13-daagse rondreis Polen en Baltische hoofdsteden

Krakau - Czestochowa - Warschau - Bialystok - Vilnius - Riga - Tallinn

€ 1.395,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de belangrijkste steden van Polen en met de Baltische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius. Krakau, de voormalige koningsstad en de hoofdstad Warschau zijn de belangrijkste Poolse steden.Tijdens de rondrit bezoeken we ze uitgebreid, evenals het religieuze centrum Czestochowa. Onderweg naar de Baltische Landen komen we door het Bialystok Nationaal Park waar we kennis maken met de Europese bizon. De drie Baltische steden hebben ieder een geheel eigen karakter. De centra zijn schitterend; de rijke historie en cultuur zijn in elk hoekje merkbaar. Daarnaast zijn er volop moderne winkels en trendy cafés en restaurants.
U reist in een internationaal gezelschap met naar keuze een ervaren Engels- of Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Krakau

Na het inchecken in Hotel Q Plus Krakau Centrum**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Krakau
Dag 2 Krakau

In de ochtend staat een stadsbezichtiging van Krakau op het programma. We gaan naar de Wavel Heuvel met het Koninklijk Paleis en we maken kennis met de oude stad waar we de verdedigingswerken en de Florianuspoort zien. We zien het Collegium Maius. Vanaf de 15e eeuw was dit het hoofdgebouw van de Jagiellonische Universiteit van Krakau; de oudste universiteit van Polen (1364) en een van de oudste universiteiten van Europa. Tevens bezoeken we de Grote Markt (Pools: Rynek Główny). Het plein dateert uit de 13e eeuw. Met een oppervlakte van circa 40.000 m² is het vierkante plein één van de grootste middeleeuwse pleinen in Europa. Het plein is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen (kamienice). Centraal op het plein bevindt zich de lakenhal, de Sukiennice, die het plein in tweeën deelt. Op het ene deel wordt het plein gedomineerd door de Raadhuistoren, aan de andere zijde van de lakenhal bevinden zich het 11e-eeuwse St. Wojciechkerkje en het standbeeld van de dichter Adam Mickiewicz. In een hoek van het plein bevindt zich de gotische Kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria.
In de middag staat de optionele excursie naar de Wieliczka Zoutmijn op het programma, een schitterende ondergrondse belevenis die niet voor niets is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
In de avond kunt u optioneel genieten van een Poolse maaltijd in Restaurant Hawelka.

Dag 3 Krakau - Czestochowa - Warschau
Dag 3 Krakau - Czestochowa - Warschau

Na het ontbijt verlaten we het schitterende Krakau en rijden we richting Warschau. Onderweg brengen we een bezoek aan het spiritueel centrum van het katholieke Polen, het Jasna Gora Klooster in Czestochowa met de Zwarte Madonna. Jaarlijks komen zo’n vijf miljoen pelgrims en toeristen naar het klooster om de icoon van de Zwarte Madonna te aanschouwen of te aanbidden.
In de middag komen we aan in Warschau waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Sobieski**** of vergelijkbaar.

Dag 4 Warschau
Dag 4 Warschau

Na het ontbijt beginnen we aan een stadsbezichtiging van Warschau, waar we onder andere de Koninklijke Route volgen met al zijn beroemde standbeelden, gebouwen en kerken. We zien de oude stad met het Koninklijke Kasteel, Sint Johns Kathedraal en de schitterende Oude Markt die na de oorlog volledig in oude glorie is herrezen.
In de middag kunt u Warschau op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan de optionele excursie naar het Koninklijk Lazienki Park met Chopin’s monument en het Paleis op het Water.
In de avond kunt u optioneel aanschuiven in Restaurant Dawne Smaki.

Dag 5 Warschau - Bialystok
Dag 5 Warschau - Bialystok

Vandaag rijden we naar Bialystok en onderweg bezoeken we het Bialowieza Nationaal Park. Hier treffen we nog het Europese oerbos aan wat een goed beeld geeft van hoe de natuur er in Europa ooit uitzag. Tevens leeft hier de unieke Europese bizon. Na een bezoek aan dit bijzondere park rijden we door naar Bialystok waar we kennis mee maken en onder andere het Branicki Paleis zien. We overnachten in Hotel Ibis Styles Bialystok*** of vergelijkbaar.

Dag 6 Bialystok - Vilnius

We rijden Polen uit en komen in Litouwen aan. Onderweg naar Vilnius bezoeken we Kaunas, de voormalige Litouwse hoofdstad. We zien de oude stad met het elegante barokke witte stadhuis.
In Vilnius checken we in bij Hotel Radisson Blu Lietuva**** of vergelijkbaar.

Dag 7 Vilnius
Dag 7 Vilnius

In de ochtend maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. We kijken uit over deze barokke stad, gelegen aan de rivier de Neris met een wirwar van kleine straatjes en meer dan 1.200 middeleeuwse gebouwen en veertig kerken. We maken een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Vilnius, de Petrus en Pauluskerk, de St. Anna-kerk, de universiteit en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’.
In de middag kan men optioneel deelnemen aan een excursie naar Trakai. Deze voormalige hoofdstad van Litouwen ligt op ongeveer 40 kilometer ten westen van Vilnius in waterrijk gebied; de imposante Waterburcht is de grootste trekpleister van Trakai en we gaan deze dan ook uitgebreid bezoeken.
In de avonduren staat optioneel een Litouws diner in Restaurant Senoji Trobele op het programma.

Dag 8 Riga
Dag 8 Riga

Na het ontbijt reizen we comfortabel naar Riga. Onderweg stoppen we bij de Kruisberg waar ontelbare kruizen in allerlei formaten zijn geplaatst door de katholieke bevolking van Litouwen.
Vervolgens bezoeken we het Rundale Paleis, de voormalige zomerresidentie van de Hertog van Kuurland. In de namiddag komen we aan in Riga waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Latvija**** of vergelijkbaar.

Dag 9 Riga
Dag 9 Riga

Riga werd gesticht in 1201 en maakte deel uit van de Hanze. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is de art nouveau wijk zeer bijzonder. Tijdens een uitgebreide stadswandeling zien we onder andere de imposante Domkathedraal, Gildehuizen, de ‘3 broers’, Riga Castle, de Zweedse Poort en het Vrijheidsmonument.
In de middag bezoeken we optioneel de ten westen van Riga gelegen badplaats Jurmala. Het staat bekend om de prachtige houten gebouwen en witte zandstranden waar we gaan wandelen.
Optioneel kunt u een orgelconcert bijwonen in de Dom Kathedraal.

Dag 10 Riga
Dag 10 Riga

Vandaag kunnen we Riga op eigen gelegenheid gaan ontdekken of deelnemen aan de volgende optionele excursies: Gauja Nationaal Park en Sigulda en/of het Riga Motor Museum.
We rijden door het prachtige Gauja National Park, ook wel ‘Lets Zwitserland’ genoemd en komen aan in Sigulda. We zien de ruïnes van het Episcopal Castle en van het kasteel van ‘de Ridders van het Zwaard’.
Het Motor Museum heeft een uitgebreide collectie auto’s uit de Sovjet tijd, evenals Sovjet limousines uit de collectie van het Kremlin!
In de avond kunnen we optioneel aanschuiven in Restaurant Forest voor een stijlvol diner.

Dag 11 Tallinn

Na het ontbijt vertrekken we richting de Estse hoofdstad Tallinn. Onderweg bezoeken we Pärnu, een badplaats gelegen aan de Golf van Riga. In het begin van de middag komen we aan en checken we in bij Hotel Radisson Blu Olympija**** of vergelijkbaar.

Dag 12 Tallinn
Dag 12 Tallinn

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been. We zien het middeleeuwse stadhuis en de grote Gildehal.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het Kadriorg Park en een bezoek brengen aan KUMU. Het Kadriorg Park behoorde bij het Kadriorgpaleis van Peter de Grote. Bij het park is ook het KUMU Museum gelegen. Het museum herbergt Estse kunst door de eeuwen heen en werd in 2018 gekozen tot Europees Museum van het Jaar.
Vanavond kunt u deelnemen aan een optioneel middeleeuws diner in Restaurant Peppersack.

Dag 13 Tallinn

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.395,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer van luchthaven naar hotel Krakau (prijs per transfer voor 2 personen) (€ 45,-)
  • transfer van hotel in Tallinn naar luchthaven (prijs per transfer voor 2 personen) (€ 45,-)
  • Wieliczka Zoutmijn (€ 60,-)
  • Lazienki Park en Paleis op het Water (€ 40,-)
  • Trakai (€ 45,-)
  • Gauja Nationaal park (€ 50,-)
  • Riga Motor Museum (€ 40,-)
  • Concert Dom Kathedraal (€ 35,-)
  • Jurmala met stadsmuseum (€ 40,-)
  • Kadriorg park en KUMU (€ 45,-)
  • Eenpersoonskamer (€ 550,-)
  • 12x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 350,-)
  • Diner Restaurant Hawelka (€ 40,-)
  • Diner Restaurant Dawne Smaki (€ 40,-)
  • Litouws diner in restaurant Senoji Trobele (€ 40,-)
  • Lets diner in restaurant Forest (€ 45,-)
  • Middeleeuws diner in Restaurant Peppersack (€ 45,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen