11-daagse reis Wit-Rusland en Baltische Hoofdsteden, Minsk, Vilnius, Riga, Tallinn

€ 995,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de Baltische hoofdsteden Tallinn,
Riga en Vilnius. De drie steden hebben ieder een geheel eigen karakter. De centra zijn schitterend; de
rijke historie en cultuur zijn in elk hoekje merkbaar. Daarnaast zijn er volop moderne winkels en trendy
cafés en restaurants.
Voordat we de Baltische Landen bezoeken maken we uitgebreid kennis met de interessante hoofdstad
van Wit-Rusland, Minsk. De bewogen geschiedenis komt in velerlei aspekten in de stad tot uiting.
U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- en Duitssprekende
reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Minsk

Na het inchecken in Hotel Minsk**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers.
Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of
een glas sap aangeboden.

Dag 2 Minsk
Dag 2 Minsk

Minsk is een van de minst bezochte hoofdsteden van Europa. Enerzijds omdat het in de Sovjetunie in de schaduw van Moskou stond en anderzijds omdat het een gesloten communistisch bolwerk is gebleven na het uiteenvallen van diezelfde Sovjetunie. Toch is het een interessante stad waar het verleden en heden samenkomen. We gaan Minsk bezichtigen en zien het Onafhankelijkheidsplein de Onafhankelijkheids Avenue vol classicistische Satlinistische architectuur. We zien de oude stad met de kathedraal van de Heilige Maagd Maria, het Traneneiland en het Janka Kupala Park.
In de middag kunnen we optioneel het museum bezoeken dat is gewijd aan de grote patriottische oorlog (2e W.O.).

Dag 3 Minsk
Dag 3 Minsk

Vandaag kan iedereen Minsk op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan de optionele excursie naar het Mir Kasteel gelegen op zo’n 100 kilometer rijden. Aan het einde van de 15e eeuw begon men met de bouw van dit Gotische kasteel dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hierna werd het uitgebreid en herbouwd, eerst in de stijl van de Renaissance, daarna in de stijl van de Barok. Tegen het eind van de 19e eeuw werd het kasteel gerestaureerd, nadat het bijna een eeuw verlaten was geweest en hevige schade had opgelopen tijdens de Napoleontische tijd. In 1920 en 1930 werden elementen in de stijl van de Secessie en Romantiek toegevoegd en werd er rondom een park aangelegd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het kasteel als gevangeniskamp en getto.
In de avond kan men deelnemen aan een optioneel diner in Restaurant Gambarinus.

Dag 4 Vilnius
Dag 4 Vilnius

Vanochtend kunnen we Minsk verder verkennen voordat we in de middag op de trein naar Vilnius stappen. Na aankomst in de hoofdstad van Litouwen checken we in bij Hotel Radisson Blu Lietuva**** of vergelijkbaar.

Dag 5 Vilnius
Dag 5 Vilnius

In de ochtend maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. We kijken uit over deze barokke stad, gelegen aan de rivier de Neris met een wirwar van kleine straatjes en meer dan 1.200 middeleeuwse gebouwen en veertig kerken. We maken een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Vilnius, de Petrus en Pauluskerk, de St. Anna-kerk, de universiteit en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’.
In de middag kan men optioneel deelnemen aan een excursie naar Trakai. Deze voormalige hoofdstad van Litouwen ligt op ongeveer 40 kilometer ten westen van Vilnius in waterrijk gebied; de imposante Waterburcht is de grootste trekpleister van Trakai en we gaan het dan ook uitgebreid bezoeken.
In de avonduren staat optioneel een folklore diner in Restaurant Belmontas op het programma.

Dag 6 Riga
Dag 6 Riga

Na het ontbijt reizen we met onze luxe bus naar Riga. Onderweg stoppen we bij de Kruisberg waar ontelbare kruizen in allerlei formaten zijn geplaatst door de katholieke bevolking van Litouwen.
Vervolgens bezoeken we het Rundale Paleis, de voormalige zomerresidentie van de Hertog van Kuurland. In de namiddag komen we aan in Riga waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Latvija**** of vergelijkbaar.

Dag 7 RIga
Dag 7 RIga

Riga werd gesticht in 1201 en maakte deel uit van de Hanze. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is de art nouveau wijk zeer bijzonder. Tijdens een uitgebreide stadswandeling zien we onder andere de  imposante Domkathedraal, Gildehuizen, de ‘3 broers’,  Riga Castle, de Zweedse Poort en het Vrijheidsmonument.
In de middag bezoeken we optioneel de ten westen van Riga gelegen badplaats Jurmala. Het staat bekend om de prachtige houten gebouwen en witte zandstranden waar we gaan wandelen.
Optioneel kunt u een orgelconcert bijwonen in de Dom Kathedraal.

Dag 8 Riga
Dag 8 Riga

Vandaag kunnen we Riga op eigen gelegenheid gaan ontdekken of deelnemen aan de volgende optionele excursies: Gauja Nationaal Park en Sigulda en/of het Riga Motor Museum.
We rijden door het prachtige Gauja National Park, ook wel ‘Lets Zwitserland’ genoemd en komen aan in Sigulda. We zien de ruïnes van het Episcopal Castle en van het kasteel van ‘de Ridders van het Zwaard’.
Het Motor Museum heeft een uitgebreide collectie auto’s uit de Sovjet tijd, evenals Sovjet limousines uit de collectie van het Kremlin!
In de avond kunnen we optioneel aanschuiven in Restaurant Three voor een stijlvol diner.

Dag 9 Tallinn

Na het ontbijt vertrekken we richting de Estse hoofdstad Tallinn. Onderweg bezoeken we Pärnu, een badplaats gelegen aan de Golf van Riga. In het begin van de middag komen we aan en checken we in bij  Hotel Radisson Blu Olympija**** of vergelijkbaar.

Dag 10 Tallinn
Dag 10 Tallinn

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been. We zien het middeleeuwse stadhuis en we bezoeken de grote Gildehal.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het Kadriorg Park en een bezoek brengen aan KUMU. Het Kadriorg Park behoorde bij het Kadriorgpaleis van Peter de Grote. Bij het park is ook het KUMU Museum gelegen. Het museum herbergt Estse kunst door de eeuwen heen en werd in 2018 gekozen tot Europees Museum van het Jaar.
Vanavond kunt u deelnemen aan een optioneel middeleeuws diner in Restaurant Maikrahv.

Dag 11 Tallinn

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 995,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer luchthaven Minsk - hotel per auto voor 2 personen (€ 60,-)
  • Transfer hotel Tallinn - luchthaven per auto voor 2 personen (€ 35,-)
  • Museum 2e Wereldoorlog (€ 45,-)
  • Mir Kasteel (€ 85,-)
  • Trakai (€ 45,-)
  • Gauja Nationaal park (€ 50,-)
  • Riga Motor Museum (€ 40,-)
  • Concert Dom Kathedraal (€ 35,-)
  • Jurmala (€ 40,-)
  • Kadriorg park en KUMU (€ 45,-)
  • Half pension 10x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 305,-)
  • Restaurant Gambarinus (€ 40,-)
  • Folklorediner in Belmontas (€ 40,-)
  • Lets diner in restaurant Three (€ 40,-)
  • Diner in Restaurant Maikrahv (€ 45,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 400,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
09-06-2022 Reserveer € 995,-
07-07-2022 Reserveer € 995,-
04-08-2022 Reserveer € 995,-
18-08-2022 Reserveer € 995,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen