© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

12-daagse cruise Moskou Ė Sint Petersburg (Nederlandstalig)

Moskou-Oeglitsj-Jaroslavl-Goritsi-Kizhi-Mandrogi-Sint Petersburg

rublev.jpg

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.
Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze Nederlandstalige begeleider die u de hele reis terzijde zal staan en wordt u per bus naar het cruiseschip gebracht.

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor Sint Petersburg en Moskou, maar ook andere interessante steden en dorpen worden aangedaan. Vanuit elke aanleghaven zijn Nederlandstalige excursies inbegrepen; daarnaast is het mogelijk om aan boord extra excursies te boeken (aangeboden door de Russische rederij). Een bezoek aan een theater kan onder andere tot dit extra aanbod behoren. Indien de bezienswaardigheden niet op loopafstand zijn, staat er altijd een bus voor u klaar.

De cruises zijn geheel verzorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen. De boot vaart voornamelijk 's nachts, maar soms ook een gedeelte van de dag. Gezeten op het zonnedek kunt u dan in alle rust het uitgestrekte Russische landschap bewonderen, maar u kunt ook deelnemen aan activiteiten aan boord.

Kortom: een cruise als deze biedt alle ingrediŽnten voor een complete, onvergetelijke vakantie.

Rechtstreekse vliegtickets met KLM (G-, V-, R- of N-klasse) vanaf Amsterdam zijn inbegrepen. Tevens is het mogelijk op aanvraag van een andere luchthaven te vertrekken, zoals Brussel of DŁsseldorf. Normaal gesproken kan dat voor hetzelfde tarief.
Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen in Moskou en/of Sint Petersburg

Voor een korte en een lange impressie van een vergelijkbare reis kunt u terecht op de site van onze Amerikaanse collegae. Klik hier voor een impressie van de reis.


Vluchten met KLM

KLM.jpg

De prijzen die we aanbieden zijn inclusief rechtstreekse vluchten met KLM (G-, V-, R- of N-klasse). Indien u liever vanaf DŁsseldorf of Brussel vliegt kunnen we kijken of dit voor hetzelfde tarief mogelijk is.

Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen in Moskou en/of Sint Petersburg.


Het schip - de MS Nizhny Novgorod****

Nizhniy_novgorod 2019 deck plan.jpg

De Nizhny Novgorod behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Moskou en Sint Petersburg afleggen. Het schip is gebouwd in Duitsland in 1990 en wordt in de winter van 2018/2019 volledig gerenoveerd, waarmee het een 4-sterrenschip wordt.

Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip. Op de Nizhny Novgorod kunt u bovendien kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het middendek, het hoofddek en het lowerdek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster (behalve op het lower dek; patrijspoort) en een koelkast!

De 2-persoonshutten variŽren in grootte en er zijn standaardhutten, deluxe hutten en suites. Daarnaast zijn er 1-persoonshutten op het midden- en bootdek.

Bootdek
Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter
Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,7 meter, gescheiden bedden die tegen elkaar kunnen staan van 2 meter x 80 centimeter
1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,7 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Middendek
Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter

Deluxe hutten met panoramavenster. Deze hutten zijn vegelijkbaar met die op het bootdek.

Suite
Er zijn slechts 6 suites op het schip. De suites hebben een slaapkamer en een zitkamer van in totaal ongeveer 30m2. De suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,62 meter.
1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,5 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Hoofddek
Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,00 meter, gescheiden bedden die in L-vorm staan van 2 meter x 80 centimeter

Lower dek
Standaardhutten met niet te openen patrijspoort: breedte x diepte, 2,20 x 5,00 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter. Het derde bed is een stapelbed (dit bed wordt weggeklapt als de hut door 2 personen wordt gebruikt).

Aan boord treft u onder andere een restaurant, een bar-restaurant, piano bar, koffie bar, souvenirwinkel, een eerstehulppost, een solarium/sauna en een conferentiezaal. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften.


Nederlandstalige reisleiders

_MG_2181.jpg

Tijdens de cruises Moskou - Sint Petersburg wordt u begeleid door ťťn van onze deskundige reisleiders: Natalia Groos - Antipova of Arjen Roodvoets.

Nataliya Groos-Antipova heeft ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van reizen en ruim tien jaar is ze onze reisleidster op de cruises van Moskou naar Sint Petersburg. Naast de culturele hoogtepunten tijdens de reis maakt ze u ook deelgenoot van haar grote kennis over de voormalige Sovjet-Unie. Ze woont al zo'n 15 jaar in Nederland en spreekt onze taal vloeiend.

Arjen Roodvoets woont al ruim 15 jaar in Rusland. Hij studeerde Russische taal- en letterkunde in Amsterdam, deed een theologische opleiding in Kiev en werkt sinds 2000 als docent Nederlands aan de universiteit in St. Petersburg.

Tijdens de reis geven ze verschillende lezingen waarbij het leven in Rusland en de rijke geschiedenis uitgebreid aan bod komen.

Door de begeleiding van ťťn van onze reisleiders wordt deze cruise tussen Moskou en Sint Petersburg een schitterende reiservaring waarbij u niet alleen de toeristische hoogtepunten ziet maar ook de nodige kennis opdoet over het fascinerende Rusland.


Programma 12-daagse cruise Moskou Ė Sint Petersburg

(onder voorbehoud)


MOSKOU

moscow_kremlin_church01.jpg

Dag 1: U wordt op de luchthaven van Moskou opgehaald en naar het schip gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt. U krijgt informatie over de reis en over de optionele excursies. Vervolgens wordt het diner geserveerd. Mocht u laat (na het diner) arriveren dan staat er een maaltijdpakket voor u klaar. In de avonduren kunt u genieten van live muziek in de bar.


Dag 2: Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de hoofdstad van het grootste land van de wereld.
's Ochtends staat een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou op het programma. U ziet de Leningradsky Avenue, Tverskaya straat, het Manege Plein en het KGB gebouw. Op het Rode Plein heeft u tijd om rond te kijken. Er is hier genoeg te zien, zoals het luxe warenhuis GUM, het Historisch Museum, de veelkleurige Basiliuskathedraal, de muren en torens van het Kremlin en het Mausoleum van Lenin.
Om geen tijd te verspillen wordt de lunch in het centrum van Moskou genuttigd.
In  de middag kunt u deelnemen aan een optionele excursie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Aan boord hoort u welke dat zijn.
In de avond staan twee optionele excursies op het programma: nationale folklore show Kostroma of Moscow by night.


Dag 3: Deze ochtend betreedt u het terrein van het Kremlin voor een rondleiding. Het Kremlin van Moskou is het geografisch en historisch centrum van de Russische hoofdstad. De naam Kremlin is afgeleid van het Russische woord kreml, dat versterkte stadskern betekent. Het Kremlin van Moskou ligt aan het Rode Plein, op de linkeroever van de rivier de Moskva. Het is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjetunie. Het Kremlin in Moskou herbergt talrijke bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen.
Om 13:30 uur staat na de excursie de lunch aan boord voor u klaar. Om 17:15 uur moet iedereen aan boord zijn en vertrekt het schip vanuit de haven van Moskou.
Na het vertrek worden de kapitein en zijn bemanning aan u voorgesteld onder het genot van een welkomstcocktail.
Na het diner kunt u een concert bijwonen en naar muziek in de bar luisteren.


Klik hier voor een impressie van Moskou


OEGLITSJ

Oeglitsj.gif

Dag 4: De MS Nizhny Novgorod vaart verder; in de ochtend kunt u genieten van het Russische landschap. U kunt deelnemen aan een bijeenkomst aan boord waarover uw reisleider u nader zal inlichten.

Naar verwachting rond 16:00 uur arriveert u in Oeglitsj, ťťn van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Oeglitsj werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het Kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga.

Om 19:45 uur moet iedereen weer aan boord zijn omdat het schip dan koers zet richting Jaroslavl. Vanavond kunt u aan boord genieten van een folklore concert.

Klik hier voor een impressie van Oeglitsj


JAROSLAVL

Dag 5: Na het ontbijt legt het schip aan in Jaroslavl, ťťn van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Wolga. Er zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e-eeuwse kathedralen. De prachtige kerk van de profeet Elia ligt aan het centrale plein van de stad, waarvan het gehele centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Tevens bezoekt u de kerk van Nicolaas de Wonderdoener en een kunstgalerij in de voormalige residentie van de gouverneur.
Om 13:45 uur moet iedereen zijn ingescheept omdat het schip vertrekt in de richting van Goritsy. In de middag wordt aan boord van alles georganiseerd. Uw reisleider zal u daarvan op de hoogte brengen.
Na het diner kunt u een documentaire over de historie van Rusland bekijken en wordt dansmuziek in de bar ten gehore gebracht.


Klik hier voor een impressie van Jaroslavl


GORITSI

Dag 6: In het begin van de middag doemt Goritsi op, een typisch Russisch plattelandsdorp. Van hier uit bezoekt u het Kirillo-Belozerski klooster, ťťn van de beroemdste kloosters van Rusland gelegen aan het Witte Meer. U gaat ook naar het Iconenmuseum dat hier gevestigd is.
Om 15:45 uur moet iedereen aan boord zijn omdat het schip dan zijn route vervolgt richting Kizhi.
Optioneel kunt u deelnemen aan een typisch Russische proeverij: wodka met blini's. Tevens kunt u Russische liedjes leren.
Het diner staat eveneens in het teken van Rusland; de gerechten die worden opgediend zijn vandaag typisch Russisch.
In de avonduren heeft een folklore concert plaats en wordt een voorstelling in de Cinema Club vertoond.

Klik hier voor een impressie van Goritsy.


KIZHI

Kizhi.gif

Dag 7: Het grootste deel van de dag wordt gevaren. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten aan boord. Rond 15:00 uur bezoekt u de brug van het schip. U vaart over het Onegameer dat gelegen is in de Russische provincie KareliŽ.
Rond 17:00 uur komt de Nizhny Novgorod aan op Kizhi, een schitterend eiland dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt het Openluchtmuseum, waarvan alle gebouwen uit hout zijn opgetrokken. Dat geldt ook voor de bijzondere kerk op Kizhi, die vervaardigd is zonder een enkele spijker.
Om 19:45 uur is iedereen weer aan boord en wordt een piratenmaaltijd geserveerd. In de avond kunt u terecht in ťťn van de bars en genieten van live muziek.

Klik hier voor een impressie van Kizhi.


MANDROGI

Dag 8: Via de mooie rivier de Svir, die het Onegameer met het Ladogameer verbindt, komt u aan in Mandrogi. In dit houten dorp heeft u de mogelijkheid Russische producten te kopen, Russische lekkernijen te proeven en het Wodkamuseum te bezoeken. De lunch is eveneens in Mandrogi en bestaat uit een typisch Russische shashlik.
Om 14:30 uur vertrekt uw schip richting Sint Petersburg. Aan boord kunt u deelnemen aan activiteiten. Voor het diner wordt tevens een film over de cruise vertoond.

's Avonds wordt u verwacht op het Captain's dinner.

Klik hier voor een impressie van Madrogi.


SINT PETERSBURG

800px-Hermitage_from_Zayachy.jpg

Dag 9: U legt rond 09:00 uur aan in Sint Petersburg en begint de uitgebreide excursie. U maakt een stadsrondrit langs onder andere de Sint Isaakkathedraal, de Bloedkerk, de Nevski Prospekt, de Smolny Kathedraal, Gostiny Dvor en het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage. Aansluitend bezoekt u de Petrus en Paulusvesting. Deze vesting is genoemd naar de apostelen Petrus en Paulus en vormt het hart van de oude stad. De Petrus en Pauluskathedraal is het hoogtepunt binnen de vesting. Hier liggen de overblijfselen van bijna alle Russische tsaren, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas II. Hij werd samen met zijn familie pas in juli 1998 herbegraven nadat hun overblijfselen waren opgegraven nabij Jekaterinaburg, waar ze in 1918 door de Bolsjewieken werden vermoord.
Om vandaag geen tijd te verliezen vindt de lunch in de stad plaats.

Om 14:00 uur gaat de rondleiding in de Hermitage van start, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met o.a een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. De collectie omvat 2,7 miljoen stuks inclusief meesterwerken van Leonardo da Vinci, Raphael, Rodin, Rembrandt, Rubens en diverse Franse impressionisten.
Rond 17:30 uur bent u weer aan boord.

's Avonds kunt u optioneel deelnemen aan de excursie rivieren en kanalen.

Dag 10: Vanochtend kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar Poesjkin en Pavlovsk. In Poesjkin bezoekt u het Paleis van Catharina de Grote. Het paleis is bekend vanwege zijn grote balzaal met prachtig beschilderd plafond en de gereconstrueerde Barnsteenkamer. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli in een weelderige rococostijl. Ook het bijbehorende park kunt u uitgebreid bezichtigen. In Pavlovsk staat een bezoek aan het paleis en park van Pavel I op het programma, het zomerpaleis van de Russische tsarina Catharina de Grote.

In de middag is geen programma gepland, maar kunt u met onze reisleider een tweede bezoek brengen aan de Hermitage. Het vervoer en de entree zijn voor eigen rekening. Onze reisleider zal u hierover verder informeren.

's Avonds kunt u optioneel een balletvoorstelling bijwonen of deelnemen aan de optionele excursie Sint Petersburg by night.

Dag 11: Om 09:30 uur start de excursie naar Peterhof (Petrodvoretz) waar u het lager gelegen park bezoekt. De zomerresidentie van de tsaren ligt aan de Golf van Finland even buiten Sint Petersburg. Dit paleis werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd op last van Peter de Grote naar het voorbeeld van Versailles. U ziet de Grand Cascade met de Samson fontein, het Paleis Monplaisir en u kijkt uit over de Golf van Finland.
In de avond wordt muziek ten gehore gebracht door de scheepsmuzikanten. U kunt ook kiezen voor een optionele folklore show.

Dag 12: U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht. Indien uw vlucht (KLM) laat vertrekt biedt uw reisleider een optionele excursie aan.

 
Klik hier voor een impressie van Sint Petersburg

Ter plaatse kunnen wijzigingen worden aangebracht in het programma en de tijden.
De cruisemaatschappij behoudt zich het recht voor een vergelijkbaar schip in te zetten.


Reisverslagen

De reiservaringen van de reizigers die deze cruise bij ons hebben gemaakt kunt u hier nalezen. 


Reserveer

12-daagse cruise Moskou Ė Sint Petersburg (Nederlandstalig)

St_Petersburg_blood2_705.jpg

Vertrekdata en prijzen 2019 (p.p.)

Prijzen en data 2019
26 mei niet meer beschikbaar
16 juni uitverkocht
18 augustus op aanvraag!

Lower dek (patrijspoort) met 3 personen: € 1.795,-
Lower dek (patrijspoort) met 2 personen: € 1.895,-
Deluxe hut Hoofddek:
€ 2.295,-
Middendek: € 1.995,-
Deluxe hut middendek:
€ 2.395,-
Bootdek: € 2.195,-
Deluxe hut bootdek: € 2.495,-
Suite: € 3.195,-

Toeslag eenpersoonshut (alleen op het midden- en bootdek, slechts beperkt beschikbaar): € 195,-
Toeslag tweepersoonshut voor enkel gebruik: op aanvraag

Inbegrepen

Retourvlucht vanaf Amsterdam met KLM (N-, R-, V- of G-klasse), transfers bij aankomst en vertrek, accommodatie in tweepersoonsbuitenhutten met badkamer/toilet en groot panoramavenster (niet op lower dek), welkomstcocktail, vol pension vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek, Nederlandstalige begeleiding, excursieprogramma inclusief toegangsgelden, programma aan boord.  

Niet inbegrepen

Reserveringskosten (€ 29,50), Calamiteitenfonds (€2,50), visum (kan door ons verzorgd worden € 98,-), optionele excursies (worden aangeboden door de rederij), eventuele verzekeringen, fooien.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl