8-daagse reis Baltische Hoofdsteden, Memel en Landtong van Kuurland

Vilnius - Klaipeda - Riga - Tallinn

€ 745,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap van maximaal 26 personen kennis met de Baltische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius en met het aan de kust gelegen voormalige Memel met de daar aan grenzende unieke Landtong van Kuurland!
De drie hoofdsteden hebben ieder een geheel eigen karakter. De centra zijn schitterend; de rijke historie en cultuur zijn in elk hoekje merkbaar. Daarnaast zijn er volop moderne winkels en trendy cafés en restaurants.
Memel, tegenwoordig Klaipeda genoemd, is een verrassend leuke havenstad en grenzend aan een uniek en verborgen gelegen natuurgebied in Europa; de Landtong van Kuurland waar halverwege de Russische grens van de regio Kaliningrad opduikt.
U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Vilnius

Na het inchecken in Hotel Radisson Blu Lietuva**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Vilnius
Dag 2 Vilnius

In de ochtend  maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. We kijken uit over deze barokke stad, gelegen aan de rivier de Neris met een wirwar van kleine straatjes en meer dan 1.200 middeleeuwse gebouwen en veertig kerken. We maken een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Vilnius, de Petrus en Pauluskerk, de St. Anna-kerk, de universiteit en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’.
In de middag maken we een excursie naar Trakai. Deze voormalige hoofdstad van Litouwen ligt op ongeveer 40 kilometer ten westen van Vilnius in waterrijk gebied; de imposante Waterburcht is de grootste trekpleister van Trakai.
We reizen richting de kust en komen laat in de middag aan in de verrassende havenstad Klaipeda.
We checken in bij Hotel Radisson Blu Klaipeda**** of vergelijkbaar.

Dag 3 Klaipeda
Dag 3 Klaipeda

We maken tijdens een optionele excursie kennis met dit bijzondere schiereiland van bijna 100 kilometer lengte met hoge zandduinen en pittoreske dorpjes. De Duitse schrijver Thomas Mann, die hier een buitenhuis had, vond deze streek terecht één van de mooiste van Europa.  Het is een uniek en verborgen natuurgebied met hoge duinen en pittoreske dorpjes. De Landtong van Kuurland wordt ook Curonian Spit en Kuhrische Nehrung genoemd. Saillant detail is dat halverwege het schiereiland de Russische grens van de regio Kaliningrad opdoemt. We verkennen vandaag de hele regio en zien onder andere het huis van Thomas Mann, de Parnidis en Naglis Duinen en de Heksenberg bij Juodkrante.
In de avond kunt u optioneel genieten van een Litouws diner in Frederiko Pasazas.

Dag 4 Klaipeda – Riga

Vanochtend bekijken we Klaipeda tijdens een korte bezichtiging. Klaipeda werd in 1923 voor de eerste keer deel van Litouwen en en is in de geschiedenis bekender geweest onder de Duitse naam Memel. Iedere Duitser van boven de 40 heeft een herrinnering bij het Memelland en de stad Memel.
We reizen richting Riga en passeren het Samogitia Nationaal Park waar we een mooie wandeling maken.
De volgende stop maakt zeker grote indruk;  we ervaren de Kruisberg waar ontelbare kruizen in allerlei formaten zijn geplaatst door de katholieke bevolking van Litouwen.
In de namiddag komen we aan in Riga waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Latvija**** of vergelijkbaar.
Optioneel kunt u een orgelconcert bijwonen in de Dom Kathedraal.

Dag 5 Riga
Dag 5 Riga

Riga werd gesticht in 1201 en maakte deel uit van de Hanze. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is de art nouveau wijk zeer bijzonder. Tijdens een uitgebreide stadswandeling zien we onder andere de  imposante Domkathedraal, Gildehuizen, de ‘3 broers’,  Riga Castle, de Zweedse Poort en het Vrijheidsmonument.
In de middag bezoeken we optioneel de ten westen van Riga gelegen badplaats Jurmala. Het staat bekend om de prachtige houten gebouwen en witte zandstranden waar we gaan wandelen.
In de avond kunnen we optioneel aanschuiven in Restaurant Three voor een stijlvol diner.

Dag 6 Tallinn

Na het ontbijt vertrekken we richting de Estse hoofdstad Tallinn. Onderweg bezoeken we Pärnu, een badplaats gelegen aan de Golf van Riga. In het begin van de middag komen we aan en checken we in bij  Hotel Radisson Blu Olympija**** of vergelijkbaar.

Dag 7 Tallinn
Dag 7 Tallinn

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been. We zieen het middeleeuwse stadhuis en we bezoeken de grote Gildehal.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het Kadriorg Park en een bezoek brengen aan KUMU. Het Kadriorg Park behoorde bij het Kadriorgpaleis van Peter de Grote. Bij het park is ook het KUMU Museum gelegen. Het museum herbergt Estse kunst door de eeuwen heen en werd in 2018 gekozen tot Europees Museum van het Jaar.
Vanavond kunt u deelnemen aan een optioneel middeleeuws diner in Restaurant Maikrahv.

Dag 8 Tallinn

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 745,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer luchthaven Vilnius - hotel per auto voor 2 personen (€ 35,-)
  • Transfer hotel Tallinn - luchthaven per auto voor 2 personen (€ 35,-)
  • Landtong van Kuurland (€ 80,-)
  • Concert Dom Kathedraal (€ 35,-)
  • Jurmala (€ 40,-)
  • Kadriorg park en KUMU (€ 45,-)
  • Half pension 7x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 215,-)
  • Diner in Frederiko Pasazas (€ 35,-)
  • Lets diner in restaurant Three (€ 40,-)
  • Diner in Restaurant Maikrahv (€ 45,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 300,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
05-06-2022 Reserveer € 745,-
12-06-2022 Reserveer € 745,-
19-06-2022 Reserveer € 745,-
26-06-2022 Reserveer € 745,-
03-07-2022 Reserveer € 745,-
10-07-2022 Reserveer € 745,-
17-07-2022 Reserveer € 745,-
24-07-2022 Reserveer € 745,-
31-07-2022 Reserveer € 745,-
07-08-2022 Reserveer € 745,-
14-08-2022 Reserveer € 745,-
21-08-2022 Reserveer € 745,-
28-08-2022 Reserveer € 745,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen