8-daagse individuele rondreis Oezbekistan

TASJKENT – URGENCH – KHIVA – BOECHARA – SAMARKAND

€ 989,- P.P. Vanaf

De Reis

De voormalige Sovjetrepubliek Oezbekistan is al meer dan 2.000 jaar het centrum van cultuur en handel in Centraal-Azië. U vindt er schitterende moskeeën, uitgestrekte woestijnen, enorme bergketens en bovenal 3 van de mooiste steden van dit deel van de wereld: Samarkand, Boechara en Khiva. Oezbekistan was vroeger één van de belangrijkste schakels van de Zijderoute. Verder heeft het land een prettig klimaat met lange, zonnige zomers en een trotse bevolking die buitenlandse bezoekers met alle egards behandelt. De mix van een rijke cultuur en ontluikend zelfbewustzijn maken dit land tot een bijzonder interessante vakantiebestemming. Tijdens deze individuele rondreis worden de excursies begeleid door lokale Engelstalige gidsen. U kunt kiezen uit 2 hotel categorieën; 3- of 4-sterren.

Programma

Dag 1 Tasjkent

De meeste vluchten vertrekken in de loop van de dag en komen in de nacht in Tasjkent aan. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 Tasjkent
Dag 2 Tasjkent

Tasjkent is ruim 2.200 jaar oud en is de grootste stad van Centraal Azië. Het wordt gezien als de meest kosmopolitische van de hele regio en kent een grote Russische en Koreaanse (Korjo-saram) minderheid. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door met bomen omlijste straten, ontelbare fonteinen en bankjes. Het Khast Imаm Complex is een van de belangrijkste plaatsen van de stad en herbergt de oude heilige koran van Kalief Osman. Een van de grootste madrassa’s van het land, Kukeldash, is prachtig gelegen in de oude stad. De handelaren van de Chor-Su Bazaar geven de stad een zeer levendige indruk. Tashkent heeft een eigen metro en deze kent net als de metro in Moskou en Sint Petersburg enkele prachtige ondergrondse stations. We bezoeken de stad met onze lokale gids en we zien alle hoogtepunten van de stad.

Dag 3 Tashkent – Urgench – Khiva
Dag 3 Tashkent – Urgench – Khiva

We worden opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Urgench. Bij aankomst worden we opgewacht en naar Khiva gebracht.
Khiva, ook wel Xiva of Chiva genoemd, is een oase-stad in de Karakum-woestijn met een goed bewaard gebleven historische binnenstad. Het ommuurde historische centrum werd in 1990 door UNESCO als eerste locatie in Oezbekistan tot werelderfgoed verklaard. De stad bestaat uit twee delen: Dichan Qal’a (buitenste deel van de stad) en Itsjan Kala (binnenstad). Dichan Qal’a werd vroeger beschermd door een muur met 11 poorten. Itsjan Kala wordt nog steeds omringd door stenen muren, waarvan de fundamenten in de 10e eeuw zijn gelegd. De huidige muren dateren uit het einde van de 17e eeuw en hebben een hoogte van 10 meter. In de oude stad bevinden zich ruim 50 historische monumenten en 250 oude huizen, vooral uit de 18e en 19e eeuw.
We bezoeken al wandelend de binnenstad en lopen door de indrukwekkende stadspoort en we zien de Kalta-minor minaret. Onder begeleiding van een lokale gids maken we uitgebreid kennis met het prachtige centrum waar we onder andere de Khodja Minaret zien die de hoogste van de stad is. Tevens zien we de madrassa’s van Muhammad Aminkhan en Muhammad Rahimkhan.

Dag 4 Khiva - Boechara

In de loop van de ochtend worden we bij ons hotel opgehaald en naar het station gebracht. We stappen op de trein en kunnen genieten van het aan ons voorbijtrekkende Oezbeekse landschap. Aan het einde van de middag komen we in Boechara aan waar we worden opgewacht en naar ons hotel worden gebracht.

Dag 5 Boechara
Dag 5 Boechara

Samen met Samarkand vormt Boechara het belangrijkste historisch en cultureel centrum van het land. Voor eeuwen was het een belangrijke handelsplaats op de zijderoute en een hoogstaand academisch centrum. De oude stad is goed bewaard gebleven en staat vol met minaretten, moskeeën en madrassa’s. In de stad bevindt zich de oase Lyabi Hauz die wordt omringd door moerbeibomen en is de centrale ontmoetingsplaats van de stad. Hieromheen liggen verschillende interessante bouwwerken zoals de Kukeldash madrassa en de Ulugbek madrassa. De Ark van Boechara is een stad in de stad. Binnen de muren bevindt zich een aantal musea. Hier worden oude korans, munten en artefacten uit het oude Oezbeekse rijk tentoongesteld. Daarnaast is er een plein wat vroeger dienst deed als een onoverdekte rechtszaal en is er een oude troon te zien. Er is bijzonder veel te zien en onder leiding van onze lokale gids gaan we stad ontdekken.

Dag 6 Boechara - Samarkand

In de loop van de middag worden we naar het station gebracht om aan boord te gaan van de hoge snelheidstrein die ons in nog geen 2 uur naar Samarkand brengt. Bij aankomst worden we van het station afgehaald en naar ons hotel gebracht.

Dag 7 Samarkand
Dag 7 Samarkand

We maken kennis met deze fascinerende stad. In de veertiende eeuw voor Christus werd Samarkand als oase-stad gesticht. In 1220 veroverden de Mongolen van Dzjengis Khan de stad, waarbij deze zwaar beschadigd werd. Timoer Lenk maakte Samarkand in 1370 de hoofdstad van zijn grote rijk. Hij liet bouwmeesters uit alle regio’s naar Samarkand komen om zijn hoofdstad te verfraaien. Veel van de historische gebouwen die nu nog te zien zijn, zijn van Timoers hand. Het hoogtepunt van de stad is het wereldberoemde Registanplein. De naam Registan betekent Plaats van zand, omdat dit ooit een zanderig marktplein was. Het rechthoekige plein wordt aan drie zijden omringd door madrassa’s in de Perzisch-Timoeridische stijl, die gekenmerkt wordt door grote iwans (toegangsgewelven) en tegelwerk van Lapis lazuli en bladgoud. De gebouwen worden geflankeerd door siertuinen. In het midden van het plein is een rituele wasplaats te vinden. In het Gur-Emir mausoleum ligt Timoer begraven. Andere hoogtepunten van de stad zijn de Bibi Khanum Moskee, het Ensemble Shohi-i-Zinda dat uit 11 mausolea bestaat, het Mausoleum van St. Daniel of Hodge Daniyor dat vele pelgrims trekt en het historisch belangrijke Ulugbek Observatorium. Onze gids uit Samarkand laat ons met deze schitterende historie kennis maken.

Dag 8

Transfer van het hotel naar de luchthaven.

Indien u langer in Oezbekistan zou willen verblijven, uw verblijf in de verschillende steden zou willen verlengen of andere wensen heeft vernemen wij dat graag en maken we een vrijblijvende offerte.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 989,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer in 3-sterren hotels (€ 175,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer in 4-sterren hotels (€ 295,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
8-daagse individuele rondreis Oezbekistan in 3-sterrenhotels € 989,-
8-daagse individuele rondreis Oezbekistan in 4-sterrenhotels € 1.195,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen