11-daagse reis – Baltische Landen ontdekken

Tallinn - Lahemaa Nationaal Park - Tartu - Marciena - Daugavpils - Vilnius - Liepaja - Riga

€ 1.145,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap van maximaal 16 personen kennis met niet alleen de Baltische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius maar ook met andere pareltjes. Bovendien overnacht u op verschillende plaatsen in unieke landhuizen, zijn verschillende diners inbegrepen, bezoekt u onder andere een boerderij en een kunstcentrum, proeven we bier in een lokale brouwerij en maakt u een mooie fietstocht in een nationaal park. U reist in een internationaal gezelschap en met ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Tallinn

Na het inchecken in Hotel Santa Barbara*** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Tallinn - Lahemaa Nationaal Park
Dag 2 Tallinn - Lahemaa Nationaal Park

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been.
Na de bezichtiging van Tallinn rijden we richting het Lahemaa National Park dat op een uur rijden van Tallinn ligt en zo’n 752 vierkante kilometer beslaat. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos, daarnaast zijn er veel rivieren, meren en moerassen te vinden en leven er elanden, bevers, wolven en lynxen. We verblijven in het schitterende zestiende eeuwse Hotel Vihula Manor Coutry Club & Spa****. Het diner van lokale specialiteiten in de Kaval-Ants Taverne is inbegrepen.

Dag 3 Lahemaa Nationaal Park - Tartu
Dag 3 Lahemaa Nationaal Park - Tartu

Na het ontbijt maken we uitgebreid kennis met het Lahemaa Nationaal Park. Onderweg naar Tartu bezoeken we in Palmse het indrukwekkende Manor House van de Von Pahlen familie. Aangekomen in Tartu maken we kennis met deze universiteitsstad (1632), die als geestelijke hoofdstad van Estland door het leven gaat. We overnachten in Hotel Sophia*** (of vergelijkbaar).

Dag 4 Marciena

Vanuit Tartu rijden we in zuidelijke richting naar de veertiende eeuwse Hanzestad Valmiera, gesticht door de ridders van de Lijflandse Orde die hier een kasteel bouwden. Na een korte rondrit door de stad bezoeken we de Valmiermuiza brouwerij en proeven we het gebrouwde bier. Vervolgens bezichtigen we een biologische kaasboerderij waar we natuurlijk ook de kaas zullen laten smaken.
Ook vanavond overnachten we weer in een prachtig landhuis; het Marciena Manor Hotel**** waar we uitgenodigd zijn voor een barbecue op een van de mooiste plaatsen in Letland.

Dag 5 Daugavpils

Onderweg naar Daugavpils stoppen we in Aglona in de provincie Letgallen, een bekend bedevaartsoord in Letland. We bezoeken de barokke witte basiliek waar jaarlijks op 15 augustus de Maria Hemelvaart door duizenden pelgrims wordt gevierd.
Tevens bezoeken we een keramiek workshop. Keramiek is een belangrijk symbool van de lokale cultuur. Aangekomen in Daugavpils, de tweede stad van Letland, bezoeken we het oude centrum, het Daugavpilsfort en het Mark Rothko Art Centre. Dit kunstmuseum is de enige plek in Europa waar de originele meesterwerken van de grondlegger van abstract expressionisme te bewonderen zijn. We overnachten net buiten de stad in het heerlijke Svente Manor Hotel****.

Dag 6 Vilnius
Dag 6 Vilnius

Vandaag staat de reis naar Litouwen op het programma en rond het middaguur komen we aan in het Aukstatija Nationaal Park, een prachtige regio met meertjes en beekjes in een heuvelachtige omgeving. We gaan het nationale park op de fiets ontdekken (afstand ca. 20 km.). We bezoeken het aan een meer gelegen plaatsje Paluse. Hier staat de oudste nog bestaande houten kerk van Litouwen.
In de namiddag rijden we verder naar Vilnius waar we overnachten in Hotel Artis**** of vergelijkbaar.

Dag 7 Vilnius

In de ochtend maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. We kijken uit over deze barokke stad, gelegen aan de rivier de Neris met een wirwar van kleine straatjes en meer dan veertig kerken. We maken een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Vilnius, de Petrus en Pauluskerk, de St. Anna-kerk, de universiteit en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’. De middag is ter vrije besteding. In de avond staan optioneel een Zeppelinas masterclass koken en een traditioneel diner in Restaurant Senoji Trobele op het programma.

Dag 8 Liepaja
Dag 8 Liepaja

Vanuit Vilnius rijden we naar Trakai, de middeleeuwse hoofdstad van Litouwen en bekend vanwege het schitterende 14de eeuwse kasteel, gelegen op een eilandje in het meer van Galvé. We maken hier een fotostop. We vervolgen onze weg naar de havenstad Klaipeda. De oude binnenstad van Klaipeda, het vroegere Memel, staat bekend om zijn gildehuizen. We bezichtigen de stad en rijden door naar de badplaats Liepaja waar we overnachten in Hotel Art Roma****. Optioneel kunt u genieten van een diner in een beachcafé op het strand.

Dag 9 Riga

Vanochtend wandelen we door de stad en zien we onder andere de voormalige marinehaven met de orthodoxe kathedraal, het Jurmala Park en de Drievuldigheidskerk. We verlaten Liepaja en rijden naar Kuldiga de voormalige hoofdstad van het Hertogdom van Kuurland. We bezoeken het plaatsje en komen aan in de ten westen van Riga gelegen badplaats Jurmala. Het staat bekend om de prachtige houten gebouwen en witte zandstranden waar we gaan wandelen.
We overnachten in Riga in Hotel Wellton Centrum**** of vergelijkbaar.

Dag 10 Riga
Dag 10 Riga

Riga werd gesticht in 1201 en maakte deel uit van de Hanze. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is de art nouveau wijk zeer bijzonder. Tijdens een uitgebreide stadswandeling zien we onder andere de  imposante Domkathedraal, Gildehuizen, de ‘3 broers’,  Riga Castle, de Zweedse Poort en het Vrijheidsmonument. In de middag staat een optionele excursie naar de bekende markt van Riga op het programma waar we kennismaken met de lokale produkten.
Vanavond zijn we uitgenodigd in Restaurant Three voor het stijlvolle afscheidsdiner en proeven we de Letse likeur Black Balsam.

Dag 11 Riga

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.145,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
  Niet inbegrepen
   • Transfer luchthaven Tallinn - hotel per auto voor 2 personen (€ 45,-)
   • Transfer hotel - luchthaven Riga per auto voor 2 personen (€ 45,-)
   • Transfer luchthaven Tallinn - hotel per auto voor 3 tot 7 personen (€ 65,-)
   • Transfer hotel - luchthaven Riga per auto voor 3 tot 7 personen (€ 65,-)
   • Half pension 7x 3-gangen diner in hotels met koffie of thee (€ 175,-)
   • Masterclass koken en Litouws diner in Restaurant Senoji Trobele (€ 35,-)
   • Casual diner op strand in Liepaja (€ 35,-)
   • Bezoek centrale markthal RIga (€ 40,-)
   • Toeslag eenpersoonskamer (€ 350,-)
   • Reserveringskosten (€ 29,50)
   • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
   • Bijdrage SGR (€ 5,-)

  Groepsreizen

  Vertrekdatum Prijs (p.p)

  Reserveren

  Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

  Vertrekdatum
  Aantal personen