17-daagse reis Moskou – Gouden Ring – Nizhny Novgorod – Kazan – Sint Petersburg individueel

€ 1.895,- P.P. Vanaf

De Reis

Moskou en Sint Petersburg zijn steden die men in ieder geval één keer in zijn leven gezien moet hebben. Voor wie dat liever individueel doet is deze reis een uitkomst. Het interessante bij deze reis is dat u niet alleen beide hoofdsteden ziet maar ook kennis maakt met het hart van het Oude Rusland: de Gouden Ring steden Vladimir en Soezdal! Tevens maakt u kennis met twee andere prachtige historische steden die gelegen zijn aan de oever van de machtige Wolga: Nizhny Novgorod (het voormalige Gorki) en Kazan (hoofdstad van Tatarstan). De belangrijkste zaken worden voor u geregeld: rechtstreekse vliegtickets met KLM, goede hotels, stadsbezichtigingen in Moskou, Nizhny Novgorod, Kazan en Sint Petersburg, treinkaartjes tussen de steden (2e klas), transfers van en naar de luchthaven. Optioneel kunt u individuele excursies (met privé gids), extra transfers en visumverzorging bijboeken.

De prijzen zijn gebaseerd op deelname door minimaal 2 personen. Wanneer u de voorkeur geeft aan vertrek vanuit Brussel of Düsseldorf zijn er andere opties qua luchtvaartmaatschappij; op de prijs van het arrangement heeft dit geen invloed.

Programma

Dag 1 tot 5 Moskou
Dag 1 tot 5 Moskou

Vlucht naar Moskou met KLM. Bij aankomst wordt u op de luchthaven opgehaald door onze chauffeur die u naar Hotel Arbat House**** of vergelijkbaar brengt, waar u 4 nachten verblijft.

Op dag 2 wordt u om 10.00 uur door uw Engelstalige gids (op verzoek tegen bijbetaling Nederlandstalig) bij de receptie van het hotel opgehaald voor een excursie door de hoofdstad van de Russische Federatie. De excursie is met de metro omdat dat de snelste, mooiste en efficiëntste manier is om Moskou te verkennen. Voordeel is tevens dat u op deze manier de metro leert kennen waardoor u zich na de excursie ook zelf gemakkelijk kunt verplaatsen in deze metropool. De gids heeft een eigen programma voor u in gedachten maar is er voor u en zal uw interesses met alle plezier aan de orde laten komen.

Andere excursie ideeën treft u aan via de volgende link: excursies Moskou

Dag 5 en 6 Vladimir en Soezdal
Dag 5 en 6 Vladimir en Soezdal

U reist op dag 5 in de ochtend per trein in ongeveer 2 uur naar Vladimir, waar u 1 nacht verblijft in een goed middenklasse hotel. Bij aankomst kunt u het beste een taxi nemen om naar het hotel gebracht te worden. Nadat u de bagage in het hotel heeft afgezet kunt u Vladimir gaan ontdekken. Vladimir herbergt een aantal schitterende bouwwerken uit de 12e eeuw, zoals de Demetrius kathedraal, de Maria-ontslapingskathedraal en de Gouden Poort.
De volgende ochtend checkt u uit en geeft u de bagage bij de receptie in bewaring. Het beste kunt u een taxi nemen om Soezdal te gaan bekijken. Hier wordt het oude Rusland nog beter zichtbaar en het is gelegen op slechts 25 kilometer van Vladimir. Het is een waar openluchtmuseum met een eigen kremlin en verschillende goed bewaard gebleven houten gebouwen, kerken en kloosters. Het centrum van Soezdal prijkt niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Na afloop neemt u een taxi naar uw hotel, pakt u uw bagage en laat u zich naar het station rijden waar u op de trein stapt naar Nizhny Novgorod (vertrek 17.23 uur, aankomst 19.32 uur). U reist comfortabel naar het voormalige Gorki, prachtig gelegen aan de belangrijkste rivier van Rusland; de Wolga.

Ook is het mogelijk een dagexcursie te boeken en beide steden met auto en gids te bezoeken. In dag geval neemt u de koffers al in de ochtend mee (voor prijzen zie bij niet inbegrepen).

Dag 6 tot 8 Nizhny Novgorod
Dag 6 tot 8 Nizhny Novgorod

U verblijft 2 nachten in Nizhny Novgorod.
De stad is gesticht in 1221 en de naam betekent letterlijk lage nieuwe stad, onder verwijzing naar de oudere stad Veliki Novgorod dat in de buurt van Sint Petersburg ligt. De stichter is prins Joeri Vsevolodovitsj van Vladimir. De stad ligt op de plaats waar de rivieren Oka en Wolga samenkomen. Het werd aangelegd als verdedigingsbolwerk en de ommuurde stad (kremlin) was strategisch zeer gunstig gelegen.
In 1817 werd de Markt, een van de levendigste ter wereld, overgebracht naar Nizjni Novgorod en begon jaarlijks miljoenen bezoekers te trekken. Tegen het midden van de 19e eeuw was het de handelshoofdstad van het Keizerrijk Rusland. ‘s Werelds eerste radio-ontvanger ontworpen door ingenieur Alexandr Popov en’ s werelds eerste hyperboloïde gebouw- en roosterschalenbekleding uitgevonden door ingenieur Vladimir Sjoechov werden gedemonstreerd op de industriële tentoonstelling in de stad in 1896. Destijds werd dan ook gezegd: ‘Moskou is het hart van Rusland, Sint-Petersburg is het hoofd en Nizjni Novgorod is de portemonnee.’
Na de oorlog was Gorki een verboden stad in verband met de wapenindustrie en was daarmee een goed ballingsoord. De belangrijkste balling was atoomfysicus Andrej Sacharov die in 1986 van Michail Gorbatsjov toestemming kreeg om naar Moskou terug te keren. In de woning waar hij destijds leefde is nu het Sacharov-Museum gevestigd.
Op dag 7 wordt u om 10.00 uur opgehaald om met uw Engelstalige gids de stad beter te leren kennen.
Op dag 8 checkt u in de ochtend uit en kunt u Nizhny Novgorod op eigen gelegenheid verkennen. In de loop van de avond stapt u op de nachttrein naar Kazan. U verblijft in een vierpersoons-slaapcoupé. Optioneel kunt u een tweepersoons slaapcoupé reserveren (of vierpersoons-slaapcoupé voor gebruik door 2 personen).

Dag 9 tot 12 Kazan
Dag 9 tot 12 Kazan

In de vroege ochtend komt u aan in Kazan. Omdat het nog erg vroeg is kunt u uw bagage bij het hotel afgeven en gaan ontbijten (niet inbegrepen). Uw gids komt om 09.00 uur naar de receptie voor een 4 uur durende excursie. Na afloop en in ieder geval vanaf 14.00 uur kunt u inchecken bij uw hotel.

Kazan werd in het begin van de 11e eeuw door de Wolga-Bolgaren gesticht als fort op de grens met naburige Finse volkeren (Mari’s, Oedmoerten). In de 13e eeuw werd Kazan een toevluchtsoord voor mensen uit steden die door de Mongolen waren verwoest. In Rusland worden Mongolen en Turken onder Mongoolse heerschappij Tataren genoemd. Vervolgens werd Kazan het centrum van een vorstendom binnen de Gouden Horde. Na de val van de Gouden Horde werd Kazan in 1438 de hoofdstad van het machtige khanaat Kazan. De stad ontwikkelde zich tot het belangrijkste handelscentrum van de regio. In 1552 werd Kazan veroverd door de troepen van de Russische tsaar Ivan de Verschrikkelijke. Veel van de islamitische Tataren werden gedood, onderdrukt of gekerstend.
Catharina de Grote stond de bouw van moskeeën opnieuw toe, maar, hoewel vele leidende families werden opgenomen in de Russische adel, bleven de niet-christelijke Tataren tweederangsburgers. Aan het begin van de 19e eeuw werd de Staatsuniversiteit van Kazan gesticht en verschenen er drukkerijen in de stad. In 1801 werd de koran voor het eerst in Kazan gedrukt. Na de revolutie van 1905 kregen de Tataren de ruimte Kazan weer tot het centrum van hun cultuur te maken. Een Tataars theater opende zijn deuren en er verscheen een krant in het Tataars. In 1919 werd Kazan de hoofdstad van de nieuwe Tataarse Autonome Socialistische Sovjetrepubliek. Na de val van de Sovjetunie bloeide een vorm van Tataarse cultuur in Kazan opnieuw op. Separatistische gevoelens werden toen ook aangewakkerd. De stad vierde haar millennium in 2005, het jaar waarin ook grootste moskee van Rusland in de stad werd geopend.
Op dag 12 checkt u uit en in het begin van de middag stapt u op de trein die in de loop van de volgende ochtend in Sint Petersburg aankomt.

Dag 13 tot 17 Sint Petersburg
Dag 13 tot 17 Sint Petersburg

U komt rond het middaguur aan in Sint Petersburg waar u vier nachten verblijft.

De volgende ochtend wordt u om 10.00 uur bij de receptie opgehaald door uw Engelstalige gids (op verzoek tegen bijbetaling Nederlandstalig). De excursie is met de metro omdat dat de snelste, mooiste en efficiëntste manier is om Sint Petersburg te verkennen. Voordeel is tevens dat u op deze manier de metro leert kennen waardoor u zich na de excursie ook zelf gemakkelijk kunt verplaatsen. De gids heeft een eigen programma voor u in gedachten maar is er voor u en zal uw interesses met alle plezier aan de orde laten komen.

Andere excursie ideeën treft u aan via de volgende link: excursies Sint Petersburg

Op de laatste dan van uw verblijf wordt u tijdig bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven vervoerd voor de terugvlucht met KLM.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.895,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Ruimbagage (€ 70,-)
  • Russisch visum (€ 119,-)
  • Terugsturen paspoort(en) met visum per koerier (€ 29,-)
  • Eenpersoonskamer (€ 595,-)
  • Dagexcursie Vladimir en Soezdal (€ 249,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
17-daagse reis € 1.895,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P