© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Japan


Mei 2018

De reis was prachtig en afwisselend. Het Japanse platteland is mooi. De steden zijn bijzonder. Reizen per trein is even wennen, maar zeer efficiŽnt en comfortabel.
Kortom een zeer interessante reis met een evenwichtig programma qua cultuur en natuur.
Een echte aanrader. Dit was mede te danken aan de geweldige gids Renť, die zich voor 100% heeft ingezet om het de groep naar de zin te maken.

Harmke Haarsma (Japanreis, met vertrek 24 april 2018)

Deze reis was fantastisch. Dankzij de kennis en inzet van Renť. Een dikke "Pluim".

Dick van Zuilekom
Willy Rensen
(Japanreis, vertrek 24 april 2018)

De reisroute was zeer doordacht, reizen per trein aangenaam en een beleving. De reis op zich was perfect verzorgd.
De reisleider Renť beschikte over een uitgebreide kennis van het land, de cultuur en geschiedenis. Bovendien was hij zeer hulpvaardig en een geweldige gastheer van Japan.

Jannie van den Berge (Japanreis van 24 april 2018)

Openbaar vervoer in Japan is fantastisch, lopen op tijd, vertrekken op tijd etc. Reisroute en afstanden prima. Zeer gevarieerd programma. Aanbevelingswaardige reis.
Prima reisleider (Renť).

Gerhard en Ada Gossink (Japanreis, met vertrek 24 april 2018)

Hele belevenis. Reizen met klein gezelschap met openbaar vervoer was geweldig. Je ziet beter het alledaagse leven van de bevolking. Reisroute was perfect. Kyoto met Hiroshima en Nagasaki een belevenis. De alpinetocht een geweldig extraatje in de reis. Gelukkig niet alleen steden, maar ook platteland met twee schitterende wandelingen. Hierdoor afwisselende reis. Reisleider wist veel van de Japanse cultuur en gaf veel extra informatie op papier. Hierdoor was vrije tijd heel makkelijk en goed in te vullen. De extra facultatieve excursies waren stuk voor stuk echte extraatjes op de reis, zoals wandeling in Magome. Reisleider was Renť.

Ans & Ton van 't Hoff (Reis 24 april 2018)

Schitterende reis met afwisselende momenten van oude Japanse cultuur, moderne Japanse steden en natuur. Treinreizen in goede comfortabele treinen. Hotels op leuke lokaties. Dat alles begeleid door een fantastische gids met veel kennis van Japan!
Arie van Heukelom (Japanreis, met vertrek 24 april 2018)

Prima georganiseerd. Veel gereisd, maar dat kan niet anders. Goede reisorganisotor, Renť.
Wilma Oosterkamp (Japanreis, vertrek 24 april 2018)


Mei 2018

We hebben erg genoten van de Japanreis, april 2018. Veel gezien, veel geleerd, vooral dankzij de tomeloze inzet van Theo. Ook erg lekker gegeten; de vreemdste gerechten werden door Theo besteld en wij aten ze allemaal op. Top!

Walleke (Japanreis, met vertrek 11 april 2018)mei 2018

Beste Theo.
de reis is qua natuur, cultuur. Japanse keuken en plezier fantastisch, vooral door jouw deskundige, plezierige en energieke leiding.
Voor Kitty en mij was dit een van de absolute hoogtepunten van de reis.

Adrie Meijer (Japanreis, met vertrek 11 april 2018)


18-9-2016

Beste Eurocult medewerkers,

Hierbij laat ik jullie weten dat we met erg veel plezier terugkijken op een zeer geslaagde rondreis door Japan.Wat een schitterend land met een grootse cultuur. Ook hebben we genoten van het eten, de treinreizen en de mooie landschappen. Speciale dank aan Renť die tijdens de reis ons veel vertelde over het land en ons kennis liet maken met bijzondere plaatsen die we zelf nooit ontdekt zouden hebben.

Met vriendelijke groet,
Hans en Eveline


24-05-2016

Dag Theo,

Door het reisverhaal  te vertellen komt bij mij  steeds meer naar boven hoe bijzonder de reis is geweest dank zij jouw ervaring. Vooral die dingen die we gedaan hebben en die niet onder de highlights vallen komen het sterkst naar boven.

Met vriendelijke groeten,   Jack K


30-10-2015

Geachte mevrouw, mijnheer,

Nu we weer een week terug thuis zijn na onze 23 daagse rondreis Japan (1 tot met 23 oktober) en de jetlag bijna de baas zijn, is het tijd om jullie een korte reactie te geven op onze belevenissen.
We kijken terug op een goed georganiseerde reis met z'n vele hoogtepunten.

Onze gids/reisleider Renť Wiermans heeft ons op een voortreffelijke wijze de mooie en bijzondere plekken laten zien.
Zijn kennis van de Japanse geschiedenis met al zijn bijzonderheden was van een groot gehalte. Daar bovenop verstrekte hij ons van elke plaats algemene informatie, toeristische informatie en een dagelijks programma op papier. We hebben al diverse rondreizen meegemaakt, maar de informatie die we op deze reis ontvingen was heel uitgebreid. Hulde voor de wijze waarop hij dat heeft gedaan.
Zijn informatie en mondelinge toevoegingen hebben deze reis voor ons zeer geslaagd gemaakt. We hebben hem dat ook laten weten, maar vinden het op zijn plaats daar jullie als reisorganisatie ook van op de hoogte brengen.

Een ieder dank voor alles.

Met vriendelijke groet,

Hennie en Wim van der Linden

NB. Als we dan toch een minpuntje moeten noemen, waren dat de kleine hotelkamers met de wel heel erg beperkte badkamers.


31-10-2014

Geachte Heer Hulst,

Wij zijn zopas terug van een prachtige en goed georganiseerde reis in Japan,ondanks soms hevige regen en de "thyphoon".Dank voor de snelle terugbetaling van de niet doorgegane uitstap.

Vriendelijke groeten. Mireille en Jacques Dorchain-Dejaegere


22-10-2012

Konnichka wa Edsan,

We maakten een schitterende reis en alles klopt en lukt ons prima. De hotels zijn goed. In Tokyo mooi gelegen naast de tempel, in Kyoto naast het station. We komen tijd te kort. Arigato voor de planning.

fam van Es


15-11-2010

Geachte Mevrouw, Meneer,

Ik wil U graag nog laten weten dat ik bijzonder genoten heb van de rondreis Japan, vertrek 6 okt. j.l.. De organisatie was prima, de opbouw van de reis goed en de reisleider, Patrick Grant, was geweldig. Mede dankzij zijn waardevolle adviezen is de reis onvergetelijk geworden. Hiervoor mijn dank.

B.Dil, Venhuizen. 


13-07-2010

Mijne heren,  

Wij hebben deelgenomen aan de 23 daagse groepsreis naar Japan van 10 mei tot 01 juni 2010. Reis dus georganseerd door EUROCULT. Omdat deze reis ons heel erg goed is bevallen willen we dit u graag laten weten en onze dank overbrengen aan de organisatie en de gids, Patrick Grant.    
De groep bestond uit 14 personen + gids Patrick Grant. De reisbeschrijving van EUROCULT is heel erg duidelijk en vertelt wat je te wachten staat en wat je te zien krijgt. Welnu, de beschrijving is niet overdreven. We hebben geweldig veel gezien en beleefd en het "geheim"  Japan is voor ons ontrafeld geworden.  

Enkele korte indrukken, ervaringen en tips. De groep was dus gelukkig erg klein; 14 personen. Het heet dus groepsreis maar je kunt het beter beschouwen als een semi-individuele reis, waarbij hotel en vervoer zijn geregeld. Een deel van de excursies wordt gezamenlijk gedaan o.l.v. de gids. Het andere deel van de sightseeings doe je zelfstandig maar wel op advies en met tips, info en hulp van Patrick. Je trekt dus maar gedeeltelijk te samen op en voor de rest ben je "vrij" om te gaan en te staan. Je reist erg veel met de Japanse HSL trein variant, de Shinkansen,  en dat is geweldig en je begrijpt niet waarom wij dit in Nederland niet voor elkaar krijgen. Deze treinreizen doe je gezamenlijk en de kaartjes en reserveringen waren altijd keurig geregeld.  De stations zijn enorm groot maar Patrick weet altijd de "snelle" weg. Chapeau, Patrick. Omdat Patrick Japan heel erg goed kent kom je overal. Wel is eigen initiatief  vereist en moet je je actief voorbereiden op "de dag van morgen". Dit gebeurt ook dagelijks, eind van de middag als je je dagprogramma wilt samenstellen voor de volgende dag. Patrick is dan de vraagbaak en de adviseur. "Hij weet ALLES".   Wij hebben zo Japan echt leren kennen!!!  

Tips:

1 Omdat je veel reist met HSL treinen en normale treinen moet je bagage daarop aangepast zijn. Een enkele tas op wieltjes is ideaal, maar als je onverhoeds toch te veel bagage hebt dan is er een fantastische oplossing. Vanuit elk hotel kun je je over-bagage en/of je te zware koffer per courier service opsturen naar het volgende hotel, Dit werkt echt fantastisch.  Reken op € 27,=  voor 2x koffer per volgend hotel en je kunt heerlijk "licht" reizen.  

2  Je moet voor deze reis veel lopen, (rol)trappen op en af, treinen in en uit stappen en dat dan ook nog met bagage. Reken er dus op dat je een behoorlijke (loop) conditie hebt.  

3  Je moet erg attent zijn om de gids te volgen. Dit is geen reis waar je niet hoeft te denken en er van uit kunt gaan dat alles voor je wordt bedacht en geregeld. Als dat je insteek is dan is deze reis niets voor jouw. Hier wordt dus veel zelf initiatief van je gevraagd. Een beloning is er wel voor je inzet. Je ziet geweldig veel van Japan en je komt op zoveel "echte" Japanse plekjes. Ons is het geweldig bevallen.  

4  De gids is "veeleisend" om je erg veel te willen laten zien. Zijn tempo is misschien in het begin iets te snel, maar praat er aan het eind van de dag over met hem en de groep en alles wordt opgelost en je krijgt er een fantastische reis voor.  

5  Eten kun je overal en is niet duur, tenminste als je niet iedere avond een KOBO-steak wilt eten. Hou je van Sushi dan ben je hier "on the place to be". Dorst hoef je nooit te lijden want om de 250 meter vind je wel een drankautomaat met ijsthee, ijskoffie en Cola's. Water van de kraan is erg goed en dus drinkbaar. Toiletten vind je ook overal en, net als alles in Japan, ze zijn geweldig schoon en ruiken niet.  

6  Meestal kun je met een tram in de stad uit de voeten maar soms denk je laat ik een taxi nemen. Geen probleem. Schoon, erg schoon en men krijgt echt service; en prijzen als in Spanje en zeker geen NL prijzen.  

7  Fooien kent men niet en worden er dus ook niet gegeven. Wel erg gemakkelijk. Je hoeft je dus nooit het hoofd te breken geef ik niet te weinig of te veel.   

8  De hotels waar we geslapen hebben waren goed. Alles functioneerde altijd: warm- en koud water, airco ed. Ook de Japanse toiletten met (warmwater)spoel voorziening in de verwarmde WC bril zijn geweldig. Kamers heel erg schoon en iedere dag schone lakens en handdoeken en een hele serie van tandenborstels, kammetjes enz. enz. En hoe dichter bij Tokyo hoe kleiner de kamers. Hier helpt het ook als je koffers niet te groot zijn. Hotels liggen ook erg centraal en altijd dicht bij treinstation.  

9  De Japanners zijn heel erg vriendelijk en beleefd en je voelt je er zo thuis. Ze zullen je altijd proberen te helpen als je soms de weg eens moet vragen.    

Samengevat: Japan is geheel anders dan de bekende vakantielanden. Deze reis leert je echt Japan een (goed) beetje kennen. Je ziet heel erg veel Het is een actieve reis en is tamelijk vermoeiend maar je wordt wel beloond met een geweldige vakantie. De organisatie van EUROCULT is goed en alles heeft perfect geklopt. De gids is erg actief en daagt je steeds weer uit. Het resultaat is dat je dank zij zijn kennis van Japan heel veel ziet. Voor ons een fantastische vakantie geweest en voor jullie een echte aanrader.    

Truus + Jaap van Dalen. (65+ers), Maar kunnen deze reis aan een ieder aanbevelen


06-04-2010

Dag heer Timmer,

Wij spraken elkaar zojuist telefonisch over onze boeking van de Moskou-St. Petersburgreis. Daarin kwam aan de orde dat mijn vrouw en ik reisverslagen maken. Ik beloofde u de link naar het verslag van onze reis naar Japan toe te zenden. U beloofde te bezien of Eurocult (nu of wat later) de link op de Eorocultsite zal plaatsen. Ik hoor nog graag van u.   Het reisverslag staat op:   http://www.elsentoine.com/verrereizen/japan/    

Met vriendelijke groet
Toine van Eijk, Harmelen.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl