7-daagse cruise over de River Kwai in Thailand

€ 1.995,- P.P. Vanaf

De Reis

De brug over de rivier de Kwai is de spoorbrug die gebouwd is bij de Thaise plaats Kanchanaburi als onderdeel van de Dodenspoorlijn (Birmaspoorweg). De spoorweg liep voor een groot deel parallel aan de rivier die destijds Khwae (oude transliteratie Kwai in het Nederlands en Engels, Kwaï in het Frans) heette en tegenwoordig Khwae Noi. Pierre Boulle, de auteur van Le Pont de la rivière Kwaï, was niet ter plekke geweest en heeft zich vergist in de naam van de rivier. De brug werd niet gebouwd over de Kwae maar over de Mae Klong (Meklong) op enkele kilometers voor de samenvloeiing met de Khwae. Toen er na het verschijnen van de film in 1957 steeds meer toeristen op zoek gingen naar de ‘brug over de Kwai’ en die daar niet aantroffen, besloten de Thaise autoriteiten in de jaren zestig de bovenloop van de Mae Klong te hernoemen in Khwae Yai en de Khwae in Kwae Noi. Bij de constructie van de spoorlijn verloren veel westerse krijgsgevangenen het leven, onder wie ook veel Nederlanders uit toenmalig Nederlands-Indië. Echter, bij de constructie van de brug zelf vielen relatief weinig doden (negen). De huidige brug is het originele exemplaar, de hulpbrug werd eerst ongeveer 200 meter stroomafwaarts gebouwd en was een houten constructie die voor aanvoer van materiaal diende. De huidige brug werd een aantal keren gebombardeerd, wat te zien is aan de gedeeltes met rechthoekige boogconstructies in plaats van de originele ronde. De ronde boogdelen waren in 1942 door de Japanners uit Java meegenomen. De rechthoekige komen uit Tokio. De Japanners hebben de brug na de Tweede Wereldoorlog hersteld.

Tijdens de cruise maken we kennis met deze bewogen geschiedenis maar ook met de adembenemende natuur, de oude Khmercultuur, de boeddhistische cultuur en het Thaise leven langs de rivier. Een schitterende en ontspannen reis op een van de mooiste plekken van Thailand!

De verzorging aan boord is op de basis van vol pension vanaf de lunch op dag 1 tot en met de lunch op  dag 7.

RV River Kwai

De RV River Kwai is een boutique schip met 10 teakwood hutten die schitterend uitgevoerd zijn in koloniale stijl. Er kunnen maximaal 20 passagiers deelnemen.

Programma

Dag 1 Bangkok - Kanchanaburi - Ban Kao
Dag 1 Bangkok - Kanchanaburi - Ban Kao

Om 6 uur in de ochtend vertrekken we vanaf Bangkok per touringcar naar Kanchanaburi. Onderweg bezoeken we de Phra Pathom Chedi, de hoogste pagode in Zuidoost-Azië! Vervolgens bezoeken we de Khao Nor Tempel (Wat Tham Khao Noi), prachtig gelegen aan de oever van de rivier. De tempel ligt op een heuvel en is in Chinese stijl gebouwd. Vanaf deze heuvel hebben we een prachtig uitzicht over Kanchanaburi en de omliggende heuvels. Aansluitend bezoeken we de Tijger Grottempel die in Thaise stijl is gebouwd. De grote Boeddha en de pagode zijn de belanrijkste blikvangers.
We brengen een bezoek aan het JEATH Oorlogsmuseum dat een realistische kijk geeft op het verschrikkelijke leven in een kamp voor oorlogsgevangenen. Na dit bezoek schepen we in op de RV River Kwai, waar we de cruise beginnen met een lunch. In de middag kunnen we genieten van het voorbijtrekkende rivierlandschap.

Dag 2 Ban Kao - Muang Singh - Sai Yok
Dag 2 Ban Kao - Muang Singh - Sai Yok

Na het ontbijt bezoeken we een school voor kinderen die zijn gevlucht uit Myanmar. Aansluitend maken we kennis met de Khmer architectuur in het Prasat Muang Singh hiostorisch Park uit de Lopburi periode (ruim 700 jaar geleden). We rijden per bus verder naar het Tha Kilen treinstation. We nemen de trein naar Saphan Tham Krasae die onder andere over een lange houten viaduct rijdt. Na aankomst bezoeken we de Krasae grot op de oever van de Kwai Noi Rivier vanwaar we een schitterend uitzicht hebben. We rijden verder per bus en maken een korte stop in het dorp Sai Yok. Hier zien we het Thaise leven aan de rivier. We gaan weer aan boord en varen verder de rivier op.

Dag 3 Sai Yok - Sai Yok Yai - Ban Hin Dad
Dag 3 Sai Yok - Sai Yok Yai - Ban Hin Dad

We ontbijten aan boord en lopen de heuvel op naar de Kaeng Lava grot. Hier zien we schitterende stalagmieten en stalactieten in grote in de rotsen ontstane ruimtes.
Met de touringcar rijden we naar de Hell Fire Pass. Hey is een deel van de Birmaspoorlijn die hier dwars door een berg werd aangelegd en waar velen het zware werk niet overleefden. Het herdenkingscomplex van Hin Lek Fai is opgericht ter herdenking van alle arbeiders, velen waren krijgsgevangenen, die aan de spoorlijn werkten en het leven lieten.
We lunchen in een lokaal restaurant in het Saiyoke Nationaal Park en we zien de Sai Yok Yai watervallen. In de middag relaxen we aan boord en genieten we van het prachtige rivierlandschap.

Dag 4 Ban Hin Dad - Thong Pha Phum - Ban Hin Dad

Al voor het ontbijt bieden ontmoeten we Monniken in een nabijgelegen tempel. Volgens traditie bieden we hen voedsel aan.
Na het ontbijt aan boord worden we per bus naar de Vachiralongkorn dam gebracht waar een hydro-elektrische centrale is gebouwd. Het stuwmeer wordt gevoed door het water van drie rivieren en we hebben hier een schitterend uitzicht. Hier baande de Birma spporlijn zich een weg door de jungle, hoewel het vruchtbare land nu wordt gebruikt voor het verbouwen van onder andere tabak, tapioca, mais en katoen.
We rijden terug naar Thong Pha Phum waar we de kleurrijke lokale markt bezoeken. De lunch wordt vandaag geserveerd in een lokaal restaurant. In de middag gaan we weer aan boord en varen met de stroom van de Kwai Noi rivier mee.

Dag 5 Ban Hin Dad - Sai Yok Yai - Sai Yok

Vanochtend bezoeken we de Hin Dad warmwaterbronnen. Deze bronnen heeten voorheen Kui Mang en zijn bij toeval ontdekt door Japanse soldaten terwijl ze zicht hielden op de bouw van de spoorlijn. Bij de bronnen zijn twee grotere natuurlijke baden die geneeskrachtig schijnen te zijn en helpen tegen ziektes als artritis en beriberi.
Aansluitend bezoeken we de Pha Tad waterval in het Si Nakharin Dam nationaal park. Het water komt uit de Huai Kui Mang en stort zich in de Kwai Noi rivier en is de mooiste waterval in dit deel van Thailand.
We lunchen in een lokaal restaurant en gaan met een lokale boot naar de Floatel Jungle Raft waar we kunnen raften of kanoën op de rivier.

Dag 6 Sai Yok - Ban Kao
Dag 6 Sai Yok - Ban Kao

Vanochtend verblijven we aan boord en genieten we van het rivierlandschap. Na de lunch varen we naar de Wang Pho Brug waar we met de bus naar het Ban Kao Nationaal Museum gaan. Dit museum ligt naast een begraafplaats uit het neolithisch tijdperk. Tijdens de constructie van de Dodenspoorlijn vond de Nederlandse krijgsgevange en archeoloog Van Heekeren bij toeval stenen objecten van een oude beschaving. Na de oorlog werd verder gezocht en werden nog vele objecten gevonden die zijn tentoongesteld in dit museum.
Terug aan boord worden we op het dek ingewijd in de geheimen van de Thaise keuken. We leren de Thaise cocktail Mai Tai maken evenals gerechten als Tom Yam Kung en de groene papaya salade Som Tam.
Na deze kookervaring wordt het afscheidsdiner geserveerd.

Dag 7 Ban Kao - Kanchanaburi - Bangkok
Dag 7 Ban Kao - Kanchanaburi - Bangkok

We varen naar Wat Tham Khaopoon waar we met de bus naar Kanchanaburi rijden waar we de River Kwai brug bezoeken. De brug werd in 16 maanden gebouwd door krijgsgevangenen en Aziatische dienstplichtigen. De brug werd vernietigd door geallieerde bombardementen en is later door de Japanners herbouwd. We bezoeken het Thailand-Birma Spoorlijnmuseum waar de geschiedenis van de spoortlijn op een prettige wijze wordt verduidelijkt. Aansluitend bezoeken we het Donral Oorlogskerkhof waar 6.982 geallieerde krijgsgevangenen hun laatste rustplaats hebben gevonden. We lunchen aan boord en varen naar de Nong Ya pier. Van hieruit worden we naar ons hotel in Bangkok gebracht.

Het programma is onder voorbehoud. De cruise wordt alleen uitgevoerd indien er minimaal 4 deelnemers zijn.

De nacht voorafgaand en na de cruise zijn niet inbegrepen. We maken daarvoor graag een vrijblijvend voorstel. Dat geldt ook voor een eventueel langer verblijf in het land van de glimlach.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.995,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
1 mei 2021 tot 31 oktober 2021 vertrek maandagen € 1.995,-
1 mei 2021 tot 31 oktober 2021 vertrek maandagen 2-persoonshut voor enkel gebruik € 2.795,-
1 november 2021 tot 30 april 2022 vertrek maandagen € 2.495,-
1 november 2021 tot 30 april 2022 vertrek maandagen 2-persoonshut voor enkel gebruik € 3.075,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen