van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Oeglitsj werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het Kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga. We wonen een concert van koorzang bij in de St. John’s Church.

Dag 6 Yaroslavl

Aankomst in Yaroslavl, de oudste stad aan de Wolga. Veel historische gebouwen in de stad bleven tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een groot gedeelte ongedeerd. Vele kerken uit de 13e en 17e eeuw zijn nog intact. We bezichtigen het Transfiguratie klooster, bewerkt met frescoschilderingen. We brengen ook een bezoek aan de Sint-Elijah de profeet kerk uit de 17e eeuw. De kerk bezit de meeste fresco’s geschilderd door bekende kunstenaars uit het oude Rusland. Aansluitend bezoeken we het voormalige gouverneurshuis, tegenwoordig een kunstgalerie. In de middag keren we terug om aan boord de lunch te nuttigen.
In de avond genieten we van een Barbecue op het dek van de Volga Dream.

Dag 7 Goritsy

Genietend van het afwisselende landschap met kleine dorpen bestaande uit gekleurde huisjes en vele dennen- en berkenbossen, varen we deze morgen richting het plattelandsdorp Goritsy. Het dorp is genoemd naar het in de 16e eeuw gebouwde Goritsy Nonnen klooster. Bij aankomst in Goritsy rijden we richting Kirillov, hier bezoeken we het Belozersky klooster, gesticht door de Sint-Kiril. Het klooster bestaat o.a. uit een kathedraal uit de 13e eeuw met prachtige fresco’s van Dionysius. Terug aan boord kunt u tijdens het diner deelnemen aan een Vodka proeverij.

Dag 8 Kizhi
Dag 8 Kizhi

We cruisen verder over het Onega meer met als bestemming Kizhi, een klein schilderachtig eiland. We maken een wandeltocht over het eilandje. Tijdens de wandeling door het openluchtmuseum, dat bestaat uit indrukwekkende houten constructies en gebouwen, ziet u de kerk van de Gedaanteverwisseling van de Heilige Verlosser. Een meesterwerk bestaande uit tweeëntwintig koepels en gebouwd zonder het gebruik van spijkers.
Terug aan boord luisteren we naar een piano concert met werken van Tchaikovsky en Rakhmaninov.

Dag 9 Svirstoy

We varen over de schilderachtige Svir Rivier, die de verbinding vormt tussen het Onega meer en het Ladoga meer. We gaan aan land in Svirstroy waar we worden uitgenodigd om een lokaal huis te bezoeken. We krijgen thee en Pirozhkie (lokale lekkernij) aangeboden en we krijgen een inkijkje in het Russisch dorpsleven. Tevens kunnen we huizen en tuinen bekijken. Vervolgens nemen we een bus naar een nabijgelegen stadje waar we het monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog bezoeken. Ook bezoeken we een lagere school.
‘s Avonds genieten we van het afscheidsdiner.

Dag 10 Sint Petersburg

09.30 – 17.30 uur: Via het Ladoga meer en de rivier de Neva varen we naar Sint-Petersburg, gesticht door Peter de Grote. De stad is gebouwd op 42 eilanden, die met elkaar in verbinding staan door bruggen. De stad wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Het is één van de mooiste steden ter wereld. Als we in de morgen aankomen in Sint-Petersburg volgt de ontscheping en beginnen we aan een oriënterende rondrit door Sint-Petersburg. Tijdens deze tour ziet u o.a. de Nevsky Prospekt, de hoofdstraat van de stad, de Sint-Isaac kathedraal en de Bloedkerk. We bezoeken de Peter en Paulus vesting, het oudste historische en architecturale monument van de stad. De bouwwerkzaamheden begonnen in 1703 en dat jaar wordt dan ook beschouwd als de stichting van Sint-Petersburg. Deze vesting was bedoeld als defensiestructuur en werd later gebruikt als politieke gevangenis. In de Petrus en Paulus kathedraal bevinden zich vrijwel alle graven van de Romanov familie.
Tijdens de lunch in een lokaal restaurant wordt een optreden verzorgd door het Koor van het Rode Leger. Na de lunch maken we een rondvaart door de grachten van Sint Petersburg die naar voorbeeld van de Amsterdamse grachten zijn aangelegd. Vervolgens bezoeken we het Yusupov Paleis dat voor de revolutie het onderkomen was van rijke aristocraten. Hier wordt het verhaal verteld over Grigory Rasputin die hier door prins Felix Yusupov werd vermoord.

Dag 11 Sint Petersburg
Dag 11 Sint Petersburg

09.00 – 19.00 uur: Vanochtend gaat de rondleiding in de Hermitage van start, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met o.a een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. De collectie omvat 2,7 miljoen stuks inclusief meesterwerken van Leonardo da Vinci, Raphael, Rodin, Rembrandt, Rubens en diverse Franse impressionisten. Om de drukte te mijden gaan we al voor de officiële openingstijd naar binnen. Naast de vele meesterwerken staat een bezoek aan aan de Golden Room op het programma dat normaal gesproken voor het gewone publiek gesloten is. We zien onder andere een collectie van Gouden Scythische voorwerpen. De lunch wordt vandaag geserveerd in Peterhof, de zomerresidentie van de Russische tsaren. We bezoeken het schitterende park, een koninklijk decor van talloze in goud vergulde fonteinen, sculpturen en paviljoens. Zo ziet u de beroemde Grote Cascade waterpartij, die eindigt in een grote vijver met de Fontein van Samson.We varen met een hydrofoil terug naar de stad.

Dag 12 Sint Petersburg

09.30 – 18.30 uur: We bezoeken het Faberge Museum, met ‘s werelds grootste collectie van Carl Faberge. Na de lunch bezoeken we het voormalige zomerpaleis van Catharina de Grote in het tsarendorp Tsarskoje Selo, gelegen op zo’n 30 km van Sint-Petersburg. Het paleis, gebouwd in de 18e eeuw, is een bijzonder voorbeeld van barok en is bekend om de oogverblindende barnsteen kamer.

Dag 13 Sint Petersburg

In de ochtend checken we uit en worden we per transfer naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.

Het programma van de reis van Sint Petersburg naar Moskou is hetzelfde, maar dan omgekeerd. Het programma is onder voorbehoud.

Op de volgende vertrekdata beginnen de reizen in Moskou: 9 en 21 mei, 5 en 17 juni, 16 en 28 juli, 9 en 21 augustus, 3 september.

Op de volgende vertrekdata beginnen de reizen in Sint Petersburg: 15 en 30 mei, 11 en 23 juni, 3 en 15 augustus, 9 en 22 september.

 

Prijzen

Basiliuskathedraal in Moskou
€ 4.745,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 89,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
Standard Cabin (Twin Cabin Deck) € 4.745,-
Superior Stateroom (Twin Main Deck) € 5.445,-
Deluxe Stateroom (Double, Promenade Deck) € 5.945,-
Deluxe Stateroom (Twin Sun Deck) € 6.145,-
Junior Suite (Double Promenade & Sun Deck) € 6.845,-
Deluxe Junior Suite (Double Sun Deck) € 7.545,-
Owner's Suite (Double Promenade Deck) € 9.245,-
Standard Single (Promenade Deck) € 6.745,-
Deluxe Single (Sun Deck) € 7.445,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P