Cultuurreizen naar Oost-Europa en Azië!

Ga verder

Over ons

Eurocult-Lito Reizen

In 1991 is Eurocult opgericht als specialist in reizen naar Centraal- en Oost-Europa. Dit viel samen met de val van de Sovjet-Unie en de daarmee samenhangende onafhankelijkheid van de Warschaupact landen. Door de overname en de expertise van Lito Reizen uit Leiden werd Azië aan het aanbod toegevoegd. Inmiddels hebben we dertig jaar ervaring in het organiseren van reizen en zijn we aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds!

Missie
Onze missie is het uitvoeren van reizen op een dusdanige manier dat we bijdragen aan een duurzame samenleving en verantwoorde lokale economische groei door onze toeristische activiteiten sociaal en duurzaam uit te voeren.

Bereikbaarheid
Sinds oktober 2018 werken we vanuit verschillende locaties in binnen- en buitenland. Omdat het in het oosten tot 8 uur (Japan) later is dan bij ons zijn we telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur. Per mail zijn we ook buiten die tijden bereikbaar. Voor afspraken met Eurocult-Lito kunt u altijd contact opnemen.

Kantoor
Omdat we vanuit verschillende locaties werken hebben we geen kantoor meer. Onze medewerkers werken vanuit huis. Hierdoor en door het feit dat we geen brochures meer maken behoren we tot de groenste reisorganisaties van het land!
Telefoonnummer: 030 243 96 34Ons telefoonnummer vanuit België (of vanuit een ander land) is: + 31 30 243 96 34.
Duurzaamheidsbeleid

Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO)

Ons streven is bij te dragen aan een duurzame samenleving door middel van duurzaam toeristisch ondernemen. Het doel van ons DTO-beleid is om de negatieve milieu-, sociaalculturele en economische gevolgen van onze reizen te minimaliseren. Wij steunen onze leveranciers een betere duurzaamheidsstandaard te behalen, wij stimuleren duurzaam reisgedrag en bevorderen de bewustwording onder onze reizigers.

Beleidsverklaring DTO

Eurocult – Lito Reizen vindt het belangrijk dat er verantwoord wordt omgegaan met natuur, mens en milieu, zodat ook toekomstige generaties optimaal kunnen genieten van onze reisbestemmingen.

Als ANVR reisorganisatie onderkent Eurocult – Lito Reizen de noodzaak om de zorg voor het milieu en duurzaam toerisme mee te nemen in onze bedrijfsvoering. Ons bedrijf voldoet daarom aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van het DTO-systeem van de ANVR.

Ons streven is bij te dragen aan een duurzame samenleving door middel van duurzaam toeristisch ondernemen. Het doel van ons DTO-beleid is om de negatieve milieu-, sociaalculturele en economische gevolgen van onze reizen te minimaliseren. Wij steunen onze leveranciers een betere duurzaamheidsstandaard te behalen, wij stimuleren duurzaam reisgedrag en bevorderen de bewustwording onder onze reizigers.

Hiertoe hebben we een beleidsplan en een actieplan opgesteld. Daarnaast zullen initiatieven van onze partners, medewerkers en reizigers om de negatieve milieu-, sociaalculturele en economische effecten van onze producten te verminderen zoveel mogelijk worden gestimuleerd.

Better Holidays
Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

CO₂-compensatie
Groener reizen wordt mogelijk gemaakt met GreenSeat. Via GreenSeat is het mogelijk om te reizen met volledige CO2-compensatie.

Hiermee compenseer je de CO₂-uitstoot van de reis en geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO₂ in de atmosfeer en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families.
Reizen is heerlijk, maar toch heeft elke reis een negatieve milieu-impact.  GreenSeat helpt reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Hierdoor kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van reizen op onze planeet.
Op de site van Greenseat treft u alle info aan. Vanzelfsprekend zijn wij u hier graag behulpzaam bij. Alle info treft u aan via de volgende link:
https://greenseat.nl/

Een intro van GreenSeat treft u ook aan via het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=05SU8aQdvD8&ab_channel=MrGreenSeat

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl.

Afspelen

De essentie van reizen is het loskomen uit de dagelijkse sleur, het tot je nemen van indrukken en het kennismaken met andere culturen die je bij thuiskomt de dagelijkse realiteit doet relativeren!

Charles Henri Auguste de Paris