10-daagse reis Baltische Metropolen, Vilnius, Riga, Tallinn en Helsinki

€ 1.095,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de Baltische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius en met de Finse hoofdstad Helsinki. De drie Baltische steden hebben ieder een geheel eigen karakter. De centra zijn schitterend; de rijke historie en cultuur zijn in elk hoekje merkbaar. Daarnaast zijn er volop moderne winkels en trendy cafés en restaurants.
Helsinki ligt op een knooppunt tussen de westerse en oosterse cultuur wat je in het stadsbeeld goed kunt terugzien.
U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- of Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Vilnius

Na het inchecken in Hotel Radisson Blu Lietuva**** in Vilnius ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Vilnius
Dag 2 Vilnius

In de ochtend maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. We kijken uit over deze barokke stad, gelegen aan de rivier de Neris met een wirwar van kleine straatjes en meer dan 1.200 middeleeuwse gebouwen en veertig kerken. We maken een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Vilnius, de Petrus en Pauluskerk, de St. Anna-kerk, de universiteit en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’.
In de middag kan men optioneel deelnemen aan een excursie naar Trakai. Deze voormalige hoofdstad van Litouwen ligt op ongeveer 40 kilometer ten westen van Vilnius in waterrijk gebied; de imposante Waterburcht is de grootste trekpleister van Trakai en we gaan deze dan ook uitgebreid bezoeken.
In de avonduren staat optioneel een folklore diner in Restaurant Senoji Trobele op het programma.

Dag 3 Riga
Dag 3 Riga

Na het ontbijt reizen we met onze luxe bus naar Riga. Onderweg stoppen we bij de Kruisberg waar ontelbare kruizen in allerlei formaten zijn geplaatst door de katholieke bevolking van Litouwen.
Vervolgens bezoeken we het Rundale Paleis, de voormalige zomerresidentie van de Hertog van Kuurland. In de namiddag komen we aan in Riga waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Latvija**** of vergelijkbaar.

Dag 4 Riga
Dag 4 Riga

Riga werd gesticht in 1201 en maakte deel uit van de Hanze. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is de art nouveau wijk zeer bijzonder. Tijdens een uitgebreide stadswandeling zien we onder andere de imposante Domkathedraal, Gildehuizen, de ‘3 broers’, Riga Castle, de Zweedse Poort en het Vrijheidsmonument.
In de middag bezoeken we optioneel de ten westen van Riga gelegen badplaats Jurmala. Het staat bekend om de prachtige houten gebouwen en witte zandstranden waar we gaan wandelen.
Optioneel kunt u een orgelconcert bijwonen in de Dom Kathedraal.

Dag 5 Riga
Dag 5 Riga

Vandaag kunnen we Riga op eigen gelegenheid gaan ontdekken of deelnemen aan de volgende optionele excursies: Gauja Nationaal Park en Sigulda en/of het Riga Motor Museum.
We rijden door het prachtige Gauja National Park, ook wel ‘Lets Zwitserland’ genoemd en komen aan in Sigulda. We zien de ruïnes van het Episcopal Castle en van het kasteel van ‘de Ridders van het Zwaard’.
Het Motor Museum heeft een uitgebreide collectie auto’s uit de Sovjet tijd, evenals Sovjet limousines uit de collectie van het Kremlin!
In de avond kunnen we optioneel aanschuiven in Restaurant Forest voor een stijlvol Lets diner

Dag 6 Tallinn

Na het ontbijt vertrekken we richting de Estse hoofdstad Tallinn. Onderweg bezoeken we Pärnu, de bekendste badplaats van Estland gelegen aan de Golf van Riga. In het begin van de middag komen we aan en checken we in bij Hotel Radisson Blu Olympija**** of vergelijkbaar.

Dag 7 Tallinn
Dag 7 Tallinn

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been. We zien het middeleeuwse stadhuis en de grote Gildehal.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het Kadriorg Park en een bezoek brengen aan KUMU. Het Kadriorg Park behoorde bij het Kadriorgpaleis van Peter de Grote. Bij het park is ook het KUMU Museum gelegen. Het museum herbergt Estse kunst door de eeuwen heen en werd in 2018 gekozen tot Europees Museum van het Jaar.
Vanavond kunt u deelnemen aan een optioneel middeleeuws diner in Restaurant Peppersack.

Dag 8 Tallinn – Helsinki

In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het op een uur van Tallinn gelegen Lahemaa National Park. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos maar daarnaast zijn er veel rivieren, meren en moerassen te vinden en leven er elanden, bevers, wolven en lynxen. In Palmse bezoeken we het indrukwekkende Manor House (Landhuis) van de Von Pahlen familie. Tevens bezichtigen we het 16de eeuwse Vihula Manor met het Wodka Museum.
In het begin van de middag  worden ook degenen die niet aan de excursie hebben deelgenomen bij het hotel opgehaald en schepen we in op de ferry naar Helsinki. We kunnen genieten van de overtocht en na ongeveer 2 uur komen we aan in de Finse hoofdstad. We worden naar ons hotel gebracht waar we inchecken in Hotel Radisson Blu Seaside**** of vergelijkbaar.

Dag 9 Helsinki
Dag 9 Helsinki

Door zijn ligging is Helsinki een knooppunt tussen de westerse en oosterse cultuur wat je in het stadsbeeld kunt terugzien. We maken uitgebreid kennis met de Finse hoofdstad en zien onder andere de Lutherse Kathedraal gelegen op het Senaatsplein en de orthodoxe Uspenski kathedraal die de Russische invloed goed weergeeft. We zien de in rotsen uitgehakte Temppeliaukio-kerk, het parlement, de Finland Hal en de de centrale Mannerheim Straat.
In de middag kunt u de stad verder op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een optionele excursie naar het Suomenlinna fort. Het werd in de achttiende eeuw gebouwd als fort op een eiland voor de kust.

Dag 10 Helsinki

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.095,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer luchthaven Vilnius- hotel per auto voor 2 personen (€ 45,-)
  • Transfer hotel Helsinki - luchthaven per auto voor 2 personen (€ 90,-)
  • Trakai (€ 45,-)
  • Gauja Nationaal park (€ 50,-)
  • Riga Motor Museum (€ 45,-)
  • Concert Dom Kathedraal (€ 35,-)
  • Jurmala (€ 40,-)
  • Kadriorg park en KUMU (€ 45,-)
  • Lahemaa Nationaal Park (€ 70,-)
  • Met waterbus naar het Suomenlinna Fort (€ 60,-)
  • Half pension 9x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 325,-)
  • Litouws diner in Senoji Trobele (€ 40,-)
  • Lets diner in restaurant Forest (€ 45,-)
  • Middeleeuws diner in Restaurant Peppersack (€ 45,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 450,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen