© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

4-daagse Nederlandstalige Rusland & Oost-Europa Academie Citytrip St. Petersburg

Rusland & Oost-Europa Academie Reizen

Sinds 2015 werkt Eurocult samen met Rusland & Oost-Europa Academie. De reizen van Rusland & Oost-Europa Academie worden gekenmerkt door het hoge culturele gehalte. Daarnaast is typerend dat naast de belangrijkste culturele en historische plekken ook regelmatig de gebaande paden verlaten worden om het dagelijks leven van nabij mee te maken en de bevolking te leren kennen. Afhankelijk van de bestemming kunt u dus ineens tussen Russische studenten in de collegebanken zitten, bij een boerenfamilie op het platteland in de keuken staan, of een zieken- of weeshuis bezoeken. De reizigers van Rusland & Oost-Europa Academie worden voorzien van heel veel achtergrondinformatie, en dan niet alleen over de te bezoeken locaties, maar ook over de geschiedenis van het land, de cultuur en de volksaard. Rusland & Oost-Europa Academie  is gevestigd in een sfeervol pand aan de Rijnkade 4 in Arnhem. Daar worden regelmatig lezingen, cursussen, culturele evenementen en themaweekenden gehouden, alsmede films vertoond (met inleiding). Deze activiteiten staan altijd in het teken van Oost-Europa. Rusland & Oost-Europa Academie is het initiatief van Rusland- en Oost-Europa deskundige Marie-ThťrŤse ter Haar. Zij begeleidt de reizen en verzorgt eveneens de lezingen en overige activiteiten. Meer informatie is te vinden via www.ruslandacademie.nl/


Hermitage_Rembrandt_Flora.jpg

Wereldberoemde kunst
Vier dagen om een van de mooiste steden van Rusland te verkennen. Wie aan Sint-Petersburg denkt, denkt natuurlijk meteen aan de wereldberoemde Hermitage, een overweldigende kunstverzameling met onder meer 20 werken van Rembrandt. De meer dan 3 miljoen kunstwerken zijn gehuisvest in prachtige paleizen. Sint-Petersburg huisvest echter nog vele musea, waaronder het Russisch Museum.


Petrus- en Paulusvesting en imposante kathedralen

Natuurlijk heeft deze mooie metropool nog veel meer te bieden. We bezoeken bijvoorbeeld de prachtige Petrus- en Paulusvesting en de Kazankathedraal, die net als de Sint-Pieter in Rome, zijn armen uitstrekt naar de gelovigen. Maak gebruik van de gelegenheid om een mis bij te wonen in een Russisch-orthodoxe kerk; een ware Ruslandervaring.

Tsarendorp
Wie wil, kan op de derde dag mee naar Tsarendorp. Het ligt iets buiten Sint-Petersburg, in de stad Poesjkin. Het is een idyllische omgeving met lusthoven en paleizen.

Winkelen en flaneren

Het kloppend hart van Sint-Petersburg zelf is de Nevsky Prospekt, een brede allee met winkels, hotels, restaurants, kerken en monumenten. Een ideale plek om te flaneren en te shoppen.


Programma

Tsarendorp_CatharinaPaleis2.jpg

Dag 1: Heenreis van Amsterdam naar Sint-Petersburg en stadstour Sint-Petersburg

Lijnvlucht van Amsterdam naar Sint-Petersburg en eerste kennismaking met de stad. 's Avonds is er gelegenheid om een klassiek concert bij te wonen in het Mariinsky Theater (facultatief en onder voorbehoud). 

- Bustour Sint-Petersburg
- Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg
- Concert in het Mariinsky Theater (facultatief, onder voorbehoud)

Dag 2: Sint-Petersburg: Peter en Paulusvesting en het Hermitage

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Peter en Paulusvesting, waar de laatste tsaren begraven liggen.

Aansluitend gaan we naar de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt maar ook de hele entourage, is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe.

Eventueel kunt in in St.-Petersburg een Russisch-orthodoxe liturgie bijwonen in een klooster of kerk (onder voorbehoud).

- Rondleiding Peter en Paulusvesting
- Rondleiding Hermitage Museum o.l.v. plaatselijke gids
- Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg

Dag 3: Vrije dag of Tsarendorp

Vrije dag in Sint-Petersburg. U kunt op souvenirjacht (wodka, kaviaar, matroesjka's) of met een faculatieve excursie een aantal van de vele paleizen in Tsarendorp (buiten de stad) bezoeken.

- Vrije ochtend in Sint-Petersburg
- Excursie naar Tsarendorp (facultatief)
- Lezing: Anna Paulovna
- Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg

Dag 4: Izaškkathedraal, Petrus en Paulusvesting en Nevsky Prospekt

Na het ontbijt maken we een stadsrondrit en bezoeken we de Izaškkathedraal en de Petrus en Paulusvesting.

's Middags kunt u uitgebreid gaan winkelen op de Nevsky Prospekt of een bezoek brengen aan het Russisch Museum.

U heeft de hele dag in Sint-Petersburg, want u vliegt pas aan het begin van de avond terug naar Nederland.

- Lezing: Nederlanders in Sint-Petersburg
- Izaškkathedraal
- Kazankathedraal
- Nevsky Prospekt
- Terugvlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam

U heeft ongetwijfeld veel indrukken opgedaan die u nog lang bij zullen blijven. Want juist de achtergrondinformatie die Marie-ThťrŤse zo boeiend en toegankelijk weet te vertellen, ťn het feit dat er tijdens de reis aandacht is voor het 'echte' leven, maken deze reis zo bijzonder.


Reserveer

4-daagse Nederlandstalige Rusland & Oost-Europa Academie Citytrip St. Petersburg

Prijzen en data:

Vertrekdata:

Prijzen:

Op basis van een verblijf in een tweepersoonskamer : € 849,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 109,-

Bij boekingen 4 maanden voor vertrekdatum, ontvangt u vroegboekkorting t.w.v.: 45 EUR

Inclusief:

vlucht(en), luxe touringcar, overig vervoer volgens programma, hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, 3x diner, deskundige begeleiding door Marie-ThťrŤse ter Haar, volop lezingen, excursies volgens programma, entreegelden.

Exclusief:

Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), visum (kan door ons verzorg worden)NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl