10-daagse groepsreis Sint Petersburg, Moskou en Gouden Ring

Sint Petersburg - Moskou - Vladimir - Soezdal - Bogolyubovo

€ 1.145,- P.P. Vanaf

De Reis

Tijdens deze reis maakt u in een internationaal gezelschap kennis met de voormalige Russische hoofdstad Sint Petersburg en de huidige hoofdstad van de Russische Federatie Moskou. Tevens bezoeken we de de Gouden Ring steden Vladimir, Soezdal en Bogolyubovo. Deze drie plaatsen in de Gouden Ring ten Noord-Oosten van Moskou tonen u de rijkheid van de Russische historie!

U reist in een internationaal gezelschap en met naar keuze een ervaren Engels- en Duitssprekende reisleiding. Het is mogelijk uw reis te verlengen door eerder heen en/of later terug te reizen.

Programma

Dag 1 Sint Petersburg

Na het inchecken in Hotel Sokos Vasilievsky**** ontmoet u rond 19.00 uur de reisleiding en uw medereizigers. Tijdens deze ontvangstbijeenkomst die ongeveer 30 minuten duurt wordt u een champagne-cocktail of een glas sap aangeboden.

Dag 2 Sint Petersburg
Dag 2 Sint Petersburg

Ter eerste kennismaking met deze prachtige stad beginnen we de dag met een uitgebreide stadsrondrit en we zien onder andere het Winterpaleis, de Sint Isaac’s Kathedraal, de Bloedkerk, het Alexander Nevsky Klooster en we bezoeken de Petrus en Paulusvesting; de eerste nederzetting uit 1703, van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de gelijknamige kathedraal staan de verschillende sarcofagen van de Romanovs waaronder die van tsaar Peter de Grote en de laatste tsaar Nicolaas II. Tevens zien we de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora en de Nevski Prospekt.
In de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het tsarendorp Poesjkin gelegen op 25 kilometer buiten de stad. We bezoeken het zomerpaleis van Catharina de Grote met als hoogtepunt de Barnsteen Kamer!
De dag wordt afgesloten met een optionele folklore avond in het prachtige Nikolajevsky Paleis met de mooiste dansen en liederen uit Rusland. Tijdens de avond worden champagne en snacks geserveerd.

Dag 3 Sint Petersburg
Dag 3 Sint Petersburg

Vandaag kunnen we de door Peter de Grote gestichte stad verder op eigen gelegenheid bekijken of deelnemen aan de optionele excursie naar Petrodvorets en/of een bezoek aan de Hermitage. Het sprookjesachtige zomerpaleis ligt in Petrodvorets dat ook wel Peterhof of het Russisch Versailles wordt genoemd. Dit aan de Finse Golf gelegen paleizencomplex (ca. 30 km ten zuiden van St. Petersburg) werd gebouwd in opdracht van Peter de Grote. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace), de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote. Tijdens de rondleiding krijgen we een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunnen we genieten van de prachtige zalen en de bijzondere collectie kunstvoorwerpen, schilderijen en meubels. Vanaf het bordes hebben we een geweldig zicht over de Grote Waterval (Cascade) die van het paleis via het Zeekanaal naar zee loopt. In de prachtige tuinen zien we adembenemende waterpartijen met vergulde fonteinen.
De tweede optionele excursie brengt ons naar het wereldberoemde museum de Hermitage (Winterpaleis). Dit is een van de belangrijkste musea ter wereld. Een absolute top vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters zoals Leonardo da Vinci. Het was vooral Catharina II aan wie het museum haar enorme collectie te danken heeft. Zij kocht hele partijen schilderijen en kunstvoorwerpen op uit alle landen van Europa. Tijdens de fantastische rondleiding worden behalve de pronkzalen, waaronder indrukwekkende audiëntie-, troon- en balzalen, ook de rijk versierde gangen en geweldige trappenhuizen van het Winterpaleis bezocht.
Vanavond kunt u optioneel deelnemen aan een Russisch diner in restautant Pryanosti & Radosti.

Dag 4 Sint Petersburg – Moskou
Dag 4 Sint Petersburg – Moskou

Vanochtend kunnen we optioneel deelnemen aan een cruise door de kanalen van Sint Petersburg. Rond het middaguur gaan we naar het station om met de Sapsan hoge snelheidstrein in ongeveer vier uur naar de hoofdstad van Rusland te rijden. Onderweg zien we het typisch Russische landschap aan ons voorbijtrekken.
Bij aankomst worden we naar Hotel Azimut Smolenskaya****  of gelijkwaardig gebracht.

Dag 5 Moskou
Dag 5 Moskou

In de ochtend bezoeken we deze fascinerende en tegenwoordig bruisende metropool. We zien het Rode Plein met de Basilius Kathedraal, het Bolsjoj Theater en vanaf de Mussenheuvel bij de Moskouse Universiteit hebben we een schitterend uitzicht over de stad. Hoogtepunt is een bezoek aan Kremlin. Het is de zetel van de Russische regering en voorheen van de Sovjetunie. Daarnaast herbergt het Kremlin een theater, een museum, diverse kathedralen en paleizen, de Tsarenklok uit de 18de eeuw en en het Tsarenkanon dat dateert uit de 16de eeuw.
’s Middags kunnen we optioneel de Moskouse ondergrondse bezoeken, absoluut de meest unieke metro ter wereld! Tevens bezoeken we tijdens deze excursie de levendige Arbat.
In de avond kunt u optioneel deelnemen aan de excursie Moscow by night in combinatie met een cruise over de Moskwa Rivier met de Witte Flottila.

Dag 6 Moskou
Dag 6 Moskou

Vandaag kunnen we kiezen om Moskou verder op eigen gelegenheid te verkennen of deel te nemen aan de optionele excursie naar Sergiev Possad. Het ligt zo´n 70 kilometer ten noordoosten van Moskou en is het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk. Door de Russen wordt deze plaats dan ook vergeleken met het Vaticaan. Het klooster van de Heilige Drie-eenheid is een van de indrukwekkendste en belangrijkste van het land. Het hele kloostercomplex (met de eretitel Lavra) is prachtig gerestaureerd ter gelegenheid van de 700 jarige herdenking van Sint Sergius van Voronezh.

Dag 7 Moskou - Vladimir - Soezdal
Dag 7 Moskou - Vladimir - Soezdal

Na het ontbijt zetten we koers richting de Gouden Ring, een cluster historische Russische steden ten noord-oosten van Moskou. We rijden door het Russische landschap en komen aan in Vladimir dat we uitgebreid gaan bekijken. Vladimir herbergt een aantal schitterende bouwwerken uit de 12e eeuw, zoals de Demetrius kathedraal, de Maria-ontslapingskathedraal en de Gouden Poort. De kathedralen zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nadat we deze hoogtepunten hebben bezocht rijden we verder naar het op zo’n dertig kilometer afstand gelegen Soezdal waar we inchecken bij Hotel Suzdal**** of vergelijkbaar.

Dag 8 Soezdal
Dag 8 Soezdal

De geschiedenis van Soezdal gaat terug tot het jaar 999. Het was de hoofdstad van verschillende Russische vorstendommen, waarvan de belangrijkste Vladimir-Soezdal was. Met het afnemen van de politieke betekenis van de stad, nam de kerkelijke betekenis toe. Er zijn verschillende kloosters en op een gegeven moment waren er 40 kerken op 400 families. We maken optioneel uitgebreid kennis met de schitterende overblijfselen uit het rijke Russische verleden waar we onder andere het lokale kremlin, de Kathedraal van de Geboorte van Moeder Gods, het architectuur Museum, het Sint Euthymiusklooster en de Transfiguratiekathedraal bezoeken.

Dag 9 Soezdal – Bogolyubovo - Moskou
Dag 9 Soezdal – Bogolyubovo - Moskou

We rijden naar het nabijgelegen Bogolyubovo. Het ligt op de plaats waar de Nerl uitmondt in de rivier de Kljazma. Volgens de legende is Bogoljoebovo gesticht door prins Andrej Bogoljoebski op de plek waar hij een verschijning van Maria zag. Maria vertelde hem dat hij op deze plaats een kerk moest bouwen. Deze kerk van Maria’s bescherming en voorspraak is dan ook het oudste gebouw van het dorp en dateert uit de twaalfde eeuw. Deze legende is later een onderwerp geworden voor de icoonschilderkunst. Na de bezichtiging rijden we door naar Moskou waar we inchecken bij Hotel Azimut Smolenskaya**** of vergelijkbaar.

Dag 10 Moskou

Na het ontbijt checkt u uit.

Prijzen

Prijzen overzicht
€ 1.145,- P.P. Vanaf
Inbegrepen
Niet inbegrepen
  • Transfer van luchthaven naar hotel in Sint Petersburg (max 2 personen) (€ 70,-)
  • Transfer van hotel naar luchthaven in Moskou (max 2 personen) (€ 80,-)
  • Catharina Paleis (€ 80,-)
  • Folklore show Nikolajevsky Paleis (€ 65,-)
  • Zomerpaleis (€ 75,-)
  • Hermitage (€ 50,-)
  • Cruise St. Petersburg (€ 65,-)
  • Metro en Arbat (€ 25,-)
  • Moscow by Night met cruise (€ 55,-)
  • Sergiev Possad (8 uur) (€ 80,-)
  • Soezdal (6 uur) (€ 80,-)
  • Diner in Pryanosti & Radosti (€ 50,-)
  • Half pension 9x 3-gangen diner met koffie of thee (€ 255,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer (€ 450,-)
  • Toeslag eenpersoonskamer hoogseizoen (€ 550,-)
  • Reserveringskosten (€ 29,50)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Bijdrage SGR (€ 5,-)

Groepsreizen

Vertrekdatum Prijs (p.p)
16-08-2022 Reserveer € 1.145,-

Reserveren

Door het invullen van het reserveringsformulier zit u nog niet aan de reservering vast! Wij nemen eerst nog contact met u op om alles door te spreken en op juistheid te controleren.

Vertrekdatum
Aantal personen

Ervaringen

Hier vindt u verschillende ervaringen van andere reizigers die u zijn voorgegaan.

Heel tevreden!

Ellen en ik hebben een fantastische reis naar Rusland gehad. We willen jullie bedanken voor een perfect georganiseerde reis. Alles verliep exact zoals jullie het hadden aangegeven. We werden op vliegveld, op het station en in het hotel keurig opgewacht/opgehaald.De twee gidsen kwamen keurig op tijd. Beide dames waren kundig en vertelden heel prettig over hun stad en gaven veel praktische tips.

Kortom we zijn heel tevreden!!!!!

Andries P