16-daagse reis Baltische Hoofdsteden, Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki, Sint Petersburg en Moskou

€ 1.895,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap van maximaal 26 personen kennis met de Baltische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius, de Finse hoofdstad Helsinki, de voormalig Russische hoofdstad Sint Petersburg en de huidige hoofdstad van de Russische Federatie Moskou. Een schitterende afwisselende reis door een bewogen verleden met grootse historie.

U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Vilnius

Na het inchecken in Hotel Radisson Blu Lietuva**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Vilnius
Dag 2 Vilnius

In de ochtend  maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. We kijken uit over deze barokke stad, gelegen aan de rivier de Neris met een wirwar van kleine straatjes en meer dan 1.200 middeleeuwse gebouwen en veertig kerken. We maken een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Vilnius, de Petrus en Pauluskerk, de St. Anna-kerk, de universiteit en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’.
In de middag kan men optioneel deelnemen aan een excursie naar Trakai. Deze voormalige hoofdstad van Litouwen ligt op ongeveer 40 kilometer ten westen van Vilnius in waterrijk gebied; de imposante Waterburcht is de grootste trekpleister van Trakai en we gaan het dan ook uitgebreid bezoeken.
In de avonduren staat optioneel een folklore diner in Restaurant Belmontas op het programma.

Dag 3 Riga
Dag 3 Riga

Na het ontbijt reizen we met onze luxe bus naar Riga. Onderweg stoppen we bij de Kruisberg waar ontelbare kruizen in allerlei formaten zijn geplaatst door de katholieke bevolking van Litouwen.
Vervolgens bezoeken we het Rundale Paleis, de voormalige zomerresidentie van de Hertog van Kuurland. In de namiddag komen we aan in Riga waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Latvija**** of vergelijkbaar.

Dag 4 Riga
Dag 4 Riga

Riga werd gesticht in 1201 en maakte deel uit van de Hanze. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is de art nouveau wijk zeer bijzonder. Tijdens een uitgebreide stadswandeling zien we onder andere de  imposante Domkathedraal, Gildehuizen, de ‘3 broers’,  Riga Castle, de Zweedse Poort en het Vrijheidsmonument.
In de middag bezoeken we optioneel de ten westen van Riga gelegen badplaats Jurmala. Het staat bekend om de prachtige houten gebouwen en witte zandstranden waar we gaan wandelen.
Optioneel kunt u een orgelconcert bijwonen in de Dom Kathedraal.

Dag 5 Riga
Dag 5 Riga

Vandaag kunnen we Riga op eigen gelegenheid gaan ontdekken of deelnemen aan de volgende optionele excursies: Gauja Nationaal Park en Sigulda en/of het Riga Motor Museum.
We rijden door het prachtige Gauja National Park, ook wel ‘Lets Zwitserland’ genoemd en komen aan in Sigulda. We zien de ruïnes van het Episcopal Castle en van het kasteel van ‘de Ridders van het Zwaard’.
Het Motor Museum heeft een uitgebreide collectie auto’s uit de Sovjet tijd, evenals Sovjet limousines uit de collectie van het Kremlin!
In de avond kunnen we optioneel aanschuiven in Restaurant Three voor een stijlvol diner.

Dag 6 Tallinn

Na het ontbijt vertrekken we richting de Estse hoofdstad Tallinn. Onderweg bezoeken we Pärnu, een badplaats gelegen aan de Golf van Riga. In het begin van de middag komen we aan en checken we in bij  Hotel Radisson Blu Olympija**** of vergelijkbaar.

Dag 7 Tallinn
Dag 7 Tallinn

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been. We zien het middeleeuwse stadhuis en bezoeken de grote Gildehal.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het Kadriorg Park en een bezoek brengen aan KUMU. Het Kadriorg Park behoorde bij het Kadriorgpaleis van Peter de Grote. Bij het park is ook het KUMU Museum gelegen. Het museum herbergt Estse kunst door de eeuwen heen en werd in 2018 gekozen tot Europees Museum van het Jaar.
Vanavond kunt u deelnemen aan een optioneel middeleeuws diner in Restaurant Maikrahv.

Dag 8 Tallinn – Helsinki
Dag 8 Tallinn – Helsinki

In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het op een uur van Tallinn gelegen Lahemaa National Park. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos, daarnaast zijn er veel rivieren, meren en moerassen te vinden en leven er elanden, bevers, wolven en lynxen. In Palmse bezoeken we het indrukwekkende Manor House (Landhuis) van de Von Pahlen familie. Tevens bezichtigen we het 16de eeuwse Vihula Manor met het Wodka Museum.
In het begin van de middag  worden ook degenen die niet aan de excursie hebben deelgenomen bij het hotel opgehaald en schepen we in op de ferry naar Helsinki. We kunnen genieten van de overtocht en na ongeveer 2 uur komen we aan in de Finse hoofdstad. We worden naar ons hotel gebracht waar we inchecken in Hotel Radisson Blu Seaside**** of vergelijkbaar.

Dag 9 Helsinki
Dag 9 Helsinki

Door zijn ligging is Helsinki een knooppunt tussen de westerse en oosterse cultuur wat je in het stadsbeeld kunt terugzien. We maken uitgebreid kennis met de Finse hoofdstad en zien onder andere de Lutherse Kathedraal gelegen op het Senaatsplein en de orthodoxe Uspenski kathedraal die de Russische invloed goed weergeeft. We zien de in rotsen uitgehakte Temppeliaukio-kerk, het parlement, de Finland Hal en de de centrale Mannerheim Straat.
In de middag kunt u de stad verder op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een optionele excursie naar het Suomenlinna fort. Het werd in de achttiende eeuw gebouwd als fort op een eiland voor de kust.
In de avond kunt u optioneel aanschuiven aan het diner in Restaurant Salve.

Dag 10 Helsinki - Sint Petersburg

Vandaag  steken we de Russische grens over op weg naar St. Petersburg. Vlak na de grensovergang met Rusland maken we een korte stop in Vyborg. In de namiddag komen we aan in St. Petersburg waar we verblijven in Hotel Sokos Vasilievsky**** of vergelijkbaar.

Dag 11 Sint Petersburg
Dag 11 Sint Petersburg

Ter eerste kennismaking met deze prachtige stad beginnen we de dag met een uitgebreide stadsrondrit en we zien onder andere het Winterpaleis, de Sint Isaac’s Kathedraal, de Bloedkerk, het Alexander Nevsky Klooster en we bezoeken de Petrus en Paulusvesting; de eerste nederzetting uit 1703, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal staan de verschillende sarcofagen van de Romanovs waaronder die van tsaar Peter de Grote en de laatste tsaar Nicolaas II. Tevens zien we de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora en de Nevski Prospekt.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het tsarendorp Poesjkin gelegen op 25 kilometer buiten de stad. We bezoeken het zomerpaleis van Catharina de Grote met als hoogtepunt de Barnsteen Kamer!
De dag wordt afgesloten met een optionele folklore avond in het prachtige Nikolajevsky Paleis met de mooiste dansen en liederen uit Rusland. Tijdens deze avond worden champagne en snacks geserveerd.

Dag 12 Sint Petersburg
Dag 12 Sint Petersburg

Vandaag kunnen we de door Peter de Grote gestichte stad verder op eigen gelegenheid bekijken of deelnemen aan de optionele excursie naar Petrodvorets en/of een bezoek aan de Hermitage. Het sprookjesachtige zomerpaleis ligt in Petrodvorets dat ook wel Peterhof of het Russisch Versailles wordt genoemd. Dit aan de Finse Golf gelegen paleizencomplex (ca. 30 km ten zuiden van St. Petersburg) werd gebouwd in opdracht van Peter de Grote. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace), de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote. Tijdens de rondleiding krijgen we een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunnen we genieten van de prachtige zalen en de bijzondere collectie kunstvoorwerpen, schilderijen en meubels. Vanaf het bordes hebben we een geweldig zicht over de Grote Waterval (Cascade) die van het paleis via het Zeekanaal naar zee loopt. In de prachtige tuinen zien we adembenemende waterpartijen met vergulde fonteinen.
De tweede optionele excursie brengt ons naar het wereldberoemde museum de Hermitage (Winterpaleis). Dit is een van de belangrijkste musea ter wereld. Een absolute top vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters zoals Leonardo da Vinci. Het was vooral Catharina II aan wie het museum haar enorme collectie te danken heeft. Zij kocht hele partijen schilderijen en kunstvoorwerpen op uit alle landen van Europa. Tijdens de fantastische rondleiding worden behalve de pronkzalen, waaronder indrukwekkende audiëntie-, troon- en balzalen, ook de rijk versierde gangen en geweldige trappenhuizen van het Winterpaleis bezocht.
Vanavond kunt u optioneel deelnemen aan een Russisch diner in restautant Pryanosti & Radosti.

Dag 13 Sint Petersburg – Moskou

Vanochtend kunnen we optioneel deelnemen aan een cruise door de kanalen van Sint Petersburg. Rond het middaguur gaan we naar het station om met de Sapsan hoge snelheidstrein in ongeveer vier uur naar de hoofdstad van Rusland te rijden. Onderweg zien we het typisch Russische landschap aan ons voorbijtrekken.
Bij aankomst worden we naar Hotel Azimut Smolenskaya****  of gelijkwaardig gebracht.

Dag 14 Moskou
Dag 14 Moskou

In de ochtend bezoeken we deze fascinerende en tegenwoordig bruisende metropool. We zien het Rode Plein met de Basilius Kathedraal, het Bolsjoj Theater en vanaf de Mussenheuvel bij de Moskouse Universiteit hebben we een schitterend uitzicht over de stad. Hoogtepunt is een bezoek aan Kremlin. Het is de zetel van de Russische regering en voorheen van de Sovjetunie. Daarnaast herbergt het Kremlin een theater, een museum, diverse kathedralen en paleizen, de Tsarenklok uit de 18de eeuw en en het Tsarenkanon dat dateert uit de 16de eeuw.
’s Middags kunnen we optioneel de Moskouse ondergrondse bezoeken, absoluut de meest unieke metro ter wereld! Tevens bezoeken we tijdens deze excursie de levendige Arbat.
In de avond kunt u optioneel deelnemen aan de excursie Moscow by night in combinatie met een cruise over de Moskwa Rivier met de Witte Flottila.

Dag 15 Moskou
Dag 15 Moskou

Vandaag kunnen we kiezen om Moskou verder op eigen gelegenheid te verkennen of deel te nemen aan de optionele excursie naar Sergiev Possad. Het ligt zo´n 70 kilometer ten noordoosten van Moskou en is het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk. Door de Russen wordt deze plaats dan ook vergeleken met het Vaticaan. Het klooster van de Heilige Drie-eenheid is een van de indrukwekkendste en belangrijkste van het land. Het hele kloostercomplex (met de eretitel Lavra) is prachtig gerestaureerd ter gelegenheid van de 700 jarige herdenking van Sint Sergius van Voronezh.

Dag 16 Moskou

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.895,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer luchthaven Vilnius - hotel per auto voor 2 personen (€ 35,-)
  • Transfer hotel Moskou - luchthaven per auto voor 2 personen (€ 80,-)
  • Trakai (€ 45,-)
  • Gauja Nationaal park (€ 50,-)
  • Riga Motor Museum (€ 40,-)
  • Concert Dom Kathedraal (€ 35,-)
  • Jurmala (€ 40,-)
  • Kadriorg park en KUMU (€ 45,-)
  • 6 uur durende excursie naar Lahemaa Nationaal park (€ 70,-)
  • Met waterbus naar het Suomenlinna Fort (€ 60,-)
  • Catharina Paleis (€ 80,-)
  • Folklore show Nikolajevsky Paleis (€ 65,-)
  • Zomerpaleis Peter de Grote (€ 75,-)
  • Hermitage (€ 50,-)
  • Cruise St. Petersburg (€ 65,-)
  • Metro en Arbat (€ 25,-)
  • Moscow by Night met cruise Moskou (€ 55,-)
  • Sergiev Possad (€ 80,-)
  • Half pension 12x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 465,-)
  • Folklorediner in Belmontas (€ 40,-)
  • Lets diner in restaurant Three (€ 40,-)
  • Diner in Restaurant Maikrahv (€ 45,-)
  • Fins diner in Restaurant Salve (€ 60,-)
  • Diner in Pryanosti & Radosti (€ 50,-)
  • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 89,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 750,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer van 15 mei tot en met 10 juli (€ 795,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
29-05-2022 Reserveer € 1.995,-
05-06-2022 Reserveer € 1.995,-
12-06-2022 Reserveer € 1.995,-
19-06-2022 Reserveer € 1.995,-
26-06-2022 Reserveer € 1.995,-
03-07-2022 Reserveer € 1.995,-
10-07-2022 Reserveer € 1.995,-
17-07-2022 Reserveer € 1.895,-
24-07-2022 Reserveer € 1.895,-
31-07-2022 Reserveer € 1.895,-
07-08-2022 Reserveer € 1.895,-
14-08-2022 Reserveer € 1.895,-
21-08-2022 Reserveer € 1.895,-
28-08-2022 Reserveer € 1.895,-
04-09-2022 Reserveer € 1.895,-
11-09-2022 Reserveer € 1.895,-
18-09-2022 Reserveer € 1.895,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen