20-daagse Nederlandstalige culturele groepsreis Thailand

Bangkok - Kanchanaburi - Chiang Mai - Mae Hong Son - Pai - Chiang Mai - Lopburi - Ayutthaya - Hua Hin - Bangkok

€ 1.495,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze culturele Nederlandstalige groepsreis maken we uitgebreid kennis met het Koninkrijk Thailand dat tot 1939 Siam heette. We zien de bruisende hoofdstad Bangkok, de Bridge over de River Kwai, de noordelijke tempelstad Chiang Mai, het hippe dorp Pai, Mae Hong Son bij de grens met Myanmar, de tempelruïnes met de apen van Lopburi en de oude hoofdstad Ayutthaya. Aan het einde van de reis relaxen we in Hua Hin, de stad waar de Thaise koninklijke een buitenverblijf heeft. Dit alles zien we tegen een achtergrond van schitterende natuur, bergen, watervallen en een unieke flora en fauna. Het land van de glimlach met zijn vriendelijke bevolking en heerlijke keuken maken deze reis compleet.

Onze groepen naar Thailand zijn klein en bestaan uit 8 tot maximaal 16 deelnemers!

Programma

Reisleidster Iris Dijkstra

De reis wordt begeleid door Iris Dijkstra. Iris woont in Utrecht en is een ervaren reisleidster. Als Iris niet op reis is werkt ze als stadsgids in Utrecht: stadsgids030.nl

‘Mijn naam is Iris Dijkstra. Ik ben gek op Azië en heb er veel zelfstandig rondgereisd, maar ook reizen begeleid. Thailand blijft voor mij wel de mooiste bestemming. Het is een prachtig land met een grootse cultuur, heel afwisselend, vriendelijke mensen, heerlijk eten en altijd lekker weer! Ik ken Thailand goed en deel mijn ervaringen graag met anderen. Wie een keer in Thailand is geweest, wil eigenlijk niet meer naar huis of komt net als ik altijd weer terug’.

 

Dag 1 Vlucht Amsterdam / Brussel / Düsseldorf - Bangkok
Dag 1 Vlucht Amsterdam / Brussel / Düsseldorf - Bangkok

Omdat de meeste reizigers na afloop van de reis nog wat langer in Thailand blijven om bijvoorbeeld te relaxen in een van de vele resorts die Thailand rijk is hebben de vluchten vaak aangepaste data. Vandaar dat deze niet in de reis is inbegrepen. We denken graag met u mee en maken dan een vrijblijvende offerte.

Dag 2 Bangkok
Dag 2 Bangkok

Na aankomst op de internationale luchthaven Suvarnabhumi staat Iris u op te wachten en wordt u vervoerd naar het hotel in de stad. Omdat we vanochtend zijn aangekomen kunnen we nog niet op onze kamers. We geven de koffers in bewaring bij de receptie en gaan te voet kennismaken met het bruisende Bangkok. De hoofdstad van Thailand is een zeer levendige stad vol kleur, prachtige tempels, het befaamde streetfood en overal winkels en restaurants. Ook in de avonduren is het heerlijk dwalen door de verlichte stad.

Dag 3 Bangkok
Dag 3 Bangkok

Vanochtend gaan we naar het Koninklijk Paleis van Bangkok. Het is een ommuurd gebouwencomplex, dat dienstdeed als koninklijke residentie van het einde van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Koning Rama I, de eerste koning van de Chakri-dynastie, startte de bouw van het paleis in 1782, wat het begin markeert van de Rattanakosinperiode. Het paleis bevindt zich op het eiland Rattanakosin, het historische hart van Bangkok, op de oostelijke oever van de Menam. Binnen de muren van het complex bevindt zich ook de Wat Phra Kaew tempel met de Smaragdgroene Boeddha. Tijdens de wandeling door het complex is het mogelijk een audiofoon te huren om uitleg te krijgen over de verschillende gebouwen in het complex.
Na ons bezoek aan het Koninklijk Paleis wandelen we door Chinatown. Het is een van de oudste wijken van Bangkok en ontstaan rond 1800. In Chinatown is het een drukte van belang en er zijn tientallen leuke winkeltjes en volop eetgelegenheden. Omdat het lunchtijd is zullen we hier zeker slagen.
Na de lunch gaan we naar de wijk Thonburi. Het is een charmante woonwijk ten westen van de rivier de Menam met houten huisjes langs smalle kanalen die khlongs worden genoemd. Met een zogenaamde longtailboat (langstaartboot) gaan we de wijk verkennen. Eind 18e eeuw was Thonburi de hoofdstad van Thailand en de bevolking leeft er nog steeds op dezelfde wijze als toen. De kanalen dienen als straten en bij vrijwel ieder op palen gebouwd huisje ligt een boot. Je waant je hier niet in een bruisende metropool maar in het leven zoals dat zich hier in lang vervlogen tijden afspeelde.

Dag 4 Bangkok
Dag 4 Bangkok

Vandaag kan iedereen Bangkok op eigen gelegenheid verkennen. Er zijn verschillende musea, grote winkelcentra, krokodillen park / dierentuin, uitgaans- en winkelwijken, parken en boeddhistische heiligdommen. Ook is het mogelijk naar de tempel van Wat Pho met de liggende Boeddha te gaan. Het is de grootste en oudste tempel in Bangkok en biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha beeltenissen. De tempel wordt ook gezien als de ontstaansplek van de traditionele Thaise massage.
Bij boeking kunt u zich opgeven voor een begeleide fietstocht door de Thaise metropool. Er wordt gefietst door smalle steegjes en je ziet verschillende bijzondere en verborgen plekjes in de stad. Als je van fietsen houdt dan is dit een van de leukste excursies in Bangkok.

Dag 5 Kanchanaburi
Dag 5 Kanchanaburi

Vanochtend bezoeken we de Amphawa Floating Market. Hier verkopen de Thai hun spullen vanaf bootjes in het water. Er zijn meerdere van zulke drijvende markten in Thailand, maar deze markt wordt veel minder vaak bezocht door toeristen en is juist daarom zo leuk om te bezoeken. Hier zie je het Thaise leven in zijn puurste vorm. Overal komt de geur van de Oosterse specerijen je tegemoet en de kleuren van de drijvende markt maken het geheel compleet.
Na het bezoek aan de drijvende markt reizen we door naar Kanchanaburi bekend van The bridge over the River Kwai. De brug werd in 16 maanden gebouwd door krijgsgevangenen en Aziatische dienstplichtigen. De brug werd vernietigd door geallieerde bombardementen en is later door de Japanners herbouwd. We bezoeken het Thailand-Birma Spoorlijnmuseum waar de geschiedenis van de spoorlijn op een prettige wijze wordt verduidelijkt. Aansluitend bezoeken we het Donral Oorlogskerkhof waar 6.982 geallieerde krijgsgevangenen hun laatste rustplaats hebben gevonden.

Dag 6 Kanchanaburi - Chiang Mai
Dag 6 Kanchanaburi - Chiang Mai

Vanochtend bezoeken we de Erawan watervallen gelegen in het Erawan Nationaal Park. De watervallen beslaan zeven niveaus. Op elk niveau wordt het water opgevangen in smaragdgroene waterpoelen om vervolgens verder naar beneden te storten naar het volgende niveau. De watervallen vormen een prachtige ervaring in een groene omgeving.
Nadat we de watervallen hebben bezocht worden we naar Bangkok gebracht en nemen we de nachttrein naar Chiang Mai waar we de volgende ochtend aankomen. We verblijven in 2-persoons slaapcoupés.

Dag 7 Chiang Mai
Dag 7 Chiang Mai

We komen in de ochtend aan en worden naar ons hotel gebracht. Omdat het vroeg is zijn de kamers nog niet klaar en gaan we de stad alvast verkennen. Chiang Mai is de leukste stad van Noord-Thailand en in de gezellige binnenstad is het heerlijk wandelen door de smalle steegjes en langs de oude tempels. Alleen al in het centrum van de stad zijn zo’n 40 tempels te vinden. Als het donker wordt is het leuk om de avondmarkt te bezoeken. Er is van alles te koop en overal wordt streetfood aangeboden.

Dag 8 Chiang Mai
Dag 8 Chiang Mai

We blijven nog een dag in Chiang Mai en ieder kan de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Rondom Chiang Mai leven veel etnische groepen, elk met hun eigen manier van leven. Het is mogelijk een dagtocht te maken naar een van deze bevolkingsgroepen. Ook leuk is het om een kookcursus te doen en nader kennis te maken met de geheimen van de Thaise keuken. Dat kan zowel overdag als ’s avonds.

Dag 9 Chiang Mai - Mae Hong Son
Dag 9 Chiang Mai - Mae Hong Son

Vandaag rijden we met de bus naar Mae Hong Son. Het is een pittige maar mooie tocht, met veel haarspeldbochten. Mae Hong Son ligt prachtig in de bergen, vlak bij de grens met Myanmar. De invloeden uit buurland Myanmar zijn duidelijk te herkennen aan de bouwstijl. Dit zien we aan de prachtige op een heuvel gelegen spierwitte tempel Wat Phra That Doi Kong Mu. Ook bekijken we de Wat Jong Klang. Deze wit met gouden tempel ligt aan de oever van het Jong Kam Meer in het centrum van de stad.

Dag 10 Mae Hong Son - Pai

In de ochtend relaxen we in Mae Hong Son. Door de jaren heen hebben zich in deze provincie veel bewoners gevestigd die van oorsprong uit het buurland Myanmar, Laos en het zuiden van China komen. Ook in Mae Hong Son zijn duidelijk de invloeden van de verschillende volkeren te zien.

Rond de middag rijden we met de bus naar Pai. Dit is een relaxte plaats, gelegen aan een rivier, waar nog echt een hippie sfeer hangt. Je kunt je hier laven aan smoothies, een yogales bijwonen of je laten masseren.

Dag 11 Pai
Dag 11 Pai

Vandaag kunnen we heerlijk relaxen en bijkomen van alle ervaringen die we hebben opgedaan. Pai moet het vooral hebben van zijn gezelligheid, lekker weer, heerlijk eten en de prachtige natuur rond het stadje. Deze omgeving kun je al fietsend of met een scooter verkennen. Ook kun je een wandeling maken door de rijstvelden of warmwaterbronnen bezoeken. Een bezoek aan de gezellige Pai Walking Street is vooral in de avonduren aan te raden. Het vormt het hart van het dorp en iedere avond is er een gezellige nachtmarkt.

Dag 12 Pai - Chiang Mai

Vanochtend nemen we net buiten Pai een kijkje bij de Pai Canyon. Het is een schilderachtige kloof van waar je een schitterend uitzicht hebt over de vallei. We vervolgen onze weg en lassen een lunchpauze in bij de watervallen van Mork Fa. De waterval is ongeveer 60 meter hoog en het is een heerlijke plek om even tot rust te komen.
Voordat we aankomen in Chiang Mai bezoeken we de Wat Phrathat Doi Suthep, een tempel die voor de Thai als heilig wordt beschouwd. Het is gebouwd op een heuvel en van hier zie je de stad aan je voeten liggen.

Dag 13 Dagtrein Lopburi

Vanochtend nemen we de trein naar Lopburi. Omdat het een dagtrein is kunnen we de hele dag genieten van het aan ons voorbijtrekkende veranderende Thaise landschap en het leven langs het spoor. We komen in het begin van de avond aan.

Dag 14 Lopburi - Ayutthaya - Bangkok
Dag 14 Lopburi - Ayutthaya - Bangkok

Lopburi is een kleine gezellige plaats waar apen zich ophouden tussen de tempelruïnes. We kijken vanochtend rond en nemen vervolgende de bus naar de oude hoofdstad van Thailand Ayutthaya. Deze historische stad is bekend vanwege de tempelruïnes en Boeddhabeelden. Ook tref je hier het Historical Park dat uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed.

Dag 15 Bangkok - Hua Hin
Dag 15 Bangkok - Hua Hin

Vandaag reizen we door naar het op 280 kilometer verderop gelegen Hua Hin, de badplaats voor de Thaise upperclass. Dat deze badplaats die naam heeft verworven heeft te maken met de Thaise koninklijke familie die hier een vakantiepaleis liet bouwen en waar vele generaties hebben genoten van de rust, de zee, de frisse lucht en de natuur. Voordat we in Hua Hin aankomen maken we een wandeling in het Pran Buri Forest Park. We lopen op een aangelegd pad door het mangrove bos. Vervolgens checken we in bij onze accommodatie aan het strand van de Golf van Thailand.

Dag 16 Hua Hin
Dag 16 Hua Hin

Vandaag relaxen we aan het schitterende strand van Hua Hin en kunnen we de plaats op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Dag 17 Hua Hin
Dag 17 Hua Hin

Optioneel bezoeken we vandaag het schitterende en unieke in 1923 gebouwde vakantieverblijf van de Thaise Royals. Het werd gebouwd als zomerpaleis voor koning Rama VI. Het paleis is schitterend aan zee gelegen en de tuinen bieden veel schaduwrijke plekken. Het zomerpaleis werd ontworpen door de Italiaanse architect Ercole Manfredi. De pastelkleurige teakhouten gebouwen staan op betonnen pilaren en zijn met elkaar verbonden door overdekte loopbruggen.

Dag 18 Hua Hin
Dag 18 Hua Hin

Ook vandaag kunnen we weer relaxen aan het strand van Hua Hin, wandelen door de oude stad of wat souvenirs kopen in een van de winkelcentra. Optioneel staat een excursie naar de Monsoon Valley Vineyard op het programma. Ter plaatse krijgen we uitleg over de wijn die hier wordt verbouwd, genieten we van een maaltijd en proeven we van de daar geproduceerde wijnen.

Dag 19: Hua Hin - Bangkok

Rond het middaguur checken we uit en reizen we naar Bangkok waar we in de buurt van de luchthaven de laatste nacht doorbrengen. U kunt er ook voor kiezen langer in Thailand te verblijven.

Dag 20: Bangkok

Vanochtend checken we uit en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.495,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Toeslag eenpersoonskamer (€ 489,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen