8 daagse reis Sint Petersburg via Helsinki

€ 1.795,- P.P. Vanaf

De Reis

Rusland staat inmiddels ruim een jaar in het middelpunt van de belangstelling. Niet vanwege de grootse cultuur maar vanwege de strijd in het oosten van Oekraïne. We merken de laatste tijd een toenemende belangstelling om zelf eens een kijkje te nemen in het land waar we volgens premier Rutte mee in oorlog zijn (‘Die oorlog daar is de onze’).

In Sint Petersburg is eigenlijk niets te merken van het Oekraïens-Russische conflict en alle cultuurhistorische hoogtepunten zijn als vanouds te bezoeken. Ook de restaurants, café’s en uitgaansgelegenheden functioneren als voor de corona epidemie. De stad van Peter de Grote is juist nu, te midden van alle geopolitieke ontwikkelingen, een echt bijzondere bestemming te noemen. Het is mogelijk om behalve Sint Petersburg ook een bezoek te brengen aan Moskou. Indien u dat zou willen maken we graag een offerte.
Het ministerie van buitenlandse zaken heeft een oranje reisadvies gegeven voor reizen naar Rusland hetgeen betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Aangezien een toeristisch reis niet noodzakelijk is moet u er wel bewust voor kiezen. Het Calamiteitenfonds heeft geen dekkingsbeperking afgegeven voor Rusland maar dat wil niet zeggen dat de garantie van het Calamiteitenfonds volledig is.

Programma

Dag 1 Helsinki
Dag 1 Helsinki

Vlucht naar Helsinki met KLM. U verblijft 1 nacht in een 4-sterrenhotel bij de luchthaven op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 - 7 Sint Petersburg
Dag 2 - 7 Sint Petersburg

U verblijft 5 nachten in een centraal gelegen 4- of 5-sterren hotel (naar keuze).
Sint-Petersburg is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden. Enkele toeristische hoogtepunten die je kunt bezoeken:
Hermitage Museum: het is het grootste museum van Rusland en het op een na grootste kunstmuseum ter wereld. Het museum herbergt meer dan drie miljoen kunstwerken en historische voorwerpen.
Paleisplein: het paleisplein is een van de grootste en meest indrukwekkende pleinen ter wereld. Het plein wordt omringd door verschillende belangrijke gebouwen, waaronder het Winterpaleis en de Hermitage.
Peterhof Palace en Tuinen: dit paleis staat bekend om zijn prachtige fonteinen en tuinen. Het paleis is oorspronkelijk gebouwd door Peter de Grote als een zomerverblijf.
St. Isaac’s Kathedraal: het is een van de grootste kathedralen ter wereld en staat bekend om zijn prachtige koepel en interieur.
Kathedraal van de Verlosser op het Bloed: deze kerk is gebouwd ter ere van Tsaar Alexander II, die hier werd vermoord. Het interieur van de kerk is versierd met mozaïeken en schilderijen.
Mariinsky Theater: dit theater staat bekend om zijn uitvoeringen van opera en ballet. Het is gebouwd in de 19e eeuw en heeft vele beroemde uitvoeringen gegeven.
Nevsky Prospekt: dit is de belangrijkste straat van Sint-Petersburg en hier tref je talloze winkels, restaurants en historische gebouwen.
Peter en Paulusvesting: deze vesting is gebouwd door Peter de Grote en is de thuisbasis van de Peter en Paulus-kathedraal, waar veel tsaren begraven liggen.
Tsarendorp Tsarskoye Selo: het zogenaamde tsarendorp is doordrenkt van geschiedenis en is nauw verbonden met de Russische keizers en tsarina’s, waaronder Catherine de Grote. Het was een belangrijk cultureel en politiek centrum van het Russische rijk. Het Catharina Paleis met bijbehorende schitterende tuinen en het Alexander Paleis Museum zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 7 - 8 Sint Petersburg en Helsinki
Dag 7 - 8 Sint Petersburg en Helsinki

Vandaag brengt de touringcar u terug naar Helsinki waar u bij de luchthaven overnacht in een 4-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt. De volgende dag neemt u de KLM vlucht naar Amsterdam.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.795,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Ruimbagage retour (€ 70,-)
  • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 159,-)
  • Terugsturen paspoort(en) per koerier (€ 39,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
8 dagen Sint Petersburg in 4-sterrenhotel € 1.795,-
8 dagen Sint Petersburg in 5-sterrenhotel € 2.195,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P