15-daagse Nederlandstalige natuur- en cultuurreis Georgië inclusief Svaneti

Onder leiding van Ivane Goliadze

€ 1.895,- P.P. Vanaf

De Reis

Georgië, op de grens van Europa en Azië, is een aantrekkelijke bestemming vanwege de schitterende natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de inwoners. De reis begint in de interessante hoofdstad Tbilisi. We bezoeken Atsana, het aan zee gelegen Batoemi en we gaan naar de prachtige provincie Svaneti in het noorden van Georgië. We logeren bij gastfamilies op basis van volpension, waardoor de groepen nooit groter kunnen zijn dan 9 personen. U dient er rekening mee te houden dat het onderkomen eenvoudig is, maar de Georgische gastvrijheid zal dat zeker dubbel en dwars compenseren. De reis staat onder leiding van de Nederlands sprekende Georgiër Ivane (Georgisch; Vani) Goliadze. Vani spreekt Nederlands en Engels en heeft toerisme gestudeerd. Al vele jaren begeleidt hij toeristen uit onder andere Nederland. Naast het begeleiden en organiseren van reizen is hij een bekende fotograaf en hij kent Georgië als geen ander. Om zijn Nederlands te verbeteren heeft hij 3 maanden stage gelopen in de Nederlandse zorgsector. Hij laat u kennis maken met de gastvrije Georgische gewoontes.

Programma

Dag 1 Tbilisi
Dag 1 Tbilisi

Vlucht Amsterdam – Tbilisi. Bij aankomst worden we met open armen ontvangen en naar ons guesthouse gebracht waar we de komende nachten verblijven.

Dag 2 Tbilisi - Shavnabada Klooster
Dag 2 Tbilisi - Shavnabada Klooster

Na het ontbijt staat een excursie in oud Tbilisi op het programma. ’s Middags bezoeken we het Shavnabada Klooster uit de 12e eeuw gelegen op 20 kilometer van Tbilisi. Dit bijzondere klooster dateert uit de twaalfde eeuw na Christus en ligt prachtig gelegen op een gedoofde vulkaan. De naam Shavnabada is tevens de naam van de wijn die hier door monniken al eeuwenlang wordt vervaardigd.

Dag 3 Tbilisi - Zedazeni Klooster
Dag 3 Tbilisi - Zedazeni Klooster

Voor de liefhebbers staat vanochtend een museumbezoek gepland. In de middag bezoeken we het Zedazeni Klooster uit de 6e eeuw dat op 40 kilometer van Tbilisi is gelegen. Voordat het Christendom werd ingevoerd in Georgië was dit ook een heiligdom en wel die van Zaden, God van de vruchtbaarheid.

Dag 4 Atsana

Vandaag vertrekken we richting West-Georgië met als bestemming het bergdorp Atsana, onderweg is er een picknick en in de avond krijgen we een diner voorgeschoteld. We overnachten in Atsana.

Dag 5 Atsana
Dag 5 Atsana

Vandaag genieten we van de heerlijke natuur, we wandelen in het bos, gaan naar een waterval en bezoeken het dorp. Tevens bereiden we ons voor op de reis naar Svaneti. Maar voor we Atsana verlaten is er een Georgische barbecue.

Dag 6 Mestia Svaneti
Dag 6 Mestia Svaneti

We vertrekken naar de provincie Svaneti. Onderweg genieten we weer van een picknick. We dineren en overnachten in Mestia. Bij aankomst verkennen we het in het noorden van Georgië op 1.500 meter hoogte gelegen bijzondere stadje.

Dag 7 Mestia
Dag 7 Mestia

Vandaag bezoeken we het lokale museum, het oude centrum van Mestia en de pittoresque dorpjes in de omgeving. Typisch en bijzonder aan deze regio zijn de torens die bij veel huizen gebouwd zijn. Dit waren in het verleden verdedigingstorens die de lokale bevolking moesten beschermen tegen de inwoners van omringende gebieden. Ook vandaag eten we tijdens de lunch in de open lucht.

Dag 8 Ushguli
Dag 8 Ushguli

Na het ontbijt staat een optionele excursie op het programma. We gaan met jeeps (of gelijkwaardig) naar Ushguli, het hoogste dorp van Europa (2.100 m). We bezichtigen Ushguli waar een paar honderd mensen wonen. We bezoeken het lokale museum over de tradities van de Svan, de lokale bevolking, waarin tevens de zo markante en typerende verdedigingstorens aan bod komen. We picknicken in de natuur en in de middag reizen we terug naar Mestia.

Dag 9 Atsana
Dag 9 Atsana

We verlaten de provincie Svaneti en rijden richting Atsana. Onderweg bezoeken we paleismuseum Dadiani in Zugdidi. De adelijke lijn van de familie Dadiani gaat terug tot de twaalfde eeuw na Christus.

Batumi
Dag 10 Batoemi

Vanuit Atsana gaan we op excursie naar de kustplaats Batoemi aan de Zwarte Zee. Wie zin heeft kan een duik in zee nemen of flaneren langs de boulevard. Batoemi is een bijzondere stad, gelegen op een kruispunt van culturen. We zien hier dan ook veel verschillende bouwstijlen in het straatbeeld en verschillende gelaatstrekken bij de bevolking. Dankzij die diversiteit vinden we ook verschillende gebedshuizen; er is een synagoge, Georgisch-orthodox Christelijke en apostolische kerken en moskeeën. Het liefdesverhaal van Ali en Nino, een verliefd stel uit verschillende milieus, wordt uitgebeeld in een bewegend kunstwerk op de boulevard van de stad. De stad heeft een grote haven en is het eind- of beginstation van het Kaukasisch treinverkeer. We overnachten in Atsana.

Dag 11 Atsana

Ook vandaag gaan we op excursie vanuit Atsana. We gaan opnieuw de bergen in en bezoeken Gomis mta een berg van 2.300 meter op zo’n 50 kilometer van Atsana. We genieten hier van de adembenemende natuur. In Makvaneti dineren we en luisteren daarbij naar Georgische klanken. Overnachting in Atsana.

Dag 12 Tbilisi

Deze dag staat in het teken van de terugreis naar Tbilisi. Onderweg stoppen we om te picknicken.

Dag 13 Kakheti
Dag 13 Kakheti

Vanuit Tbilisi bezoeken we de provincie Kakheti. Dankzij de goede grond en een gunstig klimaat is dit de wijnregio bij uitstek in Georgië. Georgië is het oudste wijnproducerende land ter wereld en de traditionele wijnproductie is hier nog steeds springlevend. We zien de Alaverdi Kathedraal en we bezoeken landgoed en museum Tsinandali. We dalen af in de wijnkelder en proeven van de heerlijke lokale wijn. Het diner en de overnachting zijn in Tbilisi.

Dag 14 Tbilisi
Dag 14 Tbilisi

De laatste dag van ons verblijf brengen we door in Tbilisi. We hebben tijd om de stad in te gaan, de vlooienmarkt te bezoeken, een zwavelbad te nemen en souvenirs te kopen. In de avond staat een afscheidsdiner met Georgische muziek op het programma.

Dag 15

We worden naar de luchthaven gebracht voor terugreis van Tbilisi naar Amsterdam.

Het programma is onder voorbehoud!

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.895,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Toeslag rechtstreekse vlucht inclusief ruimbagage (€ 97,-)
    • Toeslag 1-pers.kamer (€ 295,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
10-06-2023 Reserveer € 1.895,-
09-09-2023 Reserveer € 1.895,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen