8-daagse Nederlandstalige culturele groepsreis Moskou – Sint Petersburg

Dit is de ideale reis voor diegenen die voor het eerst een bezoek brengen aan Rusland!

€ 1.195,- P.P. Vanaf

De Reis

U reist met een klein groepje (10-22 personen) langs de belangrijkste bezienswaardigheden van beide fascinerende wereldsteden. Onderdak is verzorgd in goede middenklasse hotels en een uitgebreid excursiepakket is inbegrepen inclusief toegangsgelden. De rechtstreekse vluchten van en naar Rusland worden verzorgd door KLM. De reizen staan onder leiding van deskundige en enthousiaste lokale Nederlandstalige gidsen!

Programma

Dag 1 Moskou
Dag 1 Moskou

Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Moskou met KLM (vertrek Amsterdam 11.50 uur, aankomst Moskou 16.05 uur). In Moskou worden we opgewacht door onze Nederlandssprekende gids en reizen we met onze bus naar Hotel Izmailovo Vega**** (of gelijkwaardig). Hotel Izmailovo Vega is een goed middenklasse hotel met veel faciliteiten, gelegen op 17 minuten per metro van het Rode Plein. De metro ligt bij het hotel.

Dag 2 Moskou
Dag 2 Moskou

We maken met de bus een uitgebreide stadsrondrit langs verschillende belangrijke monumenten en regeringsgebouwen, prachtige kerken en kathedralen, bekende pleinen en bruggen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers en imponerende monumenten. Vanaf de Lenin Hills (Mussenberg), waar ook de Lomonosov Universiteit staat, hebben we een prachtig uitzicht over de grootste stad van Europa. Onderweg bekijken we in het Victory Park het gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog.
Na de lunchpauze wandelen we naar het nieuw aangelegde Park Zaryadye. Vanaf de luchtbrug, die half over de Moskva-rivier hangt, hebben we een geweldig zicht op de Kremlinmuren. We krijgen een rondleiding door het Romanovhuis dat naast het park is gelegen. Hier woonde de familie Romanov totdat bojaar Michail Romanov in 1613 tot tsaar werd gekroond en naar het Kremlin verhuisde. Het is een van de oudste herenhuizen van de stad. Tijdens de rondleiding krijgen we een goede indruk van hoe men hier in de 17de eeuw moet hebben geleefd. De heren des huizes verbleven in het betere deel van het huis met mooi beschilderde muren en plafonds. De dames verbleven in de wat minder gedecoreerde kamers.
Vanmiddag bezichtigen we, de onder Stalin gebouwde, Moskouse metro. Diep onder de grond maken we kennis met het drukste en efficiëntste metrostelsel ter wereld. We bekijken samen met onze gids een aantal zeer bijzondere metrostations, ook wel ‘ondergrondse volkspaleizen’ genoemd. Er werd ongeveer 70.000 m² marmer, goud, mozaïeken en edelmetalen gebruikt voor de 13 stations van de eerste metrolijn in Moskou!

Dag 3 Moskou
Dag 3 Moskou

Met de metro rijden we richting het centrum voor een bezoek aan het imposante Kremlin. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 kilometer lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen, waaronder het kantoor van de president, staan er op het grondgebied van het Kremlin ook een 5-tal kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de 15de tot de 20ste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. We krijgen een rondleiding van ca. 2 uur binnen de muren van het Kremlin waarbij we het interessante Patriarchpaleis en de 2 kathedralen bezoeken waarin de tsaren werden gekroond en begraven. Ook wandelen we langs het vroegere arsenaal, ‘s werelds grootste kanon uit die tijd en de enorme Tsarenklok.
Na een pauze bij het Rode Plein wandelen we naar het Russisch Historisch Museum. Hier wordt de geschiedenis van Rusland verteld door middel van een geweldige collectie cultuurschatten vanaf het Kievse Rijk, een vroegmiddeleeuwse voorloper van het huidige Rusland, tot aan de Oktoberrevolutie. Een afdeling is gewijd aan waardevolle kunstwerken uit het bezit van de laatste tsarenfamilie Romanov.

Dag 4 Moskou - Sint Petersburg
Dag 4 Moskou - Sint Petersburg

Na het ontbijt checken we uit. We worden naar het station station gebracht waar we op het perron afscheid nemen van onze Moskouse Nederlandssprekende gids en we stappen in de snelle luxe dagtrein die ons in ca. 4 uur naar Sint Petersburg brengt. De Russische hoge snelheidstrein legt in 4 uur 650 kilometer af.  Onderweg zien we het Russische landschap met pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen aan ons voorbij trekken. Bij aankomst in Sint Petersburg staat onze gids ons op te wachten en wijst ons de weg naar het hotel. We verblijven in het centraal gelegen Hotel Oktiabrskaya**** (of vergelijkbaar).

Dag 5 Sint Petersburg
Dag 5 Sint Petersburg

Sint Petersburg, de droomstad van tsaar Peter de Grote, is een van de mooiste steden ter wereld! Om de stad beter te leren kennen maken we vanochtend een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste paleizen en musea, de mooiste kerken en de meest imposante kathedralen, waaronder de prachtige St. Isaackathedraal. Uiteraard zien we onderweg ook een aantal grachten en bijzondere bruggen. We brengen een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting uit 1703 in de Neva-rivier, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal zien we verschillende tsaristische sarcofagen, waaronder die van de laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin. De vesting maakt deel uit van het historisch centrum dat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.
In de middag rijden we naar Petrodvorets (Peterhof), zo’n 30 km ten zuid-westen van Sint Petersburg. Hier staat het sprookjesachtige zomerpaleis van Peter de Grote, ook wel het Russisch Versailles genoemd. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace) waar momenteel 28 zalen zijn opengesteld voor het publiek. Het paleis, dat vooral indruk moest maken op zijn bezoekers, werd hoofdzakelijk gebruikt voor audiënties, ontvangsten en feesten. Peter zelf verbleef liever in het veel kleinere Monplaisir dat ook op het landgoed ligt. Naast het indrukwekkende paleis bezoeken we ook het prachtige park met zowel Franse als Engelse tuinen. We zien de adembenemende waterpartijen en vergulde fonteinen (mei-september). Vanaf het bordes hebben we een geweldig zicht over de Cascade die van het paleis via het Zeekanaal naar de Finse Golf loopt. Via het Zeekanaal konden de tsaren tot aan het paleis varen.

Dag 6 Sint Petersburg
Dag 6 Sint Petersburg

Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer één van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters en diverse Franse impressionisten.
De Hermitage is gehuisvest in het door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli ontworpen Winterpaleis waar eens de tsaren gedurende de wintermaanden verbleven. Het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen tonen de pracht en praal waarop de Russische tsaren zo dol waren. De enorme collectie schilderijen van grote meesters zoals Rembrandt, Rubens en zelfs Leonardo da Vinci, is vooral te danken aan Catharina II. Zij kocht hele partijen kunst op in West-Europa. Na een interessante rondleiding door een gedeelte van dit immense museum en een korte koffiepauze kan een ieder er voor kiezen langer in het museum te blijven. Er zijn nog voldoende kunstschatten te bewonderen. U kunt er ook voor kiezen de stad op eigen gelegenheid te gaan verkennen. De transfer terug naar ons hotel (het eenvoudigst te voet) is vandaag niet inbegrepen. Er zijn nog verschillende bezienswaardigheden in het centrum van de stad die we vanmiddag op eigen gelegenheid kunnen bezoeken. Te denken valt aan de prachtige Bloedkerk (Kerk van de Verlosser op het Bloed) of aan de interessante Kunstkamer, het eerste museum van de stad opgericht door Peter de Grote

Dag 7 Sint Petersburg
Dag 7 Sint Petersburg

Vanuit het hotel maken we een stadswandeling (of met de metro) en bezoeken daarbij het Alexander Nevski-klooster dat in 1710 door Peter de Grote werd gesticht. Hij was in de veronderstelling dat Alexander Nevski op deze plek in 1240 de grote veldslag tegen Zweden had gewonnen. Dit bijzondere klooster draagt de titel ‘Lavra’ (klooster in de hoogste rangorde). Op het kloosterkerkhof liggen beroemde schrijvers en componisten begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. Op de gezellige Nevski Prospekt bezoeken we de imposante Kazankathedraal met zijn 96 zuilen. Gelovigen lopen in en uit voor een gebedje of om een kaarsje op te steken. Dit is een van de meest indrukwekkende gebedshuizen van de stad.

Na de lunchpauze worden we rondgeleid in het Russisch Museum bij het Plein van de Kunsten. Het museum is gehuisvest in het prachtige Mikhailovsky-paleis. Het paleis werd ontworpen door Carlo Rossi voor groothertog Mikhail, de zoon van tsaar Paul I. Hij kreeg het paleis ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Het museum bezit een van de grootste collecties Russische kunst ter wereld. Hier hangen onder andere werken van Repin en Roeblev. De entree met het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen zijn naast de kunstwerken ook een lust voor het oog. Na een interessante rondleiding wandelen we weer terug naar het hotel. Vanavond staat een kleurrijke folklore show als optionele mogelijkheid op het programma

Dag 8 Sint Petersburg
Dag 8 Sint Petersburg

Voordat we de terugreis aanvaarden bezoeken we het paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk. Catharina de Grote liet het aan het einde van de 18de eeuw bouwen voor haar zoon en troonopvolger tsaar Paul I. Zijn dochter, Anna Paulowna, trouwde later met onze koning Willem II. Tijdens de rondleiding door het paleis krijgen we een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunnen we een prachtige collectie klassieke meubels en porselein bewonderen. In de namiddag vliegen we met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam. Vertrek Sint Petersburg 17.50 uur, aankomst Amsterdam 19.40 uur (op sommige data 14.05 uur – 16.00 uur).

Voor mogelijkheden om op eigen gelegenheid uw verblijf in Sint Petersburg te verlengen of nog enkele dagen naar Tallinn of Helsinki te gaan kunt u een vrijblijvende offerte bij ons opvragen.

Het programma is onder voorbehoud.

 

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.195,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Ruimbagage (max 23 kilo) (€ 70,-)
  • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 89,-)
  • Laagseizoen (€ 235,-)
  • Tussenseizoen (€ 255,-)
  • Hoogseizoen (€ 325,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
01-06-2022 Reserveer € 1.355,-
10-07-2022 Reserveer € 1.195,-
24-07-2022 Reserveer € 1.255,-
06-08-2022 Reserveer € 1.255,-
17-08-2022 Reserveer € 1.255,-
03-09-2022 Reserveer € 1.195,-
16-09-2022 Reserveer € 1.195,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P