8-daagse reis Baltische driehoek

8-daagse reis Tallinn, Helsinki en Sint Petersburg

€ 995,- P.P. Vanaf
Verlosserskathedraal, St. Petersburg

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de Estse hoofdstad Tallinn, de Finse hoofdstad Helsinki en de door Peter de Grote gestichte stad Sint Petersburg. Een schitterende en afwisselende reis langs drie steden met een geheel eigen stijl en historie.

U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Tallinn

Na het inchecken in Hotel Radisson Blu Olympija**** of vergelijkbaar ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Tallinn
Dag 2 Tallinn

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been. We zien het middeleeuwse stadhuis en we bezoeken de grote Gildehal.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het Kadriorg Park en een bezoek brengen aan KUMU. Het Kadriorg Park behoorde bij het Kadriorgpaleis van Peter de Grote. Bij het park is ook het KUMU Museum gelegen. Het museum herbergt Estse kunst door de eeuwen heen en werd in 2018 gekozen tot Europees Museum van het Jaar.
Vanavond kunt u deelnemen aan een optioneel middeleeuws diner in Restaurant Maikrahv.

Dag 3 Tallinn - Helsinki
Dag 3 Tallinn - Helsinki

In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het op een uur van Tallinn gelegen Lahemaa National Park. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos, daarnaast zijn er veel rivieren, meren en moerassen te vinden en leven er elanden, bevers, wolven en lynxen. In Palmse bezoeken we het indrukwekkende Manor House (Landhuis) van de Von Pahlen familie. Tevens bezichtigen we het 16de eeuwse Vihula Manor met het Wodka Museum.
In het begin van de middag  worden ook degenen die niet aan de excursie hebben deelgenomen bij het hotel opgehaald en schepen we in op de ferry naar Helsinki. We kunnen genieten van de overtocht en na ongeveer 2 uur komen we aan in de Finse hoofdstad. We worden naar ons hotel gebracht waar we inchecken in Hotel Radisson Blu Seaside**** of vergelijkbaar.

Dag 4 Helsinki
Dag 4 Helsinki

Door zijn ligging is Helsinki een knooppunt tussen de westerse en oosterse cultuur wat je in het stadsbeeld kunt terugzien. We maken uitgebreid kennis met de Finse hoofdstad en zien onder andere de Lutherse Kathedraal gelegen op het Senaatsplein en de orthodoxe Uspenski kathedraal die de Russische invloed goed weergeeft. We zien de in rotsen uitgehakte Temppeliaukio-kerk, het parlement, de Finland Hal en de de centrale Mannerheim Straat.
In de middag kunt u de stad verder op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een optionele excursie naar het Suomenlinna fort. Het werd in de achttiende eeuw gebouwd als fort op een eiland voor de kust.
In de avond kunt u optioneel aanschuiven aan het diner in Restaurant Salve.

Dag 5 Helsinki - Sint Petersburg

Vandaag  steken we de Russische grens over op weg naar St. Petersburg. Vlak na de grensovergang met Rusland maken we een korte stop in Vyborg. In de namiddag komen we aan in St. Petersburg waar we verblijven in Hotel Sokos Vasilievsky**** of vergelijkbaar.

Dag 6 Sint Petersburg
Dag 6 Sint Petersburg

Ter eerste kennismaking met deze prachtige stad beginnen we de dag met een uitgebreide stadsrondrit en we zien onder andere het Winterpaleis, de Sint Isaac’s Kathedraal, de Bloedkerk, het Alexander Nevsky Klooster en we bezoeken de Petrus en Paulusvesting; de eerste nederzetting uit 1703, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal staan de verschillende sarcofagen van de Romanovs waaronder die van tsaar Peter de Grote en de laatste tsaar Nicolaas II. Tevens zien we de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora en de Nevski Prospekt.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het tsarendorp Poesjkin gelegen op 25 kilometer buiten de stad. We bezoeken het zomerpaleis van Catharina de Grote met als hoogtepunt de Banrsteen Kamer!
De dag wordt afgesloten met een optionele folklore avond in het prachtige Nikolajevsky Paleis met de mooiste dansen en liederen uit Rusland. Tijdens de avond worden champagne en snacks geserveerd.

Dag 7 Sint Petersburg
Dag 7 Sint Petersburg

Vandaag kunnen we de door Peter de Grote gestichte stad verder op eigen gelegenheid bekijken of deelnemen aan de optionele excursie naar Petrodvorets en/of een bezoek aan de Hermitage. Het sprookjesachtige zomerpaleis ligt in Petrodvorets dat ook wel Peterhof of het Russisch Versailles wordt genoemd. Dit aan de Finse Golf gelegen paleizencomplex (ca. 30 km ten zuiden van St. Petersburg) werd gebouwd in opdracht van Peter de Grote. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace), de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote. Tijdens de rondleiding krijgen we een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunnen we genieten van de prachtige zalen en de bijzondere collectie kunstvoorwerpen, schilderijen en meubels. Vanaf het bordes hebben we een geweldig zicht over de Grote Waterval (Cascade) die van het paleis via het Zeekanaal naar zee loopt. In de prachtige tuinen zien we adembenemende waterpartijen met vergulde fonteinen.
De tweede optionele excursie brengt ons naar het wereldberoemde museum de Hermitage (Winterpaleis). Dit is een van de belangrijkste musea ter wereld. Een absolute top vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters zoals Leonardo da Vinci. Het was vooral Catharina II aan wie het museum haar enorme collectie te danken heeft. Zij kocht hele partijen schilderijen en kunstvoorwerpen op uit alle landen van Europa. Tijdens de fantastische rondleiding worden behalve de pronkzalen, waaronder indrukwekkende audiëntie-, troon- en balzalen, ook de rijk versierde gangen en geweldige trappenhuizen van het Winterpaleis bezocht.
Vanavond kunt u optioneel deelnemen aan een Russisch diner in restautant Pryanosti & Radosti.

Dag 8

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 995,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer luchthaven Tallinn - hotel per auto voor 2 personen (€ 35,-)
  • Transfer hotel Sint Petersburg - luchthaven per auto voor 2 personen (€ 70,-)
  • Bezoek Kadriorg park en KUMU (€ 45,-)
  • 6 uur durende excursie naar Lahemaa Nationaal park (€ 70,-)
  • Met waterbus naar het Suomenlinna Fort (€ 60,-)
  • Catharina Paleis (€ 80,-)
  • Folklore show Nikolajevsky Paleis (€ 65,-)
  • Zomerpaleis Peter de Grote (€ 75,-)
  • Hermitage (€ 50,-)
  • 7x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 255,-)
  • Diner in Restaurant Maikrahv (€ 45,-)
  • Fins diner in Restaurant Salve (€ 60,-)
  • Diner in Pryanosti & Radosti (€ 50,-)
  • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 89,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 450,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
20-05-2022 Reserveer € 995,-
03-06-2022 Reserveer € 995,-
10-06-2022 Reserveer € 995,-
17-06-2022 Reserveer € 995,-
24-06-2022 Reserveer € 995,-
01-07-2022 Reserveer € 995,-
08-07-2022 Reserveer € 995,-
15-07-2022 Reserveer € 995,-
22-07-2022 Reserveer € 995,-
29-07-2022 Reserveer € 995,-
05-08-2022 Reserveer € 995,-
12-08-2022 Reserveer € 995,-
19-08-2022 Reserveer € 995,-
26-08-2022 Reserveer € 995,-
02-09-2022 Reserveer € 995,-
09-09-2022 Reserveer € 995,-
16-09-2022 Reserveer € 995,-
23-09-2022 Reserveer € 995,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen