© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

15-daagse Internationale Treinreis Grand Trans-Siberian Express

Nu bestaat ook de mogelijkheid om de legendarische TransmongoliŽ treinreis aan boord van een luxe privť trein te maken. U hoeft niet met koffers te slepen, maar kunt uw gemak nemen in uw eigen huis op wielen.
Deze trein beschikt over Standaard en Deluxe coupťs (met eigen douche/toilet!) en over 2 restaurants, een bar en een wagon waar lezingen gegeven worden. In Moskou,  Beijing en enkele andere plaatsen onderweg overnacht u in goede 4 en 5-sterren hotels. In de meest interessante steden wordt u rondgeleid. Verder kunt u van achter uw treinraam genieten van enkele van de meest onherbergzame en verlaten, maar tegelijkertijd ook mooiste streken van de wereld, zoals SiberiŽ en de Gobi Woestijn.
U reist in een internationaal gezelschap met een Engelstalige tourdirecteur en lokale Engelstalige gidsen.

kaartjeSiberie.jpg

De trein

20170907_153828.jpg

In Rusland en MongoliŽ reist u aan boord van de Grand Trans-Siberian Express. Vanaf Oeland Bator stapt u over op een reguliere Mongoolse trein voor het laatste deel van de reis. Er zijn vier categorieŽn aan boord van de Grand Trans-Siberian Express: Standard Economy, Standard Plus, Deluxe Zilver en Deluxe Goud. De Mongoolse trein beschikt alleen over eerste klas wagons.

De Deluxe Goud wagons beschikken over 5 coupťs. Elke coupť heeft 1 bed boven en 1 bed beneden en beschikt over een bankje, privť toilet, wastafel en douche. Er is air conditioning aanwezig.
De Deluxe Zilver wagons beschikken over 6 coupťs, met dezelfde eigenschappen als de Goud.

De Standaard Economy en Plus wagons beschikken over 9 coupťs. Elke coupť heeft 2 bedden beneden en boven. Toiletten en wasgelegenheid bevinden zich aan beide uiteinden van de wagons. De wagons beschikken over air conditioning (centraal geregeld). Enkele coupťs beschikken naast 2 lage bedden ook over 2 hoge bedden. Deze kunnen geboekt worden door families met kinderen jonger dan 16 jaar. Het aantal van dit soort coupťs is beperkt.
Voor een beschrijving met foto's van de verschillende coupťs klikt u hier.

Er zijn 2 restauratiewagens waar ontbijt, lunch en diner geserveerd worden. De nadruk zal liggen op de lokale keukens. De populairste wagon, de bar, is tot laat geopend voor alle passagiers. Ga rustig zitten en geniet met een drankje van het landschap dat aan u voorbijtrekt. In de conferentie wagon worden lezingen gehouden over geschiedenis, geografie, economie en dagelijks leven van de te bezoeken gebieden. Films over Rusland, MongoliŽ en China, discussies met de lokale gidsen en taallessen over de beginselen van de Russische taal vinden eveneens plaats in deze wagon.

Voor een virtuele tour van de reis en de trein, klikt u hier.


Programma

Plein.jpg

Dag 1: U ontmoet uw gidsen op de luchthaven van Moskou, die u naar uw 4 sterren hotel zullen brengen. U dineert in het centrum van Moskou.

Dag 2: Vandaag staat een uitgebreide stadsbezichtiging op het programma. U bezoekt het Rode Plein, het Kremlin en andere hoogtepunten van de stad. 's Avonds wordt u naar het station gebracht waar u aan boord gaat van de Grand Trans SiberiŽ Expres voor de eerste etappe van de reis naar Beijing. U betrekt uw coupť en krijgt een uitgebreid welkomstdiner voorgeschoteld.
Vandaag brengt u de hele dag door op de trein. De trein rijdt door eindeloze landschappen van bossen, meren en kleine nederzettingen, gevolgd door het Oeral gebergte. U kunt de hele dag ontspannen, van het uitzicht genieten en luisteren naar lezingen over Rusland en het Russische volk.  In de avond komt u aan in Jekaterinaburg waar u in een vier sterren hotel verblijft.

Dag 4: Jekaterinaburg - de hoofdstad van de Oeral regio. Deze stad werd gesticht in 1723 door tsaar Peter en is in de 20e eeuw uitgegroeid tot ťťn van de grootste en belangrijkste financiŽle, industriŽle en culturele centra van Rusland. Ten westen van de stad ligt de door wetenschappers bepaalde geografische grens tussen Europa en AziŽ. In het centrum van de stad brengt u een bezoek aan de in 2004 voltooide Kathedraal op het Bloed, die gebouwd is op de plaats waar tsaar Nicolaas II en zijn familie in 1918 door bolsjewieken vermoord werden.

In de middag heeft u een excursie door de Oeral Bossen naar Ganina Yama, dat vandaag de dag wordt gezien als een heilige plaats. Het is een verzameling van kleine houten kerken die in de jaren 90 gebouwd zijn om de laatste Tsaren van de Romanov dynastie te eren die hier begraven zijn.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 5:
Na de vlakten van West SiberiŽ overgestoken te zijn komt de trein aan in Novosibirsk met 1,5 miljoen inwoners de grootste stad van SiberiŽ. De stad is opgezet in 1893 als de toekomstige locatie waar de Trans SiberiŽ brug over de Ob rivier gebouwd zou worden.
U overnacht in een vier sterren hotel in Novosibirsk.


Baikal Meer.jpg

Dag 6: Tijdens een stadsbezichtiging in de ochtend zult u het grootste operatheater van Rusland en enkele bijzondere orthodoxe kerken zien. In de avond heeft u een excursie naar de Taiga, het 'echte Siberische Bos'. Hier bezichtigt u het grootste openlucht spoorwegmuseum van Rusland, met meer dan 60 pronkstukken van stoom, diesel en elektrische locomotieven. Vervolgens vaart u over de Rivier Ob onder de Trans SiberiŽ brug door.
U overnacht aan boord van de Trein

Dag 7:Krasnoyarsk was in Sovjet tijden, net als Jekaterinburg, een verboden stad. De Jenissei, de machtigste van de grote Russische rivieren, stroomt door de stad. Een stadsbezichtiging neemt je mee naar verschillende uitzichtpunten en de winkelstraat, dat in de zomer gedecoreerd is met palmbomen.
U overnacht wederom aan boord van de trein.

Dag 8: Vanwege zijn kleurrijke levensstijl in de tijd van de Tsaren wordt Irkoetsk ook wel het Parijs van SiberiŽ genoemd. U bezoekt de oude stad met zijn vele houten huizen voordat u een klassiek concert bijwoont in het huis van de in de 19e eeuw uit Sint Petersburg verbannen graaf Volkonsky.
U verblijft in een vier sterren hotel in Irkoetsk.

Dag 9:
Vandaag brengt u een bezoek aan het Baikalmeer, ťťn van de hoogtepunten van de reis. Het Baikalmeer met een lengte van rond 550 kilometer is het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Tevens is het diepste meer op Aarde (1.620 meter).

In de ochtend neemt een bus u mee van het hotel naar het Baikalmeer . Een wandeling door het  dorpje Listvyanka neemt u mee langs de St Nikolaas Kerk, een typische orthodoxe kerk die in de jaren 90 schitterend gerenoveerd is. Tijdens een Siberische lunch kunt u de lokale visspecialiteit Omul proeven. In de middag neemt een boot u mee voor een korte cruise op het Baikalmeer naar het kleine dorpstadje Port Baikal, waar de trein U opwacht.

De trein rijdt vandaag op een laag tempo langs de Circum Baikal Railway Line tussen Port Baikal en Sludyanka, dat voor vele jaren alleen gebruikt werd door een aantal lokale en toeristische treinen. U maakt een korte fotostop bij een klein dorpje aan het baikalmeer waar u typische houten huisjes van de lokale bevolking bezoekt. Ook staat een Baikal barbecue vandaag op het programma.
U overnacht aan boord van de trein.


uitzicht 3.jpg

Dag 10: De trein arriveert in Ulan Ude. Deze stad was in de sovjettijd een stad waar buitenlanders onder geen beding werden toegelaten. Het is de hoofdstad van de autonome republiek BoerjatiŽ. De Boerjaten zijn etnisch nauw verwant aan de Mongolen en markeren de overgang van de Russische naar de Mongoolse cultuur. Net als Irkoetsk heeft de stad nog veel typische houten huizen. De excursie van vandaag voert naar het Ivolginsky klooster, het centrum van het Boeddhisme in Rusland. Na het verlaten van Ulan Ude wijzigt de trein zijn koers van de TranssiberiŽ naar de TransmongoliŽ hoofdlijn. U bereikt de Russische/Mongoolse grens bij de plaats Naushki en het Mongoolse grensstation Suche Baatar. Alle formaliteiten vinden plaats in de trein.
U overnacht wederom aan boord van de trein.

Dag 11: In de loop van de ochtend arriveert de trein in Oelan Bator, de hoofdstad van MongoliŽ. Tijdens de stadsbezichtiging brengt u een bezoek aan het indrukwekkende Gandan Klooster, het centrale Sukhabaatar Plein, het Bogd Khan Museum ooit in gebruik als winterpaleis van de Khans en aan het Zaisan monument vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Een wervelende muziek- en dansshow in de avonduren laat u kennismaken met de rijke Mongoolse cultuur. U verblijft in een vier sterren hotel.

Dag 12: Vandaag staat een bezoek aan het Terelj Nationaal Park op het programma dat bekend is vanwege het schitterende bergachtige landschap. U gaat naar diverse heilige plaatsen zoals de rotsformatie die aangeduid wordt als 'de schildpad'. In het Terelj Nationaal Park krijgt u de kans om een nomadenfamilie ontmoeten die leeft in een traditionele ger. Speciaal voor de passagiers van de Grand Trans SiberiŽ Express wordt een Naadam show gepresenteerd van 3 sporten van het Mongolische Nationale Naadam Festival: worstelen, boogschieten en een paardenrace.
U verblijft wederom in een 4 sterren hotel in Oelan Bator.

Dag 13 & 14
Op dag 13 en 14 heeft u de keuze uit 2 mogelijkheden:

Optie 1:
Optie 1 is ideaal voor wie van wat meer comfort wil genieten en meer van de steden wil zien. U verblijft een extra dag in Oelan Bator en neemt vervolgens een 2 uur durende vlucht naar Beijing, dit geeft u extra tijd om beide steden meer te ontdekken.

Toegestane bagage: 1 stuk van 20kg per persoon en 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo.
Dag 13: Vandaag heeft u een extra dag om de hoofdstad van MongoliŽ te ontdekken. U bezoekt het Historische museum dat de lange geschiedenis van MongoliŽ uitlegt, van Genghis Khan tot de moderne tijd. In de middag bezoekt u een Kasjmier fabriek en ziet u hoe de beroemde Kasjmier kleren gemaakt worden. In de avond stapt u op een 2 uur durende vlucht van Oelan Bator naar Beijing, de hoofdstad van China, waar u om 20:10 aankomt.
U verblijft in een 5-sterren hotel in Beijing.

Dag 14: In de ochtend bezoekt u de Chinese Muur, de 'Verboden Stad' en het gigantische Tiananmenplein. Ook zult u een typisch Chinese maaltijd voorgeschoteld krijgen in een bekend restaurant: Peking eend.
U verblijft in een 5-sterren hotel in Beijing.

Optie 2:
Optie 2 is voor wie de gehele reis met de trein af wil leggen. Tussen Oelan Bator en Beijing reist u op een reguliere trein, die enkele jaren geleden in China gebouwd is. In deze trein zijn alleen de Standaard Economy en Standaard Plus wagons beschikbaar. De trein rijdt overdag door de Gobi Woestijn en heeft airconditioning.

Dag 13:
In de ochtend verlaat u Oelan Bator voor een 30 uur durende reis in charter wagons die vast zitten aan een reguliere trein van Oelan Bator naar Beijing. In de middag bereikt de trein de Gobi woestijn, dat een stenen woestijn is in dit gedeelte van MongoliŽ. De temperatuur kan hier oplopen tot 40 graden in de zomer. In de avond komt de trein aan bij de grens met China, waar de draaistellen vervangen worden.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 14:
U komt voor de lunch aan in Beijing. In de middag brengt u een bezoek aan de verboden stad en het gigantische Tian An Men plein. U dineert in een bekend restaurant in Peking.
U overnacht in een 5 sterren hotel in Beijing.

Dag 15:
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Deze reis kan eveneens in omgekeerde richting gemaakt worden met start in Beijing. Het programma is dan vrijwel hetzelfde maar 1 dag korter in omgekeerde volgorde. Indien u hierin geÔnteresseerd bent sturen we u de gegevens.


Reserveer

15-daagse Internationale Treinreis Grand Trans-Siberian Express

train_aankomst_ub.jpg

map trans-siberian.png

Vertrekdata en prijzen 2019

Zie voor vertrekdata en prijzen per coupť de pdf hieronder.

pdf-icon.gif

NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl