8-daagse groepsreis Armenië en Georgië

Jerevan - Echmiadzin - Zvartnots - Khor Virap - Noravank - Lake Sevan - Garni - Geghard - Tbilisi - Mtskheta - Uplistsilhe - Gori - Kakheti

€ 795,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze 8-daagse groepsreis Armenië en Georgië ziet u alle hoogtepunten van deze schitterende landen met hun rijke christelijke cultuur, prachtige natuur en gastvrije bevolking. U reist in een internationaal gezelschap met Engelstalige gidsen.
Armenië is de eerste christelijke natie ter wereld (sinds 301). Geografisch gezien behoort het tot Azië, maar cultureel en historisch voelt men zich meer met Europa verwant. Zowel qua natuur als cultuur heeft Armenië de reiziger veel te bieden. Het land herbergt talloze eeuwenoude bezienswaardigheden, maar is nog niet door het massatoerisme ontdekt.
Ook Georgië voelt zich meer Europees dan Aziatisch en heeft eveneens een christelijke cultuur. We maken onder andere kennis met de multiculturele hoofdstad Tbilisi, de voormalige hoofdstad Mtskheta en we bezoeken de wijnregio van het land Khaketi.

Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen.

Programma

Dag 1-2 Jerevan
Dag 1-2 Jerevan

De meeste vluchten vertrekken in de loop van de avond en komen in de vroege ochtend in Jerevan aan. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgevangen en naar uw hotel gebracht. Indien u kiest voor het 3-sterrenhotel verblijft u in Hotel Ani Central Inn of vergelijkbaar. Bij een keuze voor een 4-sterrenhotel checkt u in bij Hotel Ani Plaza of vergelijkbaar.

Dag 2 Jerevan - Echmiadzin - Zvartnots
Dag 2 Jerevan - Echmiadzin - Zvartnots

De hoofdstad van Armenië werd in 782 voor Christus gesticht en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Tijdens een stadsbezichtiging maken we kennis met de stad en de verschillende bouwstijlen. Vervolgens rijden we naar Echmiadzin gelegen op ruim 20 kilometer van Jerevan. De stad is vooral bekend vanwege de Kathedraal die het religieuze centrum van Armenië vormt. Met de kerstening van Armenië in 301 groeide de rol van de stad als het belangrijkste cultureel-religieuze centrum van het land. Hier liet Sint Gregorius de Verlichter op de plaats van de tempel Sandaramet de kathedraal bouwen die de zetel werd van de Armeense kerk. Op de weg terug naar Jerevan doen we Zvartnots aan, waar we de ruïnes van de 7e-eeuwse tempel bezoeken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst is opgenomen.
Terug in Jerevan bezoeken we het herdenkingspark en het museum gewijd aan de genocide door de Turken op de Armenen. We sluiten de dag af op de vernisage vlooienmarkt.

Dag 3 Jerevan - Khor Virap - Noravank
Dag 3 Jerevan - Khor Virap - Noravank

Vanochtend bezoeken we het Khor Virap Klooster, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang gevangen gehouden. Hij bekeerde Armenië tot het christendom, waardoor het het eerste land werd dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Vanaf het klooster, gelegen aan de grens met Turkije heb je een prachtig zicht op de voor Armeniërs heilige berg Ararat.
Aansluitend bezoeken we het klooster van Noravank, een religieus en cultureel centrum uit de 13e eeuw. Noravank is gebouwd in een nauwe kloof van de rivier de Amaghou. Het complex ligt op een hoogte van 1550 meter op een rotsachtige vlakte. Prachtig zijn de okerkleurige en grijze kalkstenen kliffen.

Dag 4 Jerevan - Lake Sevan - Garni - Geghard
Dag 4 Jerevan - Lake Sevan - Garni - Geghard

Vanochtend rijden we naar het Sevan meer, één van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld met zeer helder water. Aan het meer bezoeken we het Sevanavank Klooster.
We vervolgen onze tocht en komen aan in de plaats Garni waar we de Tempel van Garni bezoeken. De tempel is het enige nog volledig bestaande gebouw uit de Romeinse tijd in de voormalige Sovjet-Unie en gelegen nabij de Garnikloof. De tempel is gebouwd in Ionische stijl uit de klassieke Griekse bouwkunst. De Tempel van Garni is het bekendste pre-christelijke gebouw in Armenië. De tempel was gewijd aan de zonnegod Mithras. Vervolgens rijden we naar het Klooster van Geghard. Het kloostercomplex is gelegen binnen wallen die uit de 13e eeuw dateren. In het complex bevinden zich verschillende kerken en graven waarvan de meesten in de rotsen zijn uitgehakt. Het complex ligt in een bijzonder natuurlijk landschap aan de ingang van de Boven-Azatvallei. In 2000 is het klooster samen met de vallei toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met de talrijke gegraveerde en vrijstaande chatsjkars is het een uniek complex.

Dag 5 Tbilisi
Dag 5 Tbilisi

Vanochtend rijden we naar de hoofdstad van Georgië, Tbilisi, gelegen op ongeveer 280 kilometer van Jerevan. Na aankomst maken we kennis met deze charmante stad die gesticht werd in de 5e eeuw en is gebouwd langs de vallei van de Mtkvari Rivier. Alle bezienswaardigheden liggen vlakbij elkaar op enkele minuten loopafstand.
We beginnen onze excursie op het Metekhi plateau (uit de 13e eeuw) vanwaar je een prachtig uitzicht over de rivier en de stad hebt. We zien het Narikala Fort (uit de 4e eeuw) dat de skyline van de Oude Stad domineert. We maken kennis met de overkoepelde zwavelbaden, een stadsgedeelte met natuurlijke warmwaterbronnen, lopen door de caféstraat Shardeni, zien de Synagoge, de Sioni Kathedraal en de oudste Basiliek in Tbilisi: de Anchiskhati uit de 6e eeuw. We lopen over de moderne Bridge of Peace vanwaar we een prachtig zicht hebben op de oude stad.

Dag 6 Tbilisi - Mtskheta - Uplistsilhe - Gori
Dag 6 Tbilisi - Mtskheta - Uplistsilhe - Gori

Na het ontbijt reizen we naar Mtskheta, de historische hoofdstad van Georgië. Het is een belangrijk religieus centrum. Het stadsmuseum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Onderweg stoppen we bij het Javri Klooster, gelegen op een berg bij de samenvloeiing van twee rivieren: de Mtkvari en Aragvi. Tevens zien we de Svetitskhoveli Kathedraal uit de elfde eeuw waar het gewaad van Jezus zou zijn begraven. Na het bezoek aan Mtskheta rijden we naar Gori, waar Joseph Stalin geboren werd in 1879. We maken een fotostop bij het museum. Vervolgens bezoeken we de grottenstad Uplistsikhe, een van de eerste steden in Georgië die in een rots is uitgehouwen. Voordat Georgië christelijk werd kwamen de heidenen hier samen om rituelen uit te voeren.

 

Dag 7 Kakheti wijnregio
Dag 7 Kakheti wijnregio

Na het ontbijt beginnen we aan onze rit naar de Kakheti regio, hét wijngebied van Georgië dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen. In het dorp Vardisubani zien we hoe de wijn gemaakt wordt volgens het zogenaamde Qvevri proces. In aarden eivormige vaten worden de druiven gefermenteerd en vervolgens bewaard om verder te rijpen.
Aansluitend bezoeken we het Alaverdi Klooster uit de elfde eeuw dat een van de grootste gebouwen uit die tijd was. Op het bijbehorende landgoed verbouwen de monniken wijn. De volgende stop is bij het Gremi Kloostercomplex. Gremi was de hoofdstad van het Kakheti Koninkrijk (1466-1616).

Dag 8 Tbilisi
Dag 8 Tbilisi

Vandaag staat de transfer van het hotel naar de luchthaven op het programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht is het ontbijt wel of niet inbegrepen. U kunt er ook voor kiezen Georgië verder op eigen gelegenheid te verkennen of langer in het hotel te blijven. We maken hier graag een vrijblijvende offerte voor.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 795,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Toeslag verblijf in 4-sterrenhotels (€ 100,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 3-sterren hotels (€ 149,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 4-sterren hotels (€ 245,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen