15- of 21-daagse individuele autorondreis Baltische Landen

€ 649,- P.P. Vanaf

De Reis

Route: Vilnius (3 of 4 nachten) – Riga (3 of 4 nachten) – Tartu (1 of 2 nachten) – Tallinn (3 of 4 nachten) – Cesis of Sigulda (2 of 3 nachten) –  Klaipeda (2 of 3 nachten)

De Baltische Landen zijn ideaal om per auto of motor te verkennen. De wegen zijn goed en de landen klein. De oude steden zijn prachtig, maar ook de natuur heeft zijn charmes; hier is nog ruimte te over. Soms waant u zich in de jaren vijftig, maar even later loopt u door straten vol moderne winkels en restaurants. Maar ook tijdens het rijden van de ene naar de andere plaats kunt u onderweg bijzonder veel leuke plaatsen en prachtige natuur aandoen. Enkele voorbeelden zijn de Kruisberg bij Siauliai, Lahemaa Nationaal Park, Palanga, Kaunas, Trakai en Pärnu.

 

Programma

Autorondreis Baltische Landen
Autorondreis Baltische Landen

De reis begint in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, met zijn vele historische gebouwen en leuke restaurantjes. Van hier gaat u naar de Letse hoofdstad Riga met zijn historisch centrum, maar ook met een prachtige art nouveau wijk. Vervolgens bereikt u de Estse historische universiteitsstad Tartu.

Van hier rijdt u naar de prachtige hoofdstad van Estland Tallinn, waar u heerlijk kunt ronddwalen in de compacte oude stad. Het in het Nationaal Park Gauja gelegen kuuroord Cesis (of Sigulda) is de volgende plaats op de route. De mooie natuur staat hier voorop en u kunt een uitstapje maken naar het Turaida kasteel. De laatste stop op uw reis is de havenstad Klaipeda in het westen van Litouwen. Van hier uit kunt u eenvoudig het schitterende Kuurland (Kurische Nehrung) verkennen, een landtong die Litouwen en de Russische exclave Kaliningrad verbindt.
Wanneer u afwijkende wensen heeft kunnen wij die vanzelfsprekend in uw reisschema inpassen. Graag maken we een offerte op maat voor u.

U kunt de hele reis met uw eigen auto of motor maken. Eventueel kunnen wij dan ook onderweg hotels voor u boeken. Wanneer u via Kuurland terug wilt reizen via Kaliningrad, heeft u wel een Russisch visum nodig; dit kan tegenwoordig online worden verkregen (wij kunnen dit ook voor u verzorgen).

Optionele route heen via Polen: Poznan (1 nacht) – Warschau (1 nacht); terug via Kaliningrad en Polen: Kaliningrad (1 nacht) – Gdansk (1 nacht).

Het is ook mogelijk om per veerboot naar de Baltische Landen en terug te reizen (ruim 1 etmaal) of om de reis per huurauto af te leggen (prijzen op aanvraag). De reisvolgorde wordt dan aangepast.

Afhankelijk van uw wensen kunt u er voor kiezen de reis 15 of 21 dagen te laten duren. Bovendien heeft u de keuze uit 2 categorieën hotels: toeristenklasse (meestal 3 sterren) of luxere hotels (meestal 4 sterren).

U kunt iedere dag vertrekken.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 649,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Toeristenklasse hotels (€ 179,-)
    • Luxere hotels (€ 239,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
15-daagse reis in toeristenklasse hotels € 649,-
15-daagse reis in luxere hotels € 895,-
21-daagse reis in toeristenklasse hotels € 889,-
21-daagse reis in luxere hotels € 1.245,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen