© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse Nederlandstalige culturele groepsreis Moskou - Sint Petersburg

Dit is de ideale reis voor diegenen die voor het eerst een bezoek brengen aan Rusland!

moscow_kremlin_tsar_cannon.jpg

U reist met een klein groepje (10-25 personen) langs de belangrijkste bezienswaardigheden van beide fascinerende wereldsteden. Onderdak is verzorgd in goede middenklasse hotels. Een uitgebreid excursiepakket is inbegrepen inclusief toegangsgelden, evenals 1 diner. U vliegt rechtstreeks met KLM. De reizen staan onder leiding van deskundige en enthousiaste lokale Nederlandstalige gidsen.


Programma

Koepels.jpg

Dag 1: Rechtstreekse vlucht Amsterdam Ė Moskou met KLM, gevolgd door transfer naar hotel Cosmos***+ (of gelijkwaardig). Hotel Cosmos is een goed middenklasse hotel met veel faciliteiten op 15 minuten per metro van het Rode Plein. De metro ligt naast het hotel. Het diner vanavond is inbegrepen.

Dag 2: De dag begint met een bezoek aan enkele van de mooiste metrostations van Moskou. De metro van Moskou heeft een lengte van 300 kilometer en wordt op werkdagen gebruikt door meer dan 10 miljoen passagiers! Veel stations zijn rijk gedecoreerd met vooral kunst uit de communistische tijd.
U stapt tenslotte uit bij het station in de buurt van het imposante Rode Plein. Voor de meeste Russen is het Rode Plein niet alleen het hart van Moskou, maar ook het hart van Rusland. Hier bevindt zich het historisch machtscentrum van het land, het Kremlin. Vanwege de aanwezigheid van de indrukwekkende, veelkleurige Basilius-kathedraal wordt het plein sinds de 17e eeuw ook wel het Mooie Plein genoemd. In de jaren 1993-1996 zijn de Voskresenskipoort en de Kazankathedraal herbouwd en heeft het plein zijn historische aanblik teruggekregen. Aan de noordzijde staat het Nationaal Historisch Museum dat we bezoeken. Verder vormt het luxe warenhuis GUM de afscheiding van het plein. Voor het Kremlin staat het Mausoleum van Lenin. Sinds 1990 prijkt het Rode Plein op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Tenslotte bezoeken we de gezellige Arbat, ťťn van de bekendste straten van Moskou en dť plaats om souvenirs te kopen.


KremlinKathedraal2.jpg

Dag 3: We maken een uitgebreide stadsrondrit langs belangrijke gebouwen, kerken, pleinen, bruggen en monumenten. Vanaf de Lenin Hills (Mussenberg), waar ook de Lomonossov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. Onderweg bekijken we in het Victory Park het gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog.
We eindigen de tour bij het Kremlin (ommuurde stad). We gaan door de toegangspoort het Kremlin binnen waar we uitgebreid worden rondgeleid. Het Kremlin is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjetunie. Daarnaast herbergt het een theater, een museum en talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen. We bezoeken 2 prachtige kathedralen.

Dag 4: Na het ontbijt checken we uit en gaan we naar het station om de trein naar Sint Petersburg te nemen. Onderweg zien we het Russisch landschap aan ons voorbij trekken en komen we aan in Sint Petersburg. We verblijven in Hotel Oktyabrskaya***+ in het hartje van de stad (of gelijkwaardig). Dit hotel ligt aan de Nevski Prospekt, de hoofdstraat van Sint Petersburg.

Dag 5: We starten de dag met een rondrit langs de hoogtepunten van Sint Petersburg, zoals het Paleisplein met het Winterpaleis (waar de Hermitage gevestigd is), de Admiraliteit en pantserkruiser Aurora. Vervolgens wordt u naar de Petrus en Paulus Vesting gebracht, het oude hart van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid van de vesting is de Petrus en Paulus Kathedraal met zijn zeer fijne 122 meter hoge torenspits. In de kathedraal hebben de laatste tsaar en zijn gezin hun laatste rustplaats gevonden. Ook het graf van Peter de Grote bevindt zich hier. In de vesting bevinden zich verder enkele musea en een gevangenis, waar de schrijvers Gorki en Dostojevski en duizenden politieke gevangenen opgesloten hebben gezeten.
Vervolgens rijden we naar het tsarendorp Poesjkin gelegen op  zo'n 25 km ten zuiden van St. Petersburg. Hier staat het sprookjesachtige Catharina-paleis. Het was tsarina Elisabeth die rond 1752 de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli de opdracht gaf dit zomerpaleis te bouwen. Hoogtepunten zijn de indrukwekkende 300 m lange barokke gevel met prachtige atlanten, de magnifieke grote balzaal en de wereldberoemde barnsteenkamer. Het indrukwekkende paleis is omgeven door prachtige tuinen en parken vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de enorme barokke gevel.


Hermitage_St._Petersburg_Interior_20021009.jpg

Dag 6: Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer ťťn van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters, waaronder Rembrandt en Rubens en belangrijke schilderijen van diverse Franse impressionisten. Verder ziet u werk van Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo. Tegenwoordig bevat de collectie van de Hermitage meer dan driemiljoen stukken!
Na de rondleiding in de Hermitage kunnen we op eigen gelegenheid verder rondkijken naar de vele kunstwerken. Ook is het mogelijk de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 7: Na het ontbijt verkennen we de schitterende metro van Sint Petersburg en bezoeken we het Alexander Nevski-klooster dat in 1710 door Peter de Grote werd gesticht. Hij was in de veronderstelling dat Alexander Nevski op deze plek in 1240 de grote veldslag tegen Zweden had gewonnen. Op het kloosterkerkhof liggen beroemde schrijvers en componisten begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski.
Na het bezoek aan het klooster bezoeken we de Kazankathedraal op de Nevski Prospekt.
In de middag bezoeken we het imposante Russisch Museum met ťťn van de grootste collecties Russische kunst ter wereld.


Pavlovsk.png

Dag 8: Na het ontbijt wordt u naar Pavlovsk gebracht. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land aan haar pasgeboren zoon Pavel. Enkele jaren later kreeg de Schotse architect Cameron opdracht om een fort te bouwen op deze locatie. Hij ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch paleis met daarbij een schitterend park met Engelse tuin.
Na dit bezoek brengt de bus u naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht met KLM.


Reserveer

8-daagse Nederlandstalige culturele groepsreis Moskou - Sint Petersburg

christ_saviour_1.jpg

Vertrekdata en prijzen 2019

19 april: € 1.175,-
25 april: € 1.255,-
2 mei: uitverkocht
9 mei: € 1.255,-
22 mei: € 1.335,-
29 mei: uitverkocht
7 juni: € 1.335,-
21 juni: uitverkocht
5 juli: € 1.335,-
16 juli: € 1.255,-
31 juli: € 1.255,-
8 augustus: uitverkocht
15 augustus: € 1.255,-
30 augustus: € 1.255,-
12 september: € 1.255,-
26 september: uitverkocht
10 oktober € 1.175,-

Toeslag 1-ps.kamer:
Laagseizoen: € 200,-
Tussenseizoen € 235,-
Hoogseizoen € 315,-

Inbegrepen
KLM vluchten incl. 1 stuk ruimbagage (max. 23 kilo), transfers, accommodatie op basis van logies en ontbijt, 1 diner, programma, alle vervoer, dagtrein 2e klasse, excursies inclusief toegangsgelden, Nederlandstalige begeleiding, audiosysteem tijdens excursies.

Niet inbegrepen
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), visum (kan door ons verzorgd worden € 98,- p.p. plus kosten voor verzending per koerier € 19,-), metrokaartjes, optionele excursies.

Min. 10 max. 22 deelnemers


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl