© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

Japan Algemeen

p77-2.jpg


Japan leent zich uitstekend om individueel te bereizen. De laatste jaren zijn op grote schaal informatieborden in stations en bewegwijzering voorzien van Engelstalige teksten. Verder is in iedere grote plaats een toeristeninformatie met uitstekend opgeleide Engelstalige medewerkers.


Japan is in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken op heel veel gebieden verrassend goedkoop.Uit eten bijvoorbeeld kunt u voordeliger (en gezonder) dan hier. Met een zogenaamde rail pass kunt u zeer voordelig en snel door het hele land reizen. Deze passen zijn niet in het land zelf verkrijgbaar en moet u dan ook voor vertrek aanschaffen! De hotels zijn van prima kwaliteit en beslist niet te duur.


Hoogtepunten van Japan

ginza.jpg

Tokio
De hoofdstad Tokio wordt met Parijs, Londen en New York gezien als ťťn van de vier belangrijkste wereldsteden. Hypermodern en traditioneel vindt u in perfecte harmonie naast elkaar. Vanuit Tokio zijn dagtochten mogelijk naar bijvoorbeeld het eeuwenoude Nikko en naar de heilige berg Mount Fuji. 

Kyoto/Nara/Osaka
Kyoto met 2.000 tempels en shintoschrijnen is zonder concurrentie de stad met de meeste bezienswaardigheden van Japan. 17 monumenten komen voor op de UNESCO-werelderfgoedlijst! Het nabijgelegen Nara, de eerste hoofdstad van Japan, is zeker een must. Ook de tweede stad van Japan Osaka is vlakbij.


B9E4~1.jpg

Hiroshima
Het indrukwekkende Peace Memorial Park en Museum staan in het teken van de verschrikkingen die de eerste atoombom aanrichtte aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

Nagasaki
Nagasaki in het zuiden was de enige stad die tot ver in de 19e eeuw handel mocht drijven met het buitenland, met Nederland om precies te zijn! Dit verleden is nog te aanschouwen in deze plezierige stad. In het Nagasaki Peace Park worden de slachtoffers van de tweede atoombom herdacht. Vlakbij Nagasaki ligt het pretpark Huis ten Bosch, waar allerlei Nederlandse gebouwen op ware schaal zijn nagebouwd.

Beppu Het kuuroord Beppu is het centrum van de Japanse warmwaterbaden-cultuur.


Maar Japan heeft nog heel veel meer te bieden; enkele voorbeelden:
-          het prachtige noordelijke eiland Hokkaido met hoofdstad Sapporo
-          de schitterende natuur rond Hakone en de heilige berg Mt. Fuji
-          historisch Nikko met zijn shintoschrijnen en tempels
-          Matsuyama op het relatief onontdekte eiland Shikoku
-          Historisch Kanazawa aan de Japanse Zee
-          Okinawa, de eilandengroep in het zuiden met zijn tropisch klimaat
-          Het heilige eiland Miyajima met de befaamde Itsukushima schrijn
-          Takayama omringd door hooggebergte met zijn prachtige oude huizen

Dit is slechts een greep uit de bezienswaardigheden van Japan. In een volledig veilige omgeving kunt u een cultuur ontdekken die heel anders is dan de onze.


Hotels/ryokans/homestay en excursies.

In het hele land kunnen wij accommodatie verzorgen in elke categorie. Naast hotels behoren ook ryokans tot de mogelijkheden. Ryokans zijn typisch Japanse hotels die op diverse punten verschillen van westerse hotels. Sommige zijn zeer luxe en bieden extreem verfijnd eten. Verder beschikken ze over uitgebreide gemeenschappelijke bad-faciliteiten (mannen en vrouwen gescheiden), vaak ook in de open lucht. U slaapt op een dikke mat op de grond (tatami). In Tokio, Yokohama, Osaka, Kyoto en Kobe is het ook mogelijk bij mensen thuis te verblijven. In veel steden in Japan kunnen we tevens excursies verzorgen.


Reserveer

NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl