6-daagse groepsreis Armenië

Jerevan - Echmiadzin - Zvartnots - Khor Virap - Noravank - Lake Sevan - Garni - Geghard

€ 445,- P.P. Vanaf

De Reis

Armenië is de eerste christelijke natie ter wereld (sinds 301). Geografisch gezien behoort het tot Azië, maar cultureel en historisch voelt men zich meer met Europa verwant. Zowel qua natuur als cultuur heeft Armenië de reiziger veel te bieden. Het land herbergt talloze eeuwenoude bezienswaardigheden, maar is nog niet door het massatoerisme ontdekt.
Tijdens deze 6-daagse groepsreis Armenië maakt u kennis met de hoogtepunten van Armenië met zijn rijke christelijke cultuur, prachtige natuur en gastvrije bevolking. U reist in een internationaal gezelschap met Engelstalige gidsen.

Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen.

Programma

Dag 1-2 Jerevan
Dag 1-2 Jerevan

De meeste vluchten vertrekken in de loop van de avond en komen in de vroege ochtend in Jerevan aan. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgevangen en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 Jerevan - Echmiadzin - Zvartnots
Dag 2 Jerevan - Echmiadzin - Zvartnots

De hoofdstad van Armenië werd in 782 voor Christus gesticht en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Tijdens een stadsbezichtiging maken we kennis met de stad en de verschillende bouwstijlen. Vervolgens rijden we naar Echmiadzin gelegen op ruim 20 kilometer van Jerevan. De stad is vooral bekend vanwege de Kathedraal die het religieuze centrum van Armenië vormt. Met de kerstening van Armenië in 301 groeide de rol van de stad als het belangrijkste cultureel-religieuze middelpunt van het land. Sint Gregorius de Verlichter liet op de plaats van de tempel Sandaramet de kathedraal bouwen die de zetel werd van de Armeense kerk. Op de weg terug naar Jerevan doen we Zvartnots aan, waar we de ruïnes van de 7e-eeuwse tempel bezoeken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst is opgenomen.
Terug in Jerevan bezoeken we het herdenkingspark en het museum gewijd aan de genocide door de Turken op de Armenen. We sluiten de dag af op de vernisage vlooienmarkt.

Dag 3 Jerevan - Khor Virap - Noravank
Dag 3 Jerevan - Khor Virap - Noravank

Vanochtend bezoeken we het Khor Virap Klooster, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang gevangen gehouden. Hij bekeerde Armenië tot het christendom, waardoor het het eerste land werd dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Vanaf het klooster, gelegen aan de grens met Turkije heb je een prachtig zicht op de voor Armeniërs heilige berg Ararat.
Aansluitend bezoeken we het klooster van Noravank, een religieus en cultureel centrum uit de 13e eeuw. Noravank is gebouwd in een nauwe kloof van de rivier de Amaghou. Het complex ligt op een hoogte van 1550 meter op een rotsachtige vlakte. Prachtig zijn de okerkleurige en grijze kalkstenen kliffen.

Dag 4 Jerevan - Lake Sevan - Garni - Geghard
Dag 4 Jerevan - Lake Sevan - Garni - Geghard

Vanochtend rijden we naar het Sevan meer, één van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld met zeer helder water. Aan het meer bezoeken we het Sevanavank Klooster.
We vervolgen onze tocht en komen aan in de plaats Garni waar we de Tempel van Garni bezoeken. De tempel is het enige nog volledig bestaande gebouw uit de Romeinse tijd in de voormalige Sovjet-Unie en gelegen nabij de Garnikloof. De tempel is gebouwd in Ionische stijl uit de klassieke Griekse bouwkunst. De Tempel van Garni is het bekendste pre-christelijke gebouw in Armenië. De tempel was gewijd aan de zonnegod Mithras. Vervolgens rijden we naar het Klooster van Geghard. Het kloostercomplex is gelegen binnen wallen die uit de 13e eeuw dateren. In het complex bevinden zich verschillende kerken en graven waarvan de meesten in de rotsen zijn uitgehakt. Het complex ligt in een bijzonder natuurlijk landschap aan de ingang van de Boven-Azatvallei. In 2000 is het klooster samen met de vallei toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met de talrijke gegraveerde en vrijstaande chatsjkars is het een uniek complex.

Dag 5 Jerevan of optionele excursie
Dag 5 Jerevan of optionele excursie

Vandaag is het mogelijk Jerevan op eigen gelegenheid te verkennen of deel te nemen aan een van de optionele dagexcursies. In Jerevan zou u ook een van de volgense musea kunnen bezoeken: Parajonov Film Museum, Armeens Historisch Museum, Historisch Museum van Jerevan, Museum of Modern Art of Ararat Brandy Factory incl. proeverij (cognac).

Wijn excursie en Amberd Fort (7 uur):  Amberd is een fort uit de 10e eeuw gelegen op 2300 meter boven zeeniveau op de hellingen van de berg Aragats aan de samenvloeiing van de rivieren de Arkashen en de Amberd. Het ‘fort in de wolken’ is bijna 1000 jaar oud maar op de plaats van het fort zijn al activiteiten ontdekt uit het stenen tijdperk! We vervolgen de reis naar de Aragatsotn regio waar we het Alphabet Park bezoeken (1600 jaar bestaan van het Armeense schrift). Vervolgens rijden we naar het landgoed Armas waar verschillende Armeense wijnen worden geproduceerd. Hier lunchen we en proeven we van de hier geproduceerde Armeense wijnen. Het vervoer, Engelsprekende gids, lunch en wijnproeverij zijn inbegrepen.

Actieve excursie (10 uur): We rijden naar Yenokavan, een dorp gelegen in de hooglanden van de Tavush regio. Bij de Apaga Active Club krijgen we uitleg over de mogelijkheden en worden we voorbereid voor deze dag. In de omgeving kan prachtig worden gewandeld en is het mogelijk een begeleider te reserveren. Tevens kan tegen extra kosten paard worden gereden of deel worden genomen aan Z-Line springen. Nadere info krijgt u ter plaatse!

Excursie Tsaghkadzor – Dilijan Nationaal Park (8 uur): We rijden naar Tsaghkadzor, een populair spa resort in Armenië. Hier zijn verschillende wandelingen uitgezet. U kunt een bezoek brengen aan het negentiende eeuwse Dilijan en/of het Dilijan Nationaal Park waar ook gewandeld kan worden en het mogelijk is een begeleider te reserveren.

Excursie Saghmosavank / Stepanavan Dendropark (8 uur): Saghmosavank is een 13e-eeuws Armeens kloostercomplex gelegen in het gelijknamige dorp. Het klooster laat de diep christelijke achtergrond van de Armeniërs zien en het klooster is prachtig gelegen hoog boven de Kasagh rivier. We rijden verder en brengen een bezoek aan de middeleeuwse gefortificeerde stad Lori.
We bezoeken het Stepanavan Dendropark, een bomenpark in de buurt van het dorp Gyulagarak  in de provincie Lori. Het park is gesticht in 1931 door de Poolse landschapsarchitect Edmund Leonowicz. Het park is maar liefst 35 hectare groot en bestaat voor 50% uit oorspronkelijk bos en voor de andere helft uit geselecteerde bomen die het park zo uitzonderlijk maken.

Dag 6 Jerevan
Dag 6 Jerevan

Vandaag staat de transfer van het hotel naar de luchthaven op het programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht is het ontbijt wel of niet inbegrepen. U kunt er ook voor kiezen Armenië verder op eigen gelegenheid te verkennen of bijvoorbeeld nog een van de genoemde excursies bij te boeken.

 

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 445,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Toeslag verblijf in 4-sterrenhotels (€ 75,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 3-sterren hotels (€ 99,-)
  • Toeslag 1-pers.kamer 4-sterren hotels (€ 125,-)
  • Wijn excursie en Amberd Fort (€ 135,-)
  • Actieve excursie (€ 120,-)
  • Excursie Tsaghkadzor - Dilija Nationaal Park (€ 120,-)
  • Excursie Saghmosavank / Stepanavan Dendropark (€ 120,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen