8-daagse Cruise Kroatië – One way wonders Split – Dubrovnik

Split - Hvar - Bisevo (blauwe grot) - Vis - Korčula - Miljet - Slano - Dubrovnik

€ 3.500,- P.P. Vanaf

De Reis

De perfecte manier om de Kroatische eilanden en kust volledig te ervaren, is aan boord van een intiem en lux mini-cruiseschip. Breng de ochtenden door op ruime dekken of zwem in de kristalheldere Adriatische Zee en verken ‘s avonds kleine historische stadjes. Deze reis van Split naar Dubrovnik brengt je het beste van de Zuid-Dalmatische eilanden, met tal van extra services en inclusief wijn- en gourmetervaringen.

HOOGTEPUNTEN: Nationaal park Mljet, authentiek Kroatisch dorpsfeest, spectaculaire avond diner cruise langs de oude stadsmuren van Dubrovnik, relaxen op strand van Golden Horn op het eiland Brač.

Programma

Dag 1 SPLIT (D)
Dag 1 SPLIT (D)

Transfer van de luchthaven van Split naar de haven van Split voor het inchecken vanaf 14.00 uur. Na het inchecken kunt u genieten van een rondleiding door Split, een historische stad onder UNESCO-werelderfgoedbescherming met veel Romeinse architectuur – van bijzonder belang is het prachtige paleis van Diocletianus, ooit de thuisbasis van de Romeinse keizer. Na de tour keert u terug naar het schip voor een welkomstcocktailreceptie aan boord. Overnachting in Split.

Dag 2 SPLIT – (BOL) HVAR (O, L)
Dag 2 SPLIT – (BOL) HVAR (O, L)

Ochtend vertrek naar het eiland Brač, waar gezwommen wordt op het meest beroemde strand van Dalmatië – Zlatni Rat bij Bol. Het kiezelstenen schiereiland verplaatst zich van links naar rechts door de wind en golven, waardoor de vorm van het strand voortdurend verandert. Bol is een typisch vissersdorpje dat is omgebouwd tot een populaire toeristische bestemming, maar zijn charme heeft behouden. Ga verder richting het jetset-eiland Hvar met lunch aan boord bij de Pakleni-eilanden. Hvar is het langste en zonnigste eiland in de Adriatische Zee, bekend om weelderige lavendelvelden en adembenemende schoonheid. Kom ‘s middags aan voor een rondleiding langs de historische bezienswaardigheden van de stad – de Renaissance-kathedraal met zijn oorspronkelijke toren en het oudste gemeenschapstheater van Europa dat in 1612 werd opgericht. Maak een wandeling over het zigzagpad naar het stadfort met uitzicht op de haven voor prachtige schilderachtige uitzichten van het schip en de Pakleni-eilanden. Hvar biedt ‘s avonds een ruime keuze aan entertainment – talloze restaurants, bars en clubs die tot laat in de nacht open zijn. Overnachting in de haven.

Dag 3 HVAR – BIŠEVO (Blue Cave)/ VIS (O, L, D)
Dag 3 HVAR – BIŠEVO (Blue Cave)/ VIS (O, L, D)

Vroeg in de ochtend vertrekt het schip richting het kleine eiland Biševo om de Blauwe Grot te bezoeken, een prachtig natuurverschijnsel (toegang ter plaatse te betalen – ongeveer 18 EUR). Omdat het weer soms erg onvoorspelbaar kan zijn, hangt de mogelijkheid van een bezoek aan de grot af van die omstandigheden, maar u wordt op tijd op de hoogte gebracht. Vervolgens gaat de cruise verder naar het eiland Vis, ooit een strategische Joegoslavische marinebasis die jarenlang gesloten was voor het publiek. Door deze isolatie heeft Vis een speciale charme behouden – “de Middellandse Zee zoals het ooit was”, wat het echt interessant maakt om te bezoeken. Gelegen aan de noordelijke kant van het eiland, heeft Vis zich ontwikkeld in de buurt van de overblijfselen van het oude Issa, het eerste stedelijke centrum in Kroatië. Proef lokale wijnen. Als u geïnteresseerd bent kunt u de overblijfselen van het Romeinse thermale bad en/of het stads- en regiomuseum bezoeken. Of maak een wandeling en geniet van het uitzicht op de prachtige Villae Rusticae langs de waterkant. Overnachting in de haven van Vis.

Dag 4 VIS - KORČULA (O, L)
Dag 4 VIS - KORČULA (O, L)

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het eiland Korčula, vooral bekend als de geboorteplaats van Marco Polo. Onderweg stoppen we voor de lunch in een van de afgelegen baaien. In de namiddag komen we aan in Korčula en volgt er een begeleide wandeling door deze betoverende stad, omringd door muren en een van de best bewaarde middeleeuwse steden in de Middellandse Zee. Het vissengraat-straatpatroon werd gebruikt in het ontwerp van de oude stad van Korčula om een natuurlijk koelend effect te bieden, waardoor burgers onderdak en comfortabele accommodatie hadden. Optionele excursie naar een klein dorpje in de buurt van Korčula voor een typisch Dalmatisch diner en om meer te weten te komen over de geschiedenis en traditionele levenswijze. Overnachting in Korčula.

Dag 5 KORČULA - MLJET (O, L)
Dag 5 KORČULA - MLJET (O, L)

De volgende ochtend vaart u verder naar het zuiden naar het eiland Mljet. De legende zegt dat de Griekse held Odysseus jarenlang op dit eiland verbleef toen hij gevangen werd genomen door de nimf Calypso. Maak samen met de cruise manager een wandeling naar de beroemde zoutmeren in het Nationaal Park Mljet en geniet van een boottocht naar St. Mary Isle om een oud Benedictijns klooster, een oude abdij en een kerk uit de 12e eeuw te bezoeken. Als alternatief kunt u kajaks, fietsen, scooters of cabrio’s huren om op eigen gelegenheid door het Nationaal Park of het eiland te dwalen, maar pas op voor de nimfen! Geniet van de rust en stilte van het eiland. Overnachting in de haven van Polača of Pomena.

Dag 6 MLJET – SLANO (STON) (O, L, T; proeverij, CD: Captain's Dinner)
Dag 6 MLJET – SLANO (STON) (O, L, T; proeverij, CD: Captain's Dinner)

Vertrek naar het kleine dorpje Slano op het vasteland, een rustig vissersdorp en het startpunt voor Ston, nog een klein versterkt dorpje dat bekend staat om zijn oesters. Na het verkennen van de uitgestrekte middeleeuwse vestingwerken van de stad, gaan we naar een nabijgelegen dorpje genaamd Mali Ston om meer te weten te komen over oesters en om deze delicatesse te proeven. Keer terug naar het schip voor het diner van de kapitein met live entertainment.

Dag 7 SLANO (STON) – DUBROVNIK (O, L)
Dag 7 SLANO (STON) – DUBROVNIK (O, L)

Vroeg in de ochtend vertrek naar Dubrovnik, een van ‘s werelds best bewaarde middeleeuwse steden. Voordat we aanmeren in de haven van Gruž, genieten we van een cruise langs de oude stadsmuren van Dubrovnik terwijl de lunch op het dek wordt geserveerd. Na aankomst, transfer naar de oude stad voor een begeleide wandeltocht door deze magische stad. Neem de kabelbaan vanuit de oude stad naar de berg Srđ om te genieten van een prachtig uitzicht op de muren en de Elafieten-eilanden. Dwaal door de smalle straatjes en verken de gotische, renaissance- en barokarchitectuur of loop bovenop de 1940 m lange stadsmuren. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 8 DUBROVNIK (O)
Dag 8 DUBROVNIK (O)

Verzamel voor een laatste ontbijt op het schip, gevolgd door afscheid van de bemanning en mede-passagiers.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 3.500,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Korčula diner in dorp (€ 55,-)
    • Entree blauwe grot (€ 18,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
Deluxe Superior schip, benedendek 20-4, 11 en 18 mei, 5 oktober € 4.000,-
Deluxe schip, benedendek 22 mei € 3.500,-
Deluxe Superior schip, benedendek 1 en 29 juni, 13 en 27 juli, 3 en 10 augustus, 25 september € 4.700,-
Deluxe schip, benedendek 5 en 15 juni, 24 juli, 7 en 14 augustus € 4.100,-
Deluxe Superior schip, benedendek 24 augustus, 14 september € 5.300,-
Deluxe schip, benedendek 25 september € 4.700,-
Toeslag hoofddek op aanvraag -
Toeslag VIP hoofd en bovendek op aanvraag -

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen