7-daagse rondreis Polen

Krakau - Czestochowa - Warschau - Gdansk

€ 795,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de belangrijkste steden van Polen. Krakau, de voormalige koningsstad, de hoofdstad Warschau en het aan de Oostzee gelegen Gdansk. Onderweg zien we het katholieke spiritueel centrum Czestochowa.
U reist in een internationaal gezelschap met naar keuze een ervaren Engels- of Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Krakau
Dag 1 Krakau

Na het inchecken in Hotel Q Plus Krakau**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Krakau
Dag 2 Krakau

In de ochtend staat een stadsbezichtiging van Krakau op het programma. We gaan naar de Wavel Heuvel met het Koninklijk Paleis en we maken kennis met de oude stad waar we de verdedigingswerken en de Florianuspoort zien. We zien het Collegium Maius. Vanaf de 15e eeuw was dit het hoofdgebouw van de Jagiellonische Universiteit van Krakau; de oudste universiteit van Polen (1364) en een van de oudste universiteiten van Europa. Tevens bezoeken we de Grote Markt (Pools: Rynek Główny). Het plein dateert uit de 13e eeuw. Met een oppervlakte van circa 40.000 m² is het vierkante plein één van de grootste middeleeuwse pleinen in Europa. Het plein is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen (kamienice). Centraal op het plein bevindt zich de lakenhal, de Sukiennice, die het plein in tweeën deelt. Op het ene deel wordt het plein gedomineerd door de Raadhuistoren, aan de andere zijde van de lakenhal bevinden zich het 11e-eeuwse St. Wojciechkerkje en het standbeeld van de dichter Adam Mickiewicz. In een hoek van het plein bevindt zich de gotische Kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria.
In de middag staat de optionele excursie naar de Wieliczka Zoutmijn op het programma, een schitterende ondergrondse belevenis die niet voor niets is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
In de avond kunt u optioneel genieten van een Poolse maaltijd in Restaurant Hawelka.

Dag 3 Krakau - Czestochowa - Warschau
Dag 3 Krakau - Czestochowa - Warschau

Na het ontbijt verlaten we het schitterende Krakau en rijden we richting Warschau. Onderweg brengen we een bezoek aan het spiritueel centrum van het katholieke Polen, het Jasna Gora Klooster in Czestochowa met de Zwarte Madonna. Jaarlijks komen zo’n vijf miljoen pelgrims en toeristen naar het klooster om de icoon van de Zwarte Madonna te aanschouwen of te aanbidden.
In de middag komen we aan in Warschau waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Sobieski**** of vergelijkbaar.

Dag 4 Warschau
Dag 4 Warschau

Na het ontbijt beginnen we aan een stadsbezichtiging van Warschau, waar we onder andere de Koninklijke Route volgen met al zijn beroemde standbeelden, gebouwen en kerken. We zien de oude stad met het Koninklijke Kasteel, Sint Johns Kathedraal en de schitterende Oude Markt die na de oorlog volledig in oude glorie is herrezen.
In de middag kunt u Warschau op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan de optionele excursie naar het Koninklijk Lazienki Park met Chopin’s monument en het Paleis op het Water.
In de avond kunt u optioneel aanschuiven in Restaurant Dawne Smaki.

Dag 5 Warschau - Gdansk
Dag 5 Warschau - Gdansk

Vandaag nemen we de trein van Warschau naar Gdansk. Een prachtige comfortabele treinreis dwars door het mooie Poolse landschap. In het begin van de middag checken we in bij Hotel Mercure Gdansk**** of vergelijkbaar. We bezichtigen het oude centrum van de Hanzestad met de Maria Basiliek en de lange marktstraat (Dluga Street). We zien de Neptunus Fontein, het Artushof dat diende als ontmoetingsplaats voor rijke kooplieden en adellijken en het mooie stadhuis.

Dag 6 Gdansk
Dag 6 Gdansk

Vandaag staan twee bijzondere optionele excursies op het programma: een bezoek aan de zogenaamde Driestad en aan het kasteel van Malbork.
In de ochtend kunt u optioneel kennis maken met de Driestad die bestaat uit Gdansk, Sopot en Gdynia. We bezoeken de mondaine badplaats Sopot waar we de bekende pier oplopen. De pier in dit kuuroord is de langste van Europa. Tevens zien we de Oliwa Kathedraal met het prachtige rococo pijporgel. Hier wonen we een orgelconcert bij. Gdynia is bekend vanwege de scheepswerf waar de vakbond Solidariteit het licht zag en Lech Walesa furore maakte.
In de middag kunt u deelnemen aan de excursie naar Malbork. Onderweg naar het kasteel bezoeken we eerst de plaats Elblag waar we de oude stad en de Sint Nicolaas Kathedraal bezoeken. Vervolgens bezoeken we het Kasteel van de Teutoonse Ridders in Malbork, ook wel Slot Mariënburg genoemd. Het gotisch kasteel werd gebouwd in 1274 en was het hoofdkwartier van de kruisridderstraat van de Duitse Orde.
In de avond kunt u optioneel deelnemen aan het afscheidsdiner in Restaurant Pod Lososiem.

Dag 7 Gdansk

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 795,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer van luchthaven naar hotel Krakau voor 2 personen (€ 45,-)
  • transfer van hotel in Gdansk naar luchthaven voor 2 personen (€ 55,-)
  • Wieliczka Zoutmijn (€ 60,-)
  • Lazienki Park en Paleis op het Water (€ 40,-)
  • Sopot, Gdynia en orgelconcert (€ 45,-)
  • Malbork (€ 70,-)
  • 6x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 185,-)
  • Restaurant Hawelka (€ 40,-)
  • Restaurant Dawne Smaki (€ 40,-)
  • Afscheidsdiner in restaurant Pod Lososiem (€ 50,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 300,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen