8-daagse internationale groepsreis Georgië

€ 795,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze 8-daagse groepsreis Georgië ziet u alle hoogtepunten van dit schitterende land met zijn rijke cultuur, prachtige natuur en gastvrije bevolking. U reist in een internationaal gezelschap met Engelstalige gidsen door het hele land. U ziet onder andere de hoofdstad Tbilisi, de Kaukasus, de wijnregio, de unieke grottenstad in het zuiden en verschillende christelijke en voor-christelijke overblijfselen uit een grootse cultuur. Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen. U kunt deze reis kiezen tussen 3- en 4-sterrenhotels.

Programma

Dag 1 Tbilisi

Aankomst in Tbilisi (afhankelijk van uw vlucht kan dit ook in de vroege ochtend van dag 2 zijn). We worden opgehaald van het vliegveld en overnachten in Tbilisi

Dag 2 Tbilisi
Dag 2 Tbilisi

Na het ontbijt maken we kennis met de charmante hoofdstad van Georgië gesticht in de 5e eeuw en gebouwd langs de vallei van de Mtkvari Rivier. Alle bezienswaardigheden liggen vlakbij elkaar op enkele minuten loopafstand.
We beginnen onze excursie vanaf het Metekhi plateau (uit de 13e eeuw) vanwaar je een prachtig uitzicht over de rivier hebt. We gaan naar het Narikala Fort (uit de 4e eeuw) dat de skyline van de Oude Stad domineert. We zien de overkoepelde zwavelbaden, een stadsgedeelte met natuurlijke warmwaterbronnen, lopen door de caféstraat Shardeni, zien de Synagoge, de Sioni Kathedraal en de oudste Basiliek in Tbilisi: de Anchiskhati uit de 6e eeuw. We lopen over de moderne Bridge of Peace vanwaar we ook een prachtig zicht hebben op de oude stad

Dag 3 Tbilisi – Mtskheta – Uplistsilhe – Gori - Tbilisi
Dag 3 Tbilisi – Mtskheta – Uplistsilhe – Gori - Tbilisi

Na het ontbijt reizen we naar Mtskheta, de historische hoofdstad van Georgië. Het is een belangrijk religieus centrum. Het stadsmuseum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Onderweg stoppen we bij het Javri Klooster, gelegen op een berg bij de samenvloeiing van twee rivieren: de Mtkvari en Aragvi. Tevens zien we de Svetitskhoveli Kathedraal uit de elfde eeuw waar het gewaad van Jezus zou zijn begraven. Na het bezoek aan Mtskheta rijden we naar Gori, waar Joseph Stalin geboren werd in 1879. We maken een foto stop bij het museum. Vervolgens bezoeken we de grottenstad Uplistsikhe, een van de eerste steden in Georgië die in een rots is uitgehouwen. Voordat Georgië Christelijk werd kwamen de heidenen hier samen om rituelen uit te voeren

Dag 4 Kakheti wijnregio
Dag 4 Kakheti wijnregio

Na het ontbijt rijden we naar de Kakheti regio, hét wijngebied van Georgië dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen. In het dorp Vardisubani zien we hoe de wijn gemaakt wordt volgens het zogenaamde Qvevri proces. In aarden eivormige vaten worden de druiven gefermenteerd en vervolgens bewaard om verder te rijpen.
Aansluitend bezoeken we het Alaverdi Klooster uit de elfde eeuw dat een van de grootste gebouwen uit die tijd was. Op het bijbehorende landgoed verbouwen de monniken wijn. De volgende stop is bij het Gremi Kloostercomplex. Gremi was de hoofdstad van het Kakheti Koninkrijk (1466-1616).

Dag 5 Paravani – Vardzia
Dag 5 Paravani – Vardzia

Via een prachtige route rijden we naar het zuiden richting de bijzondere grottenstad Vardzia. We bezoeken het Poka klooster waar ondanks verwoestingen uit de 17de eeuw nog mooie fresco’s zichtbaar zijn. De stichting van het klooster wordt toegeschreven aan Nino van Georgië die aan de wieg stond van het Christendom in Georgië.
Na een mooie stop op de route bij het Khertvisi fort komen we aan in de schitterende grottenstad waar in de hoogtijdagen wel 50.000 mensen woonden. In de grotten zien we ook een uitgehouwen kerk met fresco’s uit de 12e eeuw. We overnachten in Akhaltsikhe waar we bij aankomst ook dineren.

Dag 6 Borjomi – Gudauri
Dag 6 Borjomi – Gudauri

We bezoeken het Sapara Klooster, één van de interessantste stucturen uit de Georgische architectuur. We maken een fotostop bij het Rabati Kasteel alvorens door te rijden naar het prachtig gelegen kuuroord Borjomi. Hier kwamen de Russen vroeger heen voor de mineralen in het water die de huid jong houden. De weg naar het noorden wordt steeds indrukwekkender als we langzaamaan de Georgian Military highway betreden en de Hoge Kaukasus in beeld komt. We overnachten in de wintersportplaats Gudauri waar bij aankomst het diner wordt opgediend.

Dag 7 Gudauri – Kazbegi – Gergeti – Ananuri - Tbilisi
Dag 7 Gudauri – Kazbegi – Gergeti – Ananuri - Tbilisi

Na het ontbijt beginnen we aan een schilderachtige rit door de Hoge Kaukasus. Onderweg rijden we langs de Tergi Rivier die ons naar Stepantsminda brengt, de balangrijkste stad in de Kazbegi regio. Van hier uit maken we een 4 uur durende wandeling door een prachtige omgeving naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti (uit de 14e eeuw). Het is schitterend gelegen op een bergtop op ruim 2 kilometer hoogte met een prachtig uitzicht over de besneeuwde Kaukasus (Het is ook mogelijk om een 4×4 voertuig te huren om de Drievuldigheidskerk van Gergeti te bereiken, 25 Euro per auto voor maximaal 6 personen). Boven aangekomen genieten we van unieke natuur met prachtige panoramische uitzichten over de Kaukasus, inclusief de Kazbegi berg (5.047 meter hoog).
Onderweg terug naar Tbilisi bezoeken we het 17e eeuwse Ananuri Fort gelegen aan het Zhinavli stuwmeer.

Dag 8 Tbilisi

Transfer naar het vliegveld van Tbilisi

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 795,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Toeslag verblijf in 4-sterrenhotels (€ 99,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 3-sterren hotels (€ 195,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 4-sterren hotels (€ 319,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
17-05-2022 Reserveer € 795,-
07-06-2022 Reserveer € 795,-
28-06-2022 Reserveer € 795,-
26-07-2022 Reserveer € 795,-
09-08-2022 Reserveer € 795,-
30-08-2022 Reserveer € 795,-
27-09-2022 Reserveer € 795,-
18-10-2022 Reserveer € 795,-

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen