10-daagse individuele reis Kroatië, eilandhoppen in Dalmatië

Split - Hvar - Brač - Korčula - Dubrovnik

€ 895,- P.P. Vanaf

De Reis

De langgerekte Adriatische kust van Kroatië behoort tot de mooiste van Europa. Naast prachtige stranden zijn er ontelbare eilanden. Maar ook de cultuur en de historie zijn zeer de moeite waard. Tijdens deze individuele reis maken we hiermee uitgebreid kennis.

Onze reis begint in de grootste plaats van Dalmatië, de levendige havenstad Split. Vervolgens varen we met een catamaran naar Bol op het eiland Brač, De stad is geliefd bij de welgestelden van Kroatië en staat bekend om zijn stranden. Het volgende eiland dat we aandoen is Hvar. Het is bergachtig met een goede toeristische infrastructuur en mooie stranden. Ook de lavendelvelden springen in het oog. Het volgende eiland Korčula is dichtbegroeid en telt verschillende pittoreske plaatsen. Onze laatste stop is de Parel van de Adriatische kust, de ommuurde op een schiereiland gelegen stad Dubrovnik.

Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, de overtochten met catamarans en de transfers van en naar de aanlegplaatsen zijn inbegrepen.

U kunt kiezen te verblijven in standaard toeristen hotels (normaal gesproken 3 sterren) of in superior hotels (normaal gesproken 4 sterren).

Foto’s Dubrovnik zijn van TZ Dubrovnik (Tourist Board Dubrovnik)

Programma

Dag 1 Aankomst in Split
Dag 1 Aankomst in Split

Bij aankomst in Split wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

 

Dag 2 Split - Brač

Split is een mooie historische havenstad en tevens de grootste stad van Dalmatië. Het heeft een levendig oud centrum met een leuke boulevard. Het prachtige Diocletianus Paleis uit de 4e eeuw werd gebouwd door de Romeinse keizer met dezelfde naam. Het heeft een oppervlakte van ruim 35000 vierkante meter, ligt in het centrum van Split en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bruisende centrum bestaat uit smalle straatjes, pleinen en talloze terrasjes. Naast een rijk historisch centrum kent Split ook talloze stranden met kristalhelder water, waar ook volop van watersportactiviteiten genoten kan worden.
We worden bij het hotel opgehaald en naar de pier vervoerd om aan boord te gaan van een catamaran die ons naar Bol op het eiland Brač brengt. Daar aangekomen worden we opgehaald en naar het hotel gebracht. De haven van Bol doet schilderachtig aan met een paleis, kasteel, kerk en een Dominicaans klooster.

Dag 3 Brač
Dag 3 Brač

Op het eiland tref je vruchtbare dalen met wijngaarden en uitgestrekte pijnboombossen. Op veel plaatsen heeft men uitzicht over deze dalen dankzij het bergachtige landschap en vanaf de noordkust kijkt men uit over het Dalmatisch massief. Bol ligt aan de zuidkant van het eiland en is tevens bekend om zijn stranden, onder andere het Zlatni Rat (Gouden Hoorn) kiezelstrand en dankt zijn naam aan de vorm en ligging en is één van de mooiste stranden van de Adriatische kust.

Dag 4 Brač - Hvar

Na het ontbijt worden we naar de pier gebracht en stappen we aan boord van een Catamaran die ons naar het eiland Hvar brengt. Daar aangekomen wacht een transfer naar het hotel.

Dag 5 Hvar
Dag 5 Hvar

Hvar is een levendig eiland dat zeer geliefd is onder beroemdheden vanwege de luxe status. Het eiland staat vooral bekend om het bruisende uitgaansleven, prachtige stranden, rijke geschiedenis, uitstekende eetgelegenheden en lavendelvelden. Hvar telt de meeste zon uren van Kroatië en heeft een Middellandse Zeeklimaat.
De stad Hvar (zelfde naam als het eiland) heeft 700 jaar oude stadsmuren met daarvoor een prachtige palmenpromenade. De stadsmuren zorgden voor bescherming tegen de vele piraten op zee. Het centrum kent een plein (Piazza) dat als één van de mooiste van Dalmatië wordt gezien. Om dit plein heen liggen de heilige Stephan kathedraal, de paleizen van Groda en de huizen van Burag die terrasgewijs oplopen.

Dag 6 Hvar - Korčula

Na het ontbijt varen we met een catamaran naar Korčula waar we naar ons hotel worden gebracht.

Dag 7 Korčula
Dag 7 Korčula

Korčula is een van de grootste Kroatische eilanden met een lengte van bijna 50 kilometer. Het is een eiland vol tradities, mooie stranden, olijfgaarden, wijngaarden, oude dorpjes en bossen. Daarnaast staat het eiland ook bekend om zijn heerlijke witte wijnen. De hoofdstad van het eiland heet eveneens Korčula en wordt vaak klein Dubrovnik genoemd vanwege de stadsmuren en typische Kroatische gebouwen met oranje daken. De stadsmuren uit de 13e eeuw zijn na 1420 met torens en bastions versterkt door de Venetianen. Het belangrijkste monument van de stad, de Sint Marcuskathedraal, staat aan het Stossmayerov Plein. Hier vlakbij ligt de gotische Sint Pieterskerk. Het gotische Arneri Paleis en het Gabrielles Paleis uit de 16e eeuw liggen tegenover de Sint Pieterskerk. Het geboortehuis van de ontdekkingsreiziger Marco Polo (13e eeuw) is te zien als museum, maar de Venetianen claimen hún stad als geboorteplek. Zeker is dat Genuese zeelui hem hier in de nabijheid gevangengenomen hebben en dat hij toen in zijn cel zijn al dan niet gefantaseerde lotgevallen heeft opgeschreven.
Het stratenplan in Korčula is zodanig ontworpen dat de ijskoude Bora (een winterse valwind, die een snelheid van 60 meter per seconde kan hebben) door de behuizing wordt opgevangen. Hierdoor ontstond een wirwar van straatjes en steegjes.

 

Dag 8 Korčula - Dubrovnik

Na het ontbijt wacht een transfer naar de pier waar u aan boord van een Catamaran stapt die u naar Dubrovnik brengt. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht.

Dag 9 Dubrovnik
Dag 9 Dubrovnik

Kroaten verwijzen vaak naar deze historische stad als de mooiste stad op aarde. De oude, compleet ommuurde vestingstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor de Blasiuskerk staat Roland, de schutspatroon van de stad. Historische monumenten zijn verder het Franciscanerklooster met een mooie 14e-eeuwse kruisgang, de nog intacte zeer oude Apotheek en het Dogepaleis.
De oude haven werd al door de Levantijnen aangedaan in de 7e eeuw. De vele patriciërshuizen en paleizen stammen uit de 17e eeuw. Door de hele stad zijn fonteinen aangelegd die hun water uit bergbronnen krijgen. Het is heerlijk wandelen door de kleine straatjes met hun unieke sfeer.

Dag 10 Dubrovnik

Na het ontbijt staat de transfer naar de luchthaven op het programma.

Het is ook mogelijk uw reis te verlengen. U zou bijvoorbeeld het nabijgelegen Montenegro kunnen bezoeken. We maken graag een vrijblijvende offerte.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 895,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
    • Privé-excursie Dubrovnik p.p. (€ 65,-)
    • Reserveringskosten (€ 29,50)
    • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
    • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Reizen

Omschrijving Prijs (p.p)
Vertrek van 1 maart tot 22 april 2022 € 895,-
Vertrek van 23 april tot 31 mei 2022 € 995,-
Vertrek van 1 juni tot 20 juli 2022 € 1.325,-
Vertrek van 21 juli tot 25 augustus 2022 € 1.545,-
Vertrek van 26 augustus tot 20 september 2022 € 1.325,-
Vertrek van 21 september tot 31 oktober 2022 € 1.025,-
Vertrek van 1 maart tot 22 april 2022 in superior hotels € 1.195,-
Vertrek van 23 april tot 31 mei 2022 in superior hotels € 1.545,-
Vertrek van 1 juni tot 20 juli 2022 in superior hotels € 1.845,-
Vertrek van 21 juli tot 25 augustus 2022 in superior hotels € 1.995,-
Vertrek van 26 augustus tot 20 september 2022 in superior hotels € 1.845,-
Vertrek van 21 september tot 31 oktober 2022 in superior hotels € 1.495,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen