Excursies Moskou

€ 49,- P.P. Vanaf

De Reis

Het betreft individuele excursies met eigen professionele gids. Deze gids is in principe Engelstalig; Duits- en Franstalige gidsen zijn ook mogelijk voor dezelfde prijzen. Ook Nederlandstalige gidsen zijn (beperkt) te boeken, maar hiervoor geldt een toeslag (€ 10,- p.p.per uur bij deelname door 2 personen).

We bieden excursies aan per metro/te voet en per auto met chauffeur. Indien de auto met chauffeur is inbegrepen staat dat er bij. U wordt altijd op de afgesproken tijd opgehaald in de lobby van het hotel en ook weer teruggebracht. De entreeprijzen zijn inbegrepen. Eventuele kosten voor openbaar vervoer, zoals de metro, zijn niet inbegrepen.

Genoemde prijzen gelden per persoon bij deelname door 2 personen. Wanneer de excursie door 1 persoon gedaan wordt geldt een toeslag; bij meer dan 2 personen zijn kortingen mogelijk (op aanvraag).

Programma

Rode Plein, warenhuis GUM, Alexander tuinen en het graf van de onbekende soldaat
Rode Plein, warenhuis GUM, Alexander tuinen en het graf van de onbekende soldaat

Deze 3 uur durende tour neemt u mee naar het Rode Plein dat bijzonder imponeert met zijn 550 meter lengte en 100 meter breedte. Het kremlin en het warenhuis Gum zijn gesitueerd aan dit plein. Het graf van de onbekende soldaat herdenkt de 20 miljoen Russische slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Alexandertuinen bevinden zich langs de westelijke muur van het kremlin.

Hoofdstraat Arbat, Rode Plein en Metrotour
Hoofdstraat Arbat, Rode Plein en Metrotour

Tijdens deze 3 uur durende stadsbezichtiging bezoekt u naast het Rode Plein ook de bekendste straat van Rusland de Arbat. De Arbat was lang het woongebied voor de onderklasse. Dit veranderde in de loop van de 18e eeuw toen de adel en rijke burgers Arbat en omgeving gingen zien als het meest prestigieuze woongebied van Moskou. Na de revolutie kwamen veel gebouwen in handen van communistische leiders en partij-instanties. Tijdens de communistische periode werd een aantal kerken verwoest en werd aan het einde van de straat het reusachtige gebouw van het Ministerie van Buitenlandse Zaken neergezet, een van de Zeven Zusters. Sinds 1985 is de Arbat een voetgangersstraat. Vanaf die tijd, die samenvalt met het begin van de Perestroika, werd de Arbat een verzamelplaats voor kunstenaars, hippies en ‘andersdenkenden’.
Tevens maakt u kennis met de mooie metrostations van Moskou. Het metronetwerk is meer dan 300 kilometer  lang, telt 180 stations en vervoert dagelijks zo’n 10 miljoen mensen. Het is dan ook een onmisbare ervaring tijdens een bezoek aan de Russische hoofdstad. Het is tevens de ideale manier om je in Moskou te verplaatsen.

Kremlin en kathedralen
Kremlin en kathedralen

Op de plaats waar de rivieren Moskva en Neglinnaja samenkomen, liet de Russische vorst Joeri Dolgoroeki in 1156 een houten fort (kremlin) bouwen. Al snel groeide deze verdedigingspost uit tot een bloeiende stad. De ommuring van het Kremlin was aanvankelijk van hout en werd in 1367 vervangen door muren van witte natuursteen, vooral om de stad te beschermen tegen de Mongolen. De bouw van het Moskouse Kremlin staat in nauw verband met de regeerperiode van Ivan III (1462-1505). Onder leiding van deze grootvorst wisten de Russen de Mongolen definitief te verslaan. Ivan riep zichzelf uit tot tsaar van heel Rusland en hiermee stond Moskou aan het hoofd van een koninkrijk.
Rond 1300 verschenen de eerste kerken van steen. Het belangrijkste gebouw uit deze periode is de Oespenski-kathedraal van de architect Aristotiles Fioravanti di Ridolfo, die zich bij de herbouw baseerde op de gelijknamige kathedraal in Vladimir. In de 17e eeuw werden de torens van het Kremlin voorzien van galerijen en puntdaken. In 1707 werden er aarden bastions aan de ommuring toegevoegd. Tussen 1776 en 1787 verrees het senaatsgebouw en van 1844 tot 1851 werkte men aan de Wapenzaal.
Het kremlin is de zetel van de Russische Federatie en voorheen van de Sovjetunie. Daarnaast herbergt het Kremlin een theater, een museum, diverse kathedralen en paleizen, de Tsarenklok uit de 18de eeuw en het Tsarenkanon dat dateert uit de 16de eeuw. De excursie duurt 3 uur.

Kremlin, kathedralen en Wapenkamer
Kremlin, kathedralen en Wapenkamer

Naast het kremlin (zie boven) wordt ook de schitterende wapenkamer bezocht. De Wapenkamer van het kremlin is toegevoegd aan het complex in het midden van de 19de eeuw. De toevoeging wordt beschouwd als een ware schatkamer, aangezien zich hier een enorme verzameling van koetsen en sleden, wapenuitrustingen en harnassen bevinden uit de tsarentijd. Duur: 3 uur.

Stadsrondrit inclusief observatieplatform op de Vorobjev heuvels en het Rode Plein
Stadsrondrit inclusief observatieplatform op de Vorobjev heuvels en het Rode Plein

Tijdens deze 4 uur durende stadsrondrit komt u langs de bekendste  bezienswaardigheden van Moskou zoals regeringsgebouwen, kerken, pleinen, bruggen en monumenten. De Christus Verlosser kathedraal is een imposante en indrukwekkende verschijning. Vanaf de heuvels van Vorobjev heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. De tour eindigt op het Rode Plein; machtscentrum en hart van zowel Moskou als Rusland.

Stadsrondrit inclusief Novodevitsji klooster
Stadsrondrit inclusief Novodevitsji klooster

Tijdens deze 4 uur stadsrondrit komt u langs de bekendste  bezienswaardigheden van Moskou zoals regeringsgebouwen, kerken, pleinen, bruggen en monumenten. Het Novodevitsji klooster, gesticht in 1524 staat sinds 2004 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het kloostercomplex staan een aantal kerken, waaronder de barokke Wederopstandingskerk en de witte Smolenskkathedraal met zijn vijf koepels. De Novodevitjsi begraafplaats herbergt de graven van vele beroemdheden zoals Boris Jeltsin, Nikita Chroetsjov en Anton Tsjechov. Het klooster wordt tot 2023 gerenoveerd. Het territorium zelf en de begraafplaats zijn gewoon te bezichtigen.

Rode Plein, Sint Basilius kathedraal en het huis van de Romanovs
Rode Plein, Sint Basilius kathedraal en het huis van de Romanovs

U bezoekt het Rode Plein en de bekendste kerk van Moskou de Sint Basilius Kathedraal. Het werd gebouwd in opdracht van Ivan IV (Ivan de Verschrikkelijke), ter ere van diens overwinning op de Wolga-Tataren in de stad Kazan. Het gebouw wordt gezien als een van de mooiste Russisch-orthodoxe kerken en is de belangrijkste blikvanger van het Rode Plein. In deze tour is ook een bezoek aan het Zaryadie museum opgenomen, ook wel het ‘Romanov-huis’ genoemd. Hier woonde de familie Romanov totdat Michael, de eerste tsaar van de 300 jaar durende Romanov-dynastie met zijn familie naar het Kremlin verhuisde. Sinds 1859 huist hier een museum waar het leven van de Romanovs in de 16de eeuw zichtbaar wordt gemaakt. Duur: 4 uur

Christus Verlosser Kathedraal, inclusief galerij en observatieplatform
Christus Verlosser Kathedraal, inclusief galerij en observatieplatform

De Christus Verlosser kathedraal is een van de mooiste bezienswaardigheden van Moskou en dan ook zeker onmisbaar tijdens een bezoek aan de stad. De kathedraal is de hoogste en grootste Russisch orthodoxe kerk ter wereld en dateert uit de 19de eeuw. De communisten sloopten de trots van Moskou maar in 1992 werd besloten de Kathedraal te herbouwen met geld dat door de Moskovieten werd ingezameld. De kathedraal werd op 19 augustus 2000 gewijd en officieel geopend. Duur: 2 uur.

Tretjakov Galerij: Historische kunst

De Tretjakovgalerij is een uitgebreide kunstverzameling waarvan de basis werd gelegd door Pavel Tretjakov in 1892. De kunst werd ondergebracht in een deels door de schilder Viktor Vasnetsov ontworpen gebouw.  Een belangrijk bezit is de unieke verzameling iconen (onder meer van Andrej Roebljov), die de kern vormt van de afdeling Oud-Russische kunst. Het museum bezit verder een collectie Russische schilderkunst uit de 18e en 19e eeuw onder andere van Ilja Repin. Duur: 3 uur

Tretjakov Galerij: Moderne kunst

Nabij het Gorki Park is na de val van de Sovjet Unie een nieuwe locatie van de Tretjakov Galerij geopend waar moderne Russische kunst wordt tentoongesteld. Ook vinden hier exposities plaats van Russische en internationale kunstenaars. Duur: 3 uur.

Poesjkin Museum

Dit museum biedt de grootste collectie Europese kunst in Moskou. U vindt er werken van Vincent van Gogh en Rembrandt en van de Franse kunstenaars Paul Cézanne, Claude Monet en Gauguin. Het museum bevindt zich tegenover de Christus Verlosser kathedraal. Duur: 3,5 uur.

Openluchtmuseum Kolomenskoje

Een van de bekendste tsarenresidenties bevindt zich in het zuidoosten van de stad. Er staan een aantal kerken waaronder de Hemelvaartskerk, gebouwd in 1532 ter ere van de geboorte van tsaar Ivan de Verschrikkelijke. Een reconstructie van het indrukwekkende houten paleis uit de 17de eeuw bevindt zich iets buiten het complex. Duur: 3 uur.

Tweede Wereldoorlog museum op de Poklonnaya Heuvel

De Poklonnaya heuvel is het hoogste punt van Moskou en in het verleden een strategisch punt van belang gelegen op 171 meter hoogte en uitzicht biedend over de stad. Op het terrein bezoekt u het museum dat gewijd is aan de Russische inbreng in de Tweede Wereldoorlog. Duur: 3,5 uur.

Borodino panorama museum

Dit museum gedenkt de strijd tussen de Russen en Napoleon in 1812 tijdens de Slag om Borodino. Een schilderij van de bekende Russische schilder Franz Roubaud waarop de slag wordt weergegeven behoort tot een van de belangrijkste museumstukken. Duur: 1,5 uur.

Vladimir en Soezdal (200 km)
Vladimir en Soezdal (200 km)

De Gouden Ring bestaat uit een aantal historische Russische steden en Vladimir en Soezdal zijn daar zeer mooie, zo niet de mooiste voorbeelden van. De plaatsen zijn ontstaan in de 12de en 10de eeuw en staan beiden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We bezichtigen de steden, gelegen op 200 kilometer van Moskou.
Vladimir herbergt een aantal schitterende bouwwerken uit de 12e eeuw, zoals de Demetrius kathedraal, de Maria-ontslapingskathedraal en de Gouden Poort.
Soezdal is een waar openluchtmuseum met een eigen kremlin en verschillende goed bewaard gebleven houten gebouwen, kerken en kloosters. We bezoeken het kremlin en het Reddersklooster van St. Euthymius. Duur: 12 uur.

Kosmonauten Museum

Het `Cosmonautics Memorial Museum´ is geopend in 1981 om u nader kennis te laten maken met Ruslands rijke ruimtegeschiedenis. Naast veel ruimte-objecten, is ook de architectuur van het gebouw de moeite van een bezoek waard. Duur: 2 uur.

Sergiev Posad (70 km)
Sergiev Posad (70 km)

Sergiev Possad ligt zo´n 70 kilometer ten noordoosten van Moskou en is het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk. Door de Russen wordt deze plaats dan ook vergeleken met het Vaticaan. Het klooster van de Heilige Drie-eenheid is een van de indrukwekkendste en belangrijkste van het land. Duur: 7 uur.

Stalin bunker

De Stalin bunker laat u kennis maken met de plaats waar de Russische leider zijn toevlucht zou zoeken in de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de bunker uiteindelijk nooit bewoond, maar deze excursie geeft een goed beeld van het Stalinistisch tijdperk. Duur: 2 uur.

Gastronomische excursie naar de Danilovsky Markt

Het Danilovsky district wordt nauwelijks bezocht door de toerist hoewel het district bekend staat om de constructivistische architectuur. Het zogenaamde Ship House is voor iedere Moskoviet een begrip. Tijdens deze tour bezoeken we de bijzondere markt waar produkten uit alle delen van de voormalige Sovjet Unie worden verhandeld en waar we uitgebreid al proevend mee kennis maken. Onze degustatie begint met honing geserveerd met kruiden en bessen. We nemen kaas en curd uit de Kaukasus tot ons en drinken mandarijnensap uit Abchazië (in de winter appels uit de Moskouse regio). Vervolgens maken we nader kennis met de Russische keuken. Allereerst nemen we gerookte reuzel tot ons, misschien wat vreemd voor de meeste westerlingen maar wel echt deel van de Russische keuken. Vervolgens een echte delicatesse; rode kaviaar afkomstig van het eiland Sachalin in het uiterste oosten van Rusland. We nemen een kijkje in een typische keuken uit de voormalige Sovjet Unie met de daarbij behorende produkten. We proeven gezouten augurken en zuurkool en drinken Kwas (brooddrank) of fruitsap. We vervolgen onze proeverij met gerechten uit Oezbekistan en Dagestan, pilaf en scones met kaas of pompoen en we sluiten af met thee en taartjes.
Indien men dieetwensen heeft, vegetarisch of veganistisch is wordt de proeverij daaraan aangepast!! Duur: 4 uur.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 49,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Prijs p.p. per uur (€ 10,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
Rode Plein, warenhuis GUM, Alexander tuinen en het Graf van de onbekende soldaat € 49,-
Hoofdstraat Arbat, Rode Plein en Metrotour € 49,-
Kremlin en kathedralen € 79,-
Kremlin, kathedralen en Wapenkamer € 109,-
Kremlin, kathedralen en Wapenkamer met auto € 139,-
Stadsrondrit inclusief observatieplatform op de Vorobjev heuvels en het Rode Plein € 89,-
Stadsrondrit inclusief Novodevitsji klooster € 109,-
Rode Plein, Sint Basilius kathedraal en het huis van de Romanovs € 109,-
Christus Verlosser Kathedraal, inclusief galerij en observatieplatform € 55,-
Tretjakov Galerij: Historische kunst € 59,-
Tretjakov Galerij: Moderne kunst € 59,-
Poesjkin Museum € 89,-
Poesjkin Museum met auto € 119,-
Openluchtmuseum Kolomenskoje € 109,-
Openluchtmuseum Kolomenskoje met auto € 135,-
Tweede Wereldoorlog museum op de Poklonnaya Heuvel € 65,-
Tweede Wereldoorlog museum op de Poklonnaya Heuvel met auto € 95,-
Borodino panorama museum € 65,-
Borodino panorama museum met auto € 95,-
Vladimir en Soezdal (200 km) € 345,-
Kosmonauten Museum € 79,-
Kosmonauten Museum met auto € 109,-
Sergiev Posad (70 km) € 189,-
Stalin bunker € 109,-
Stalin bunker met auto € 139,-
Gastronomische excursie naar de Danilovsky Markt € 165,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P