17-daagse cruise over de Donau van Passau naar de Donaudelta aan de Zwarte Zee

Passau - Wenen - Solt - Mohács - Novi Sad - Belgrado - Giurgiu - Tulcea - Cernavoda - Constanta - Rousse - Veliko Tarnovo - Nikopol - Pleven - Belgrado - Aljmas - Osjiek - Batina - Boedapest - Bratislava - Melk - Passau

€ 1.999,- P.P. Vanaf

De Reis

Over een afstand van 2.845 kilometer doorkruist de Donau een tiental landen vanaf de bronnen in het Zwarte Woud in Duitsland tot aan de paradijselijke delta in Roemenië, waar de Donau uitmondt in de Zwarte Zee. Historische steden en afwisselende, indrukwekkende landschappen zullen tijdens een cruise over de Donau aan de reiziger voorbijtrekken. Cultuur en natuur zijn de hoofdingrediënten van onderstaande reizen die zonder meer een onuitwisbare indruk zullen achterlaten.

Verschillende excursies zijn inbegrepen en u kunt een excursiepakket bijboeken met 8 excursies. Tevens is het mogelijk een dranken pakket bij te boeken.

Het Schip: MS Maxima****+

De MS Maxima is een prachtig schip met ruime hutten. Aan boord treft u een panorama restaurant, een panorama salon met bar, souvenirshop, wellness ruimte met sauna, whirlpool en fittnes-apparaten, zonnedek met ligstoeken en tafels met stoelen. De maaltijden zijn internationaal en bieden specialiteiten uit de landen waar doorheen gevaren wordt. Tijdens het verblijf aan boord kunt u deelnemen aan activiteiten en kunt u genieten van live muziek.

De hutten zijn stijlvol en comfortabel ingericht en beschikken over airconditioning / verwarmingssysteem, douche en wc, TV en radio, haarföhn, minibar, kluisje en telefoon.

Aan boord betaalt men met de Euro, betaalpas of creditcard (mastercard of visa).

Op het schip kunnen 180 passagiers verblijven en er wordt Engels en/of Duits gesproken.

Programma

Dag 1 Passau (Duitsland)

Vanaf 15.00 uur kan men inschepen. Een uur later om 16.00 uur vertrekt het schip. De reis naar Passau is niet inbegrepen. We raden aan met de trein te reizen en de avond voorafgaand aan de reis in een hotel in Passau te verblijven. U kunt er ook voor kiezen nog een nacht eerder naar Passau te komen en rond te dwalen door de prachtige barokke Altstadt. Een overnachting in een viersterrenhotel kost v.a. Eur 85,- p.p.p.n. inclusief ontbijt.

Dag 2 Wenen (Oostenrijk)
Dag 2 Wenen (Oostenrijk)

Duur excursie (excursiepakket): 3 uur waarvan 1,5 uur wordt gewandeld.

Via het nieuwe deel van Wenen met de zogenaamde Uno-City rijden we naar de bezienswaardigheden van de stad van Mozart, Strauss en Beethoven. Wenen, eens de hoofdstad van het Habsburgse rijk, herbergt schitterende gebouwen uit een rijk verleden. We zien de Hofburg, waar de Spaanse Rijschool is ondergebracht; de barokke  Staatsopera dat ongetwijfeld één van de mooiste operagebouwen ter wereld is. Tevens zien we onder andere het parlement, het stadhuis, het Burgtheater en de Votivkirche. De beste manier om het historische centrum van de stad te ontdekken is te voet. Terug naar het schip rijden we langs het Wiener Prater.

Dag 3 Solt - Pécs - Mohács (Hongarije)

Duur excursie: 5 uur waarvan 2 uur wordt gewandeld.

Via het Hongaarse laagland rijden we naar Pecs, één van de mooiste historische steden van Hongarije met een mediterrane sfeer. In 2010 was het de culturele hoofdstad van Europa!
We brengen een bezoek aan de Basiliek waarvan de Romeinse funderingen dateren uit de 6de eeuw. In de 13de eeuw werd tijdens de Turkse bezetting de Sint Bartholomeus Kerk vernield en werden de stenen gebruikt om een moskee te bouwen. Pécs werd in 1868 bevrijd van de Turkse bezetter en de moskee werd in een katholieke kerk omgedoopt, hoewel de vorm van de moskee bewaard is gebleven. We maken kennis met de Zsolnay bronnen en tijdens onze wandeling proeven we de sfeer van de stad. Vanuit Mohács vervolgen we onze cruiseroute.

Dag 4 Novi Sad - Belgrado (Servië)

Novi Sad is de tweede stad van Servië. Het heeft een multicultureel karakter: de Synagoge, de orthodoxe Sint Nicolaaskerk en de katholieke kerk zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling maken we nader kennis met Novi Sad en zien we naast de interessante gebouwen ook de gezellige pleinen en terrasjes.

In de avond komen we aan in de hoofdstad Belgrado waar niet alleen de Donau stroomt maar ook de Sava. Vanaf het schip rijden we met de bus naar de Sava waar we getuigen zijn van een wervelende folklore avond met dans en kostuums uit verschillende landen die invloed hebben of hebben gehad op de Balkan. Onder het genot van Servische wijn genieten we van de zang en dans. Na afloop maken we met een korte bustour nader kennis met Belgrado.

Dag 5 passage IJzeren Poort
Dag 5 passage IJzeren Poort

De IJzeren Poort is een kloof waardoor de Donau stroomt. De kloof is bijna 100 kilometer lang en vormt de grens tussen de Karpaten en de Balkan en de grens tussen Servië en Roemenië. Deze smalle ‘poort’ kenmerkt zich door stroomversnellingen en hoge rotswanden. Het is een schitterende vaartocht met een uniek uitzicht!

Dag 6: Giurgiu - Boekarest (Roemenië)
Dag 6: Giurgiu - Boekarest (Roemenië)

Duur excursie (excursiepakket): 5,5 uur waarvan 1 uur wordt gewandeld.

Het Roemeense Giurgiu is een Roemeense stad gelegen aan de grens met Bulgarije. Een brug verbindt de stad met het Bulgaarse Rousse. Giurgiu is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoofdstad Boekarest. De Roemeense hoofdstad wordt ook wel het Parijs van het Oosten genoemd.
We zien de Triomfboog en de Roemeens-Orthodoxe kerk Stavropoleus en we wandelen door de zogenaamde Lipskan (oude stad). We zien het megalomane Volkspaleis dat in opdracht van de communistische dictator Ceausescu werd gebouwd.

Dag 7: Donau Delta (Roemenië)
Dag 7: Donau Delta (Roemenië)

Vandaag varen we door de Donaudelta naar de Zwarte Zee waar het schip omkeert en de Donau weer op gaat varen. Optioneel kan de schitterende Donaudelta worden bezocht. Deze excursie is met kleine boten zodat het ook mogelijk is op minder toegankelijke plaatsen te komen waar je de flora en fauna van de delta beter kunt ervaren.

Dag 8: Cernavoda - Constanta (Roemenië)

Duur excursie: 4 uur waarvan 1,5 uur wordt gewandeld met verschillende trappen onderweg.

Cernavoda (zwart water) ligt in het oosten van Roemenië niet ver van de Zwarte Zee en is het beginpunt van het Donau-Zwarte Zeekanaal. Cernavoda betekent ‘zwart water’ in het Slavisch. Van Cernavoda maken we een excursie naar de bekendste Roemeense kustplaats Constanta.

Constanta is de belangrijkste havenstad van Roemenië en is ruim 2.000 jaar oud. Het is een prachtige stad waar we kennis maken het etnografisch museum. We vervolgen onze route in Constanta en zien het Ovidius Plein met het historisch museum en het grootste nog bewaard gebleven grond mozaïek. We zien de grote Mahmudiye moskee, de orthodoxe Sint Petrus & Paulus Kathedraal uit 1885 en we zien het Casino dat prachtig gelegen is op een klif met uitzicht over de Zwarte Zee en het strand. Op de terugweg kunnen we relaxen in Mamaia, de bekendste badplaats van Roemenië met een 8 kilometer lang strand.

Dag 9: Rousse en Viliko Tarnovo (Bulgarije)
Dag 9: Rousse en Viliko Tarnovo (Bulgarije)

Vandaag is de keuze om Rousse op eigen gelegenheid te bezoeken of deel te nemen aan de optionele excursie die eerst Rousse aandoet en vervolgens Veliko Tarnovo, algemeen beschouwd als de mooiste stad van Bulgarije. Het was de middeleeuwse hoofdstad waar je nu nog steeds de rijkdom van het Tweede Bulgaarse Koninkrijk voelt. Het oude paleis, de kerken en overblijfselen van de middeleeuwse fortificaties zijn te bewonderen op de Tsarevets heuvel.

Dag 10: Nikopol en Pleven (Bulgarije)

Duur excursie (excursiepakket): 4 uur waarvan 1,5 uur wordt gewandeld met verschillende trappen onderweg.

We rijden met de bus door het schitterende Bulgaarse landschap alvorens aan te komen in Pleven gelegen in het noorden van Bulgarije. Het is het culturele centrum van de regio en geschiedenis en monumenten in de stad hebben te maken met de tijd van de oorlog tegen de Ottomanen. We bezoeken het panorama monument dat hoog boven de stad uittorent. Het werd in 1977 opgericht ter nagedachtenis aan de bevrijding die precies 100 jaar eerder plaats had. We zien het mausoleum uit 1877 met gevallen Russische en Roemeense soldaten. We wandelen door de stad met prachtige fonteinen en we zien lokale folklore in het Kajlaka Park.

Dag 11: passage IJzeren Poort
Dag 11: passage IJzeren Poort

Vandaag relaxen we aan boord en genieten we van de passage door de IJzeren Poort.

Dag 12: Belgrado (Servië)

Duur excursie (excursiepakket): 3,5 uur waarvan 2 uur wordt gewandeld.

We maken kennis met het Kalemegdan Fort, de belangrijkste trekpleister van Belgrado. Het fort is al vanaf de Donau te zien. Dit enorme omvang van het complex kwam door de eeuwen heen tot stand omdat verschillende overheersers bouwwerken toevoegden gedurende een periode van ruim 2.000 jaar. De huidige samenstelling van de vesting vormde zich in de late 18e eeuw. De vesting bestaat uit boven- en ondergedeelte en het Kalemegdan Park. Vanaf de heuvel waarop het fort ligt kunnen we de stad en de rivieren Donau en Sava prachtig zien liggen. Vervolgens gaan we de stad in en lopen we door de voetgangerszone en zien we het dagelijkse leven. We maken een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis, het raadhuis, en de Kerk van de Heilige Savas, één van de grootste orthodoxe kerken ter wereld.

Aan boord kunt u de excursie naar Topola en Oplenac boeken. Via een prachtig landschap rijden we naar Topola dat voor Servië van grote betekenis is omdat het van 1804 tot 1813 de hoofdstad van het opstandige Servië was. We zien het volksmuseum en het huis van Karadjordje Petrovic, de eerste aanvoerder van de Servische opstand. Op een heuvel bij Topala in Oplanac zien we de wit marmeren Sint George Kerk. De meeste Servische koningen zijn hier begraven. De fresco’s en de mozaïek zijn zeer de moeite waard.
U kunt er ook voor kiezen om aan boord een fietsexcursie te boeken. Op de fiets en met uw gids rijdt u langs de Save en door de stad. De fietsen die worden ingezet zijn elektrische fietsen met trapondersteuning.

Dag 13: Aljmas - Batina (Kroatië)

Duur excursie Osijek (excursiepakket): 3 uur waarvan 2 uur wordt gewandeld.

Osijek is ontstaan bij de belangrijkste doorwaadbare plaats in de rivier de Drava. De invloed van Habsburgse en West-Europese architecten is goed te zien in het straatbeeld. We zien de Rooms-Katholieke Petrus en Paulus Kerk en de pastelkleurige burgerhuizen die de stad sieren. De stad lag onder Servisch vuur tijdens de Kroatisch Servische oorlog maar is daarvan geheel hersteld.

Dag 14: Boedapest (Hongarije)
Dag 14: Boedapest (Hongarije)

Duur excursie (excursiepakket): 3,5 uur waarvan 1,5 uur wordt gewandeld.

De hoofdstad van Hongarije, Boedapest, bestaat uit twee delen bestaat: Boeda en Pest. Deze twee stadsdelen worden van elkaar gescheiden door de Donau. Op de westelijke oever vind je het stadsdeel Pest en aan de oostkant ligt het hoger gelegen Boeda. Het centrum van de stad ligt in Pest.

We bezoeken beide delen van de stad en zien de belangrijkste gebouwen van deze schitterende aan de Donau gelegen stad met het prachtige parlement aan de Pestzijde. Ook maken we uitgebreid kennis met het stadgedeelte Boeda. We zien het kasteeldistrict dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We komen langs de Matthiaskerk aan bij het prachtige Vissersbastion. Tot slot hebben we vanaf de Gellertberg een waanzinnig uitzicht over de stad en de Donau.

Aan boord kunt u één van de volgende excursies bijboeken: De mooiste jugendstil gebouwen van Boedapest of een fietstocht met E-bikes. Aan boord krijgt u meer uitleg over deze opties.

Dag 15: Bratslava (Slowakije)
Dag 15: Bratslava (Slowakije)

Duur excursie (excursiepakket): 2,5 uur waarvan 1,5 uur wordt gewandeld.

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, ligt niet ver van de Oostenrijkse grens in de vruchtbare Donauvlakte ten zuiden van de kleine Karpaten. De stad is het best te typeren als klein maar fijn.
We rijden naar de burcht boven de stad vanwaar we Bratislava aan onze voeten zien liggen. De burcht was de residentie van talrijke Hongaarse Koningen. We rijden naar de oude binnenstad en zien onder andere het Burgtheater, de oude markthal, het nationale theater evenals verschillende barokke gebouwen en stadtorens.

Dag 16: Wachau - Melk (Oostenrijk)

Duur excursie Melk (excursiepakket): 2,5 uur waarvan 1 uur wordt gewandeld.

We varen door Wachau, een regio in de deelstaat Neder-Oostenrijk, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Duur excursie Melk: 2,5 uur waarvan 1 uur wordt gewandeld.

Melk is een pittoresk dorpje dat voornamelijk bekend staat om het wereldberoemde 18-eeuwse benedictijner klooster. Dit barokke klooster (UNESCO werelderfgoed) is gelegen op een heuvel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Donau en het dorp. We bezichtigen het klooster en zien de museumzalen, de marmeren zaal en de bibliotheek.

Dag 17: Passau (Duitsland)

Rond 09.00 uur legt het schip aan in Passau. De ontscheping is om 09.30 uur.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.999,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Toeslag vertrek 12 oktober hoofddek en middendek (€ 200,-)
  • Toeslag vertrek 12 oktober bovendek (€ 300,-)
  • Toeslag vertrek mei, juni, augustus, september hoofddek (€ 400,-)
  • Toeslag vertrek mei, juni, augustus, september middendek (€ 600,-)
  • Toeslag vertrek mei, juni, augustus, september bovendekdek (€ 600,-)
  • Excursiepakket (€ 249,-)
  • Drankenpakket (€ 350,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
19-05-2022 Reserveer -
30-06-2022 Reserveer -
11-08-2022 Reserveer -
22-09-2022 Reserveer -
13-10-2022 Reserveer -

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
2-pers.hut hoofddek voor/achter € 1.999,-
2-pers.hut hoofddek € 2.199,-
2-pers.hut middendek achter met Frans balkon € 2.599,-
2-pers.hut middendek voor met Frans balkon € 2.749,-
2-pers.hut middendek met Frans balkon € 2.899,-
2-pers.hut bovendek achter met Frans balkon € 3.199,-
2-pers.hut bovendek voor met Frans balkon € 3.349,-
2-pers.hut bovendek met Frans balkon € 3.499,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen