8-daagse groepsreis Polen

€ 1.195,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze achtdaagse Engelstalige rondreis door Polen maken we kennis met de belangrijkste steden van het land. Warschau met de prachtig gerestaureerde oude stad, de aan de Oostzee gelegen stad Gdansk, de geboortestad van Copernicus, Torun, de aan de Oder gelegen parel van Silezië, Wroclaw en we eindigen de rondreis in het prachtige Krakau. Daarnaast zien we de Zwarte Madonna van Czestochowa en bezoeken we Auschwitz-Birkenau. We verblijven in prima 4-sterrenhotels.

Programma

Dag 1 Warschau
Dag 1 Warschau

We komen aan in Warschau en checken in bij Hotel Novotel Centrum****. Na aankomst hebben we, afhankelijk van de vluchttijden, tijd om Warschau zelfstandig te verkennen. Het is mogelijk al eerder in Warschau aan te komen en één of meerdere nachten extra te verblijven. Prijzen kunt u bij ons aanvragen.
Om 20.00 uur schuiven we aan bij het welkomstdiner en leren we onze reisgenoten kennen.

Dag 2 Warschau - Gdansk
Dag 2 Warschau - Gdansk

Na het ontbijt beginnen we aan een stadsbezichtiging van Warschau, waar we onder andere de Koninklijke Route volgen met al zijn beroemde standbeelden, gebouwen en kerken. We zien het Royal Lazienki Park met Chopin’s monument, de oude stad met het Koninklijke Kasteelplein, Sint Johns Kathedraal en de schitterende Oude Markt.
In de middag rijden we naar het aan de Oostzee gelegen Gdansk waar we inchecken in Hotel Mercure Old Town****

Dag 3 Gdansk
Dag 3 Gdansk

Vandaag bezichtigen we het oude centrum van Gdansk met de Maria Basiliek en de lange marktstraat (Dluga Street). We zien de Neptunus Fontein en het Artushof dat diende als ontmoetingsplaats voor rijke kooplieden en adellijken. Vervolgens rijden we naar Oliwa waar we een bezoek brengen aan de Oliwa Kathedraal met het prachtige rococo pijporgel. In de middag kunnen we de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. We overnachten vandaag wederom in Gdansk

Dag 4 Gdansk – Malbork – Torun
Dag 4 Gdansk – Malbork – Torun

Na het ontbijt vertrekken we richting Torun (170 kilometer). Onderweg brengen we een bezoek aan het unieke kasteel van de Teutoonse Ridders in Malbork, ook wel Slot Mariënburg genoemd. Het gotisch kasteel werd gebouwd in 1274 en was het hoofdkwartier van de kruisridderstraat van de Duitse Orde.
Wanneer we aankomen in Torun volgt een stadsbezichtiging door het 800 jaar oude stadje. Een gids laat ons de oude stad zien: gotische architectuur, kerken, burgerhuizen en stadsmuren. We zien het standbeeld van de bekendste persoon uit de geschiedenis van Torun; Copernicus. Tevens zien we het mooie stadhuis en het schitterende marktplein.
We overnachten in Hotel Mercure Centrum****.

Dag 5 Torun – Wroclaw
Dag 5 Torun – Wroclaw

Vandaag vertrekken we naar de hoofdstad van Silezië, Wroclaw, één van de mooiste steden van Polen (400 km.). In de middag staat een stadsbezichtiging op het programma. We zien de prachtige woningen en het stadhuis op het schitterende marktplein. Tevens bezoeken we Ostrow Tumski, het oudste gedeelte van de stad.
We overnachten vandaag in Hotel Novotel Centrum****.

Dag 6 Wroclaw – Czestochowa – Auschwitz – Krakau
Dag 6 Wroclaw – Czestochowa – Auschwitz – Krakau

In de ochtend vertrekken we naar Krakau. Onderweg brengen we een bezoek aan het Jasna Gora Klooster in Czestochowa met de Zwarte Madonna. Jaarlijks komen zo’n vijf miljoen pelgrims en toeristen naar het klooster om de icoon van de Zwarte Madonna te aanschouwen of te aanbidden. Aansluitend maken we kennis met een van de zwartste bladzijden uit de Europese geschiedenis; het vernietigingskamp Auschwitz – Birkenau.
We rijden door naar Krakau en overnachten in Novotel Centrum****.

Dag 7 Krakau
Dag 7 Krakau

Vanochtend staat een stadsbezichtiging van Krakau op het programma. We gaan naar de oude stad waar we de verdedigingswerken en de Florianuspoort zien. We zien het Collegium Maius. Vanaf de 15e eeuw was dit het hoofdgebouw van de Jagiellonische Universiteit van Krakau; de oudste universiteit van Polen (1364) en een van de oudste universiteiten van Europa.
Vervolgens bezoeken we de Grote Markt (Pools: Rynek Główny). Het plein dateert uit de 13e eeuw. Met een oppervlakte van circa 40.000 m² is het vierkante plein één van de grootste middeleeuwse pleinen in Europa. Het plein is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen (kamienice). Centraal op het plein bevindt zich de lakenhal, de Sukiennice, die het plein in tweeën deelt. Op het ene deel wordt het plein gedomineerd door de Raadhuistoren, aan de andere zijde van de lakenhal bevinden zich het 11e-eeuwse St. Wojciechkerkje en het standbeeld van de dichter Adam Mickiewicz. In een hoek van het plein bevindt zich de gotische Kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria waar we een bezoek aan brengen.
We overnachten vandaag wederom in ons hotel in Krakau.

Dag 8 Krakau

We ontbijten in het hotel. Optionele transfer naar het vliegveld. Indien u langer in Krakau zou willen verblijven kunt u de prijzen bij ons opvragen.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.195,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer luchthaven - hotel (€ 42,-)
  • Transfer hotel - luchthaven (€ 42,-)
  • Toeslag 1-ps kamer (€ 379,-)
  • Half pension (€ 169,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen