10-daagse groepsreis Sint Petersburg, Moskou en Kazan

Internationale groepsreis

€ 1.195,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de voormalig Russische hoofdstad Sint Petersburg en de huidige hoofdstad van de Russische Federatie Moskou. Tevens bezoeken we de aan de Wolga gelegen hoofdstad van Tatarstan, Kazan. Een schitterende reis naar de drie mooiste steden van Rusland waar de woorden Cultuur en Historie met een hoofdletter worden geschreven.

U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Sint Petersburg

Na het inchecken in Hotel Sokos Vasilievsky**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Sint Petersburg
Dag 2 Sint Petersburg

Ter eerste kennismaking met deze prachtige stad beginnen we de dag met een uitgebreide stadsrondrit en we zien onder andere het Winterpaleis, de Sint Isaac’s Kathedraal, de Bloedkerk, het Alexander Nevsky Klooster en we bezoeken de Petrus en Paulusvesting; de eerste nederzetting uit 1703, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal staan de verschillende sarcofagen van de Romanovs waaronder die van tsaar Peter de Grote en de laatste tsaar Nicolaas II. Tevens zien we de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora en de Nevski Prospekt.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het tsarendorp Poesjkin gelegen op 25 kilometer buiten de stad. We bezoeken het zomerpaleis van Catharina de Grote met als hoogtepunt de Barnsteen Kamer!
De dag wordt afgesloten met een optionele folklore avond in het prachtige Nikolajevsky Paleis met de mooiste dansen en liederen uit Rusland. Tijdens de avond worden champagne en snacks geserveerd.

Dag 3 Sint Petersburg
Dag 3 Sint Petersburg

Vandaag kunnen we de door Peter de Grote gestichte stad verder op eigen gelegenheid bekijken of deelnemen aan de optionele excursie naar Petrodvorets en/of een bezoek aan de Hermitage. Het sprookjesachtige zomerpaleis ligt in Petrodvorets dat ook wel Peterhof of het Russisch Versailles wordt genoemd. Dit aan de Finse Golf gelegen paleizencomplex (ca. 30 km ten zuiden van St. Petersburg) werd gebouwd in opdracht van Peter de Grote. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace), de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote. Tijdens de rondleiding krijgen we een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunnen we genieten van de prachtige zalen en de bijzondere collectie kunstvoorwerpen, schilderijen en meubels. Vanaf het bordes hebben we een geweldig zicht over de Grote Waterval (Cascade) die van het paleis via het Zeekanaal naar zee loopt. In de prachtige tuinen zien we adembenemende waterpartijen met vergulde fonteinen.
De tweede optionele excursie brengt ons naar het wereldberoemde museum de Hermitage (Winterpaleis). Dit is een van de belangrijkste musea ter wereld. Een absolute top vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters zoals Leonardo da Vinci. Het was vooral Catharina II aan wie het museum haar enorme collectie te danken heeft. Zij kocht hele partijen schilderijen en kunstvoorwerpen op uit alle landen van Europa. Tijdens de fantastische rondleiding worden behalve de pronkzalen, waaronder indrukwekkende audiëntie-, troon- en balzalen, ook de rijk versierde gangen en geweldige trappenhuizen van het Winterpaleis bezocht.
Vanavond kunt u optioneel deelnemen aan een Russisch diner in restautant Pryanosti & Radosti.

Dag 4 Sint Petersburg – Moskou
Dag 4 Sint Petersburg – Moskou

Vanochtend kunnen we optioneel deelnemen aan een cruise door de kanalen van Sint Petersburg. Rond het middaguur gaan we naar het station om met de Sapsan hoge snelheidstrein in ongeveer vier uur naar de hoofdstad van Rusland te rijden. Onderweg zien we het typisch Russische landschap aan ons voorbijtrekken.
Bij aankomst worden we naar Hotel Azimut Smolenskaya****  of gelijkwaardig gebracht.

Dag 5 Moskou
Dag 5 Moskou

In de ochtend bezoeken we deze fascinerende en tegenwoordig bruisende metropool. We zien het Rode Plein met de Basilius Kathedraal, het Bolsjoj Theater en vanaf de Mussenheuvel bij de Moskouse Universiteit hebben we een schitterend uitzicht over de stad. Hoogtepunt is een bezoek aan Kremlin. Het is de zetel van de Russische regering en voorheen van de Sovjetunie. Daarnaast herbergt het Kremlin een theater, een museum, diverse kathedralen en paleizen, de Tsarenklok uit de 18de eeuw en en het Tsarenkanon dat dateert uit de 16de eeuw.
’s Middags kunnen we optioneel de Moskouse ondergrondse bezoeken, absoluut de meest unieke metro ter wereld! Tevens bezoeken we tijdens deze excursie de levendige Arbat.
In de avond kunt u optioneel deelnemen aan de excursie Moscow by night in combinatie met een cruise over de Moskwa Rivier met de Witte Flottila.

Dag 6 Moskou
Dag 6 Moskou

Vandaag kunnen we kiezen om Moskou verder op eigen gelegenheid te verkennen of deel te nemen aan de optionele excursie naar Sergiev Possad. Het ligt zo´n 70 kilometer ten noordoosten van Moskou en is het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk. Door de Russen wordt deze plaats dan ook vergeleken met het Vaticaan. Het klooster van de Heilige Drie-eenheid is een van de indrukwekkendste en belangrijkste van het land. Het hele kloostercomplex (met de eretitel Lavra) is prachtig gerestaureerd ter gelegenheid van de 700 jarige herdenking van Sint Sergius van Voronezh.
In de avond worden we naar het Kazanskaya Station gebracht waar we met de Tatarstan Premium Trein naar Kazan reizen. We overnachten in een 2-persoons slaapcoupé (1e klasse).

Dag 7 Kazan
Dag 7 Kazan

Na aankomst in de Tataarse hoofdstad worden we naar Hotel Park Inn**** of vergelijkbaar gebracht waar het ontbijt wordt geserveerd. Kazan is duizend jaar oud, prachtige gelegen aan de machtige Wolga en een plaats waar christenen en moslims al eeuwen vreedzaam samenleven.
We gaan de stad uitgebreid bezichtigen en betreden het kremlin van de stad, dat in 2000 door UNESCO tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De belangrijkste monumenten in het kremlin zijn de Maria-Boodschap-kathedraal (1561-62), de scheve Söyembikä-toren, vernoemd naar de laatste koningin van Kazan, en de in 2005 herbouwde Qolşärif-moskee, de grootste moskee van Rusland.

Dag 8 Kazan
Dag 8 Kazan

Vandaag kunt u optioneel deelnemen aan een excursie naar het Raifa Klooster en/of naar het Iske-Kazan Openluchtmuseum.
Het Raifa Klooster is schitterend gelegen aan de oever van een meer en wordt gezien als een van de mooiste plaatsen in Tatarstan. De geschiedenis van het klooster gaat meer dan 300 jaar terug. Het werd gesticht na de verovering van Kazan door Tsaar Ivan de Verschrikkelijke. Het klooster werd gesloten in 1918 en werd in 1933 een gevangenis voor jeugdige delinquenten. In de jaren 90 werd het klooster in zijn oude glorie hersteld.
In de middag kunt u het Openluchtmuseum van Iske-Kazan (Oud-Kazan) bezoeken. We bezoeken het museum dat staat op de plaats waar zich eens de hoofdstad van het Khanaat Kazan bevond. We zien het houten fort en een theater optreden van de heerser van het toenmalige khanaat de Kazan Khan. We krijgen een goed idee van het leven in die tijd.

Dag 9 Kazan
Dag 9 Kazan

Vandaag kunt u de stad verder gaan verkennen of deelnemen aan de optionele excursie naar Sviyazhsk.
Het is een landelijke plaats gelegen aan de samenvloeiing van de Wolga en Sviyaga-rivieren. Het wordt vaak een eiland genoemd maar sinds de bouw van het Kuybyshev-reservoir stroomafwaarts bij Togliatti in 1955 is het verbonden met het vasteland door een verhoogde weg. Sviyazhsk heeft sinds de 16e eeuw dienst gedaan als fort en militaire basis. We bezoeken het Domitian Klooster en de Tempel van Sergius van Voronezh. Tevens genieten we van de fantastische uitzichten over de stad en de rivieren.
In de avond kunt u optioneel deelnemen aan een diner in Restaurant Tatar Cuisine House.

Dag 10 Kazan

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.195,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer van luchthaven naar hotel in Sint Petersburg (max 2 personen) (€ 70,-)
  • Transfer van hotel naar luchthaven in Kazan (max 2 personen) (€ 40,-)
  • Catharina Paleis (€ 80,-)
  • Folklore show Nikolajevsky Paleis (€ 65,-)
  • Zomerpaleis (€ 75,-)
  • Hermitage (€ 50,-)
  • Cruise St. Petersburg (€ 65,-)
  • Metro en Arbat (€ 25,-)
  • Moscow by Night met cruise Moskou (€ 55,-)
  • Sergiev Possad (8 uur) (€ 80,-)
  • Raifa Klooster (€ 40,-)
  • Iske-Kazan Openluchtmuseum (€ 60,-)
  • Sviyazshsk (€ 60,-)
  • Diner in Pryanosti & Radosti (€ 50,-)
  • Diner Restaurant Tatar Cuisine House (€ 40,-)
  • Half pension 9x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 245,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 550,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer hoogseizoen (€ 625,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
31-05-2022 Reserveer € 1.295,-
28-06-2022 Reserveer € 1.295,-
26-07-2022 Reserveer € 1.195,-
09-08-2022 Reserveer € 1.195,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Bijzonder Prettige reis

Inmiddels zijn we alweer een paar weken terug in Nederland. Onze reis is bijzonder prettig verlopen.

Voor de personen die nog niet eerder in Rusland waren geweest heeft het veel indruk gemaakt.

Met name de excursies en het niveau van de gidsen was zeker boven gemiddeld en erg leuk voor iedereen.

 

Over all, een zeer geslaagde reis met uiteindelijke heel tevreden deelnemers.

Hartelijk dank en wellicht tot de volgende keer!

Herman M

Herman M
Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P