© Powered by SiteSpirit

 
azie.jpg

 
ANVR SGR Calamiteitenfonds

8-daagse Nederlandstalige groepsreis Verbazingwekkend RoemeniŽ

ceaucescuspalace02.jpg

Eťn van de minst ontdekte, maar mooiste landen van Europa is RoemeniŽ. Oude stadjes, kastelen, kloosters, imponerende natuur, rust en ruimte zijn de handelsmerken van dit grote land.

Deze voordelige, maar hoogwaardige reis laat de hoogtepunten van RoemeniŽ zien. U reist in een internationaal gezelschap met een Engelstalige gids die het land uitstekend kent. U verblijft in 3, 4 en 5-sterren hotels op basis van vol pension. Op diverse data wordt de reis door een Nederlandstalige gids begeleid. Optioneel kan deze reis uitgebreid worden tot een 10-daagse reis met een bezoek aan de Donau Delta.


Programma

boekarest.jpg

Dag 1:
Vlucht naar Boekarest. Transfer naar uw hotel. Kennismakingsbijeenkomst en diner in een restaurant in de stad.

Dag 2:
U wordt naar Curtea de Arges vervoerd voor een bezoek aan de 16e eeuwse kerk, waar de Roemeense koningen begraven liggen. Via de prachtige Olt Vallei reist u verder naar Sibiu, ťťn van de oudste steden van TranssylvaniŽ, waar u wordt rondgeleid door het middeleeuwse centrum. In het nabijgelegen Sibiel bezoekt u het iconen museum. Overnacht wordt in een pension, waardoor u getuige kunt zijn van het leven van alledag.

Dag 3:

Eerst bezoekt u de versterkte kerk van Biertan en vervolgens wordt u rondgeleid in middeleeuws Sighisoara, de geboorteplaats van de 15e eeuwse graaf Vlad oftewel Dracula. Daarna wordt u naar Targu Mures gebracht met zijn vele architecturale meesterwerken. In Bistrita tenslotte brengt u een bezoek aan de Gotische kathedraal. Na het diner kunt u optioneel deelnemen aan een avondwandeling door middeleeuws Bistrita.

Dag 4:
De Boekovina, de regio van de beroemde beschilderde kloosters, staat vandaag en morgen centraal. U reist naar Campulung Moldovenesc, waar het Houtmuseum bezocht wordt. Vandaag wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant.'s Middags bezoekt u eerst het schitterende Moldovita klooster en gaat u vervolgens naar een lokale kunstenares, bekend vanwege haar fameuze beschilderde eieren, alvorens u het dorpje Vatra Moldovitei bereikt met zijn traditionele smalle huizen, zijn oude stoomtrein, gelegen middenin de onbedorven natuur.


Sighisoara.jpg

Dag 5:
De ochtend begint met een bezoek aan het Voronet klooster, ook wel de Sixtijnse kapel van het oosten genaamd. Via authentieke Moldavische dorpjes bereikt u Tarpesti. Hier brengt u een bezoek aan het Neculai Popa Museum waar kleurrijke maskers en folkloristische kostuums te zien zijn. Hierna staat een bezoek aan het Secu klooster uit 1602 op het programma. De lunch wordt in het klooster geserveerd met een glas wijn en een glaasje tuica, een traditioneel drankje. Via het Bicaz Meer met zijn indrukwekkende dam en de Bicaz kloof bereikt u 's middags Lacu Rosu (het Rode Meer), waar overnacht wordt.

Dag 6:
Vandaag bezoekt u eerst de versterkte kerk van Prejmer. Daarna wordt u naar Bran gebracht voor een bezoek aan het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat in verband wordt gebracht met de legendes van Dracula. U luncht in een pittoresk lokaal restaurant. Brasov, de tweede stad van RoemeniŽ, is het reisdoel vandaag. Hier wordt u uitgebreid rondgeleid door het barokke oude centrum. Overnacht wordt in een 5 sterren hotel.

Dag 7:
Tocht door de bergen naar Sinaia, de Parel van de Karpaten. Vervolgens bezoekt u Peles, het befaamde kasteel met zijn kunst- en wapencollectie, waarna u terugreist naar Boekarest waar 's middags een uitgebreide rondleiding op het programma staat. U bezoekt onder andere het Parlementspaleis, het grootste gebouw van Europa. Het afscheidsdiner vindt plaats in een sfeervolle brasserie waar de geest van het oude Boekarest levend wordt gehouden.

Dag 8:
Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht.  


Optionele uitbreiding Donau Delta:

donau delta.jpg

Op dag 8 wordt u naar Tulcea gebracht. Hier bezoeken we het museum van Donau Delta. Na de lunch gaan we varen richting Crisan/Mila 23.

Op dag 9 maakt u een uitgebreide tocht door de delta inclusief vis-lunch.

Op dag 10 bezoekt u Letea dorp en Letea woud. Letea dorp is een mooie dorp met talrijke traditionele houten huizen met rieten dakken en geschilderd in de traditionele kleuren groen, blauw en wit. Vrije tijd in het dorp, daarna terugtocht naar Crisan/Milan 23.

Op dag 11 wordt u teruggebracht naar het vliegveld van Boekarest.


Reserveer

8-daagse Nederlandstalige groepsreis Verbazingwekkend RoemeniŽ

Vertrekdata en prijzen 2017

Prijzen

€ 695,- p.p. in een 2-pers.kamer

Toeslag 1-pers.kamer:
€ 195,-

Uitbreiding Donaudelta:
€ 450,-
Toeslag 1-pers.kamer: € 59,-

Gegarandeerde vertrekdata:  
07 mei
21 mei
04 juni
18 juni
02 juli
30 juli
27 augustus
10 september
 
Inbegrepen:
Alle transfers, vol pension vanaf avondmaal eerste dag tot ontbijt laatste dag Zeven nachten verblijf in 3-4 sterrenhotels Alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma, Nederlandstalige lokale gids  

Niet inbegrepen:
Reserveringskosten
(€ 29,50), Calamiteitenfonds (€ 2,50), vliegticket en eventuele verzekeringen 
NL: Wittevrouwenstraat 36, 3512 CV Utrecht, Tel: 030 243 96 34
BE: Tel. voor onze Vlaamse reizigers: Tel: 03 231 59 94
E-mail: info@eurocult.nl