© Powered by SiteSpirit

 
rusland.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

14-daagse cruise Moskou - Astrakhan

Moskou - Oeglitsj - Yaroslavl - Kostroma - Tseboksary - Kazan - Samara - Saratov - Volgograd - Astrakhan

Tijdens deze Nederlandstalige 14-daagse riviercruise vaart u over de machtige Volga, de meest imposante rivier van Rusland. Tijdens deze reis bezoekt u Moskou met o.a. het Kremlin en het Rode Plein.
Tijdens de cruise doet u onder andere de schitterende Gouden Ring steden Oeglitsj, Yaroslavl en Kostroma aan. Via Nizhny Novgorod en Tseboksary varen we naar hoofdstad van Tatarstan, Kazan. Verder stroomafwaarts leggen we aan in Samara en Volgograd (het voormalige Stalingrad) om uiteindelijk na 3.000 kilometer te eindigen in Astrakhan, gelegen aan de monding van de Volga bij de Kaspische Zee.

Een schitterende reis door een groot deel van West- en Zuid-Rusland over de rivier die de levensader van het grootste land ter wereld vormt. Onderweg ziet u de rijke historie van de Russische Federatie en ziet u het afwisselende landschap aan u voorbijtrekken. 


Programma

1929.jpg

Dag 1; Moskou
Aankomst in Moskou. Transfer naar het schip.

Dag 2 en 3; Moskou

U maakt kennis met de hoofdstad van Rusland tijdens een uitgebreide stadsrondrit. We bezoeken het Kremlin met zijn oude vestingmuren en nemen we een kijkje in ťťn van de Kremlin kathedralen. Ook brengen we een bezoek aan de Tretyakov Galerij. Tijdens een rondleiding in het museum ziet u o.a. een grote collectie Russische kunst en iconen.

Dag 4; Oeglitsj
Oeglitsj, ťťn van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Oeglitsj werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het Kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga.

Fag 5 Yaroslavl

Na het ontbijt legt het schip aan in Jaroslavl, ťťn van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Wolga. Er zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e-eeuwse kathedralen. De prachtige kerk van de profeet Elia ligt aan het centrale plein van de stad, waarvan het gehele centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Tevens bezoekt u de kerk van Nicolaas de Wonderdoener en een kunstgalerij in de voormalige residentie van de gouverneur.

Dag 6; Kostroma
Deze Gouden Ringstad ligt aan de samenloop van de rivieren de Volga en de Kortroma. We maken een rondrit per bus en zien het Ipatjev Klooster en de Drieťťnheids Kathedraal die de Romanovs lieten bouwen. In het klooster bevindt zich nog altijd het houten huis van MichaŽl Romanov, de eerste Romanovtsaar, die in dit klooster werd gekroond.

Dag 6; Nizhny Novgorod
Nizhny Novgorod werd in 1221 gesticht op de plaats waar de rivieren de Oka en de Volga samenkomen. Nizhny Novgorod heette tijdens de Sovjetunie Gorki en is als ballingsoord bekend geworden. Onder andere Andrey Sacharov heeft hier jaren als balling gewoond en het was in die tijd een verboden stad voor westerlingen. We maken een stadstour en bezoeken het mooie Kremlin van de stad.


Kremlin.jpg

Dag 7; Tseboksary
In de ochtend arriveren we in Tseboksary, hoofdstad van de deelrepubliek TsjoevasiŽ waar een stadsbezichtiging op het programma staat.

Dag 8; Kazan

Kazan is de hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de 'Parel aan de Volga' wordt genoemd. Kazan staat bekend om zijn schitterende kremlin, dat in 2000 tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De belangrijkste monumenten in het kremlin zijn de Maria-Boodschap-kathedraal (1561-62), de scheve SŲyembikš-toren, vernoemd naar de laatste koningin van Kazan, en de in 2005 herbouwde Qolşšrif-moskee, de grootste moskee van Rusland.

Dag 9; Samara
Samara wordt in de Russische kronieken voor het eerste vermeld in 1361 en is met 1,1 miljoen inwoners de zesde stad van Rusland. Tijdens een stadstour leren we Samara beter kennen. Tevens bezoeken we een kunstgalerij.

Dag 10; Saratov
Saratov werd in 1590 door Ivan de Verschrikkelijke als tsarenvesting gesticht ter bescherming van de handelsroute over de Volga. Sinds de achttiende eeuw leefden er talrijke Ruslandduitsers (ook wel Volgaduitsers genoemd) die ook in de architectuur van de stad hun sporen hebben achtergelaten. Tijdens een stadsrondrit maken we nader kennis met de stad.


Mamaya mound.jpg

Dag 11; Volgograd
Volgograd, vroeger Stalingrad, is vooral gekend vanwege de Slag om Stalingrad in 1942. We bezichtigen de stad en bezoeken het bekende herdenkingsstandbeeld ter nagedachtenis aan ťťn van de belangrijkste slagen uit de Tweede Wereldoorlog prachtig gelegen op een heuvel.

Dag 12
Vandaag blijven we aan boord van het schip en kunt u met entertainmentprogramma's meedoen en bovendien genieten van voorbijtrekkende landschap.

Dag 13; Astrakhan
Astrakhan is ťťn van de grote steden in het zuiden van Rusland. De stad is gelegen aan de Volga delta die ongeveer 100 km verderop uitmondt in de Kaspische Zee, Daardoor is de stad een belangrijke rivier- en zeehaven. We maken nader kennis met Astrakhan en bezoeken ook hier het kremlin.

Dag 14; Astrakhan
Transfer naar de luchthaven en vlucht terug.


Het Schip: MS Fedin

Huttenschema.png

De Fedin behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Moskou en Sint Petersburg afleggen. Het schip is gebouwd in Duitsland in 1990 en is in het najaar van 2017 volledig gerenoveerd en is daarmee een 4-sterrenschip geworden.

Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip. Op de Fedin kunt u bovendien kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het middendek, het hoofddek en het lowerdek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster (behalve op het lower dek; patrijspoort) en een koelkast!

De 2-persoonshutten variŽren in grootte en er zijn standaardhutten, deluxe hutten en suites. Daarnaast zijn er 1-persoonshutten op het midden- en bootdek.

Bootdek
Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter
Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,7 meter, gescheiden bedden die tegen elkaar kunnen staan van 2 meter x 80 centimeter
1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,7 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Middendek
Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter
Suite
Er zijn slechts 6 suites op het schip. De suites hebben een slaapkamer en een zitkamer van in totaal ongeveer 30m2. De suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,62 meter.
1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,5 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Hoofddek
Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,00 meter, gescheiden bedden die in L-vorm staan van 2 meter x 80 centimeter

Lower dek
Standaardhutten met niet te openen patrijspoort: breedte x diepte, 2,20 x 5,00 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter. Het derde bed is een stapelbed (dit bed wordt weggeklapt als de hut door 2 personen wordt gebruikt).

Aan boord treft u onder andere een restaurant, een bar-restaurant, piano bar, koffie bar, souvenirwinkel, een eerstehulppost, een solarium/sauna en een conferentiezaal. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften.Reserveer

14-daagse cruise Moskou - Astrakhan

Prijzen en datum

11 september 2018: Moskou - Astrakhan

Benedendek (patrijspoort):
€ 1.395,- p.p.
Deluxe hut op Hoofddek:
€ 1.695,- p.p.
Middendek: € 1.595,- p.p.
Bootdek: € 1.795,- p.p.
Deluxe hut op Bootdek:
€ 2.095,- p.p.
Suite op boot- of middendek: € 2.795,- p.p.
1-pers.hut toeslag: € 195,-

Inbegrepen:
accommodatie in de gekozen hutcategorie op basis van vol pension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 14, transfer bij aankomst en vertrek, Nederlandstalige reisleiding, programma incl. entreegelden.

Niet inbegrepen:
Vlucht (prijzen afhankelijk van het luchthaven van vertrek en luchtvaartmaatschappij en afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van boeken (wij adviseren u hier graag over), visum (€ 98,-), fooien, reserveringskosten (Eur 29,50) en Calamiteitenfonds (Eur 2,50).


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl