9 daagse reis Tallinn en Sint Petersburg

€ 1.695,- P.P. Vanaf

De Reis

Rusland staat inmiddels ruim een jaar in het middelpunt van de belangstelling. Niet vanwege de grootse cultuur maar vanwege de strijd in het oosten van Oekraïne. We merken de laatste tijd een toenemende belangstelling om zelf eens een kijkje te nemen in het land waar we volgens premier Rutte mee in oorlog zijn (‘Die oorlog daar is de onze’).

In Sint Petersburg is eigenlijk niets te merken van het Oekraïens-Russische conflict en alle cultuurhistorische hoogtepunten zijn als vanouds te bezoeken. Ook de restaurants, café’s en uitgaansgelegenheden functioneren als voor de coronapandemie. De stad van Peter de Grote is juist nu, te midden van alle geopolitieke ontwikkelingen, een echt bijzondere bestemming te noemen. Het is mogelijk om behalve Sint Petersburg ook een bezoek te brengen aan Moskou. Indien u dat zou willen maken we graag een offerte.
Het ministerie van buitenlandse zaken heeft een oranje reisadvies gegeven voor reizen naar Rusland hetgeen betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Aangezien een toeristische reis niet noodzakelijk is moet u er wel bewust voor kiezen. Het Calamiteitenfonds heeft geen dekkingsbeperking afgegeven voor Rusland maar dat wil niet zeggen dat de garantie van het Calamiteitenfonds volledig is.

We combineren deze reis met Tallinn, de schitterende hoofdstad van Estland met de prachtige middeleeuwse beneden- en bovenstad.

Programma

Dag 1 - 3 Tallinn
Dag 1 - 3 Tallinn

Vlucht naar Tallinn. U verblijft 2 nachten in een 4- of 5-sterrenhotel (naar keuze) in het centrum van de stad op basis van logies en ontbijt.

Het middeleeuwse centrum van Tallinn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een must-see voor elke bezoeker. De smalle straatjes, historische gebouwen en prachtige kerken maken het een unieke ervaring.
De Toompea-heuvel is het politieke hart van Estland en herbergt het parlement, het kasteel van Toompea en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky-kathedraal. De heuvel biedt ook een prachtig uitzicht over de stad.
Het barokke Kadriorg-paleis uit de 18e eeuw ligt net buiten de stad en was de zomerresidentie van Peter de Grote. Het is nu een museum voor buitenlandse kunst. De omliggende tuinen zijn prachtig en vormen een geweldige plek om te wandelen.
Andere bijzonder interessante hoogtepunten van de Estse hoofdstad zijn Lennusadam, het maritieme museum van Tallinn; Telliskivi Creative City, vroeger een industriële zone maar nu een creatieve en artistieke wijk vol met bars, restaurants, winkels en kunstgalerijen; St. Olaf-kerk, de hoogste kerk in Tallinn met panoramisch uitzicht over de stad vanaf de top van de toren; Kumu Art Museum, het grootste kunstmuseum van Estland met een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst.

Dag 3 - 8 Sint Petersburg
Dag 3 - 8 Sint Petersburg

U reist per touringcar van Tallinn naar Sint Petersburg en verblijft 5 nachten in een centraal gelegen 4- of 5-sterren hotel (naar keuze).
Sint-Petersburg is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden. Enkele toeristische hoogtepunten die je kunt bezoeken:
Hermitage Museum: het is het grootste museum van Rusland en het op een na grootste kunstmuseum ter wereld. Het museum herbergt meer dan drie miljoen kunstwerken en historische voorwerpen.
Paleisplein: het paleisplein is een van de grootste en meest indrukwekkende pleinen ter wereld. Het plein wordt omringd door verschillende belangrijke gebouwen, waaronder het Winterpaleis en de Hermitage.
Peterhof Palace en Tuinen: dit paleis staat bekend om zijn prachtige fonteinen en tuinen. Het paleis is oorspronkelijk gebouwd door Peter de Grote als een zomerverblijf.
St. Isaac’s Kathedraal: het is een van de grootste kathedralen ter wereld en staat bekend om zijn prachtige koepel en interieur.
Kathedraal van de Verlosser op het Bloed: deze kerk is gebouwd ter ere van Tsaar Alexander II, die hier werd vermoord. Het interieur van de kerk is versierd met mozaïeken en schilderijen.
Mariinsky Theater: dit theater staat bekend om zijn opera- en ballet-uitvoeringen en werd gebouwd in de 19e eeuw.
Nevsky Prospekt: dit is de belangrijkste straat van Sint-Petersburg waar je talloze winkels, restaurants en historische gebouwen treft.
Peter en Paulusvesting: deze vesting is gebouwd door Peter de Grote en is de thuisbasis van de Peter en Paulus-kathedraal, waar veel tsaren begraven liggen.
Tsarendorp Tsarskoye Selo: het zogenaamde tsarendorp is doordrenkt van geschiedenis en is nauw verbonden met de Russische keizers en tsarina’s, waaronder Catharina de Grote. Het was een belangrijk cultureel en politiek centrum van het Russische rijk. Het Catharina Paleis met bijbehorende schitterende tuinen en het Alexander Paleis Museum zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 8 - 9 Sint Petersburg en Tallinn
Dag 8 - 9 Sint Petersburg en Tallinn

Vandaag brengt de touringcar u terug naar Tallinn waar u overnacht in een 4- of 5-sterrenhotel (naar keuze) op basis van logies en ontbijt. De volgende dag neemt u de vlucht naar Amsterdam.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.695,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Ruimbagage retour (€ 99,-)
  • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 159,-)
  • Terugsturen paspoort(en) per koerier (€ 39,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
9 dagen Tallinn en Sint Petersburg in 4-sterrenhotel € 1.695,-
9 dagen Tallinn en Sint Petersburg in 5-sterrenhotel € 2.095,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen