16-daagse grote Oezbekistan rondreis

TASJKENT – NUKUS – ARALMEER – KHIVA – BOECHARA – SHAKHRISABZ – SAMARKAND

€ 1.995,- P.P. Vanaf

De Reis

De voormalige Sovjetrepubliek Oezbekistan is al meer dan 2.000 jaar het centrum van cultuur en handel in Centraal-Azië. U vindt er schitterende moskeeën, uitgestrekte woestijnen, enorme bergketens en bovenal 3 van de mooiste steden van dit deel van de wereld: Samarkand, Boechara en Khiva. Daarnaast staat ook de interessante hoofdstad Tasjkent op het programma en maken we een excursie naar het Aralmeer waar wordt overnacht in een traditionele yurt. Oezbekistan was vroeger één van de belangrijkste schakels van de Zijderoute. Verder heeft het land een prettig klimaat met lange, zonnige zomers en een trotse bevolking die buitenlandse bezoekers met alle egards behandelt. De mix van een rijke cultuur en ontluikend zelfbewustzijn maken dit land tot een bijzonder interessante vakantiebestemming. Tijdens deze individuele rondreis worden de excursies begeleid door lokale Engelstalige gidsen. U verblijft in 4-sterrenhotels en in een yurt.

Programma

Dag 1 Vlucht naar Tasjkent

De meeste vluchten vertrekken in de loop van de dag en komen in de nacht in Tasjkent aan. De beste vluchtmogelijkheid wordt voor u gezocht op het moment van boeken en is niet inbegrepen. Normaal gesproken is dit Turkish Airlines. Over het algemeen geldt dat hoe langer van tevoren u boekt hoe goedkoper de vlucht.

Dag 2 Tasjkent
Dag 2 Tasjkent

Transfer van de luchthaven naar het hotel, inchecken in het hotel. Voor de rest van de dag geen programma.

Dag 3 Tasjkent
Dag 3 Tasjkent

Om 10:00 uur ontmoet u uw plaatselijke gids in de lobby van het hotel en start u de rondleiding in de hoofdstad van Oezbekistan, de grootste stad in Centraal-Azië. Excursie langs het oude gedeelte van de stad: Khazrati-Imam Complex waar de wereldberoemde Koran van Kalief Uthman – Ottoman wordt bewaard; Madrasah van Barak-Khan, Tillya-Sheykh Mosque, Mausoleum van de Heilige Abu Bakr Kaffal Shashi en bezoek aan de Chorsu Bazaar.
‘s Middags excursie langs het nieuwe gedeelte van Tasjkent: bezoek aan het State Museum of Applied Arts of Uzbekistan; stop bij het Monument of Courage. Wandeltocht langs Tashkent Broadway Street vol plaatselijke kunstenaars en schilders naar het standbeeld van Amir Temur en het Onafhankelijkheids Plein.
Overnachting in het hotel.

Dag 4 TasJkent – Nukus
Dag 4 TasJkent – Nukus

Ontbijtbox i.v.m. vroege vertrek.
05:30 Transfer naar Tasjkent Domestic Airport.
07:00 Vlucht HY-11 van TasJkent naar Nukus.
08:40 Aankomst op Nukus Airport, ontmoeting met uw plaatselijke gids en transfer naar de stad. Onderweg zien we het nieuwe gedeelte van Nukus. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Museum of Arts genaamd naar Savitskiy. Hier treft u één van de top kunstcollecties in Centraal-Azië en het heeft een van de grootste en meest significante collectie van Russische Avant-garde kunst ter wereld.

Dag 5 Aralmeer
Dag 5 Aralmeer

‘s Ochtends rijdt u naar het Aralmeer via het Ustyurt Plateau. U rijdt via het district Kungrad, dat vroeger een van de belangrijkste handelsplaatsen was door zijn ligging aan de Zijderoute. Onderweg zijn er verschillende stops om foto’s te maken en te genieten van prachtige canyons en de omgeving.
Aankomst bij een yurt-camp, gelegen in de buurt van de huidige oevers van het Aralmeer. Accommodatie en tijd om rond te lopen en van de omgeving en de zonsondergang te genieten. Diner in kampstijl rond een open vuur en overnachting in het yurt-camp.

Dag 6 Aralmeer - Nukus
Dag 6 Aralmeer - Nukus

‘s Ochtends rijden we naar Nukus met onderweg een stop bij het uitzichtspunt van het dorp Muynak om te kijken naar de oude haven met verlaten schepen in het zand – ‘Cemetery of ships’. Picknick-lunch onderweg. Onderweg stopt u bij Mizdakhan Necropolis om een uniek mausoleum te zien van Shamun-Nabi, wat vertaald uit het Farsi Boodschapper van God betekent. Het mausoleum trekt veel pelgrims en is 25 meter lang. Het is de laatste rustplaats van de tovenaar en held Shamun.

Dag 7 Nukus - Khiva
Dag 7 Nukus - Khiva

‘s Ochtends rijdt u naar Khiva (210 km, 4 uur).
Bij aankomst, transfer naar het hotel en check-in. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen.

Dag 8 Khiva
Dag 8 Khiva

10:00 uur: Ontmoet uw lokale gids in de lobby van het hotel en start de stadstour in Khiva: IchanKala architectonisch complex (XII-XIX) – de Residence van de laatste Khiva Khan waaronder het Ismail Khodja Mausoleum, de Muhammed Amin Khan Madrassah, het Kunya-Ark Castle (XVI-XVI), de Kalta Minor Tower, het Tash-Khovli Palace (XIX), het Pahlavan Mahmud Mausoleum (XIV-XVIII), de Djuma Moskee (X) en andere toeristische bezienswaardigheden van Khiva. De smalle straatjes, bijzonder vormgegeven veranda’s en deuren, de majestueuze minaretten en mausolea maken Khiva tot één groot openlucht museum.

Dag 9 Khiva - Boechara
Dag 9 Khiva - Boechara

09:00 uur ‘s Ochtends staat de rit naar Boechara (460 km) op het programma. Vroeger duurde de route van Khiva naar Boechara meer dan een maand. Vandaag duurt het 6-7 uur met de auto, door de mysterieuze rode woestijn “Kyzyl-Kum”, het gebied van “Khorezm”, dat vroeger bekend stond als het “Land van meer dan duizend steden”. Onderweg is het genieten van de exotische landschappen, de dwalende kamelen en paarden en de Amudarya (Oxus) rivier.

Dag 10 Boechara
Dag 10 Boechara

09:00 Stadsbezichtiging van Boechara: Mausoleum van Ismail Samani (het graf van vertegenwoordigers van de dynastie van de Samaniden aan het einde van de 9e – begin van de 10e eeuw), Mausoleum van Chashma Ayub (Bron van Job – XIVe ), Bolo-Khauz-moskee (begin XX); Citadel Ark (IV) – stad in een stad, Poyi Kalon-ensemble, het religieuze hart van heilig Boechara bestaat uit Minaret Kalon (XII), Kalon-moskee (XII) en Miri Arab Madrassah (XVI); Ulugbek Madrassah (1417), Madrassah Nodir Devanbegi, Abdul Aziz Khan Madrassah, Magoki-Attori-moskee (12e tot de 16e eeuw), Lyabi-Khauz-ensemble (14e tot de 17e eeuw), Kosh-Madrassah-ensemble bestaande uit twee weerstand biedende Madari-Abdullakhan Madrassah (moeder van Abdullakhan) en Abdullakhan Madrassah; Chor-Minor sight (vier minaretten).

Dag 11 Boechara
Dag 11 Boechara

10:00 U brengt een bezoek aan het Mausoleum van Bahouddin Nakshbandi (XVI-XIX eeuw), aan de grafkelders van zijn moeder en zijn leraar (XIV eeuw). De volgende bezienswaardigheid is het Sitorai Mokhi-Hossa-complex (XIX eeuw), de zomerresidentie van de laatste emir (heerser) van Boechara. Dit complex is een uniek voorbeeld van een mengeling van lokale en Russische tsaar-architectuur.
De middag is ter vrije besteding. We adviseren om de Boechara Dome Bazaars te bezoeken (15e tot de 16e eeuw): Toki Saraffon (de Koepel van Geldwisselaars), Toki-Telpak Furushon (de Koepel van Hoedemakers), Toki Zargaron (de Koepel van Juweliers) en Tim Abdullakhan (het Centrum van zijde).

Dag 12 Boechara - Samarkand
Dag 12 Boechara - Samarkand

10:00 Vertrek naar Samarkand (260 km, 3-4 uur).Bij aankomst transfer naar het hotel, inchecken (vanaf 14:00) en tijd om op te frissen. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid besteden.

Dag 13 Samarkand
Dag 13 Samarkand

09:00 Na de ontmoeting met de lokale gids, start de stadsbezichtiging van Samarkand: bezoek aan het beroemde Registanplein dat bestaat uit de Madrasah Ulugbek (XV eeuw), de Madrasah Sher-Dor (XVII eeuw) en de Madrasah Tillya-Kori (XVII eeuw); het Guri Emir Mausoleum – de tombe van Tamerlane (XIV-XV eeuw); de Bibi-Khanum Moskee; wandeling over de de nationale Siyob-bazaar die al sinds de oudheid op dezelfde plek staat.
‘s Middags gaat de stadsbezichtiging verder met een bezoek aan het Architectonische Complex Shakhi-Zinda (XI-XV eeuw); het Afrosiyab-museum en het Ulugbek-observatorium (XV eeuw).

Dag 14 Samarkand
Dag 14 Samarkand

10:00 U bezoekt het Konigil Tourism Village; een groot park dat bestaat uit verschillende werkplaatsen die zijde-papier maken, houtcarving, pottenbakken, broodbakken, metaalcarving, sieradenkunst, gouden borduurwerk, veehouderij en dergelijke presenteren.
Op de terugweg zien we het Mausoleum van St. Daniel. De Bijbelse profeet Daniel, in het Oosten bekend als Khodja Daniyar, leefde in de 4e-5e eeuw voor Christus. Hij was een afstammeling van Solomon. Er wordt aangenomen dat delen van Daniel, namelijk een hand, naar Samarkand werden gebracht door Temur. Zoals de lokale bevolking gelooft, beschermt zijn geest Samarkand en brengt rijkdom en welvaart voor de inwoners.

Dag 15 Shakhrisabz
Dag 15 Shakhrisabz

09:00 U wordt opgehaald bij het hotel en u rijdt via een bergpas naar het 90 kilometer verder gelegen Shakrisabz.
Bij aankomst ontmoet u uw lokale gids en begint u de stadstour in Shakhrisabz: Amir Temurs Ak-Saray Paleis (Wit paleis, 1380-1404); Mausoleum Dorus-Saodat (“Krachtplek”, XIV eeuw) – de crypte van Jahangir en Omar (Timurs zonen); Ensemble Dorus-Tilovat (“Een blauwe moskee”, XIV eeuw) – het mausoleum van de geestelijke begeleider van Timur Shamsiddin Kulol, Gumbazi-Seyidon Mausoleum (XVI eeuw), Kok-Gumbaz Moskee (1435), Khazrat-Imam Moskee. Na de excursie keert u terug naar Samarkand en wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 16 terugreis

02.00 transfer van het hotel naar de luchthaven voor de terugvlucht met Turkish Airlines (onder voorbehoud en niet inbegrepen)

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.995,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Toeslag eenpersoonskamer (€ 345,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
16-daagse individuele rondreis Oezbekistan in 4-sterrenhotels € 1.995,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen