10 dagen Moskou, Gouden Ring, Sint Petersburg Individueel

€ 1.195,- P.P. Vanaf
Hermitage

De Reis

Moskou en Sint Petersburg zijn steden die men in ieder geval één keer in zijn leven gezien moet hebben. Voor wie dat liever individueel doet is deze reis een uitkomst. Het interessante bij deze reis is dat u niet alleen beide hoofdsteden ziet maar ook kennis maakt met het hart van het Oude Rusland: de Gouden Ring steden Vladimir en Soezdal! De belangrijkste zaken worden voor u geregeld: rechtstreekse vliegtickets met KLM, goede hotels, treinkaartjes tussen de steden (2e klas), transfers van en naar de luchthaven. Optioneel kunt u individuele excursies (met privé gids), extra transfers en visumverzorging bijboeken.

Dit is een populaire reis om in 10 dagen Rusland beter te leren kennen. Indien u langer zou willen blijven of het programma zou willen aanpassen overleggen we dit graag met u!

Programma

Dag 1 Moskou

Vlucht naar Moskou met KLM. Bij aankomst wordt u op de luchthaven opgehaald door onze chauffeur die u naar uw hotel brengt.

Moskou. Kremlin. Tsar-Bel
Dag 1 - 4 Moskou

U verblijft 3 nachten in een goed toeristenklasse hotel met een zeer praktische ligging (welk hotel hangt af van de beschikbaarheid op het moment van boeken; vanzelfsprekend kan dit met u overlegd worden).

Op dag 2 wordt u om 10.00 uur door uw Engelstalige gids (op verzoek Nederlandstalig) bij de receptie van het hotel opgehaald voor een excursie door de hoofdstad van de Russische Federatie. De excursie is met de metro omdat dat de snelste, mooiste en efficiëntste manier is om Moskou te verkennen. Voordeel is tevens dat u op deze manier ook de metro leert kennen waardoor u zich na de excursie ook zelf gemakkelijk kunt verplaatsen in deze metropool. De gids heeft een eigen programma voor u in gedachten maar is er voor u en zal uw interesses met alle plezier aan de orde laten komen.

Excursie ideeën treft u aan via de volgende link: excursies Moskou

Dag 4-5 Vladimir en Soezdal
Dag 4-5 Vladimir en Soezdal

U reist op dag 4 per trein naar Vladimir (rond 2 uur), waar u 2 nachten verblijft in een middenklasse hotel. Vladimir herbergt een aantal schitterende bouwwerken uit de 12e eeuw, zoals de Demetrius kathedraal, de Maria-ontslapingskathedraal en de Gouden Poort. Nog beter wordt het oude Rusland zichtbaar in het nabijgelegen Soezdal (25 km.), een waar openluchtmuseum met een eigen kremlin en verschillende goed bewaard gebleven houten gebouwen, kerken en kloosters. Het centrum van Soezdal prijkt niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stad is eenvoudig per openbaar vervoer of taxi bereikbaar vanuit Vladimir.

Dag 6 Sint Petersburg
Dag 6 Sint Petersburg

U vertrekt per nachttrein naar Sint Petersburg voor het vervolg van uw reis waar u op dag 7 arriveert. Indien u liever overdag reist met de trein dan is dat ook mogelijk. U vertrekt dan in de vroege ochtend vanuit Vladimir naar Sint Petersburg waar u aan het einde van de dag aankomt. Omdat u 1 nacht extra in Sint Petersburg verblijft bedraagt de toeslag voor de extra nacht € 45,- p.p. in een 2-pers.kamer.

Dag 7-10 Sint Petersburg

U verblijft 3 nachten in een centraal gelegen goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt. Bij aankomst wordt u opgehaald voor een Engelstalige (op verzoek Nederlandstalige) privé excursie door deze schitterende door Tsaar Peter de Grote gestichte stad. Omdat u de koffers bij u heeft en u nog niet kunt inchecken is de excursie met de auto.

Indien u er voor kiest met de dagtrein te reizen wordt u bij aankomst van de trein afgehaald en naar uw hotel gebracht. In dat geval wordt u de volgende ochtend om 10.00 uur bij de receptie opgehaald door uw Engelstalige gids (op verzoek Nederlandstalig) die u de stad met het openbaar vervoer laat ontdekken.

Excursie ideeën treft u aan via de volgende link: excursies Sint Petersburg

 

Dag 10

U wordt tijdig bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven vervoerd voor de terugvlucht met KLM.

excursies Moskou
excursies Sint Petersburg

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.195,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Retour per koffer (€ 50,-)
    • Online visum door ons verzorgd incl. de kosten van het visum (€ 89,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
10 dagen Moskou, Gouden Ring, Sint Petersburg Individueel € 1.195,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P