Excursies Sint Petersburg

€ 45,- P.P. Vanaf

De Reis

Het betreft individuele excursies met eigen professionele gids. Deze gids is in principe Engelstalig; Duits- en Franstalige gidsen zijn ook mogelijk voor dezelfde prijzen. Ook Nederlandstalige gidsen zijn (beperkt ) te boeken, maar hiervoor geldt een toeslag (€ 10,- p.p.per uur).

Vervoer (m.u.v. metrokaartjes) en eventuele toegangsgelden zijn inbegrepen.

We bieden excursies aan per metro en per auto met chauffeur. Indien de auto met chauffeur is inbegrepen staat dat er bij. U wordt altijd op de afgesproken tijd opgehaald in de lobby van het hotel en ook weer teruggebracht.

Genoemde prijzen gelden per persoon bij deelname door 2 personen. Wanneer de excursie door 1 persoon gedaan wordt geldt een toeslag; bij meer dan 2 personen zijn kortingen mogelijk (op aanvraag).

Programma

Stadsbezichtiging inclusief Nevski Prospekt en metrotour
Stadsbezichtiging inclusief Nevski Prospekt en metrotour

Bij deze 4 uur durende excursie ontdekt u per metro en te voet de stad die gesticht is door Peter de Grote. De metro is net als in Moskou een ondergronds museum. U leert tevens hoe u de metro ook na de excursie kunt gebruiken om de stad verder te ontdekken. Tevens zien we de Nevski Prospekt. De straat begint bij de Admiraliteit en eindigt bij het Alexander Nevski-klooster. De aanleg van deze straat is begonnen in 1709 op initiatief van tsaar Peter de Grote. Het is ook een belangrijke winkelstraat en verkeersader. De straat is vernoemd naar Alexander Nevski. De overheersende bouwstijlen zijn barok, neoclassicisme en jugendstil. Duur: 4 uur.

Stadsrondrit inclusief Sint Isaak Kathedraal
Stadsrondrit inclusief Sint Isaak Kathedraal

Naast de stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden, brengt u tijdens deze excursie ook een bezoek aan de Sint Isaak Kathedraal. In 1761 werd bij een senaatsdecreet beslist om een nieuwe kathedraal te bouwen. Het werk werd eerst toevertrouwd aan de architect Sawa Chevakinsky maar Catharina II besliste de uitvoering toe te vertrouwen aan architect Antonio Rinaldi. Rinaldi moest echter de stad verlaten vooraleer de bouw was voltooid. Tsaar Paul I bemoeide zich ook met de bouw maar het was onder Alexander I dat de bouw ervan definitieve vorm kreeg. Hij stelde de Franse architect Auguste de Montferrand aan die in 1816 in Rusland aankwam en er het grootste deel van zijn leven zou doorbrengen. De bouw van de kathedraal zou meer dan veertig jaar in beslag nemen. De kathedraal telt 16 zuilen vervaardigd uit een enkel stuk graniet en ze wegen 114 ton. De buitenmuren van de kathedraal – tussen 2,5 en 5 meter dik – zijn gemaakt uit baksteen bekleed met marmer. In de kathedraal werden decoratieve gewelven gebouwd. Duur: 4 uur.

Stadsrondrit inclusief Kazankathedraal
Stadsrondrit inclusief Kazankathedraal

Tijdens de stadsrondrit maakt u kennis met de bekendste bezienswaardigheden van Sint Petersburg zoals  het Paleisplein met het winterpaleis (Hermitage), de hoofdstaat Nevski Prospekt met de Kazankathedraal en het standbeeld van Peter de Grote. De Kazankathedraal is vernoemd naar de icoon van de Madonna van Kazan die in 1579 werd gevonden in de stad Kazan. Deze icoon is een van de meest vereerde iconen in het Russisch-orthodoxe geloof en zou Rusland geholpen hebben de Tijd der Troebelen en de inval van Napoleon te overleven.
Tsaar Paul I, de zoon van Catharina de Grote, gaf in 1800 de opdracht om de kathedraal te bouwen op de plaats van een kleine kerk om de standplaats te worden van de icoon.
Het ontwerp van de kathedraal is gemaakt door de Russische architect Andrej Voronichin. Hij baseerde zich daarbij op het ontwerp van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De bouw startte in 1801 en was 10 jaar later afgerond. Toen Napoleon in 1812 Rusland binnenviel en zelfs Moskou bezette, smeekte veldmaarschalk Michail Koetoezov de Madonna van Kazan om hulp. Koetoezov overwon Napoleon en achtervolgde hem zelfs tot in Parijs. De kathedraal kreeg nu een andere functie als monument voor de overwinning. Na de Russische Revolutie werd de kathedraal gesloten. In 1932 werd het gebouw heropend als de nieuwe huisvesting voor het Museum van de Geschiedenis van Religie en Atheïsme. Pas in 1998, na de val van de Sovjetunie, werden weer erediensten gehouden en in 2002 werd de kathedraal teruggegeven aan de Russisch-orthodoxe kerk. Duur: 4 uur.

Stadsrondrit inclusief de Aurora pantserkruiser
Stadsrondrit inclusief de Aurora pantserkruiser

Naast de algemene stadsbezichtiging bezoekt u ook de Aurora pantserkruiser. De Aurora is een van de voormalig oorlogsschepen van de Russische vloot. Het schip is ingezet tijdens de oorlog tegen Japan aan het begin van de 20ste eeuw en vervolgens in de Oostzee tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het eerste schot van de Oktoberrevolutie in 1917 is gelost vanaf de Aurora. Duur: 5 uur met auto.

Petrus en Paulus Vesting
Petrus en Paulus Vesting

De Petrus en Paulus Vesting is de eerste nederzetting uit 1703, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. De vesting huisvestte het garnizoen van Sint Petersburg en deed ook dienst als gevangenis voor politieke gevangenen. In de gelijknamige kathedraal zien we verschillende sarcofagen van de Romanovs waaronder die van tsaar Peter de Grote en de laatste tsaar Nicolaas II. Net als de Hermitage is de Petrus en Paulus Vesting een must see in Sint Petersburg. Duur: 2 uur.

Hermitage
Hermitage

Tijdens een verblijf in Sint Petersburg kan een bezoek aan de Hermitage niet ontbreken. Dit historische museum dat dateert uit 1764 en telt meer dan 2,7 miljoen objecten. Het is daarmee een van de belangrijkste musea ter wereld waar u waardevolle cultuurhistorische werken kunt bewonderen. Een absoluut hoogtepunt vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters zoals Leonardo da Vinci en Rubens. Het was vooral Catharina II aan wie het museum haar enorme collectie te danken heeft. Zij kocht hele partijen schilderijen en kunstvoorwerpen op uit alle landen van Europa. Tijdens de fantastische rondleiding worden behalve de pronkzalen, waaronder indrukwekkende audiëntie-, troon- en balzalen, ook de rijk versierde gangen en geweldige trappenhuizen van het Winterpaleis bezocht. Duur: 3 uur.

Hermitage Diamanten Schatkamer

De Diamanten kamer huisvest de grootste collectie sieraden van de Russische keizer. De Romanov-dynastie (de dynastie van de Russische tsaar) was de rijkste familie ter wereld aan het begin van de 20e eeuw, waardoor deze collectie zeer de moeite waard is. De Diamanten kamer kunt u niet zo maar bezoeken maar moet apart worden gereserveerd. Duur: 2 uur.

Hermitage Diamanten en Gouden Schatkamer

Naast de Diamanten schatkamer bezoekt u ook de Gouden Schatkamer. Zoals de naam al doet vermoeden treffen we hier veel gouden objecten onder andere van Scytische oorsprong. Een excursie naar beide schatkamers maakt van uw bezoek aan de Hermitage een nog uniekere ervaring. De Diamanten en Gouden kamer kunt u niet zo maar bezoeken maar moet apart worden gereserveerd. Duur: 4 uur.

Russisch museum
Russisch museum

Het museum werd opgericht op 13 april 1895 bij de kroning van tsaar Nicolaas II. Dit museum is het grootste museum van Russische kunst in Sint-Petersburg. De oorspronkelijke verzameling was een gedeelte van de collectie van de Hermitage, het Alexanderpaleis en de Academie van de Kunsten van Sint-Petersburg. Na de Russische Revolutie in 1917 zijn ook veel kunstverzamelingen van rijke particulieren geconfisqueerd en aan dit museum toegewezen. Het museum herbergt een grote verzameling iconen vanaf de 11e eeuw en andere religieuze kunst, kunstnijverheid, sieraden en volkskunst en beeldhouwwerken. Tevens tref je er schilderijen van Ivan Aivazovski, Ilja Repin (waaronder De Wolgaslepers), Karl Brjoellov, Marc Chagall, Wassily Kandinsky, Kazimir Malevitsj en Koezma Petrov-Vodkin. Duur: 2 uur.

Etnografisch museum

Het Russisch Etnografisch Museum is een museum in Sint-Petersburg met een collectie van ongeveer 500.000 items met betrekking tot de etnografie of culturele antropologie van volkeren van het voormalige Russische rijk en de Sovjetunie. Het museum is in 1902 opgericht als etnografische afdeling van het Russisch Museum. Duur: 2 uur met auto.

Joesoepov Paleis inclusief Rasputin Room

Dit mooie paleis is omstreeks 1760 ontworpen in opdracht van Catharina II.  Het paleis werd gekocht door de familie Joesoepov. Het interieur van het paleis is indrukwekkend en afwisselend. Ook de bibliotheek en de theaterzaal mogen er zijn. We maken kennis met het verhaal van Raspoetin die grote invloed had verworven aan het tsaristisch hof. Hij werd door Felix Joesoepov vergiftigd maar stierf er niet aan. Ook meerdere schoten konden hem niet doden. Pas nadat hij in de rivier werd gedumpt blies hij zijn laatste adem uit. Duur: 2 uur met auto.

Alexander Nevsky Lavra (klooster)

Dit klooster draagt als een van de weinige orthodoxe kloosters de eretitel ´lavra´. Het klooster werd in 1710 gesticht door Peter de Grote. Op het terrein van het klooster bevindt zich onder andere een majestueuze neoclassicistische kathedraal, gebouwd in 1778-90 naar ontwerp van Ivan Starov en gewijd aan de Heilige Drie-eenheid.
Tevens treft u op het terrein een begraafplaats waar verschillende beroemdheden hun laatste rustplaats hebben gevonden waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. Duur: 2 uur.

Peterhof inclusief paleis en tuinen
Peterhof inclusief paleis en tuinen

Een van de hoogtepunten van Sint Petersburg is een bezoek aan het zomerpaleis in Petrodvorets dat ook wel Peterhof of het Russisch Versailles wordt genoemd. Dit aan de Finse Golf gelegen paleizencomplex ligt op 30 kilometer  ten zuiden van St. Petersburg en werd gebouwd in opdracht van Peter de Grote. U bezichtigt het Grote Paleis (Grand Palace), de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote. Tijdens de rondleiding krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunt u genieten van de prachtige zalen en de bijzondere collectie kunstvoorwerpen, schilderijen en meubels. Vanaf het bordes heeft u een geweldig zicht over de Grote Waterval (Cascade) die van het paleis via het Zeekanaal naar zee loopt. In de prachtige tuinen zijn adembenemende waterpartijen met vergulde fonteinen (mei-september). Duur: 5 uur, met auto of heen en terug met hydrofoil naar keuze.

Poesjkin paleis inclusief barnsteenkamer en tuinen
Poesjkin paleis inclusief barnsteenkamer en tuinen

Het Catharinapaleis werd gebouwd als zomerresidentie voor tsarina Catharina de Grote. Het is gelegen in Poesjkin (vóór 1917 Tsarskoje Selo ofwel Tsarendorp geheten) op 25 kilometer ten zuiden van Sint-Petersburg.
Het paleis is bekend om zijn grote balzaal, met een prachtig beschilderd plafond en talrijke gedecoreerde kleinere kamers, inclusief de oogverblindende Barnsteenkamer. Opvallend zijn ook de grote kachels met Delfts blauwe betegeling. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli in een weelderige rococostijl. Duur: 5 uur met auto.

Pavlovsk paleis
Pavlovsk paleis

De geschiedenis van Pavlovsk begon in 1777, toen Catharina II van Rusland 395 hectare land langs de rivier Slavjanka aan haar pasgeboren zoon Paul I (Russisch: Pavel I) gaf. De naam Pavlovsk is afgeleid van zijn naam. In 1780 kreeg de Schotse architect Charles Cameron de opdracht om een fort te bouwen in Pavlovsk. Hij ontwierp een neoclassicistisch paleis dat twee jaar later door Paul werd goedgekeurd. Rondom het paleis werd een grote Engelse tuin aangelegd met vele tempels, bruggen en standbeelden.
Het paleis werd in de loop der tijd een favoriet zomerverblijf voor rijke inwoners van de toenmalige Russische hoofdstad. Dit leidde er onder andere toe dat op 10 oktober 1837 de eerste spoorweg in Rusland, gelegen tussen Sint-Petersburg en Pavlovsk, in gebruik werd genomen. Het treinstation werd als concerthal gebruikt, waar onder andere Johann Strauss jr., Franz Liszt en Robert Schumann optredens gaven. Duur: 5 uur / in combinatie met Poesjkin 7 uur met auto.

Muziekinstrumenten museum

Geopend aan het begin van de 20ste eeuw, vindt u hier een mooie collectie muziekinstrumenten van vroeger en nu. Duur: 1,5 uur.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 45,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Prijs p.p. uur (€ 10,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
Stadsbezichtiging inclusief Nevski Prospekt en metrotour € 45,-
Stadsrondrit inclusief Sint Isaak Kathedraal € 79,-
Stadsrondrit inclusief Kazankathedraal € 79,-
Stadsrondrit inclusief de Aurora pantserkruiser € 135,-
Petrus en Paulus Vesting met openbaar vervoer € 55,-
Petrus en Paulus Vesting met auto € 75,-
Hermitage € 55,-
Hermitage Diamanten Schatkamer € 109,-
Hermitage Diamanten en Gouden Schatkamer € 179,-
Russisch museum € 59,-
Etnografisch museum met auto € 69,-
Joesoepov Paleis inclusief Rasputin Room met auto € 85,-
Alexander Nevsky Lavra (klooster) € 75,-
Peterhof inclusief paleis en tuinen met auto of hydrofoil naar keuze € 139,-
Poesjkin paleis inclusief barnsteenkamer en tuinen met auto € 119,-
Pavlovsk paleis met auto € 99,-
Pavlovk en Poesjkin gecombineerd met auto € 159,-
Muziekinstrumenten museum € 59,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P