© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse Nederlandstalige culturele groepsreis Krakau en Lviv

Culturele Nederlandstalige groepsreis naa de twee mooiste steden van Midden-Europa: Krakau en Lviv

Krakow Wawel Castle.jpg

Krakau en Lviv behoren zonder meer tot de belangrijkste cultuurhistorische steden van Midden-Europa. Tijdens deze rondreis maken we uitgebreid kennis met deze twee cultuurparels.

Krakau het 'Florence' van Polen behoort tot de mooiste steden van Europa. De stad kwam als een van de weinige steden in Polen ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door. Het stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Krakau was culturele hoofdstad van Europa in 2000. De oudste nog bestaande gebouwen (in Ulica Kanonicza) stammen uit het begin van de 13e eeuw, de Sint-Andreaskerk is zelfs uit 1098. De rest van de bebouwing is in de verschillende eeuwen daarna gebouwd en/of verbouwd, hetgeen veel verschillende bouwstijlen bijeenbrengt. Er zijn vooral veel gebouwen in renaissancestijl.

De rond 1250 gestichte West-Oekraïense stad Lviv is nog steeds een geheim. De stad, die in het Russisch Lvov heet, in het Oekraïens Lviv, in het Pools Lwów en in het Duits Lemberg, is één groot museum en staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder Habsburgs bewind brak een bloeitijd aan: Lemberg, de hoofdstad van Galicië-Lodomerië werd één van de belangrijkste steden van het rijk. Alle gebouwen in het centrum zijn ouder dan 200 jaar en het is heerlijk wandelen door de smalle straatjes van deze unieke en schitterende stad. Doordat Lviv de oorlog vrijwel ongeschonden heeft doorstaan is hier de bewogen Midden-Europese geschiedenis nog bijzonder goed bewaard gebleven. Dat heeft geleid tot veel verschillende gebouwen in allerlei stijlen: gotiek, barok, classicisme, jugendstil en neostijlen.

Rouslan Nimetoullaev begeleidt deze reis. Hij werd geboren in Oezbekistan en studeerde Duitse taal- en letterkunde aan de universiteit van Tasjkent. Hij werkte enkele jaren als tolk en docent Duits, begeleidde verschillende projecten in Rusland, Toerkmenistan en Moldavië. Hij vestigde zich in 1993 in Nederland en begeleidde sindsdien talloze reizen naar de voormalige Sovjet-Unie.


Dag 1 tot 4: Krakau

Krakow night.jpg

Dag 1 - 21 juli: Vlucht van Amsterdam naar Krakau met vertrek om 10.25 uur. Na aankomst worden we van de luchthaven naar het hotel gebracht waar we rond 16.00 uur inchecken. Vervolgens maken we een stadswandeling door de Joodse wijk waar we o.a. een Joods kerkhof, de Synagoge Remuh en het museum in de voormalige fabriek van Schindler zien.
In de avond treffen we elkaar bij het welkomstdiner in Hotel Legend.

Dag 2 - 22 juli: Na het ontbijt maken we een stadswandeling door het oude centrum langs het grote marktplein en brengen we een bezoek aan de Mariakerk, we zien het Collegium Maius, het oudste gebouw van de Universiteit en een van de oudste van Europa (gesticht in 1364). We vervolgen de koninklijke route naar het magnifieke Koninklijk kasteel met bezoek aan de koninklijke vertrekken en de kathedraal met uitzicht op de rivier de Wisla.
Na de lunch bezoeken we het Nationaal Museum waarbij het accent ligt op Poolse kunst. Tenslotte bezoeken we de Wieliczka Zoutmijn, een schitterend ondergronds complex dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
Diner met Klezmer concert in een joods restaurant.

Dag 3 - 23 juli: Vandaag bezoeken we Auschwitz waar we de verschrikkingen van het beruchtste Nazi vernietigingskamp zien.
De dag wordt afgesloten met een Chopin concert.


Dag 4 tot 8: Lviv en Krakau

Lvov.jpg

Dag 4 - 24 juli: We verlaten Krakau en gaan op weg naar Lviv waar we inchecken bij Hotel George, gelegen aan het centrale plein.
We maken een stadswandeling langs de vele historische gebouwen in het centrum, een bonte combinatie van diverse stijlen zoals barok en gotiek. Het imposante operagebouw, het gezellige marktplein, de Bernardine kerk, de Lvóv-Boimkapel, de barokke Dominicanenkerk (1745-1764) en de vroeg-barokke Jezuïetenkerk (1630) zijn een aantal van de prachtige gebouwen die we zien.

Dag 5 – 25 juli: Vandaag bezoeken we het National Museum van Lviv, welke meer dan 50.000 werken van o.a. internationale kunstenaars toont maar ook uit privécollecties van de Adel o.a. van Badeni, Graaf Pininski en Lubomirski.
De middag heeft u ter vrije besteding. In de hoofdstraat van Lviv, waar u de gelegenheid heeft de markt 'Vernissage' te bezoeken, is het een gezellige drukte. Hier verkoopt men allerhande spullen van boeken tot schilderijen.

Dag 6 - 26 juli: wij bezoeken de oude Armeense wijk, de Lychakiv-begraafplaats en in de middag het openluchtmuseum 'Museum of Folk Architecture and Rural Life'. Het museum heeft een zeer grote collectie volksarchitectuur objecten en ligt bij Vysokyi Zamok (High Castle) in een prachtig park.

Dag 7 - 27 juli: Vandaag reizen we terug naar Krakau. In de avond hebben we een afscheidsdiner in restaurant Wierzynek, het oudste restaurant van Krakau, gesticht in 1364.

Dag 8 – 28 juli: Vanochtend hebben we de gelegenheid om een van de vele musea te bezoeken of de stad in te gaan. Onze reisbegeleider zal u graag adviseren. In de middag vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.


Reserveer

8-daagse Nederlandstalige culturele groepsreis Krakau en Lviv

Reisdatum en prijzen 2019

21 juli

Prijs: € 1.695,-
Toeslag 1-ps.kamer:
€ 275,-  

Inbegrepen:
Retourvlucht met KLM inclusief 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage van 23 kg, logies/Ontbijt in 3 sterren hotels in Krakau (Hotel Legend) en Lviv (Hotel George), welkomstdiner in Hotel Legend, diner met Klezmer muziek in Joods restaurant op dag 2
Chopin concert, afscheidsdiner in restaurant Wierzynek, excursies en entrees volgens programma, fooien voor gidsen.

Niet inbegrepen:
Reserveringkosten (€ 29,50) en Calamiteitenfonds (€ 2,50).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl