10-daagse reis Baltische Impressies

Tallinn - Cesis - Vilnius - Nida - Liepaja - Riga - Tallinn

€ 1.045,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met niet alleen de Baltische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius maar ook met de natuur in deze dunbevolkte landen. U reist in een internationaal gezelschap met een ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Tallinn

Na het inchecken in Hotel Radisson Blu Olympia**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Tallinn - Cesis
Dag 2 Tallinn - Cesis

Na het ontbijt rijden we richting het Lahemaa National Park dat op een uur rijden van Tallinn ligt en zo’n 752 vierkante kilometer beslaat. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos maar daarnaast zijn er veel rivieren, meren en moerassen te vinden en leven er elanden, bevers, wolven en lynxen. We bezoeken het schitterende zestiende eeuwse Vihula Landhuis en in Palmse het indrukwekkende Landhuis van de Von Pahlen familie. We rijden door naar Tartu en maken kennis met deze universiteitsstad (1632), die als geestelijk hoofdstad van Estland door het leven gaat. Van hieruit reizen we verder naar Cesis, een hanzestad met nauwe straatjes, ruïnes en prachtige tuinen.
We overnachten in Hotel Cesis*** (of vergelijkbaar).

Dag 3 Cesis - Vilnius
Dag 3 Cesis - Vilnius

We rijden door het Gauja National Park, ook wel ‘Lets Zwitserland’ genoemd en komen aan in Sigulda. We zien de ruïnes van het Episcopal Castle en van het kasteel van ‘de Ridders van het Zwaard’. Onderweg stoppen we bij de Kruisberg waar ontelbare kruizen in allerlei formaten zijn geplaatst door de katholieke bevolking van Litouwen.
In de namiddag komen we aan in Vilnius waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Lietuva**** of vergelijkbaar.

Dag 4 Vilnius - Nida
Dag 4 Vilnius - Nida

In de ochtend maken we kennis met de hoofdstad van Litouwen. We kijken uit over deze barokke stad, gelegen aan de rivier de Neris met een wirwar van kleine straatjes en meer dan veertig kerken. We maken een wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Vilnius, de Petrus en Pauluskerk, de St. Anna-kerk, de universiteit en de oude stadspoorten ‘Gates of Dawn’.
We vervolgen onze reis naar de Landtong van Kuurland (Curonian Spit) waar we overnachten in Hotel Nerija*** of vergelijkbaar. Optioneel staat een visdiner op het programma in Tik Pas Jona.

Dag 5 Nida - Liepaja
Dag 5 Nida - Liepaja

We maken optioneel kennis met dit bijzondere schiereiland van bijna 100 kilometer lengte met hoge zandduinen en pittoreske dorpjes. De Duitse schrijver Thomas Mann, die hier een buitenhuis had, vond deze streek terecht één van de mooiste van Europa. We zien het huis van Thomas Mann, de Parnidis en Naglis Duinen en de Heksenberg bij Juodkrante. We nemen onze bus en komen in de middag aan in Liepaja waar we overnachten in Hotel Promenade**** of vergelijkbaar. Optioneel kunt u genieten van een diner in beachcafé Red Sun Buffet gelegen aan het witte zandstrand.

Dag 6 Liepaja - Riga
Dag 6 Liepaja - Riga

Vanochtend wandelen we door de stad en zien we onder andere de voormalige marinehaven met de orthodoxe kathedraal, het Jurmala Park en de Drievuldigheidskerk. We verlaten Liepaja en rijden naar het Rundale Paleis, de voormalige zomerresidentie van de Hertog van Kuurland. We bezichtigen dit prachtige paleis.
In de namiddag komen we aan in Riga waar we overnachten in Hotel Radisson Blu Latvija**** of vergelijkbaar. Optioneel kunt u een orgelconcert bijwonen in de Dom Kathedraal.

Dag 7 Riga
Dag 7 Riga

Riga werd gesticht in 1201 en maakte deel uit van de Hanze. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is de art nouveau wijk zeer bijzonder. Tijdens een uitgebreide stadswandeling zien we onder andere de imposante Domkathedraal, Gildehuizen, de ‘3 broers’, Riga Castle, de Zweedse Poort en het Vrijheidsmonument.
In de middag bezoeken we optioneel de ten westen van Riga gelegen badplaats Jurmala. Het staat bekend om de prachtige houten gebouwen en witte zandstranden waar we gaan wandelen. In de avond kunnen we optioneel aanschuiven in Restaurant Forest voor een stijlvol diner.

Dag 8 Riga - Tallinn

Na het ontbijt vertrekken we richting Tallinn. Onderweg bezoeken we Pärnu, een populaire Estse badplaats gelegen aan de Golf van Riga. In het begin van de middag komen we aan en checken we in bij Hotel Radisson Blu Olympija**** of vergelijkbaar.

Dag 9 Tallinn
Dag 9 Tallinn

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn) die we dan ook uitgebreid zullen bezichtigen. De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn sterk bepaald; zo zijn de vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd goed bewaard gebleven. De binnenstad is geheel ommuurd en op de stadsmuur staan een groot aantal pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonden, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en zijn verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been. We zien het middeleeuwse stadhuis en we bezoeken de grote Gildehal.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het Kadriorg Park en een bezoek brengen aan KUMU. Het Kadriorg Park behoorde bij het Kadriorgpaleis van Peter de Grote. Bij het park is ook het KUMU Museum gelegen. Het museum herbergt Estse kunst door de eeuwen heen en werd in 2018 gekozen tot Europees Museum van het Jaar.
Vanavond kunt u deelnemen aan een optioneel middeleeuws diner in Restaurant Peppersack.

Dag 10 Tallinn

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.045,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer luchthaven Tallinn - hotel per auto voor 2 personen (€ 45,-)
  • Transfer hotel Tallinn - luchthaven Tallinn per auto voor 2 personen (€ 45,-)
  • Landtong van Kuurland (€ 45,-)
  • Concert Dom Kathedraal (€ 35,-)
  • Jurmala (€ 40,-)
  • Kadriorg park en KUMU (€ 45,-)
  • Half pension 9x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 285,-)
  • Diner in Tik Pas Jona (€ 35,-)
  • Diner in Liepaja Red Sun Buffet (€ 35,-)
  • Lets diner in restaurant Forest (€ 45,-)
  • Diner in Restaurant Peppersack (€ 45,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 450,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen