© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

6-daagse Nederlandstalige muziekreis Riga

Riga

riga river and old town.jpg

Een van de aantrekkelijkste Ė en tegelijkertijd een van de meest onbekende- steden van Europa is Riga, de hoofdstad van Letland. Tijdens de Russische overheersing was dit een stad vol pracht en praal waar de Russische elite graag kwam verpozen. Na de val van de Berlijnse muur heeft deze uit 1201 daterende stad gelukkig ook zijn grenzen opengesteld voor ons Westerlingen. Reisleider Theo Leerintveld neemt je mee op een vijfdaagse ontdekkingsreis langs alle bekende Ėen onbekende- bezienswaardigheden van deze stad die is opgenomen op de lijst van Unesco-Werelderfgoederen. Deze reis heeft daarnaast ook een hoog kunstgehalte, niet alleen vanwege de vele bezoeken aan musea/monumenten en kerken, maar ook omdat je dit weekend maar liefst de keuze hebt uit minimaal drie voorstellingen in een van de mooiste operagebouwen ter wereld.


Muziek

Old_Riga_Buildings.jpg

Naast de vele honderden cafes/restaurants en bars in de oude binnenstad, komen ook de liefhebbers van ballet en opera dit lange weekend ruimschoots aan hun trekken. Zo is er bijna elke avond wel een aantal ballet- en operavoorstellingen, ook herbergt Riga vele cafes met leuke optredens. Op dit moment is de programmering voor onze data echter nog niet bekend. Meer duidelijkheid kunnen we verschaffen rond medio juli/augustus 2019. Voor al deze voorstellingen geldt, hoe eerder je deze reis boekt, hoe meer kans je hebt om aanwezig te zijn bij een van deze prachtige voorstellingen. Reisleider Theo Leerintveld bespreekt en boekt deze optionele voorstellingen graag voor je. De prijzen van deze voorstellingen liggen overigens vele malen lager dan in Nederland, zo heb je vaak al prachtige kaarten voor €10-€20.


Programma

PleinTallinn.jpg

Vanaf de kleine luchthaven van Riga nemen we een taxi naar ons hotel  Nadat we onze bagage hebben gedeponeerd in het hotel, begeven we ons naar de oude binnenstad voor onze eerste gezamenlijke lunch. Onderweg zien we tal van prachtige Middeleeuwse monumenten die de roerige geschiedenis van alle overheersers overleefd hebben. Bij een van de vele leuke cafeetjes in het sfeervolle netwerk van kronkelige straatjes genieten we van een voortreffelijke lunch (niet inbegrepen). Hier kunnen we onder het genot van een Black Balzams (traditionele likeur) het programma van de komende dagen rustig doornemen en de voorkeuren/wensen van alle deelnemers inventariseren.

Maar liefst vier volle dagen hebben we om alle welbekende bezienswaardigheden van Riga (en nog veel meer) met een bezoek te kunnen vereren. Denk daarbij onder meer aan de vele musea, monumenten, kerken en fraai aangelegde begraafplaatsen die er in de stad te vinden zijn. Ook de wereldberoemde Jugendstilwijk en de markante markthallen (waar zeven dagen per week de grootste markt van Europa plaats vind) vereren we uiteraard met een bezoek. Dat meer dan de helft van de bevolking van Riga van Russische afkomst is, zien we terug in de architectuur aan de andere zijde van de Daugava rivier. Op maandag reizen we met de boemeltrein naar Jurmala, waarna we een verfrissende strandwandeling kunnen maken over het 20 kilometer lange zandstrand van deze chique badplaats/kuuroord. De vele prachtige villa's en de uitzichten over de Golf van Riga zijn de moeite van de 40 minuten durende treinreis meer dan waard. Als het weer het toelaat zullen we eveneens een fietstocht (optioneel) maken in deze historische Hanzestad van ruim 800.00 inwoners. Ook in de avonduren biedt Riga veel vermaak.
Volop aandacht voor Art Nouveau

Behalve de oude binnenstad kunnen we ook een bezoek brengen aan het uitgestrekte openluchtmuseum of het nabijgelegen Salaspils, het grootste concentratiekamp uit de Baltische Staten. Ook kunnen we een drie uur durende treinrit maken naar de andere kant van Letland, waar de stad Daugavpils met het Mark Rothko kunstmuseum de onbetwiste publiekstrekker is. Tevens is het mogelijk om met de trein (het leukste en goedkoopste vervoermiddel in Letland) af te reizen naar het hart van het Gauja Nationaal Park waar het Turaida kasteel (met imposante beeldentuin en klein openluchtmuseum) een prachtig uitje biedt. Ook de bizarre zandsteenformaties kunnen in dit 900km2 grote park bezocht worden. Paleisliefhebbers kunnen in een klein uurtje afreizen naar de grens bij Litouwen waar het 18e eeuwse Rundale is opgetrokken, een van de mooiste paleizen van Europa. Een precieze dagindeling - in plaats van een vooraf vastgesteld programma- maken we pas in Riga, waarbij we op de meer zonnige dagen de buitenactiviteiten voor onze rekening nemen.

Reisleider Theo Leerintveld kent deze stad na bijna 30 jaar bezocht te hebben op zijn duimpje en neemt zijn gasten mee op een prachtige vijfdaagse rondreis. Op onze laatste dag vertrekken we erg vroeg naar de luchthaven, waarna je nog in de (vroege) ochtend weer landt op Nederlandse bodem.


Reserveer

6-daagse Nederlandstalige muziekreis Riga

Prijzen en data 2019

12 december

Prijs: € 399,- Toeslag eenpersoonskamer: €

Inbegrepen:
Overnachtingen obv logies en ontbijt, vervoer van de luchthaven naar de stad en retour, stadsbezichtigingen te voet.

Niet inbegrepen:
Vluchten (kunnen we verzorgen), facultatieve excursies, bagage, toegangsgelden en eventuele verzekeringen.  

Het minimum aantal deelnemers bedraagt 4, het maximum 16.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl