15-daagse Nederlandstalige natuur- en cultuurreis Georgië

Unieke kennismaking met de cultuur en natuur van Georgië met verblijf bij gastgezinnen en onder leiding van Levan Goliadze.

€ 1.495,- P.P. Vanaf

De Reis

Georgië, op de grens van Europa en Azië, is een aantrekkelijke bestemming vanwege de schitterende natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de inwoners. De reis begint in de interessante hoofstad Tbilisi. Verder wordt het westelijk gedeelte van het land bezocht met zijn overweldigende natuurschoon. Dit gebied wordt gekenmerkt door imponerende bergruggen, bosrijke hellingen, slingerende riviertjes, frisse watervallen en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.   We logeren bij gastfamilies op basis van volpension, waardoor de groepen nooit groter kunnen zijn dan 9 personen. U dient er rekening mee te houden dat het onderkomen eenvoudig is, maar de Georgische gastvrijheid zal er zeker voor zorgen dat u het naar uw zin zult hebben.   De reizen staan onder leiding van de Nederlands sprekende Georgiër en professioneel zanger Levan Goliadze. Hij laat u kennis maken met de gastvrije Georgische gewoontes. Van deze reis bestaan 3 varianten. Naast de hieronder beschreven reis hebben we in samenwerking met Levan 2 andere reizen ontworpen. De eerste reis doet ook het schitterende bergdorp Mestia in de regio Svaneti (ook wel Svanetië genoemd) aan. De tweede reis heeft als thema Zuid-Georgië en is NIEUW in 2019! Aan de rechterkant onderaan treft u het programma met Svaneti aan. Het programma naar Zuid-Georgië staat onder aan deze webpage. U kunt de programma’s ook bij ons aanvragen. We mailen ze of sturen ze per post.

Programma

Dag 1 - 4
Dag 1 - 4
Tbilisi, Mtscheta en Gudauri

We vliegen van Amsterdam naar Tbilisi, sinds 458 de hoofdstad van Georgië. De Oude Stad wordt gekenmerkt door smalle straatjes en typisch Georgische huizen met balkons van krullend houtsnijwerk. In het moderne Tbilisi kan men alle kanten op: musea, kerken, theaters, maar ook markten en terrasjes rond de beroemde Rustavelli Boulevard. We brengen een bezoek aan de kunst- en antiekmarkt, aan de galerie van kunstschilder Lado Tevdoradze en aan het staatsmuseum.

We picknicken verschillende keren in de prachtige natuur. We worden rondgeleid in Mtscheta, de oude hoofdstad van Georgië, waar onder andere het Djivari klooster en de Svetitschoveli kathedraal worden bezocht. Tevens gaan we naar het klooster Shio Mgvime (6e eeuw) en bezoeken we het holenklooster van David Gareja uit de 6e eeuw

Dag 5 - 11
Dag 5 - 11
Atsana, Batumi, Bachmaro en Kutaisi

We reizen naar het bergdorp Atsana in het westen van Georgië (290 km.), waar we wandelen en barbecuen. Van hier uit maken we een excursie naar Batumi aan de Zwarte Zee waar we bij zee picknicken.  Bij goed weer gaan we naar de Bachmaro, één van de mooiste bergen van West-Georgië. Daarnaast bezoeken we het Gelati-klooster dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het archeologisch museum in Vani en de oude stad Kutaisi. Tevens gaan we naar het Djicheti-vrouwenklooster, waarna tijdens de afscheidsavond van Atsana Georgische muziek ten gehore zal worden gebracht

Dag 12 - 15
Dag 12 - 15
Tbilisi

We reizen terug naar Tbilisi. In Tbilisi gaan we naar de berg Mtatsminda en bezoeken we het fort Narikala. Vanuit Tbilisi maken we een excursie richting Kaukasus langs het Ananurifort naar het skigebied van Gudauri in de Kaukasus (tot 5.047 meter).

Op de laatste avond nemen we feestelijk afscheid van het gastvrije Georgië.

De mogelijkheid bestaat dat ter plaatse kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 9, het minimum 4.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.495,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Toeslag (€ 97,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
23-04-2022 Reserveer € 1.495,-
14-05-2022 Reserveer € 1.495,-
25-06-2022 Reserveer € 1.495,-
10-09-2022 Reserveer € 1.495,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen