11-daagse rondreis Oekraïne en Polen

Internationale groepsreis naar Kiev - Lviv - Krakau - Czestochowa - Warschau

€ 1.045,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de belangrijkste steden van Oekraïne en Polen. Kiev, hoofdstad van Oekraïne, is gelegen aan beide zijden van de rivier de Djepr. De stad beleefde zijn bloeitijd tussen 882 en 1169, toen het de hoofdstad van het Oost-Slavische Kievse Rijk was. Uit die periode, waarin de Slaven overgingen op het (oosterse) christendom, dateren de belangrijkste monumenten in de stad, de Sint-Sophiakathedraal en het holenklooster. Lviv werd gesticht in 1250 en is gelegen in het geografisch centrum van Europa. Het is een van de mooiste Europese steden met Joodse, Habsburgse, Armeense, Roetheense, Duitse, Poolse, Russische en Oekraïense invloeden.
De stad Krakau, de voormalige koningsstad, is de parel van Polen met het Koninklijk Paleis op de Wavel en de unieke Grote Markt met de lakenhal. De hoofdstad Warschau met de prachtige oude stad en de zetel van de Poolse regering is tegenwoordig een bruisende metropool. Het aan de Oostzee gelegen Gdansk maakte deel uit van de Hanze en vormt samen met Sopot en de havenstad Gdynia de zogenaamde Driestad. Onderweg zien we het katholieke spiritueel centrum Czestochowa.
U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Kiev

Na het inchecken in Hotel Sky Loft Kiev**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Kiev
Dag 2 Kiev

Vanochtend staat een stadsbezichtiging op het programma. U krijgt de meest uiteenlopende bezienswaardigheden te zien zoals de Sint Vladimir Kathedraal, de Sint Sophia Kathedraal en het Sint Michielklooster. We zien de barokke Sint Andreaskathedraal, een meesterwerk van de Italiaanse architect Rastrelli, gelegen aan de prachtige Andreasstraat. Tevens maken we kennis met het Onafhankelijkheidsplein en het Opera Gebouw. Van de wijk Podil gaan we met de kabeltrein naar het hogere gedeelte van de stad.
In de middag kunt u optioneel deelnemen aan een excursie naar het wereldberoemde Kievo Pechersk Holenklooster dat in 1054 werd gesticht. Dit klooster is zetel van de Russisch orthodoxe kerk in Oekraïne en draagt de titel Lavra (klooster in de hoogste rangorde). Onder het klooster bevindt zich een ondergronds labyrinth van holen en gangen waar gemummificeerde monniken en heiligen begraven liggen.
In de avond kunt u optioneel deelnemen aan een diner met Oekraïense folklore in Restaurant Opanas.

Dag 3 Kiev
Dag 3 Kiev

Vandaag staan twee bijzondere optionele excursies op het programma: een bezoek aan het Openluchtmuseum en een bezoek aan de Sint Sophia Kathedraal en het Historisch Museum.
Het Openluchtmuseum bestaat uit een verzameling van kleine dorpjes, boerderijen, houten kerken en windmolens en geeft ons een goed zicht op het 18e– en 19e-eeuwse landelijke Oekraïne.
In de middag kunt u deelnemen aan een bezoek aan het Sint Sophia Klooster complex met de schitterende kathedraal en bijzondere fresco’s. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens bezoeken we het Historisch Museum waar we nader kennismaken met de historie en cultuur van Oekraïne.

Dag 4 Kiev - Lviv
Dag 4 Kiev - Lviv

In de ochtend kunt u Kiev op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een optioneel bezoek aan het Tsjernobyl Museum waar de kernramp van 26 april 1986 wordt belicht.
In de middag gaan we naar het Centraal Station van Kiev om op de hoge snelheidstrein naar Lviv te stappen. Bij aankomst worden we naar Hotel Dnister**** of vergelijkbaar gebracht.

Dag 5 Lviv
Dag 5 Lviv

Vandaag staat een optionele dagexcursie naar historische kastelen in de buurt van Lviv op het programma. We bezoeken het 13e eeuwse Olesko Kasteel waar eens de Poolse koningen resideerden, waaronder Jan Sobieski. In het kasteel zien we schitterende oude meubelstukken en schilderijen evenals prachtige juwelen. Bij het kasteel bewonderen we de fraaie kasteeltuin. We bezoeken het Zolochiv Paleis, een in de 17e eeuw gebouwd juweeltje van defensieve architectuur. Het deed dienst als fort en als Koninklijke residentie. Tevens zien we het Grand Palace en het Chinese Paleis.

Dag 6 Lviv
Dag 6 Lviv

Lviv is een van de meest unieke en minst ontdekte steden van Europa. De geschiedenis heeft vele perioden doorstaan en is de Tweede Wereldoorlog vrijwel ongeschonden doorgekomen. Het maakte deel uit van het Habsburgse rijk (Lemberg), van Polen (Lwów), de Sovjetunie (Lvov) en tegenwoordig van Oekraïne (Lviv). De verschillende perioden zijn in de stad goed te herkennen en de geschiedenis straalt je op iedere hoek tegemoet. We maken een stadswandeling langs de vele historische gebouwen in het centrum, een bonte combinatie van diverse stijlen zoals barok en gotiek. Het imposante operagebouw, het gezellige marktplein, de Bernardine kerk, de Lvóv-Boimkapel, de barokke Dominicanenkerk (1745-1764), de vroeg-barokke Jezuïetenkerk (1630), het middeleeuwse Farmacie Museum en de Armeense Kathedraal zijn een aantal van de prachtige gebouwen die we zien.
In de middag kunnen we deelnemen aan een optionele Bier tour. We maken zowel kennis met een kloosterbrouwerij uit de 17e eeuw als met een moderne brouwerij.
’s Avonds kunt u optioneel deelnemen aan een Oekraïens afscheidsdiner in Restaurant Trout, Bread and Wine.

Dag 7 Lviv - Krakau
Dag 7 Lviv - Krakau

Vanochtend checken we uit en nemen de trein naar de Poolse grensplaats Przemysl om daar de verbinding naar Krakau te nemen. Het is een mooie reis waar we kunnen genieten van de uitlopers van de Karpaten. Aangekomen in Krakau checken we in bij Hotel Q Plus Krakau Centrum**** of vergelijkbaar.

Dag 8 Krakau
Dag 8 Krakau

In de ochtend staat een stadsbezichtiging van Krakau op het programma. We gaan naar de Wavel Heuvel met het Koninklijk Paleis en we maken kennis met de oude stad waar we de verdedigingswerken en de Florianuspoort zien. We zien het Collegium Maius. Vanaf de 15e eeuw was dit het hoofdgebouw van de Jagiellonische Universiteit van Krakau; de oudste universiteit van Polen (1364) en een van de oudste van Europa. Tevens bezoeken we de Grote Markt (Pools: Rynek Główny). Het plein dateert uit de 13e eeuw. Met een oppervlakte van circa 40.000 m² is het vierkante plein één van de grootste middeleeuwse pleinen in Europa. Het plein is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen (kamienice). Centraal op het plein bevindt zich de lakenhal, de Sukiennice, die het plein in tweeën deelt. Op het ene deel wordt het plein gedomineerd door de Raadhuistoren, aan de andere zijde van de lakenhal bevinden zich het 11e-eeuwse St. Wojciechkerkje en het standbeeld van de dichter Adam Mickiewicz. In een hoek van het plein bevindt zich de gotische Kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria.
In de middag staat de optionele excursie naar de Wieliczka Zoutmijn op het programma, een schitterende ondergrondse belevenis die niet voor niets is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
In de avond kunt u optioneel genieten van een Poolse maaltijd in Restaurant Hawelka.

Dag 9 Krakau - Czestochowa - Warschau
Dag 9 Krakau - Czestochowa - Warschau

Na het ontbijt verlaten we het schitterende Krakau en rijden we richting Warschau. Onderweg brengen we een bezoek aan het spiritueel centrum van het katholieke Polen, het Jasna Gora Klooster in Czestochowa met de Zwarte Madonna. Jaarlijks komen zo’n vijf miljoen pelgrims en toeristen naar het klooster om de icoon van de Zwarte Madonna te aanschouwen of te aanbidden.
In de middag komen we aan in Warschau  waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Sobieski**** of vergelijkbaar.

Dag 10 Warschau
Dag 10 Warschau

Na het ontbijt beginnen we aan een stadsbezichtiging van Warschau, waar we onder andere de Koninklijke Route volgen met al zijn beroemde standbeelden, gebouwen en kerken. We zien de oude stad met het Koninklijke Kasteel, Sint Johns Kathedraal en de schitterende Oude Markt die na de oorlog volledig in oude glorie is herrezen.
In de middag kunt u Warschau op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan de optionele excursie naar het Koninklijk Lazienki Park met Chopin’s monument en het Paleis op het Water.
In de avond kunt u optioneel aanschuiven in Restaurant Dawne Smaki.

Dag 11 Warschau

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.045,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer van luchthaven naar hotel Kiev (max 2 personen per transfer) (€ 40,-)
  • Transfer van hotel in Warschau naar luchthaven (max 2 personen per transfer) (€ 45,-)
  • Kievo Pechersk Holenklooster (€ 40,-)
  • Openluchtmuseum (€ 40,-)
  • Sint Sophia Kathedraal en Nationaal Historisch Museum (€ 25,-)
  • Tsjernobyl Museum (€ 40,-)
  • Kastelen rond Lviv (8 uur) (€ 60,-)
  • Lviv Bier Tour (€ 35,-)
  • Wieliczka Zoutmijn (€ 60,-)
  • Lazienki Park en Paleis op het Water (€ 40,-)
  • Diner met folklore in Restaurant Opanas (€ 40,-)
  • Diner Restaurant Trout, Bread and Wine (€ 35,-)
  • Diner Restaurant Hawelka (€ 40,-)
  • Diner Restaurant Dawne Smaki (€ 40,-)
  • Half pension 10x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 325,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 450,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
15-06-2022 Reserveer € 1.045,-
13-07-2022 Reserveer € 1.045,-
27-07-2022 Reserveer € 1.045,-
03-08-2022 Reserveer € 1.045,-
10-08-2022 Reserveer € 1.045,-
17-08-2022 Reserveer € 1.045,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen