© Powered by SiteSpirit

 
china.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse Nederlandstalige groepsreis Verbazingwekkend RoemeniŽ

Eťn van de minst ontdekte, maar mooiste landen van Europa is RoemeniŽ. Oude stadjes, kastelen, kloosters, imponerende natuur, rust en ruimte zijn de handelsmerken van dit grote land.

Deze voordelige, maar hoogwaardige reis laat de hoogtepunten van RoemeniŽ zien. U reist in een internationaal gezelschap met een Nederlandstalige gids die het land uitstekend kent. U verblijft in 3- en 4-sterren hotels op basis van vol pension (in Sibiel verblijft u in een guesthouse). Optioneel kan deze reis uitgebreid worden tot een 10-daagse reis met een bezoek aan de unieke Donau Delta.

ceaucescuspalace02.jpg

Programma

Dag 1:
Aankomst in Boekarest. Transfer naar ons hotel. Kennismakingsbijeenkomst en diner in het hotel.

Dag 2:
We reizen naar Curtea de Arges voor een bezoek aan de 16e eeuwse kerk, waar de Roemeense koningen begraven liggen. Via de prachtige Olt Vallei zetten we koers richting Sibiu, ťťn van de oudste steden van TranssylvaniŽ, waar we worden rondgeleid door het middeleeuwse centrum. In het nabijgelegen Sibiel bezoeken we het iconen museum. We brengen de nacht door in een pension, waardoor we getuige zijn van het leven van alledag.

Dag 3:

Eerst bezoekt we de schitterende versterkte kerk van Biertan en vervolgens worden we rondgeleid in middeleeuws Sighisoara, de geboorteplaats van de 15e eeuwse graaf Vlad oftewel Dracula. We bezoeken de unieke middeleeuwse citadel (UNESCO Werelderfgoed). Daarna reizen we verder naar Targu Mures met zijn vele architecturale meesterwerken. In Bistrita, ťťn van de zeven middeleeuwse steden in TranssylvaniŽ, dineren we en  brengen we de nacht door. Na het diner kunnen we optioneel deelnemen aan een avondwandeling door de stad.

Dag 4:
De Boekovina, de regio van de beroemde beschilderde kloosters, staat vandaag en morgen centraal. We reizen naar Campulung Moldovenesc, waar het Houtmuseum bezocht wordt. Vandaag wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant. 's Middags bezoeken we eerst het schitterende Moldovita klooster en gaan we vervolgens naar een lokale kunstenares, bekend vanwege haar fameuze beschilderde eieren. Vervolgens bereiken we het dorpje Vatra Moldovitei met zijn traditionele smalle huizen en oude stoomtrein, gelegen middenin de onbedorven natuur.

Moldovita Klooster.jpg

Dag 5:
De ochtend begint met een bezoek aan het Voronet klooster, ook wel de Sixtijnse kapel van het oosten genaamd. Via authentieke Moldavische dorpjes bereiken we Tarpesti. Hier brengen we een bezoek aan het Neculai Popa Museum waar kleurrijke maskers en folkloristische kostuums te zien zijn. Hierna staat een bezoek aan het Varatec en Agapia klooster op het programma. De lunch wordt geserveerd in een guesthouse. Via het Bicaz Meer met zijn indrukwekkende dam en de Bicaz kloof, waar we bij mooi weer een wandeling maken, bereiken we 's middags Lacu Rosu (het Rode Meer), waar overnacht wordt.

Dag 6:
Vandaag bezoeken we eerst de versterkte kerk van Prejmer (UNESCO Werelderfgoedlijst). We lunchen in een lokaal restaurant. Daarna worden we naar Bran gebracht voor een bezoek aan het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat in verband wordt gebracht met de legendes van Dracula. Brasov, de tweede stad van RoemeniŽ, is het reisdoel vandaag. Hier worden we uitgebreid rondgeleid door het barokke oude centrum. Het diner is vanavond niet inbegrepen.

Dag 7:
Tocht door de bergen naar Sinaia, de Parel van de Karpaten. Vervolgens bezoeken we Peles, het befaamde kasteel met zijn kunst- en wapencollectie, waarna we terugreizen naar Boekarest waar 's middags een uitgebreide rondleiding op het programma staat. We zien onder andere het Parlementspaleis, het grootste gebouw van Europa en we wandelen door het oude centrum. Het afscheidsdiner vindt plaats in een sfeervolle brasserie waar de geest van het oude Boekarest levend wordt gehouden.

Dag 8:
Transfer naar de luchthaven.  

Sighisoara.jpg

Optionele uitbreiding Donau Delta

De Donau Delta is een schitterend natuurgebied in het oosten van RoemeniŽ voordat de rivier in de Zwarte Zee stroomt.

Dag 8
: Om 08.00 uur nemen we de bus naar Tulcea waar we rond het middaguur aankomen. Hier bezoeken we het museum van de Donau Delta waar de museumgids de rondleiding doet in het Engels en Frans. Na de lunch gaan we varen richting Crisan/Sulina waar we 's avonds kunnen genieten van een lokale vismaaltijd.

Dag 9: Na het ontbijt vertrekken we naar de zuidelijke meren van Sulina on de delta te verkennen. De lunch nuttigen we in de kustplaats Sulina. 's Middags bezoeken we de stad, het museum, de kerk, de begraafplaats, het strand en de zee waar het water door de aanvoer van de Donau niet zout is. We hebben ook tijd om de kustplaats op eigen gelegenheid te verkennen. Het diner is vanavond een lokaal gerecht met heerlijke vis.

Dag 10: Vandaag gaan we per schip naar het dorp Letea via de Golf van Musura en zien we K Eiland, het nieuwste land in RoemeniŽ en een paradijs voor vogels. Letea is een prachtig dorp met talrijke traditionele houten huizen met rieten daken en geschilderd in de traditionele kleuren groen, blauw en wit. We lunchen op een lokale boerderij en kunnen het bedrijf bekijken.
In de middag gaan we over land op safari naar het Letea Woud, het noordelijkste subtropische woud in Europa waar ook wilde paarden te zien zijn.

Dag 11: Vanochtend krijgen we een ontbijtpakket mee of vertrekken we vroeg na het ontbijt richting Tulcea om terug te keren naar Boekarest voor de terugvlucht.

De route is afhankelijk van het weer en de waterstanden en kan daardoor anders zijn.

danube-delta.jpg

Reserveer

8-daagse Nederlandstalige groepsreis Verbazingwekkend RoemeniŽ

Vertrekdata en prijzen 2018

Prijzen

€ 695,- p.p. in een 2-pers.kamer

Toeslag 1-pers.kamer:
€ 195,-

Uitbreiding Donaudelta:
€ 450,-
Toeslag 1-pers.kamer: € 59,-

Gegarandeerde vertrekdata met Nederlandssprekende gids:  
05 mei
19 mei
02 juni
16 juni
12 augustus
18 augustus (geen Donau uitbreiding)
8 september
22 september

Inbegrepen:
Alle transfers, vol pension vanaf avondmaal eerste dag tot ontbijt laatste dag en geen diner op dag 6, Zeven nachten verblijf in 3-4 sterrenhotels en in Sibiel in een guesthouse, alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma, Nederlandstalige lokale gids.

Niet inbegrepen:
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), vliegticket (wij adviseren u graag over de mogelijkheden) en eventuele verzekeringen.


NL: Postbus 8177 3503 RD Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl