8-daagse Internationale groepsreis het Beste van Bulgarije

8-daagse internationale groepsreis

€ 645,- P.P. Vanaf

De Reis

Bulgarije heeft alles wat een land een prima vakantiebestemming maakt: een rijke cultuur, een prettig klimaat, een schitterende natuur, gastvrije bewoners en waar voor je geld.
Deze zeer voordelige reis is een unieke combinatie van cultuur en natuur. Doordat de groepen klein zijn bestaat de mogelijkheid het dagelijks leven van dichtbij mee te maken. Op aanvraag is de reis uit te breiden met bijvoorbeeld een verblijf aan de Zwarte Zee kust.
De groepen zijn internationaal samengesteld met Engelstalige reisleiding. De reis gaat al door als er 2 deelnemers zijn. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 18.

Programma

Dag 1 Sofia
Dag 1 Sofia

Aankomst in Sofia; transfer naar het hotel. Vervolgens staat een korte rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden op het programma, zoals de Alexander Nevski kathedraal, de Sint Sofia Kerk, het Nationaal Theater en de kerk van Sint George uit de 5e eeuw waarmee deze kerk het oudste gebouw van Sofia is.

Dag 2 Rila - Melnik
Dag 2 Rila - Melnik

Vandaag staat het grootste en belangrijkste klooster van Bulgarije, het Rila-klooster, op het programma. Dit klooster uit de 10e eeuw ligt op een schitterende locatie in het gelijknamige gebergte en staat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarna gaan we naar het oude stadje Melnik, bekend vanwege zijn uitstekende rode wijnen en zandstenen piramides. Vlakbij Melnik ligt het Rozhen klooster uit de 13e eeuw, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het Pirin gebergte.

Dag 3 Rhodopi - Trigrad

Vandaag rijden we door het schitterende Rhodopi gebergte dat volgens de legende de geboorteplaats van Orpheus is. Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de Jagodina Grot, één van de grootste en meest indrukwekkende van de Balkan. We overnachten in Trigrad, gelegen in het hart van het Rhodopi gebergte.

Dag 4 Plovdiv

Na het ontbijt rijden we verder door het Rhodopi gebergte naar Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije. Onderweg wordt gestopt bij Chudnite Mostove (Wonderbaarlijke Bruggen). Het zijn op natuurlijke wijze in het karstgebergte ontstane bruggen.

Dag 5 Plovdiv
Dag 5 Plovdiv

Vandaag staat Plovdiv centraal, ooit de hoofdstad van het oude Thracië en in de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum. Het is met zijn 8.000 jarige geschiedenis één van de oudste steden van Europa. Plovdiv herbergt vele historische bezienswaardigheden, beroemde oude koopmanshuizen en geplaveide straatjes en nodigt uit om er op je gemak rond te struinen. We maken uitgebreid kennis met de vele hoogtepunten zoals de verdedigingsmuren, het antieke theater uit de tijd van Keizer Trajanus en enkele prachtige kerken.

 

Dag 6 Shipka - Veliko Tarnovo

Na het ontbijt gaan we naar het stadje Shipka, waar we de Bulgaars orthodoxe Memorial Church bezoeken, gebouwd ter nagedachtenis aan de soldaten die gesneuveld zijn in de oorlog met Turkije eind 19e eeuw. Het indrukwekkende bergmassief op de achtergrond laat de koepels en de veelkleurige decoraties van de kerk goed tot zijn recht komen. Meer naar het noorden gaan we naar het openluchtmuseum Etar vlakbij Gabrovo waar we kennis maken met het dagelijks leven in Bulgarije door de eeuwen heen. We overnachten in Veliko Tarnovo.

Dag 7 Veliko Tarnovo
Dag 7 Veliko Tarnovo

Vandaag staat eerst een bezoek aan Veliko Tarnovo op het programma, algemeen beschouwd als de mooiste stad van Bulgarije. Het was de middeleeuwse hoofdstad waar je nu nog steeds de rijkdom van het Tweede Bulgaarse Koninkrijk voelt. Het oude paleis, de kerken en overblijfselen van de middeleeuwse fortificaties zijn te bewonderen op de Tsarevets heuvel. Daarna wordt de dag afgesloten met een bezoek aan Koprivshtitsa, een kleine stad in een vallei die omringd word door bergen. Een stad met een unieke atmosfeer uit de Bulgaarse Revival periode (1762-1878).

Dag 8 Sofia
Dag 8 Sofia

Transfer naar de luchthaven van Sofia voor de terugvlucht. Omdat de transfer ongeveer 2 uur duurt dient de terugvlucht na 13.00 uur te zijn.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 645,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Toeslag eenpersoonskamer (€ 199,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen