© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

15-daagse cruise Astrakhan - Moskou

Moskou - Astrakhan - Volgograd - Saratov - Samara - Kazan - Tseboksary - Kostroma - Yaroslavl - Oeglitsj Ė Moskou

Tijdens deze Nederlandstalige reis maken we kennis met het leven op en langs de machtige Volga, de meest imposante rivier van Rusland. Een schitterende reis door een groot deel van West- en Zuid-Rusland over de rivier die de levensader van het grootste land ter wereld vormt. Onderweg zien we de rijke historie van de Russische Federatie en trekt het afwisselende landschap aan ons voorbij. 

De reis begint in Moskou waar we ťťn nacht verblijven. Op dag twee reizen we naar Astrakhan, gelegen aan de monding van de Volga bij de Kaspische Zee, waar we aan boord van ons cruiseschip gaan. We meren aan in Volgograd (het voormalige Stalingrad) en stroomopwaarts bezoeken we Samara en Kazan, de schitterende hoofdstad van Tatarstan. Via Tseboksary varen we naar Nizhny Novgorod en varend door de Gouden Ring komen we uiteindelijk na zo'n 3.000 kilometer in Moskou aan.

De reis wordt begeleid door Arjen Roodvoets. Arjen heeft 18 jaar in Rusland en OekraÔne gewoond en gewerkt. Hij studeerde Russische taal- en letterkunde in Amsterdam, deed een theologische opleiding in het holenklooster in Kiev en werkte 18 jaar als docent Nederlands op verschillende universiteiten. Daarnaast werkt hij regelmatig als gids en reisleider. Dat stelt hem in de gelegenheid zijn liefde voor Rusland met anderen te delen. Tijdens de reis zal hij een aantal lezingen geven over de geschiedenis van Rusland, het dagelijks leven, de cultuur en de actualiteit van het land. Zo leert u dit land, dat soms zo moeilijk te doorgronden lijkt, op een heel andere manier kennen. U zal met een nieuwe kijk op Rusland naar huis terugkeren.

Arjen.jpg

Programma

Volga.jpg

Dag 1 Moskou
Vandaag vliegen we met KLM van Amsterdam naar Moskou, waar we de eerste nacht verblijven.

Dag 2 Astrakhan
We vliegen van Moskou naar Astrakhan. Bij aankomst worden we van de luchthaven afgehaald en naar het schip gebracht. Het is ook mogelijk om met de slaaptrein van Moskou naar Astrakhan te reizen. In plaats van in Moskou te verblijven wordt u dan van de luchthaven naar het station gebracht en neemt u de trein naar Astrakhan. Die reis duurt ongeveer 24 uur. Indien u daarin geÔnteresseerd bent kunt u meer informatie bij ons opvragen.

Dag 3 Astrakhan
Astrakhan is ťťn van de grote steden in het zuiden van Rusland. De stad is gelegen aan de Volga delta die ongeveer 100 km verderop uitmondt in de Kaspische Zee, Daardoor is de stad een belangrijke rivier- en zeehaven. We maken nader kennis met Astrakhan en bezoeken het lokale kremlin.

Dag 4 aan boord
Vandaag zetten we koers naar het noorden en verblijven de hele dag aan boord van het schip. We kunnen deelnemen aan de  entertainmentprogramma's en/of  genieten van het voorbijtrekkende mooie Russische landschap.

Dag 5 Volgograd
Volgograd, het voormalige Stalingrad, is vooral bekend vanwege de Slag om Stalingrad in 1942. Dit bloedige hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog wordt gezien als het begin van het einde van het regime van Adolf Hitler. We bezichtigen de stad en bezoeken het prachtig op een heuvel gelegen standbeeld ter nagedachtenis aan deze slag.


Mamaya mound.jpg

Dag 6 Saratov
Saratov werd in 1590 door Ivan de Verschrikkelijke als tsarenvesting gesticht ter bescherming van de handelsroute over de Volga. Sinds de achttiende eeuw leefden er talrijke Ruslandduitsers (ook wel Volgaduitsers genoemd) die ook in de architectuur van de stad hun sporen hebben achtergelaten. Tijdens een stadsrondrit maken we nader kennis met de stad.

Dag 7 Samara
Samara wordt in de Russische kronieken voor het eerste vermeld in 1361 en is met 1,1 miljoen inwoners de zesde stad van Rusland. Tijdens een stadstour leren we Samara beter kennen. Tevens bezoeken we een kunstgalerij.

Dag 8 Kazan
Kazan is de hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de 'Parel aan de Volga' wordt genoemd. Kazan staat bekend om zijn schitterende kremlin, dat in 2000 tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De belangrijkste monumenten in het kremlin zijn de Maria-Boodschap-kathedraal (1561-62), de scheve SŲyembikš-toren, vernoemd naar de laatste koningin van Kazan, en de in 2005 herbouwde Qolşšrif-moskee, de grootste moskee van Rusland. We bezichtigen de stad en zien het prachtige kremlin.


Kremlin.jpg

Dag 9 Tseboksary
In de ochtend arriveren we in Tseboksary, hoofdstad van de deelrepubliek TsjoevasiŽ waar een stadsbezichtiging op het programma staat.

Dag 10 Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod werd in 1221 gesticht op de plaats waar de rivieren de Oka en de Volga samenkomen. Nizhny Novgorod heette tijdens de Sovjetunie Gorki en is als ballingsoord bekend geworden. Onder andere Andrey Sacharov heeft hier jaren als balling gewoond en het was in die tijd een verboden stad voor westerlingen. We maken een stadstour en bezoeken het mooie kremlin van de stad.

Dag 11 Kostroma & Yaroslav
In de ochtend komen we aan in Kostroma. Deze Gouden Ring stad ligt aan de samenloop van de rivieren de Volga en de Kostroma. We maken een rondrit per bus en zien het Ipatjev Klooster en de Drievuldigheids Kathedraal die de Romanovs lieten bouwen. In het klooster bevindt zich nog altijd het houten huis van MichaŽl Romanov, de eerste Romanovtsaar, die in dit klooster werd gekroond.
In de namiddag komen we aan in Yaroslav, ťťn van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Volga. Er zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e-eeuwse kathedralen. De prachtige kerk van de profeet Sint Elia ligt aan het centrale plein van de stad, waarvan het gehele centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. We maken per bus een stadtour en bezoeken de kerk van Nicolaas de Wonderdoener. Tevens hebben we tijd om de lokale markt te bezoeken.

Dag 12 Oeglitsj

Oeglitsj, gesticht in 1148 is ťťn van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Hier werd tsarevits Dimitri Ivanovitsj, waarschijnlijk in een vlaag van razernij, vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetrius-Bloedkerk, idyllisch gelegen aan de oevers van de Volga.

Dag 13-14 Moskou

U maakt kennis met de hoofdstad van Rusland tijdens een uitgebreide stadsrondrit. We bezoeken het Kremlin met zijn oude vestingmuren en nemen een kijkje in ťťn van de Kremlin kathedralen. Ook brengen we een bezoek aan de Tretyakov Galerij. Tijdens een rondleiding in het museum ziet u o.a. een grote collectie Russische kunst en iconen.

Dag 15 Moskou
Transfer van het schip naar de luchthaven gevolgd door de terugvlucht.

Programma onder voorbehoud


Het schip - de MS Nizhny Novgorod****

Nizhniy_novgorod 2019 deck plan.jpg

De Nizhny Novgorod behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Moskou en Sint Petersburg afleggen. Het schip is gebouwd in Duitsland in 1990 en wordt in de winter van 2018/2019 volledig gerenoveerd, waarmee het een 4-sterrenschip wordt.

Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip. Op de Nizhny Novgorod kunt u bovendien kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het middendek, het hoofddek en het lowerdek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster (behalve op het lower dek; patrijspoort) en een koelkast!

De 2-persoonshutten variŽren in grootte en er zijn standaardhutten, deluxe hutten en suites. Daarnaast zijn er 1-persoonshutten op het midden- en bootdek.

Bootdek
Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter
Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,7 meter, gescheiden bedden die tegen elkaar kunnen staan van 2 meter x 80 centimeter
1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,7 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Middendek
Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter

Deluxe hutten met panoramavenster. Deze hutten zijn vegelijkbaar met die op het bootdek.

Suite
Er zijn slechts 6 suites op het schip. De suites hebben een slaapkamer en een zitkamer van in totaal ongeveer 30m2. De suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,62 meter.
1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,5 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Hoofddek
Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,00 meter, gescheiden bedden die in L-vorm staan van 2 meter x 80 centimeter

Lower dek
Standaardhutten met niet te openen patrijspoort: breedte x diepte, 2,20 x 5,00 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter. Het derde bed is een stapelbed (dit bed wordt weggeklapt als de hut door 2 personen wordt gebruikt).

Aan boord treft u onder andere een restaurant, een bar-restaurant, piano bar, koffie bar, souvenirwinkel, een eerstehulppost, een solarium/sauna en een conferentiezaal. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften.Reserveer

15-daagse cruise Astrakhan - Moskou

Prijzen en datum 2019

20 september: Astrakhan - Moskou
Benedendek (patrijspoort):
€ 2.695,- p.p.
Twin op middendek: € 2.795,- p.p.
Twin op bootdek: € 2.895,- p.p.
Deluxe hut op hoofddek:
€ 2.995,- p.p.
Deluxe hut op middendek:
€ 3.195,- p.p.
Deluxe hut op bootdek:
€ 3.395,- p.p.
Suite op middendek:
€ 4.495,- p.p.
1-pers.hut toeslag: € 195,-

Inbegrepen:
Vlucht Amsterdam - Moskou met KLM, hotelovernachting in Moskou op basis van logies en ontbijt, binnenlandse vlucht (eventueel treinreis), accommodatie in de gekozen hutcategorie op basis van vol pension vanaf het diner op dag 2 tot en met het ontbijt op dag 15, transfer bij aankomst en vertrek, Nederlandstalige reisleiding, programma incl. entreegelden.

Niet inbegrepen:
visum (€ 98,-), fooien, reserveringskosten (Eur 29,50) en Calamiteitenfonds (Eur 2,50).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl