8-daagse internationale groepsreis Kamtsjatka

Unieke natuurreis in het ongerepte uiterste oosten van Rusland!

€ 1.395,- P.P. Vanaf

De Reis

Het schiereiland Kamtsjatka ligt in het uiterste oosten van de Russische Federatie tussen de Zee van Ochotsk in het westen en de Beringzee in het oosten. Het grootste schiereiland van Oost-Azië ligt zelfs oostelijker dan Japan en telt ongeveer 160 vulkanen, waarvan er nog 28 actief zijn. Het maakt deel uit van de Ring van Vuur. De hoogste vulkaan is de actieve 4750 meter hoge Kljoetsjevskaja Sopka. Naast vulkanen treft men geothermische velden en heetwaterbronnen aan.  De vulkanen en geisers staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Het schiereiland kent een zeer rijke planten- en dierenwereld, met veel soorten die alleen op Kamtsjatka voorkomen. Men treft onder andere de volgende diersoorten aan; kamtsjatkabeer, wolf, marmot, lynx, rendier, sabeldier en zeer veel vogels waaronder de Stellers zeearend. In de nazomer zwemmen zalmen in groten getale de ontelbare beekjes en riviertjes op om zich daar voort te planten.
Er wonen weinig mensen op het schiereiland. Er zijn nog verschillende inheemse volken die vroeger werden aangeduid als Kamtsjadalen. Bovendien kun je er alleen via het water of via de lucht komen waardoor de natuur hier op zijn eigen manier kon evolueren. Het is zonder meer één van de mooiste, zo niet het mooiste natuurgebied op aarde!!

De reis begint iedere maandag van half juni tot half september. Indien u deze reis liever individueel zou willen maken kunt u een offerte bij ons opvragen. Omdat het ver vliegen is naar Kamtsjatka wordt de reis meestal gecombineerd met een verlengd verblijf in Rusland en/of een verblijf in Japan. We denken graag met u mee!

Tijdens de reis leggen we 1070 kilometer per bus af, 60 kilometer per boot, 12 kilometer raften en 36 kilometer te voet. Optioneel kunnen excursies worden bijgeboekt.

Programma

Dag 1 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy

Na aankomst in de hoofdstad van het schiereiland, Petropavlovsk-Kamtsjatkiy, wordt u opgewacht en  van de luchthaven naar uw hotel in Paratunka of Petropavlovsk-Kamchatskiy gebracht (u kunt kiezen uit verschillende hotels).

Dag 2
Dag 2
Petropavlovsk-Kamtsjatkiy - Avachinskaya baai - Starichkov eiland

Vanochtend maken we kennis met Petropavlovsk-Kamtsjatkiy  en bezoeken we het museum dat gewijd is aan het schiereiland. Aansluitend gaan we naar de haven om in te schepen en de Avachinskaya baai en vervolgens het in de grote Oceaan gelegen Starichkov eiland te bewonderen.
De Avachinskaya baai is een van de mooiste baaien ter wereld. Verschillende kleine baaien, de vulkanen op de achtergrond en 2 rivieren die in de baai uitmonden maken het zicht oogverblindend. Bovendien wordt de baai bevolkt door 32 soorten vis, krabben en zeeëgels. We zien robben die niet bang zijn voor mensen en we kunnen ze van dichtbij observeren. Ook kunnen we oog in oog komen met orka’s.

Een rijk vogelleven treffen we aan op het 5,5 mijl verder gelegen Starichkov eiland, genoemd naar de Starik, het Russische woord voor de marmeralk. Verder is het het thuis van veel watervogels zoals de papegaaiduiker en de aalscholver. Er is een goede kans dat we ook één van de mooiste vogels ter wereld kunnen aanschouwen; de Stellers zeearend. Deze zwartachtig bruine roofvogels hebben een gele snavel. De veren op de staart, schouders en poten zijn wit. De wijfjes zijn (zoals bij bijna alle roofvogels) het grootst en kunnen tot 105 centimeter hoog worden en hebben een vleugel spanwijdte tot 280 centimeter! Naast vogels huist op het eiland ook een kolonie zeerobben.

De lunch is vandaag inbegrepen en wordt aan boord geserveerd.

Dag 3 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy - Vachkazhets
Dag 3 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy - Vachkazhets

We worden opgehaald bij ons hotel om naar de 80 kilometer verder gelegen Vachkazhets berg te gaan. Het is een van de mooiste gebeiden op het schiereiland waar we onder andere een meer met waterval bezoeken. Voorheen was Vachkazhets een vulkaan. Maar na een uitbarsting vormden zich drie bergen: Letnyaya Poperechnaya, Vachkazhtsy en Vachkazhets. Vandaag wordt er voornamelijjk gewandeld. Tijdens de lunch gaan we picnicken.

Dag 4 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy - Bystraya rivier
Dag 4 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy - Bystraya rivier

Vanochtend rijden we in ongeveer 2 uur naar de Bystraya rivier waar we lunchen in een tentenkamp. Vervolgens gaan we raften en vissen. De Bystraya rivier is de op één na langste rivier van Kamtsjatka en het speelt een belangrijke rol bij de voortplanting van zalm in de grote Oceaan. Hier treft men een ongekende variëteit aan zalm zoals de Koningszalm, de Rode zalm, de Bultrug zalm, Vlagzalm, Atlantische zalm, Zilveren zalm, Pacifische zalm en de Oost-Siberische zalm! De rivier baant zich een weg door de ongerepte natuur waar het een unieke belevenis is om te raften. Tevens gaan we vissen. Mochten we beet hebben laten we de vis, na te hebben bewonderd, zijn weg in de Bystraya vervolgen.
Aan het einde van de middag relaxen we in de Malkinskiye warmwaterbronnen. Deze bronnen liggen in de vallei van de Bystraya rivier.

Dag 5 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy - Avachinskiy vulkaan
Dag 5 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy - Avachinskiy vulkaan

Met terrein wagens rijden we vandaag naar de Avachinskiy vulkaan gelegen op ongeveer 2 uur rijden van het hotel. We komen aan in het basiskamp waar we instructies krijgen om de dag veilig te laten verlopen. We lopen de Kameel berg op die is gelegen tussen 2 vulkanen; de Koryakskiy en de Avachinskiy. De hoogte is ongeveer 1200 meter. Vanaf de berg hebben we schitterend zicht op de Avachinskaya baai, de Avacha rivier, de Nalychevo vallei en andere delen van Kamtsjatka. Na terugkomst in het basiskamp wordt de lunch opgediend. Vervolgens rijden we naar kust waar we een wandeling maken langs het zwart vulkanisch strand van Khalaktyrskiy dat in de zomer vol bloeiende stuiken en bloemen staat.

Dag 6 Optionele excursies
Dag 6 Optionele excursies

Vandaag lunt u kiezen de dag op eigen gelegenheid door te brengen of deel te nemen aan een spectaculaire excursie. Er staan er drie op het programma: helikoptertour naar de Vallei van de Geisers,  helikoptertour naar het Koerilenmeer en een busreis naar het Kainyran ethisch centrum.

Vallei van de Geisers (200 kilometer per helikopter en 2 kilometer wandelen)

De Vallei van de Geisers is een bekken waar zich over een lengte van 6 kilometer ongeveer 90 geisers en vele andere heetwaterbronnen te vinden zijn. De vallei vormt daarmee het grootste geisergebied van Eurazië en het op een na grootste ter wereld. De vallei is alleen met een helikopter te bereiken. In 2008 werden de geisers verkozen tot een van de zeven wonderen van Rusland. Elk jaar kunnen maximaal 3.000 mensen de vallei bezoeken.
Tijdens de excursie vliegen we over fr Karymsky en Maly Semyachik vulkanen (1,5 uur vliegen) voor we landen in de vallei waar we 1,5 uur de geisers, meertjes, moddervulkaantjes en stoom zien. Aansluitend vliegen we naar de Uzon caldera waar we landen en uitgebreid rondkijken. De helikopter neemt ons weer mee en we vliegen in ongeveer 40 minuten naar de Zhupanova rivier. Bij de rivier lunchen we en kunnen we baden in warmwaterbronnen.

Koerilenmeer (160 kilometer per helikopter en 500 meter wandelen)

Het Koerilenmeer is ontstaan in een caldera van 20 bij 25 kilometer. Aan de westelijke oever ligt de vulkaan Diki Greben, in het noordoosten de vulkaan Iljinskaja Sopka en in het zuidwesten de vulkaan Kambalnaja Sopka. Het meer heeft een oppervlakte van 77,1 km² en een maximumdiepte van 306 meter. Het meer vormt de grootste locatie van Eurazië (mogelijk zelfs van de wereld) waar de rode zalm kuitschiet. Naar schatting zes miljoen zalmen komen van augustus tot november naar het meer om hun nageslacht zeker te stellen. De zalmen trekken ook veel andere dieren aan zoals de grote Kamtsjatka bruine beer. Vanaf een uitkijktoren kun je deze beren de zalmen zien vangen, een uniek spektakel.  In het meer bevinden zich de eilanden Samane, Nizki en Serdtse Alaida , waarvan het laatste in het centrale deel van het meer een spitse ryodacieten lavakoepel vormt, die 300 meter omhoog reikt vanaf de bodem van de caldera en het einde markeert van de laatste uitbarsting.

Tijdens de heenreis (1 uur en 10 min.) landen we in de Ksudach vulkaankrater alvorens door te vliegen naar het meer. Op de terugreis landen we bij de Khodutka warmwaterbronnen waar we kunnen relaxen.

Kainyran etnisch centrum (88 kilometer per bus)

Het dorp Kainyran laat de cultuur van de oorspronkelijk bewoners van Kamtsjatka zien, zoals Koryaks en de Itelmens. Het is prachtig gelegen aan de rand van een meer met zicht op de Koryakskiy en Avachinckiy vulkanen. We horen de verhalen over deze volkeren, zien traditionele dansen en hebben de kans deel te nemen aan hun dans. We zien hoe men hier leefde en we genieten van verse lokale vissoep.

Dag 7 Optionele excursie Dachniye (220 kilometer per bus en 11 kilometer te voet)

Ook op deze laatste volle dag in Kamtsjatka kunnen we deelnemen aan een optionele excursie. De excursie die op het programma staat is naar de Dachniye warmwaterbronnen. Met terreinwagens rijden we naar de drie uur verderop gelegen geothermische krachtcentrale Mutnovskaya. Van daaruit lopen we naar de warmwaterbronnen van Dachniye. De wandeling duurt twee uur.
De bronnen liggen aan de voet van de Mutnovskiy vulkaan in een ravijn met steile wanden. Omringd door warmwaterbronnen, opspuitend stoom en grote bubbelende en stoomuitstotende calderons waan je je in de paradijselijke natuur en ver van alle menselijke activiteit vandaan. We zien een krachtige dampfontijn in een rivierbedding waar we heerlijk kunnen relaxen. We vervolgen de excursie naar de Spokoiniy (stilte) Kreek die zijn naam eer aan doet.

Dag 8 Petropavlovsk-Kamtsjatkiy

Uitchecken en transfer naar de luchthaven of verlenging van uw reis.

Het programma is onder voorbehoud.

De prijs is gebaseerd op verblijf in Hotel Gelios** in Paratunka.

U kunt er ook voor kiezen in Hotel Antarius*** in Paratunka of in Hotel Avacha*** in Petropavlovsk-Kamtsjatkiy (zie prijzen bij niet inbegrepen).

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.395,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Hotel Antarius*** in Paratunka (€ 175,-)
  • Hotel Avacha*** in Petropavlovsk-Kamtsjatkiy (€ 145,-)
  • Toeslag 1-persoonskamer Hotel Gelios (€ 375,-)
  • Toeslag 1-persoonskamer Hotel Antarius (€ 545,-)
  • Toeslag 1-persoonskamer Hotel Avacha (€ 295,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P