8-daagse internationale groepsreis Georgië

€ 795,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze 8-daagse groepsreis Georgië ziet u alle hoogtepunten van dit schitterende land met zijn rijke cultuur, prachtige natuur en gastvrije bevolking. U reist in een internationaal gezelschap met Engelstalige gidsen door het hele land. U ziet onder andere de hoofdstad Tbilisi, de Kaukasus, de wijnregio, de unieke grottenstad in het zuiden en verschillende christelijke en voor-christelijke overblijfselen uit een grootse cultuur. Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen. U kunt deze reis kiezen tussen 3- en 4-sterrenhotels.

Programma

Dag 1 Tbilisi

Aankomst in Tbilisi (afhankelijk van uw vlucht kan dit ook in de vroege ochtend van dag 2 zijn). We worden opgehaald van het vliegveld en overnachten in Tbilisi

Dag 2 Tbilisi
Dag 2 Tbilisi

Na het ontbijt maken we kennis met de charmante hoofdstad van Georgië gesticht in de 5e eeuw en gebouwd langs de vallei van de Mtkvari Rivier. Alle bezienswaardigheden liggen vlakbij elkaar op enkele minuten loopafstand.
We beginnen onze excursie vanaf het Metekhi plateau (uit de 13e eeuw) vanwaar je een prachtig uitzicht over de rivier hebt. We gaan naar het Narikala Fort (uit de 4e eeuw) dat de skyline van de Oude Stad domineert. We zien de overkoepelde zwavelbaden, een stadsgedeelte met natuurlijke warmwaterbronnen, lopen door de caféstraat Shardeni, zien de Synagoge, de Sioni Kathedraal en de oudste Basiliek in Tbilisi: de Anchiskhati uit de 6e eeuw. We lopen over de moderne Bridge of Peace vanwaar we ook een prachtig zicht hebben op de oude stad.
Aansluitend bezoeken we het Nationaal Museum van Georgië waar archeologische opgravingen uit de regio te zien zijn en de etnische achtergrond van de bevolking wordt belicht. We dineren in een lokaal restaurant.

Dag 3 Tbilisi – Mtskheta – Uplistsikhe – Gori – Tbilisi
Dag 3 Tbilisi – Mtskheta – Uplistsikhe – Gori – Tbilisi

Na het ontbijt reizen we naar Mtskheta, de historische hoofdstad van Georgië en belangrijk religieus centrum dat opgenomen is in de UNESCO werelderfgoedlijst. Onderweg stoppen we bij het Javri Klooster, gelegen op een berg bij de samenvloeiing van twee rivieren: de Mtkvari en Aragvi. Tevens zien we de Svetitskhoveli Kathedraal uit de elfde eeuw waar het gewaad van Jezus zou zijn begraven. We wandelen door de leuke smalle straatjes en rijden vervolgens naar Gori, waar Joseph Stalin in 1897 geboren werd. We maken een foto stop bij het museum. Vervolgens bezoeken we de grottenstad Uplistsikhe, een van de eerste steden in Georgië die in een rots is uitgehouwen. Voordat Georgië Christelijk werd kwamen de heidenen hier samen om rituelen uit te voeren. De lunch is vandaag inbegrepen.

Dag 4 Kakheti wijnregio
Dag 4 Kakheti wijnregio

Na het ontbijt rijden we naar de Kakheti regio, hét wijngebied van Georgië dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen. In het dorp Vardisubani zien we hoe de wijn gemaakt wordt volgens het zogenaamde Qvevri proces. In aarden eivormige vaten worden de druiven gefermenteerd en vervolgens bewaard om verder te rijpen. Dit wijnproduktieproces staat op de immateriële erfgoedlijst van UNESCO.
Aansluitend bezoeken we het Alaverdi Klooster uit de elfde eeuw dat een van de grootste gebouwen uit die tijd was. Op het bijbehorende landgoed verbouwen de monniken wijn. We nemen deel aan een wijnproeverij en tevens wordt de lunch hier opgediend. De volgende stop is het Gremi Fort. Gremi was de hoofdstad van het Kakheti Koninkrijk (1466-1616).

Dag 5 Tbilisi – Ananuri – Kazbegi – Gergeti – Gudauri
Dag 5 Tbilisi – Ananuri – Kazbegi – Gergeti – Gudauri

Na het ontbijt rijden we richting de Hoge Kaukasus. De weg wordt steeds indrukwekkender als we langzaamaan de Georgian Military highway betreden en de Hoge Kaukasus in beeld komt. Onderweg bezoeken we het 17e eeuwse Ananuri Fort gelegen aan het Zhinavli stuwmeer. Onderweg rijden we langs de Tergi Rivier naar Kazbegi. Van hier uit maken we een 4 uur durende wandeling door een prachtige omgeving naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti (uit de 14e eeuw). Het is schitterend gelegen op een bergtop op ruim 2 kilometer hoogte met een prachtig uitzicht over de besneeuwde Kaukasus (Het is ook mogelijk om een 4×4 voertuig te huren om de Drievuldigheidskerk van Gergeti te bereiken, 35 Euro per auto voor maximaal 6 personen). Boven aangekomen genieten we van unieke natuur met prachtige panoramische uitzichten over de Kaukasus, inclusief de Kazbegi berg (5.047 meter hoog). We overnachten in de wintersportplaats Gudauri waar bij aankomst het diner wordt opgediend.

Dag 6 Gudauri – Borjomi – Akhaltsikhe
Dag 6 Gudauri – Borjomi – Akhaltsikhe

Na het ontbijt rijden we naar het prachtig gelegen kuuroord Borjomi. Hier kwamen de Russen vroeger heen voor de mineralen in het water die de huid jong houden. De volgende plaats is Akhaltsikhe waar we het Rabati Fort bezoeken. Het fort dat dateert uit de negende eeuw en is volledig herbouwd onder het Ottomaanse Rijk. We overnachten in Akhaltsikhe waar we bij aankomst ook dineren.

Dag 7 Paravani – Vardzia
Dag 7 Paravani – Vardzia

Via een prachtige route rijden we naar het zuiden richting de bijzondere grottenstad Vardzia. Onderweg maken we een fotostop bij het Khertvisi fort en bezoeken we het Poka klooster waar ondanks verwoestingen uit de zeventiende eeuw nog mooie fresco’s zichtbaar zijn. De stichting van het klooster wordt toegeschreven aan Nino van Georgië die aan de wieg stond van het Christendom in Georgië. We komen aan in de schitterende grottenstad Vardzia waar in de hoogtijdagen wel 50.000 mensen woonden. Het absolute hoogtepunt van Vardzia is het grotklooster dat in 1185 gesticht is door
Koningin Tamar. Voor de grote aardbeving van 1283 bestond het uit 6000 appartementen en 13 verdiepingen. De huidige restanten zijn nog goed intact. We lunchen bij een lokale boeren familie. We rijden via een mooie route terug naar Tbilisi waar we overnachten.

Dag 8 Tbilisi

Transfer naar het vliegveld van Tbilisi

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 795,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Toeslag verblijf in 4-sterrenhotels (€ 99,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 3-sterren hotels (€ 235,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 4-sterren hotels (€ 249,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen