6-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg vanaf € 955,-

€ 955,- P.P. Vanaf

De Reis

Deze reis laat u in korte tijd intensief kennismaken met één van de mooiste steden van de wereld. U vliegt met KLM en wordt begeleid door een enthousiaste en deskundige Nederlandstalige gids. Het verblijf is in het centraal gelegen Hotel Oktiabrskaya**** of vergelijkbaar. De groepen zijn klein (10 tot 22 personen).

Peter de Grote werd toen hij 10 jaar was al tot tsaar van Rusland gekroond. Maar zijn machtsuitoefening begon pas 7 jaar later, na het overlijden van zijn moeder. Het was een periode doordrenkt van geweld, maar ook de tijd dat Rusland aansluiting vond bij West-Europa. Bijna 50 jaar lang leefden de Russen onder zijn knoet. Alleen al de verschijning van tsaar Peter de Grote (Peter I) maakte een overweldigende indruk. Hij was breed gebouwd en uitzonderlijk lang. Hij dwong zijn gezag niet alleen af door intimidatie, maar ook door zijn grote kwaliteiten. Hij was intelligent en had een brede interesse. Onder zijn leiding groeide Rusland uit tot een politieke machtsfactor, werden universiteiten geopend, kreeg het land een moderne marinevloot en werd Sint Petersburg gesticht.

Programma

Dag 1 Sint Petersburg
Dag 1 Sint Petersburg

Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Sint Petersburg met KLM (vertrek Amsterdam 13.05 uur, aankomst Sint Petersburg 16.55 uur; op sommige data 09.20 uur – 13.05 uur). Na aankomst wordt u naar Hotel Oktiabrskaya**** (of gelijkwaardig) in het centrum gebracht, waar u vijf nachten verblijft.

Dag 2 Sint Petersburg
Dag 2 Sint Petersburg

Ter eerste kennismaking met deze prachtige stad beginnen we de dag met een uitgebreide stadsrondrit langs de bekendste paleizen, de mooiste kerken en de meest imposante kathedralen, de Admiraliteit en natuurlijk het barokke Smolny-klooster. Aan de overkant van de Neva-rivier staat een rondleiding door de Petrus en Paulusvesting op het programma; de eerste nederzetting uit 1703, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal zien we verschillende sarcofagen van de Romanovs waaronder die van tsaar Peter de Grote en de laatste tsaar Nicolaas II.
We gaan een kijkje nemen op de statige Nevski Prospekt, de belangrijkste en gezelligste straat van de stad. Na de lunchpauze rijden we met de metro (ca. 90 meter onder de grond) via een aantal indrukwekkende metrostations naar het Alexander Nevski-klooster. Dit klooster draagt de titel ‘Lavra’ (klooster in de hoogste rangorde). Peter de Grote stichtte het in 1710 op de plek waar Alexander Nevski, vorst van Novgorod en grootvorst van Vladimir, in 1240 de Zweden zou hebben verslagen. Van de 16 kerken zijn er nog 5 over. Op de bekende begraafplaats van het klooster liggen meerdere beroemdheden begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. Na de rondleiding rijden we met de metro terug naar het hotel.

Dag 3 Sint Petersburg
Dag 3 Sint Petersburg

Stadswandeling met bezoek aan de grote Kazankathedraal met zijn 96 zuilen. Gelovigen lopen in en uit voor een gebedje of om een kaarsje op te steken. Dit is een van de meest indrukwekkende gebedshuizen van de stad. Helaas doen de mooie Isaackathedraal en de Bloedkerk uitsluitend dienst als musea waardoor de mystiek daar een beetje verloren is gegaan. Sint Petersburg, ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd, is een stad van pracht en praal. Het grootste gedeelte werd in het water gebouwd. Honderden fraai versierde bruggen verbinden de verschillende eilandjes met elkaar. We maken een gezellige rondvaart door het netwerk van rivieren, grachten en kanalen die bijdragen aan de unieke sfeer van deze keizerlijke stad.
In de middag bezoeken we het prachtige Mikhailovsky-paleis. Dit paleis huisvest vandaag de dag het Russisch Museum dat een van de grootste collecties Russische kunst bezit. Hier hangen onder andere doeken van Repin en Roeblev. Een van de kostbaarste schatten van het museum is de middeleeuwse iconenverzameling. Het paleis werd ontworpen door Carlo Rossi voor groothertog Mikhail, de zoon van tsaar Paul I. Hij kreeg het paleis ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Na een interessante rondleiding wandelen we terug naar het hotel.

Hermitage
Dag 4 Sint Petersburg

Deze ochtend staat in het teken van het wereldberoemde museum de Hermitage (Winterpaleis). Dit is een van de belangrijkste musea ter wereld. Een absolute top vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters zoals Leonardo da Vinci. Het was vooral Catharina II aan wie het museum haar enorme collectie te danken heeft. Zij kocht hele partijen schilderijen en kunstvoorwerpen op uit alle landen van Europa. Tijdens de fantastische rondleiding worden behalve de pronkzalen, waaronder indrukwekkende audiëntie-, troon- en balzalen, ook de rijk versierde gangen en geweldige trappenhuizen van het Winterpaleis bezocht. Na de rondleiding door een gedeelte van dit immense museum bent u vrij om op uw eigen tempo verder door het museum te dwalen of om op eigen gelegenheid de stad verder te gaan verkennen. Op loopafstand van de Hermitage zijn nog tal van bezienswaardigheden te bezichtigen zoals de schitterende St. Isaackathedraal en de bekende Bloedkerk. Zeer interessant is ook de Kunstkamer (rariteitenkabinet) van Peter de Grote, meteen links aan de overkant van de Neva-rivier. Een wandeling door de Zomertuin, daar waar de Neva-rivier en de Fontanka samenkomen, is zeker een aanrader. In deze tuin staat, naast tientallen beelden en bustes, ook het bescheiden kleine zomerpaleis van tsaar Peter. Het is het oudste stenen huis van de stad.
Vanavond kunt u optioneel een kleurrijke voorstelling bijwonen van Russische dansen, bekende volksliederen en levendige muziek.

Dag 5 Sint Petersburg
Dag 5 Sint Petersburg

Een van de hoogtepunten van uw reis is een bezoek aan het sprookjesachtige zomerpaleis in Petrodvorets dat ook wel Peterhof of het Russisch Versailles wordt genoemd. Dit aan de Finse Golf gelegen paleizencomplex (ca. 30 km ten zuiden van St. Petersburg) werd gebouwd in opdracht van Peter de Grote. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace), de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote. Tijdens de rondleiding krijgen we een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunnen we genieten van de prachtige zalen en de bijzondere collectie kunstvoorwerpen, schilderijen en meubels. Vanaf het bordes hebben we een geweldig zicht over de Grote Waterval (Cascade) die van het paleis via het Zeekanaal naar zee loopt. In de prachtige tuinen zien we adembenemende waterpartijen met vergulde fonteinen.
Na Peterhof brengen we een bezoek aan Kronstadt dat evenals Sint-Petersburg werd gesticht door Peter de Grote. Sint-Petersburg moest beschermd worden tegen aanvallen vanuit zee en het eiland ‘Kotlin’ lag ideaal om de toegang tot de stad te blokkeren. De constructie van de Marinekathedraal van Kronstadt begon in 1902 onder leiding van tsaar Nicolaas II. De kathedraal werd in 1929 gesloten en diende achtereenvolgens als opslagruimte, bioscoop, concertzaal en museum. De Russisch-orthodoxe Kerk kende een opleving na de val van het communistische regime in 1991 en de restauratiewerkzaamheden werden in 1995 gestart. Inmiddels is de restauratie afgerond en schittert de kathedraal als nooit tevoren.

Dag 6 Sint Petersburg
Dag 6 Sint Petersburg

Voordat we de terugreis aanvaarden bezoeken we het paleis van tsaar Paul I in Pavlovsk. Catharina de Grote liet het aan het einde van de 18de eeuw bouwen voor haar zoon en troonopvolger tsaar Paul I. Zijn dochter, Anna Paulowna, trouwde later met onze koning Willem II. Tijdens de rondleiding door het paleis krijgen we een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunnen we een prachtige collectie klassieke meubels en porselein bewonderen. In de namiddag vliegen we met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam. Vertrek Sint Petersburg 17.50 uur, aankomst Amsterdam 19.40 uur (op sommige data 14.05 uur – 16.00 uur).

Voor mogelijkheden om op eigen gelegenheid uw verblijf in Sint Petersburg te verlengen of nog enkele dagen naar Tallinn of Helsinki te gaan kunt u een vrijblijvende offerte bij ons opvragen.

Programma onder voorbehoud.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 955,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Laagseizoen (€ 215,-)
  • Tussenseizoen (€ 235,-)
  • Hoogseizoen (€ 325,-)
  • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 89,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
13-06-2022 Reserveer € 1.095,-
30-06-2022 Reserveer € 1.095,-
16-07-2022 Reserveer € 975,-
29-07-2022 Reserveer € 975,-
13-08-2022 Reserveer € 975,-
28-08-2022 Reserveer € 975,-
05-09-2022 Reserveer € 975,-
19-09-2022 Reserveer € 955,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P